CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTaaa bogatsza w doświadczenia, ja z nią zbytnio nie rozmawiam
nie mam o czym i na pewno nigdy jej się zwierzać nie będę i w drugą stronę. Mam też inną w ciąży ale z nią mogę sobie gadać na luzie, jako jedyna wie że się leczę, bo ona też się leczyła i właśnie w pierwsza ciąże na clo zaszła:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:dziewczyny a ile macie lat jeśłi można zapytać??
ja w tym roku 27 lat kończe chcoiaz przy moim PCOs to dużo, bo podobno największa szansa przy tym schorzeniu jest do 25 roku życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:52
-
Ja w lipcu skonczylam 28...zegar tyka..
Analizo, mnie po podaniu pregnylu w 15 dc lekarz kazal serduszkowac dopiero po dobrej dobie.Mowil, ze ma to zeiazek raz ze z peknieciem pecherzyka a dwa z jakoscia nasienia.Zbyt czesto dla faceta tez podobno nie jest za dobrze.Patrzcie, badania nasienia tez sie robi po kilku dniach "abstynencji", zeby byl pelny obraz..Nam lekarz kazal nawet rano i wieczorem ale po uplywie ponad doby od podania pregnylu i tylko przez 2 dni.W czwartek btalam ok 17 pregnyl a seks polecal od piatku poznym wieczorem, sobota rano wieczpr i niedziela rano wieczor.. -
Ps.Analizo, to w jakich dniach przepisuja clo zalezy od dlugosci cyklu i dlugosci fazy folikularnej (w ulotce jest ze jesli trwa krpcej niz 12 dni to od 3 dc)Ja mam wlasnie tak od 3-7 dc.Ale pisza tez ze to indywidualnie dla kazdej pacjentki i zalezne od reaktywnosci jajnikow.To tak jak z iloscia tabletek..Ja mam pól, a niektore Dziewczyny biora 2..Tak jak pisze tu czesto Anatolka, to nie cukierki, lepiej sluchac lekarza i nie robic eksperymentow na wlasnym organizmie
-
A mój mówił ostatnio inaczej (wcześniej nie doradzał) - "plemniki mogą poczekać", a komórka jajowa wg najnowszych jakiś tam badań jest zdolna do zapłodnienia koło 6h (kiedyś się mówiło 6-12h, ale to pewnie spada jak wszystkie normy, bo społeczeństwo jest coraz słabsze). Patrzcie co znalazłam - kiedyś gdzieś na forum krążyło, ale Wam wkleję skopiowane z kogoś:
Wysłany: 31 sierpnia, 14:06
Cytuj | Lubię (3) | Zgłoś
dziewczyny,wlaśnie znalazłam w internecie
tabelke z prawdopodobienstwem zajscia w ciaze w procentach a wyglada to tak
-5 dzien przed owulacja- 0 %
-4 dzien przed owulacja- 11%
-3 dzien przed owulacja- 15%
-2 dzien przedowulacja- 20%
-1 dzien przedowulacja- 26%
dzien owulacji- 15 %
1 dzien po owulacji- 9%
2 dzien po owulacji- 5%
3 dzien po owulacji- 0%
Wiadomo - to jest uśrednione - ale mówi samo za siebie. Ja już jestem po pierwszym, zastrzyk dostane wieczorem, więc owu u mnie będzie jutro wieczorem (tak mam po 24h potwierdzone bólem i monitem). Oczywiście będziemy pracować nadal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 15:43
-
Amus87
Ja 25, diagnoza pco sprzed 2 miesiecy. Działam ostro - jak juz pisalam na forum od 5 dni mam bole podbrzusza troche jak na okres (nigdy do tej pory czegos takiego nie miałam) + jakies przypafki pojedyncze zgagi + ze dwa razy zakrecilo mi sie w glowie. Baardzo chcialabym wierzyc ze to pierwsze objawy ale wiadomo- szanse sa 50/50. Boje sie jutro testowac bo w srode mialam 6 bete po ovi,a jutro minie 10 dni od zastrzyku... testy jak na zlosc mam 25 i nie wiem czy w ogole nastawiac sie na takie stresy -wyjdzie, nie wyjdzie... jak myslicie robic czy czrkac do nastepnej soboty na termin @ ?
O tych 6ciu godzinach tez cos slyszalam ale te 6h to taki pewnik, ze jak uda sie plemnikom wstrzrlic w tym czasie to ciaza jest mur beton.19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:dziewczyny a ile macie lat jeśłi można zapytać??
ja w tym roku 27 lat kończe chcoiaz przy moim PCOs to dużo, bo podobno największa szansa przy tym schorzeniu jest do 25 roku życia -
nick nieaktualnyAnother wrote:Na wywołanie okresu lekarz przepisał mi cyclo-progynove. Pierwszy raz się spotykam z tym lekiem, a na naszym forum niewiele o nim jest. Ciekawa jestem co to będzie.
To chyba połączenie estrogenów z progesteronem żeby cykl normować? ja tak brałam kiedyś estrofen mite i dupka. @ zawsze była idealnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_analiza wrote:Amus87
Ja 25, diagnoza pco sprzed 2 miesiecy. Działam ostro - jak juz pisalam na forum od 5 dni mam bole podbrzusza troche jak na okres (nigdy do tej pory czegos takiego nie miałam) + jakies przypafki pojedyncze zgagi + ze dwa razy zakrecilo mi sie w glowie. Baardzo chcialabym wierzyc ze to pierwsze objawy ale wiadomo- szanse sa 50/50. Boje sie jutro testowac bo w srode mialam 6 bete po ovi,a jutro minie 10 dni od zastrzyku... testy jak na zlosc mam 25 i nie wiem czy w ogole nastawiac sie na takie stresy -wyjdzie, nie wyjdzie... jak myslicie robic czy czrkac do nastepnej soboty na termin @ ?
O tych 6ciu godzinach tez cos slyszalam ale te 6h to taki pewnik, ze jak uda sie plemnikom wstrzrlic w tym czasie to ciaza jest mur beton. -
nick nieaktualny
-
Nie mam plamień, nawet mnie brzuch jak na @ nie boli, a do tej pory bolał mnie 3 dni przed @, a teraz nic! piersi normalne, w ogóle nie mam żadnych objawów! oprócz braku @ i pozytywnego testu
wystraszyłam się, że jak brałam clo to powinnam od razu do lekarza pędzić!
-
nick nieaktualnysimon86 wrote:Nie mam plamień, nawet mnie brzuch jak na @ nie boli, a do tej pory bolał mnie 3 dni przed @, a teraz nic! piersi normalne, w ogóle nie mam żadnych objawów! oprócz braku @ i pozytywnego testu
wystraszyłam się, że jak brałam clo to powinnam od razu do lekarza pędzić!
chyba że w przeszłości mialaś jakieś poronienia wtedy gin moze wdrożyć progesteron
a ciąża czy przy CLO czy bez CLO co z a różnica;) CLO ma powodować wzrost pęcherzyków na nic więcej potem ono nie działa:) spokojnie i ciesz się swoim szczęściem!moremi, peppapig lubią tę wiadomość