X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisz coś więcej czy mialaś monitoring czy byl zastrzyk bo nei umiem sie tego doszukać:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon dla swojego spokoju zrób bete w poniedziałek( albo dzisiaj jak masz gdzieś lab w pobliżu) i przyrost po 48 h:) teraz gin na USG i taki nic nie zobaczy więc moim zdaniem nie ma sensu iść ale to moje zdanie

peppapig, Czarnulka84 lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to mnie uspokoiłaś :-) szczerze powiem, że nie spodziewałam się że przy pierwszym cyklu z clo się uda i wpadłam w panikę :-)
    Dostałam clo bo pęcherzyki małe rosły i nic z tego nie wychodziło, a próbujemy od roku. Monitoringu nie miałam, bo tak jakoś zbiegło się to z urlopem mojego gina a ja nie chciałam marnować kolejnego cyklu na czekanie.
    Piłam jeszcze ziółka o.sroki (ale to już od dłuższego czasu) :-)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon możesz zrobić sobie progresteron, jak będzie wysoki to ok, jak niski to do gina z wynikiem i pewnie dostaniesz lutke czy dupka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Dzięki, to mnie uspokoiłaś :-) szczerze powiem, że nie spodziewałam się że przy pierwszym cyklu z clo się uda i wpadłam w panikę :-)
    Dostałam clo bo pęcherzyki małe rosły i nic z tego nie wychodziło, a próbujemy od roku. Monitoringu nie miałam, bo tak jakoś zbiegło się to z urlopem mojego gina a ja nie chciałam marnować kolejnego cyklu na czekanie.
    Piłam jeszcze ziółka o.sroki (ale to już od dłuższego czasu) :-)
    czyli możliwa ciąża mnoga skoro nie wiesz ile jajeczek urosło hihi:)
    właśnie natka dobrze prawi progesteron mogłabys sobie zbadać:) wtedy będzie wiadomoc zy trzeba dupka czy nie

ale ja no mialam ost badany progesteron i byl strasznie niski
    a przy ciąży z Kubusiem nic takiego nie badali nie bylo plamień nic sie nie działo :)) i dochodzilam do 38 tc bez wspomagaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 09:33

peppapig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się już nie mogę doczekać monitu :D a to dopiero 29. :D Mam wrażenie że moje życie toczy się teraz od @ do monitu, od monitu do @, nie ma miesięcy,tygodni tylko dni cyklu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 09:36

tulipanna, peppapig lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie to nawet nie wiem ile ich tam urosło :-) a kiedy może być coś widać na usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    A ja się już nie mogę doczekać monitu :D a to dopiero 29. :D Mam wrażenie że moje życie toczy się teraz od @ do monitu, od monitu do @, nie ma miesięcy,tygodni tylko dni cyklu :D
    a w którym to dc bedziesz miala??13 dc?
    ja ide na monit we wtorek ale jakoś tak nie nastawiam się, nie wiem czemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 13dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simno gratuluję :) wspaniałe wieści z rana !!!

Ja od dzisiaj będę brać CLO i 29.09 na usg, to będzie 13 dc. Zobaczymy..
    Będę brać na wieczór bo rano biorę kwas, tran a we wtorek idę na prolaktynę więc też dostanę ten lek po obciążeniu więc nie chcę wszystkiego na raz.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon86 !!! Gratulacje kochana! Oby wszystko dalej poszlo dobrze :) trzymam kciuki za bete! ;)

Ja dzis wbrew wszystkiemy zrobilam test i wyszedl negatywny jakis cien cienia cienia cienia wyszedl jak patrzec pod odpowiednim katem ale oczywiscie nie licze tego wcale. Jestem zla bo nie kupilam czulych 10tej tylko same 25tki wiec jeszcze mam nadzieje na pozytywny :) w poniedzialek zrobie sobie bete po prostu i juz cos bede wiedziec.
    Jestem zła a moj chlop sie ze mnie smieje bo naprawde boli mnie podbrzusze caly czas, dzis troszke lewa piers jakby czulsza ale to przy dotyku dopiero. Lekkie dolegluwosci zoldkowe mam jak w trakcie @ no i mam takie dziwne uczucie jakby głodu... Wszystko by pasowało więc musze poczekac jeszcze troche :) chciałabum, chciała... :)

Edit: zapomnialam napisac ze od wczoraj mam 37.2 37.1 temperature - mierzona dopiero teraz wiec niewiadomo jak to bedzie alr mysle ze jak bedzie sie utrzymywac powyzej 37 to tez moze byc chyba dobry znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 14:48

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza mocno trzymam kciuki, żeby ten cień cienia był II kreskami i pozytywną betą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza ja tez mocno kciukam!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje :) w koncu dobre wiesci, i to za pierwszym razem z clo :)

• Another Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    To chyba połączenie estrogenów z progesteronem żeby cykl normować? ja tak brałam kiedyś estrofen mite i dupka. @ zawsze była idealnie
    no właśnie nie wiem, ale mam brać 21 dni i dopiero wtedy pojawi się okres. Taaaki długi cykl się zapowiada, że szok :/

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ja cztery dni temu tez mialam cien cienia i uznalam to za wadliwy test a dzisiaj wyszla wyrazna krecha:-) mam nadzieje ze twoj cien wkrotce tez bedzie piekna krecha:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Simon86 !!! Gratulacje kochana! Oby wszystko dalej poszlo dobrze :) trzymam kciuki za bete! ;)

Ja dzis wbrew wszystkiemy zrobilam test i wyszedl negatywny jakis cien cienia cienia cienia wyszedl jak patrzec pod odpowiednim katem ale oczywiscie nie licze tego wcale. Jestem zla bo nie kupilam czulych 10tej tylko same 25tki wiec jeszcze mam nadzieje na pozytywny :) w poniedzialek zrobie sobie bete po prostu i juz cos bede wiedziec.
    Jestem zła a moj chlop sie ze mnie smieje bo naprawde boli mnie podbrzusze caly czas, dzis troszke lewa piers jakby czulsza ale to przy dotyku dopiero. Lekkie dolegluwosci zoldkowe mam jak w trakcie @ no i mam takie dziwne uczucie jakby głodu... Wszystko by pasowało więc musze poczekac jeszcze troche :) chciałabum, chciała... :)

Edit: zapomnialam napisac ze od wczoraj mam 37.2 37.1 temperature - mierzona dopiero teraz wiec niewiadomo jak to bedzie alr mysle ze jak bedzie sie utrzymywac powyzej 37 to tez moze byc chyba dobry znak :)
    na pewno dobry znak tempka, jak nie spadnie to powinna byc II krecha, tego Ci zycze :)

• _analiza Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na pewno dobry znak tempka, jak nie spadnie to powinna byc II krecha, tego Ci zycze :)
    A na ile przed okresem powinna spadac? Czy to rownomiernie dluga droga w dol? Czy moze bedzie wysoko wysoko a w dniu okresu nizsza nagle? Sorki ale jeszcze sie nie znam tak dobrze na tych procederach:):)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, gratki wielkie!Analizo, za Ciebie zaciskam paluszki:)
    Ja dzis po pierwszym dniu z clo.Nie czuje zadnych skutkow ubocznych, na razie nic nie czuje.A teraz od @ do monitoringu..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też już po pierwszym dniu z CLO ;) teraz sobie zapodaję na wieczór o 19 przed kolacją. Zobaczymy co wyhoduje się do 13 dc :D

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ