X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Muminka a Ty sie starasz o pierwsze dziecko ? ile masz latek ? :)

Kochana pierwsze dziecko miałam po 7 latach starań. Było ciężko. Stwierdzona bezpłodność. Kiedy miałam 26 lat zrezygnowałam z leczenia i parę miesięcy potem na jednej z imprez jak kochałam się z mężem na wpół żywa udało się.

Teraz postanowiliśmy mieć drugie dziecko.Myślałam że się uda bo jak z pierwszą ... to może. Teraz staramy się od kwietnia. W lipcu okazało się że cykle mam bezowulacyjne. W tym cyklu zastosowano CLO od 5-9 dc. Potem od 10-14 Estrofem po 1/2 tabletki i od 14 dupek. Koło 25 moge robić test. W niedzielę lekarz potwierdził przebytą owulację. Brak było pęcherzyka w JP. Ja mam 31 lat ( w lipcu skończyłam) mąż ma 44 :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne, że już jednego skarba macie w domu :)
    ech cięzkie to wszystko . Życzę Ci szybkiego zafasolkowania :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Z tym pekaniem tez roznie bywa. Mnie przy jednym pregnylu nie pekl, ale sprawdzal mi to gin monitem i progesteronem 7dpo. W kolejnym cyklu dostalam 2 i peklo :) pregnyl jest tani - kilka zl za sztuke. Ovitrelle jest drogi. Ja nie stosowalam go. Pregnyl dawala mi zawsze pielegniarka - jest domiesniowy. Ovitrelle dziewczyny robia same.
    ciekawe który mi przepisze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Ważne, że już jednego skarba macie w domu :)
    ech cięzkie to wszystko . Życzę Ci szybkiego zafasolkowania :)

Dziękuję. Tobie też życzę. :D To prawda. Olinek wkłada tyle radości...

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my staramy sie dopiero o pierwsze dziecko .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kamcia a ska jestes ?? może któraś dziewczyna mieszka niedaleko:)

Lubuskie Żary
    ale na weekend będę w Krakowie,Wieliczce, Rabce, Zakopanym wiec może by też ktoś z tamtych okolic

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    powiedzcie mi jakie macie doświadczenia z zasrzyakmi . pęają po nich ? jak sie je daje samemu ? czy lekarz gin podaje ? ile kosztuje ?
    Mi wystarczył Pregnyl 5000j, w 1cs, dzis córka ma 2 lata :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia23 o kurcze a przy jakim pecherzyku dostałas zastrzyk? tzn jaka wielkośc;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak poszlam na monitoring to mialam 18mm, kazala mi odczekac 2 doby i w 3dniu przyjac zastrzyk, srednio zaklada sie ze pecherzyk rosnie 2mm na dobę. To byl moj pierwszy cykl z CLO 1x1 od 5do9dc. OBecnie po zabiegu endometriozy na nowo próbuje starac sie o dziecko, ale mialam tylko 1cs i bralam clo 2x1 od 5do9dc i w 8dc mialam juz owulacje. dzis mam 17dc i czas pokaze :) POZDRAWIAM i napawam nadzieja :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia23 super!!!!! dajesz nadzieję:)
    zagadam o ten zastrzyk;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja tez czekam na wynik progesteronu i tez cxarno to widze :-( przez trzy dni żyłam nadzieja, bo pieknie rosla mi temperatura, do ponad 37. I dzis totalny spadek 36,6. I bol brzucha jak na @. Chociaz jest jeszcze wczesnie, 24 dc. Anatolka, a co u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk jest podawny jedynie jak pęcherzyki nie pękaja. Ja p w tym cyklu nie dostałam zstrzyku bo w 13dc na monitoringu nie było juz widac pecherzyka, był tylko ślad w jajniku po nim. Wiec porozmawiaj z lekarzem i zpytaj sie czy kwalifikujesz sie do zastrzyku? a skad jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia no ja mialam w 11 dc pęcherzyk 19 mm( gin gadał ze tak 3-4 dni i będzie owulka) potem przez 3 dni mialam klucia jajnika potem cisza... dzisiaj czyli w21 dc wyszedł tak niski progesteron który swiadczy o tym że owulki nei było
    a pęcherzyk i endo były łądne

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z Rybnika jestem woj Śląskie

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tego co mi napisałaś to miała podobnie, wiec byc moze potrzebujesz zastrzyk? skad jestes? jak z moich okolic to mam 2 opakowania i 3 testy ciazowe za free :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wyslalam Ci zaproszenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie ma zaproszenia tez CI wyslalam hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Amus ja tez czekam na wynik progesteronu i tez cxarno to widze :-( przez trzy dni żyłam nadzieja, bo pieknie rosla mi temperatura, do ponad 37. I dzis totalny spadek 36,6. I bol brzucha jak na @. Chociaz jest jeszcze wczesnie, 24 dc. Anatolka, a co u ciebie?
    a keidy robilas nadanie i kiedy beda wyniki?? trzymam kciukasy!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus przykro mi ale inna forumowiczka była szybsza :) zycze POWODZENIA!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no spoko ja i tam daleko mam do Ciebie hihi

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ