X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    muminka83 ale niewiem czy dupek nie podnosi wyniku, zawsze mozesz zbadać to nic nie szkodzi przecież:)

Dupek nie podnosi progesteronu w badaniach lab bo jest lekiem syntetycznym lutka tak ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny firma farmaceutyczna chroni sie przed skargami itp dlatego umieszcza w ulotkach wszystkie mozliwe skutki uboczne chodz mogly wystapic u 1% osob ktore badaly braly ..ja nie mialam skutkow ubocznych poza promieniowaniem jajnika i owulka odczuwalna... Wiadomo ze moze wystapic bol glowy cos ale to nie regula ze u was wystapi. ..natomiast bromek powoduje zawroty kolatania serca i uczucie goraca dlatego bezpieczniej na noc brac chodz tylko przy kilku pierwszych tabletkach

Czarnulka84 lubi tę wiadomość

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka problemem jest brak owulacji , dlatego mam nadzieję ,że CLO pomoże ;-))Jestem z Zabrza woj. Śląskie.
    Muminka83 dzięki za wsparcie .

Od jutra zaczynam z CLO, zobaczymy czy odniesie to pozytywny skutek ;-)

W każdym razie mam pozytywne nastawienie ;-*

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w czasie brania CLO można współżyć , czy raczej się wstrzymać do 11d.c ( do monitoringu )?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka84 wrote:
    Dziewczyny czy w czasie brania CLO można współżyć , czy raczej się wstrzymać do 11d.c ( do monitoringu )?

Można. Wiedziałam, że jesteś Ślązaczką ;) tylko na Śląsku mówi się "dostać do głowy" ;) zauważyłam, bo nie jestem Ślązaczką, ale od 2 lat jestem żoną Ślązaka i mieszkam na Śląsku. Wpada mi w ucho wszystko co dla mnie "obce" ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Można. Wiedziałam, że jesteś Ślązaczką ;) tylko na Śląsku mówi się "dostać do głowy" ;) zauważyłam, bo nie jestem Ślązaczką, ale od 2 lat jestem żoną Ślązaka i mieszkam na Śląsku. Wpada mi w ucho wszystko co dla mnie "obce" ;)[/QUOTE

Anatolka dzięki za info ;-) , Jestem Ślązaczką ale po śląsku nie " gadam " a " dostać do głowy " nawet nie wiedziałam , że to tylko po Śląsku .

A skąd jesteś ??

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka84 wrote:
    Anatolka wrote:
    Można. Wiedziałam, że jesteś Ślązaczką ;) tylko na Śląsku mówi się "dostać do głowy" ;) zauważyłam, bo nie jestem Ślązaczką, ale od 2 lat jestem żoną Ślązaka i mieszkam na Śląsku. Wpada mi w ucho wszystko co dla mnie "obce" ;)[/QUOTE

Anatolka dzięki za info ;-) , Jestem Ślązaczką ale po śląsku nie " gadam " a " dostać do głowy " nawet nie wiedziałam , że to tylko po Śląsku .

A skąd jesteś ??

Nigdzie indziej się z tym nie spotkałam. Moja teściowa też tak mówi ;) Mamy dom pod Gliwicami. Jakieś 10 minut od Europy centralnej :)znalazłam ostatnio w Gliwicach świetną endokrynolog jakbyś kiedyś potrzebowała :) Ja zawsze mówiłam, że zwariować można albo oszaleć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:15

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nigdzie indziej się z tym nie spotkałam. Moja teściowa też tak mówi ;) Mamy dom pod Gliwicami. Jakieś 10 minut od Europy centralnej :)znalazłam ostatnio w Gliwicach świetną endokrynolog jakbyś kiedyś potrzebowała :) Ja zawsze mówiłam, że zwariować można albo oszaleć ;)

He he . Gliwice to bliziutko ;-) Mam swojego ginekologa i mam nadzieję , ze szybciutko pomoże i nie będzie mi potrzebny endokrynolog. Ale dziękuję bardzo za info. ;-))
    Długo się staracie ??

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka84 wrote:
    He he . Gliwice to bliziutko ;-) Mam swojego ginekologa i mam nadzieję , ze szybciutko pomoże i nie będzie mi potrzebny endokrynolog. Ale dziękuję bardzo za info. ;-))
    Długo się staracie ??

2 lata

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 8 miesięcy , mamy już córeczkę 8 lat , dlatego dziwi mnie fakt ze z drugim tak ciężko ;-(

Życzę Wam powodzenia w dalszych działaniach i ujrzenia II kreseczek .

Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 km do Gliwic i poprosze o namiary a endo:D i jaka cena??

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja mam 30 km do Gliwic i poprosze o namiary a endo:D i jaka cena??

Maja Nasiek, ja chodze do przychodni Meden na Zabrskiej 6. Wizyta 80 zł. Usg raz też pewnie zrobi to dodatkowo chyba 60 zł, ale to nie na każdej wizycie. Jak będziesz chciała to podam Ci co życzyła sobie zobaczyć, w sensie jakie badania zleciła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:49

Amus87 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki:) póki co isc nie musze bo mam wyregulowane ale na kontrol bym poszła:)
    ja teraz byłam u kobity w RYbiku i 150 zł płaciłam a szału nie było...wizyta 5 min
    "ładne ma pani wyniki, lanie sobie pani dawke ustaliła tak trzymać"
    bo co jakiś czas robie badania TSH i opdowiednio modyfikuje dawke- nieznacznie zwykle

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka a u gina jakiego się leczysz? tzn gdzie i za ile? jesli zbyt wścibska jestem to przepraszam:P po porstu ja u mojego musze zawsze 100 zł płacić nawet przy monitoringu no i ciężko ;/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dzieki:) póki co isc nie musze bo mam wyregulowane ale na kontrol bym poszła:)
    ja teraz byłam u kobity w RYbiku i 150 zł płaciłam a szału nie było...wizyta 5 min
    "ładne ma pani wyniki, lanie sobie pani dawke ustaliła tak trzymać"
    bo co jakiś czas robie badania TSH i opdowiednio modyfikuje dawke- nieznacznie zwykle

Tu czułam się "zaopiekowana" i wysłuchana :) zainteresowanie widziałam moim problemem, choć Pani dr nie należy do specjalnie uśmiechających się i takich... hmm bardzo przyjacielsko nastawionych od razu - tak czułam na pierwszej wizycie, ale zajęła się mną porządnie - takie miałam poczucie. Przeanalizowała moje wyniki z 2 lat, zleciła kolejne badania i dała leki :) na drugiej wizycie już miałam wrażenie, że jest sympatyczniejsza :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Anatolka a u gina jakiego się leczysz? tzn gdzie i za ile? jesli zbyt wścibska jestem to przepraszam:P po porstu ja u mojego musze zawsze 100 zł płacić nawet przy monitoringu no i ciężko ;/

Nie będę polecać, bo mój nie okazał się specjalistą jeśli są problemy. Przeniosłam się do Provity, ale tu nie znam ich na tyle, żeby polecić. A w jakim mieście mieszkasz?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie będę polecać, bo mój nie okazał się specjalistą jeśli są problemy. Przeniosłam się do Provity, ale tu nie znam ich na tyle, żeby polecić. A w jakim mieście mieszkasz?
    do kliniki to chyba można po roku udokumentowanego leczeni prawda?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    do kliniki to chyba można po roku udokumentowanego leczeni prawda?

W provicie są działy na stronie internetowej: ginekologia i niepłodność jako dwa osobne, więc pewnie można tam chodzić do ginekologa po prostu. Nie interesowałam się tym, bo ja mam już 2 lata z lekami i badaniami.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po monicie, i dupa nic jednak nie urosło :/

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka84 wrote:
    Anatolka problemem jest brak owulacji , dlatego mam nadzieję ,że CLO pomoże ;-))Jestem z Zabrza woj. Śląskie.
    Muminka83 dzięki za wsparcie .

Od jutra zaczynam z CLO, zobaczymy czy odniesie to pozytywny skutek ;-)

W każdym razie mam pozytywne nastawienie ;-*

Ja też jestem z Zabrza D: centrum

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ