X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    U mnie pecherzyki sa, po pregnylu pieknie pękają i nic..Nie wiem co to clo ma spowodowac ale kazal brac to biorę..Czy jak sie ma pecherzyki to w czym to clo pomaga??
    CLO jedynie stymuluję i pobudza pracę jajników, żeby pęcherzyków naprodukowało się więcej lub urosły większe. w Niczym innym ten lek nie pomaga.

tulipanna ja też miałam 1 pęcherzyk i w 99% pękały bo nie było po nich śladu, a jak to ginekolog mi powiedział powinno być widać, że coś zostało nawet na następnym usg.
    Wzbraniałam się przed CLO tłumacząc, że skoro sa naturalnie to wolę nie stymulować, ale po kilku cyklach ginekolog wytłumaczył, że to iż jest jeden to o niczym nie świadczy ponieważ może być pusty bez komórki jajowej, a jak podstymulujemy może być dwa w tym jeden pełny, czyli szanse większe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 10:40

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak byc, ze pusty. Raz na jakis czas kazda kobieta ma cykl bezowulacyjny. Jakos to zalecaja badac czasem, ale raczej juz w klinikach, poziomem estradiolu w okolicach owulacji. Gdzies cos kiedys czytalam, ale nie praktykowalam. Na pewno zagadam do lekarza w klinice w kolejnym miesiacu jesli bedzie potrzebna iui. Bo podac pregnyl pustemu pecherzykowi to koszt kilkunastu zl, a zrobic iui na pustym to kilkaset.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    czujecie jajniki podczas brania clo?
    Ja w pierwszym cyklu nic wiele nie czułam na szczęście, teraz od wczoraj kłuje mi przez kilka min na dole z jednej strony..ale nie wiem czy to możliwe, że tak szybko po 1 tabletce..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze tak byc, ze pusty. Raz na jakis czas kazda kobieta ma cykl bezowulacyjny. Jakos to zalecaja badac czasem, ale raczej juz w klinikach, poziomem estradiolu w okolicach owulacji. Gdzies cos kiedys czytalam, ale nie praktykowalam. Na pewno zagadam do lekarza w klinice w kolejnym miesiacu jesli bedzie potrzebna iui. Bo podac pregnyl pustemu pecherzykowi to koszt kilkunastu zl, a zrobic iui na pustym to kilkaset.
    Mi ginekolog przepisywał już badanie estradiolu i wszystko pięknie, idealnie. Mówił, że wyniki świetne więc sama nie wiem w czym rzecz.. dalej będę męczyć by sprawdzić czy pękają mimo, że nie widać pozostałości po nich.
    Kiedy powinno iść się sprawdzić po owulacji czy pękają?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7dpo progesteron to najpewniejsze sprawdzenie i pewnie tansze niz wizyta z usg.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez przepisywali estradiol, ale w 3dc, a nie w okolicach owulacji. A to o to chodzi, zeby sprawdzic wyhodowany pecherzyk - tak przynajmniej wywnioskowalam z tego, co kiedys czytalam.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    7dpo progesteron to najpewniejsze sprawdzenie i pewnie tansze niz wizyta z usg.
    To się fajnie składa bo mam skierowanie w tym cyklu na progesteron ;) już 2 razy robiłam.. a na usg też mam skierowanie jeszcze jedno.
    faktycznie estradiol też miałam robione początkiem cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:04

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez to wszystko jest skomplikowane..pamietac co w jakim dniu cyklu.Ale tak jak piszesz Anatolko, przy Iui warto sprawdzic badaniami, zawsze to taniej.Ja tez nie wiem u mnie w czym rzecz..badania idealne, a naprawde wybadalam sie w kazdej fazie cyklu..lacznie z magnezami, wapnami,cala biochemia, morfologia..Nie wiem.Moze rzeczywiscie te pecherzyki sa puste..
    Rzeczywiscie, ja jestem na poczatku..przeraza mnie podporzadkowanie calego zycia pod cykl..Dzis seks, jutro nie, dzis tabletka, jutro zastrzyk, wizyta, monitoring..
    Teraz gin powiedzial, ze wspolzyc tylko do 8 dnia cyklu, 12-13 dzien monitoring..Czemu tylko do 8 dnia?
    Po tym calym clo, ja delikatnie tez czuje klucie w jajnikach, tak na zmiane, ale bardzieej w lewym, ostatnio w lewym mialam pecherzyk.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, ja widze ze u nas podobnie..badania ok, efektu brak..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego do 8dc? często kobieta do 8dc ma jeszcze @, a jak owulka będzie 11/12dc to 8dc może nie wystarczyć.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym 8dc znajduje tylko jedno wytlumaczenie. 12dc da Ci zastrzyk i kaze zaczac znow <3 a przerwa po to, zeby plemniki byly w odpowiedniej liczbie. Przed meskimi badaniami zalecaja przeciez tez 3-5 dni abstynencji. Tylko ten jeden powod przychodzi mi na mysl. Widzisz-trzeba bylo pytac "Czemu akurat do 8dc?". Skoro on cos wymysla, a Ty nie wiesz czemu tak to pytaj :) bo ja tez niekoniecznie wpadlam na jego tor rozumowania...

moremi lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest prawda że potrzebna jest abstynencja, bo jeśli jest często <3 to organizm mężczyzny jest przyzwyczajony, a abstynencja powoduje tylko przejrzewanie się plemniczków. Przed badaniem abstynencja jest chyba ze względu na potrzebną objętość materiału, w sumie sama nie wiem. Ale najnowsze badania pokazują że abstynencja dłuższa niż 3 dni nie jest wskazana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u mnie dzisiaj 9 dc
    za 2 dni monitoring stresuje się jakoś
    dziewczyny mam pytanie
    bede walczyć o pregnyl i jak mi go wypisze gin do którego chodzę prywatnie to rozumiem że będzie na 100%? a mogę poprosić dr pierwszego kontaktu by mi ten zastrzyk przepisał ??wtedy by było taniej

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie na 100% mi w prywatnej klinice wypisuja leki ze znizka. Pregyl tez.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Niekoniecznie na 100% mi w prywatnej klinice wypisuja leki ze znizka. Pregyl tez.
    o to musze do niego zagadać . . .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 lekarz 1 kontaktu często nie ma odpowiednich uprawnień do wypisywania recepty na leki specjalistyczne ze zniżką, nie wiem jak to w przypadku tego akurat jest.

W sumie to on nie jest drogi coś około 20zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka 20 zł bez zniżki?
    e to nie będe wymyślac myślałam że więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus dopytaj u siebie w aptece, ale coś około tego pregnyl kosztuje, gorzej z tym drugim ovirelle.

NA doz 23,67 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:51

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co?Serduszkowac dluzej?Jak myslicie?
    Amus, ja placilam chyba 21 zl na 100% takze bez stresu.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    To nie jest prawda że potrzebna jest abstynencja, bo jeśli jest często <3 to organizm mężczyzny jest przyzwyczajony, a abstynencja powoduje tylko przejrzewanie się plemniczków. Przed badaniem abstynencja jest chyba ze względu na potrzebną objętość materiału, w sumie sama nie wiem. Ale najnowsze badania pokazują że abstynencja dłuższa niż 3 dni nie jest wskazana.

Nijak sie nie moge z Toba zgodzic. 3-5 dni przerwy wplywa na koncentracje plemnikow, nie na objetosc. Tu jest link, ktory warto przeczytac http://planowanie-dziecka.wieszjak.polki.pl/nieplodnosc-mezczyzn/309450,Jak-sie-przygotowac-do-badania-nasienia.html

Tulipanno, te 3-5 dni ma swoje uzasadnienie. Przy czym osobiscie bym sklaniala sie przy straniach raczej do 3 niz do 5 dni przerwy przed owulacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 12:40

moremi lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ