X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pirelko, ja widze ze u nas podobnie..badania ok, efektu brak..
    Nie martwmy się na zapas choć podporządkowanie wszystkiego faktycznie przytłacza i przeraża, zwłaszcza na początku drogi, ale inaczej się nie da bo trzeba brać leki w określonych dniach i robić badania w określonych dniach. W związku z tym jesteśmy zmuszone pilnować kalendarzyka. Nie wiem czemu kazał Wam ginekolog współżyć tylko do 8 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 13:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Czyli co?Serduszkowac dluzej?Jak myslicie?
    Amus, ja placilam chyba 21 zl na 100% takze bez stresu.
    Kochana, ja serduszkowałabym normalnie, ale nie cześciej niż raz na dobę, a najlepiej co drugi dzień :) w końcu na pewno się uda, a taka przerwa od 8 dc to długo zwłaszcza dla mnie jeśli miałabym owulację w 12 dc to plemniki by na pewno nie doczekały, skoro nieraz w cyklu <3 co drugi dzień, czasem codziennie i nadal nic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kochana, ja serduszkowałabym normalnie, ale nie cześciej niż raz na dobę, a najlepiej co drugi dzień :) w końcu na pewno się uda, a taka przerwa od 8 dc to długo zwłaszcza dla mnie jeśli miałabym owulację w 12 dc to plemniki by na pewno nie doczekały, skoro nieraz w cyklu <3 co drugi dzień, czasem codziennie i nadal nic..

Mi lekarz powiedzial ze w trakcie milosci nie mozna myslec o tym ze to moze byc ten raz z tymi plemnikami poniewaz blokuje sie w glowie i nasz organizm nie chce przyjac plemnikow.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Popieram Anatolke... Objawy zawsze mozna sobie przypisać. Jak bylam w ciąży to nie mialam żadnych objawów do terminu miesiączki, a wtedy dopiero klucia jajnika i ciągnięcia w podbrzuszu oraz zmęczenie. Ale klucia moga byc zawsze po Clo o na @. O zgadze na tak wczesnym etapie nigdy nie slyszalam. Mdlosci odbijania itp, to dopiero najwcześniej po terminie miesiączki ok5-6 tydz.

Ok wiem, ze duzo rzeczy mozna sobie odszukac jak sie je chce bardzo znalezc. Zgaga, a wlasciwie odbijanie wieczorem nie wynikalo ze zjedzenia czegos co by mi zaszkodzilo bo nawet bym tu o tym nie pisala :)
    Kazda kobieta jest inna i jedna nie czuje nic, druga zaklina sie ze czuje moment itp. Ja lubie czytac na forach jak dziewczyny dziela sie na biezaco swoimi objawami itp bo potem moge sobie przesledzic czy wkoncu sie udalo itp :)

Np teraz zaluje strasznie ze nie prowadzilam wykresu temp od poczatku tego cyklu i szukam jakie temperatury mialy zaciazone dziewczyny na samych poczatkach przed @ i testem :)

Chociaz nie ukrywam, ze troche sie boje tych boli bo oczywiscie moze to byc skutek clo i hiperstymulacja jajnikow czy jakas endometrioza itp. Do lekarza nie za bardzo moge w tym tygodniu isc a i nie wiem, czy cos by mi na to poradzil w ogole? Wolę szukac pozytywnych mozliwosci niz tych mniej fajnych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 20:19

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem i życzę powodzenia, nie twierdzę że nie. Ja tez miesiąc w miesiąc mialam objawy. A wtedy kiedy bylo - nic. A po clo, zawsze mam po owu bole brzucha, naprawdę duże, tak ze zawsze jestem pewna ze to to:) ale tak jak piszesz kazda jest inna wiec trzymam kciuki ;)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 3 dawka poszła :D, jeszcze 2 i potem monit. Myślę nad wspomożeniem się jeszcze dongiem. Jestem jakoś pozytywnie nastawiona na tą owulkę, że może jednak będzie, ale czas pokaże. Serduszkować mam zamiar kiedy będziemy mieć ochotę, nie więcej niż 1 raz dziennie i nie rzadziej niż raz na 2 dni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ja mam podobnie jak Ty, miesiąc w miesiąc objawy i ciągle nadzieja, a na razie nie było to to niestety...

Natka u mnie dzisiaj 2 dawka poszła :D i jak przez cały dzień miałam plamienia już z @ to teraz wieczorem godzinę po tabl. mam lekkie czerwone krwawienia i brzuch zacząć lekko boleć. Nie wiem czy to ma coś wspólnego, może to resztki @ bo dopiero 5 dc i jakoś tak szybko się kończyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już tylko plamienie, tylko jeden dzień miałam krwawienia, jak nigdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro do pracy, we wtorek mam wolne to idę zbadać prolaktynę i znowu będę tam siedzieć i czekać na obciążenie na czczo..jak ja tego nienawidzę.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mialam krotko i skapo.U mnie dzis juz koniec @..pobolewaja mnie jajniki.Niby mala dawka a jednak czuje..
    Pirelko a sikanca robilas teraz ostatnio?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna robiłam dwa przed @ :P a czemu pytasz? :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A @ jest? Czy nie ma? Cos mi umknelo chyba..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana @ już się kończy ;) jestem już na CLO drugi dzień.

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    To mój pierwszy wpis więc wypada się przywitać :)

To mój pierwszy cykl z clo i pregnylem, monitorowany.
    W sumie nie zabezpieczamy sie od slubu czyli minęlo juz trzy lata,z tym że od dwóch mój mąż jeździ jako kierowca na miedzynarodówce i czasem trudno trafić żeby był w domu kiedy jest potrzebny ;)
    Oboje mamy po jednym dziecku z poprzednich zwiazków więc toretycznie możemy, będziemy próbowac do skutku :)

Jak wspomniałam, to mój pierwszy cykl monitorowany usg z clo i pregnylem. I jakoś chyba książkowo nie poszło mam wrażenie :( Prosze zerknijcie na wykres i wypowiedzcie się kochane :)

Cykle mam zwykle 30dniowe. W tym cyklu clo x1 od 5 do 9 dc. W 12dc rano pęcherzyk 13mm, endo 6,5mm. W 15dc wieczorem pęcherzyk 18mm na prawym jajniku (i o dziwo 14mm na lewym) , endo 10mm, zastrzyk z pregnylu.
    I moooocny ból owulacyjny po prawej stronie ok. godz. 1szej-2giej w nocy. Noc bardzo źle przespana, po dwóch godzinach spoczynku tempka skacze na 36,9 (pomiar o tej co codziennie) ,odsypiam jeszcze trzy godziny i mierzę ponownie - wciąz 36,9.Na drugi dzien spada i dalej wg mnie jest niska :( mimo to ovufriend mi zaznaczył owu na wykresie.... Nawet jeśli ta owu była, to chyba starania były w nieodpowiednim momencie :( Poza tym mmo brania od dwóch cykli wiesiołka i siemienia lnianego mam bardzo mało śluzu :(

Czy waszym zdaniem owu była ? czy mogla byc tak krótko po podaniu pregnylu ? no chyba ze ten pęcherzyk zbieral sie do pękniecia i bez pregnylu ...w 15dc o godz.19 na pewno jeszcze był...
    Mi sie zdaje , że owu wcale nie było.
    W którym dniu wg was należaloby zbadać progesteron żeby potwierdzic/wykluczyć owu ?

Zeświruję i zeschizuję . Na pewno ;)
    Pozdrawiam :)

P.S. Nie wiem jak tu udostępnić wykres, próbuje tak :
    141b861d882ebbd917d41bb91e664f22.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:20

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolicia_81 ja bym progesteron zrobila w 22-23 dniu cyklu:) 3mam kciuki:)

ja wlasnie bylam na badanaich zrobilam tez prolaktyne a wynik dopiero w czwartek ;/

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny.

O Amus to długo musisz czekać na te wyniki.

A ja wczoraj przed 20 wzięłam clo i pojechałam do znajomych mecz oglądać, tam całe podbrzusze i jajniki zaczęły mnie boleć, nie wiem czy to od @ czy od clo, ale zaczęłam też mocniej plamić. Wróciłam do domu położyłam się przeszło.

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    dzisiaj rano zrobiłam test i są II :)
    tak się cieszę, chociaż ostrożnie, bo wiem, że to może się jeszcze wszystko zdarzyć. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze.
    Dzisiaj po pracy polecę na pobranie, zrobię betę i prg.

Anatolka, Natka098, Lolcia_81, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figelek jupii gratki!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figielek gratulacje!!

Lolcia owu mogla byc, niby tempka jest sluz tez tyle, ze to niekoniecznie musi byc w mtym dniu. Zajsc mozna na trzy dni przed i do trzech dni, tak naprawde kiedy owu byla to tylko pod ciaglym monutem mozna sprawdzic i zbadac progesteron kilka dni po. Natomiast masz chyba zaznaczone tylko dwa serduszkowania w ciagu tych dni, no to trzeba wiecej ;) ale moze sie uda, jednym sie udaje innym nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:31

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek pękły Ci wtedy 3 z 4 pęcherzyków co nie?:D oj ciekawe co to będzie ciekawe hihihi

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ