Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ale na to człowiek nie wpłynie, ja tak sobie gadam że bym chciała a tez nie wiem czy bym podołała, no i najpierw niech ja pęcherzyki wyhoduje, dziś zaczynam clo.

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 no to kciuki za nowy cykl!

ja już nie mogę wytrzymać, mam 27dc, siknąć chcę dopiero w pn, ale mnie już nosii...Jutro jadę do brata na weekend, to może trochę głowę czym innym zajmę ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie malpa przyszla w pelnej krasie wczora:/Znow sie nie udalo.Jutro zaczynam clo..czy Wam tez lekarz mowil zeby brac w godzinach od 6-10?Kiedys juz czytalam ze hormony zawsze rano sie powinno brac, ale nie wiem czy to stad te godziny.
    Anatolko, zaciskam za Ciebie paluchy:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

U mnie 2 dc, ale CLO wezmę chyba sobie w tym cyklu od 4 dc przez 5 dni. W poprzednim cyklu z CLO brałam rano, ale wyczytałam, że wiele osób bierze na wieczór więc teraz sama nie wiem :P

aszka, mi ginekolog mówił podobnie z HSG także spokojnie ;) ja na razie o tym nie myślę, to będzie dopiero II cykl z CLO. Może Nam się uda i nie będziemy musiały iść na HSG :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:19

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jutro zaczynam clo..czy Wam tez lekarz mowil zeby brac w godzinach od 6-10?
    nie, nie mówił, ale ja miałam dawkę 2x1, więc siłą rzeczy musiałam jedną brać rano a drugą wieczorem.

dziewczyny, co do HSG, ja miałam to badanie, niby było jakieś znieczulenie ale i tak czułam ból. Ale to trwa dosłownie kilkanaście sekund, da się wytrzymać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:22

UDizp2.png4vvop2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w klinice kazali brac leki na stymulacje wieczorem. Kazdy ma inna teorie, wiec chyba wiekszej roznicy nie bedzie. Ja bralam czasem bardzo nieregulranie i zawsze byly pecherzyki... Raz wzielam o 23, raz o 19. Bardzo roznie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio brałam na wieczór, teraz się zastanawiam, ale chyba zostanę przy wieczorze, tym bardziej ze pierwszy monit będzie 13dc a nie 11, bo 11 w sobotę wypada.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam rano tuz przed sniadaniem i też się ładne wyhodowały :) mnie np bardziej zastanawia skad wynikaja takie roznice w czasie dawkowania, ja mam brac 2. do 6. dc a dziewczyny niektore zaczynaja od 4 dc:)

U mnie drugi progesteron z 15.5 na 14.5 spadl w ciagu doby, nawet zakladajac ze to dolna granica to i tak szanse na ciaze chyba marne. Wiekszosc zaciążonych ma go nawet powyżej normy juz w 21 dc. Zobaczymy co powie beta w poniedzialek, cały czas czuje bole podbrzusza, dzis rano to byla juz przesada, poza tym miewam zgagę, co do tej pory mi się nie zdarzało...to dopiero 23 dc @ dopiero za 8 dni wiec nie ma sie co emocjonować raczej :) wolałabym wiedzieć wcześniej bo akurat za te 8 dni w sobotę mam waażny egzamin i wolałabym nie musieć się tym jeszcze przejmować! :/

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle - z innej baczki - powiem Wam ze ostatnio czytalam jakas internetowa ulotke ovitrelle i tez sie zastanawialam dlaczego moj lekarz np kazal serduszkowac dopiero na 2 dni po podaniu zastrzyku z komentarzem "bo wczesniej nie ma sensu" kiedy w informacjach o produkcie piszą, że ma to byc w dniu wstrzykniecia i w dniu nastepnym :/ pisza tez o zaklamywaniu bety do 10 dni po wstrzyknieciu a nie 14 jak pisza dziewczyny na forum...

Jestem zła, że pielęgniarka, ktora robila mi zastrzyk zabrała mi opakowanie i ulotkę:/

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Ja ostatnio brałam na wieczór, teraz się zastanawiam, ale chyba zostanę przy wieczorze, tym bardziej ze pierwszy monit będzie 13dc a nie 11, bo 11 w sobotę wypada.
    Ja też będę mieć monitoring w 13 dc, więc zależy mi by nie była owulacja za wcześnie :P dlatego chyba zacznę brać CLO w 4 dc wieczorem.
    Choć może uda mi się wbić na USG bliżej domu w 10 dc więc wtedy nie wiem czy za wcześnie znowu nie będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Witajcie,

U mnie 2 dc, ale CLO wezmę chyba sobie w tym cyklu od 4 dc przez 5 dni. W poprzednim cyklu z CLO brałam rano, ale wyczytałam, że wiele osób bierze na wieczór więc teraz sama nie wiem :P

aszka, mi ginekolog mówił podobnie z HSG także spokojnie ;) ja na razie o tym nie myślę, to będzie dopiero II cykl z CLO. Może Nam się uda i nie będziemy musiały iść na HSG :)
    ja spokojnie podchodze tylko po prostu opisałam swoje wrazenia, ze tez chciałabym byc w tych szczesliwych co po drugim, trzecim razie zachodza, to takie moje marzenie :D ale poki co sie nie zanosi. Ja teraz mialam przerwe, wzielam lutke i czekam na @. Ja bralam i wieczorem i rano, w 1 cyklu bo mialam 2 tablety wg mnie to bez roznicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    U mnie malpa przyszla w pelnej krasie wczora:/Znow sie nie udalo.Jutro zaczynam clo..czy Wam tez lekarz mowil zeby brac w godzinach od 6-10?Kiedys juz czytalam ze hormony zawsze rano sie powinno brac, ale nie wiem czy to stad te godziny.
    Anatolko, zaciskam za Ciebie paluchy:)
    ja bralam i tak i siak i wg mnie to bez roznicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka ja też chciałabym być w tym gronie szczęśliwych, ale zobaczymy ;) na razie daje sobie 3 cykle z CLO, a później zobaczymy. Teraz miałam miesiąc przerwy i zaczynam II cykl z CLO.
    Ja mam 1 tabletkę zapisaną, ostatnio fajnie podziałała bo miałam 2 pęcherzyki, ale niestety bez skuteczne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka zobaczymy, oby nas trafiło :D moze i za 5 razem ale oby :D A tak apropo to mi kolezanka dzis powiedziala, ze jej sie udalo tez po stymulce i bedzie miec blizniaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:38

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A tak apropo to mi kolezanka dzis powiedziala, ze jej sie udalo tez po stymulce i bedzie miec blizniaki :D
    o jaaa ale złoty strzał! Gratulacje dla koleżanki!
    Dziewczyny za Was też trzymam mocno kciuki, żeby udało się jak najszybciej!

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :D Ja też zaczęłam powoli oswajać się z myślą o bliźniakach jak okazało się, że przy dwóch pęcherzykach jest to możliwe :) i nie byłoby to takie złe chyba :D 2 za jednym zapachem i spokój ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chociaż jedno, ostatnio bardzo przeżywam to, że jeszcze nie jestem w ciąży i że niektórym tak łatwo to wychodzi, i w najbliższym otoczeniu mam taką osobę i będę codziennie patrzyć na jej brzuch a w nocy płakać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka wiem co czujesz, też miałam taki okres w życiu, że z każdą @ cierpiałam niemiłosiernie, płakałam i traciłam chęć do życia. Teraz nawet z @ się ucieszyłam bo mogę na nowo planować, starać się i działać. Mam nadzieję, że cel coraz bliżej i nie myślę o niczym więcej.. czas pokaże.
    W moim otoczeniu też są takie osoby, niektóre już wokoło urodziły, niektóre w ciąży, to dołuje.. ale nie pomoże :*
    Z czasem będzie łatwiej !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wiem, ale jak sobie pomyśle że codziennie będę widzieć jej brzuch (mieszkamy w jednym domu), każdy będzie do niej gadał, dopytywał się, to aż mnie skręca, już jeden dzień przepłakałam z nerwów, jest mi po prostu przykro, że ze mną jest taki problem. I do tego jest 6 lat młodsza :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka współczuję, ale musisz mieć w sobie teraz dużo siły. Postaraj się cieszyć jej szczęściem dzięki czemu sama będziesz szczęśliwa, podekscytowana i może szybciej się Wam uda :*
    Spróbuj znaleźć pozytywne tego strony, zobaczysz jak to wygląda, będziesz bogatsza w doświadczenia później w swojej ciąży :)

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ