X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela, to czemu sie denerwujesz zamiast sprawdzic progesteron 7dpo? 20zl i wiesz czy owu byla czy nie :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, a miałaś robione usg po owulacji na sprawdzenie, czy popękały? Bo to chyba najpewniejszy sposób.

UDizp2.png4vvop2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek wrote:
    Amberla, a miałaś robione usg po owulacji na sprawdzenie, czy popękały? Bo to chyba najpewniejszy sposób.

Najpewniejszy to progesteron. Na usg tez widac czy jest czy nie ma, ale nie raz juz byly przypadki, ze niepekniety pecherzyk sie gdzies ukryl lekarzowi w czasie badania...

Amberla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajowody raczej drożne mam , bo nie tak dawno znowu temu zaszłam w ciążę i urodziłam córkę - po 7-8 cyklu z Clo się udało, i bez wspomagania pęknięcia. Co do progesteronu. to chyba faktycznie tak zrobię Anatolka :) Podejdę i zrobię. Kiedy trzeba zrobić 7 dpo? Dziś jest 4....

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7dpo. Bedziesz spokojniejsza :) bierzesz cos w drugiej fazie cyklu, w sensie lutke albo dupka?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Ja dzisiaj CLO wzięłam wcześniej jakieś 2 godz. przed obiadem bo na kolację zazwyczaj jem niewiele i może nie ma się w co wchłonąć. Wczoraj trochę puściła mi się krew godzinę po CLO, albo ruszyły jajniki bo zaczął boleć brzuch jak na @ i krew z małymi skrzepami i resztka się wyczyściła albo od tabletki. Dzisiaj zobaczę, mam nadzieję że nic mnie już takie nie spotka bo od rana mam tylko brązowe plamienia. Dziwne bo w I cyklu z CLO miałam krótko @ i żadnych niespodzianek.
    Natka właśnie podobnie u Ciebie było widzę z tym wczorajszym CLO.

figielek po cichu gratuluję ;)

Amus nie martw się na zapas, mnie w I cyklu z CLO też niemal nic nie bolało nawet w okolicy owulacji nie czułam jakoś strasznie jajników ani podbrzusza, a teraz czuję od pierwszej tabletki :/

Powiem Wam, że mam już dość tego zażywania wszystkiego i żeby się uspokoić powoli postanawiam sobie, że mogę więcej nie brać CLO jak mam się tak psychicznie zamęczać..nie wiem jak długo pociągnę, ale mam już ochotę odpuścić.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, jak masz taki etap to zameczac sie bedziesz czy z clo czy bez. Masz naturalne pecherzyki?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie pierwszy cykl z clo... @ powinna być 17 sierpnia wg of, 20wg mnie. Cały czas nie ma. Pokusiłam się o allegrowy test i wyszedł cień

http://zapodaj.net/8ad8c6516dde9.jpg.html

Czy tylko ja tam coś widzę?

byłam dzisiaj na becie, jutro winiki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:36

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczuwam to samo, na wakacje sobie totalnie odpuściłam i nic nie brałam bo i żołądek mnie ciągle pobolewał. Ale teraz wróciłam do wszystkiego i liczę godziny i stresuje sie bo tu trzeba zjesc przed wzięciem, tu powzięciu, to wypić i tak w kółko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pirelka, jak masz taki etap to zameczac sie bedziesz czy z clo czy bez. Masz naturalne pecherzyki?
    Miałam kilka razy 1 dominujący, zdarzyło się też bez dominujących więc zależy.

Katarzyna, ja nic wiele nie widzę ale może :P poczekaj na betę.. a cień cienia widziałaś od razu czy po jakimś czasie? Bo ostatnio miałam to samo ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:44

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to było zdjęcie zrobione po minucie, może dwóch. Potem nie patrzę na testy i od razu je wyrzucam, zeby mnie nie korciło.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może jest szansa, jutro przekonasz się z wyników. Trzymam kciuki za wysoką betę ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, no cos tam widac, ale slabiutko jak na brak okresu przez miesiac... Kwestia wlasnie tego, czy pojawilo sie to od razu czy po czasie. Beta rozwieje watpliwosci :)

Pirelka, skoro nie kazdy cykl masz z dominujacym pecherzykiem i owulacja, to ja, bedac na Twoim miejscu, nie odstawialabym clo, bo to byloby dla mnie rownoznaczne z tym, ze sama niejako skazuje sie na niepewny cykl. Ktory masz cykl ze stymulacja? 2 lub 3 cos mi sie kojarzy? Ja mialam przez 2 lata ze 14 cykli ze stymulacja i nigdy nie wpadlam na pomysl dobrowolnie z niej zrezygnowac. Cykle kiedy nie mialam wymagaly przerwy albo ze wzgledu na laparo, na hsg czy jakies tam inne kwestie kiedy bylo to zalecenie lekarza. Gorsze dni sie zdarzaja. Staracie sie na powaznie 9 cykl. To jeszcze nie jest dramat :) ale rozumiem, ze meczyc moze fakt, ze czegos sie pragnie, a nie do konca ma sie na to wplyw... Tez mi to doskwiera. Okropne uczucie, ale wszystko co moge robic to robie. Nawet jak mam gorsze dni.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa miałam wpisać wrzesień ;p

haha of course @ powinna być 17 września wg of, 20wg mnie ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aaaa miałam wpisać wrzesień ;p

haha of course @ powinna być 17 września wg of, 20wg mnie ;D

To zmienia postac rzeczy dosc znacznie jednak ;D 3mam kciuki :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, tak to Nasz 2 cykl z CLO, między jednym a drugim robiłam miesięczną przerwę.
    Mówię Wam jak mi się od CLO potwornie pogarsza cera, że 2 miesiące ją leczę i teraz znowu.. nie mogę na siebie patrzeć, krostka na krostce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz żeby było dla równowagi to czuje lewy jajnik, albo sobie to wszystko może wmawiam.

Katarzyna musisz czekać niestety na betę i wszystko jasne będzie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Anatolka, tak to Nasz 2 cykl z CLO, między jednym a drugim robiłam miesięczną przerwę.
    Mówię Wam jak mi się od CLO potwornie pogarsza cera, że 2 miesiące ją leczę i teraz znowu.. nie mogę na siebie patrzeć, krostka na krostce :/

I znalazla sie przyczyna gorszego dnia :) poczytaj sobie o fiolku trojbarwnym (bratku) dobrze wplywa na cere herbatka z niego. Ale tak jak pisze przeczytaj sobie czy mozna w czasie staran, albo w ciazy, bo nie wiem. Pilam jako nastolatka i przy regularnym piciu bylo o niebo lepiej z cera :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja to ci juz gratuluje po cichu ja mialam taki wynik z Kubą;) za 2 dni beta wyszła 500 :D:D
    mąż mi nie wierzyl i robiliśmy drugi test w ten sam dzień i tez wyszla slabiutka

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    I znalazla sie przyczyna gorszego dnia :) poczytaj sobie o fiolku trojbarwnym (bratku) dobrze wplywa na cere herbatka z niego. Ale tak jak pisze przeczytaj sobie czy mozna w czasie staran, albo w ciazy, bo nie wiem. Pilam jako nastolatka i przy regularnym piciu bylo o niebo lepiej z cera :)
    To nie przyczyna bo cerę gorszą mam od kilku tyg./a nawet 2 mies.

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ