X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To nie przyczyna bo cerę gorszą mam od kilku tyg./a nawet 2 mies.

Tonik ze srebrem koloidalnym tez fajny podobno. Na doz jest w promocji nawet teraz :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tym wątku. Po ostatniej wizycie lekarza (nowego :D) w końcu dostałam CLO. Mam PCOS, niedoczynność tarczycy i za wysoką prolaktynę. Nie mam raczej samoistnych @, bo czekałam np półtora roku albo 160 dni na @ i nic, muszę wywoływać. Teraz wiążę nadzieję z tym lekiem (i lutka na wywołanie) :).
    A teraz postaram się przejrzeć te prawie 500 stron wątku :D

Widziałam po wykresach, że większość bierze Clostybegyt 2-3 dnia cyklu. Ja mam brać w pierwszym cyklu między 5-9 dniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:51

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Miu95 :) czyli teraz wywołujesz @ lutką?
    ja mialam podobne cykle do twoich tzn najdłuzej to ok. rok bo nie wytrzymałam i polazłam do gina i wywołałam hehe

Miu95 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Witam się w tym wątku. Po ostatniej wizycie lekarza (nowego :D) w końcu dostałam CLO. Mam PCOS, niedoczynność tarczycy i za wysoką prolaktynę. Nie mam raczej samoistnych @, bo czekałam np półtora roku albo 160 dni na @ i nic, muszę wywoływać. Teraz wiążę nadzieję z tym lekiem (i lutka na wywołanie) :).
    A teraz postaram się przejrzeć te prawie 500 stron wątku :D

Czekalam co z Toba bedzie :) moze wreszcie ktos porzadny sie trafi :) bromka na prl dostalas, albo cos innego? Euthyrox bierzesz?

Miu95 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu trzymam kciuki ;) dni przyjmowania CLO zależą od długości cykli, ale przeważnie przyjmuje się je 3-7 dc albo 5-9 dc, choć ja wzięłam sobie teraz 4-8 dc żeby owulację opóźnić kilka dni ;)

Nie wyobrażam sobie jak można nie mieć tak długo @ :O

Miu95 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miu95. Też jestem tu całkiem nowa, ale Dziewczyny wspaniale mnie przyjęły. U mnie dziś minął 3 dzień z clo.. pobolewają mnie te jajniki, zdecydowanie badziej lewy, chociaż ostatnio w nim był pęcherzyk. Za tydzień wizyta u gina. Zobaczymy co uhoduję :P Po @ wczoraj nic, dziś ledwie plamiłam...
    Właśnie piję siemię, konsystencja gorsza niż smak :)Ile tego wypić i jak dlugo?Nawet przecedzić się nie chciało... cały cykl to pić? Na wiesiołek mam alergię wiec nie biore..
    Kasiu, trzymam paluchy.
    Figielku, jak u Ciebie? Chwal nam się tu dobrymi wieściami (trzyma kciuksy)
    Pirelko, w nosie cera, w nosie wszystko, byle osiągnąć upragniony cel..

Miu95 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj nie ma już krwawienia więc to pewnie były resztki @ wczoraj poruszone stymulacją :) ale nie zapeszam...
    Jutro idę badać prolaktynę przed i po obciążeniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś juz @ nie miałam,, i nie wiadomo skąd około 18 lunęło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Natka wczoraj miałam to samo :/ cały dzień nic tylko plamienia jak dzisiaj i godzinę po CLO lunęło czerwoną krwią, żywą jak nigdy... a dzisiaj już tylko brązowe lekkie plamienia.
    Nie wiem czy to CLO tak nie działa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie bo to było przed clo u mnie. Może ja mam tak bo cały dzien siedzę i pracuje, a popołudniu poruszałam się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłaby ta @ sobie już pójść na minimum 9 misiecy

tulipanna lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, a po co Ty tą prolaktynę robisz? Masz jakieś wskazania? Coś szwankowało wcześniej? co to ta prolaktyna po obciążeniu???

Wypiłam te lniane glutki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:32

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, żeby dokładnie zbadać poziom prolaktyny, bada się ją na czczo, później dają tabletkę MTC która oddziałuje na jej wzrost i znów bada, potem jak jest powyżej chyba dziesięciokrotności wynik to się stwierdza jakiś tam rodzaj hiperprolaktynemi, czy jakoś tak :D Tak w maksi streszczeniu.

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem ze to watek CLo ale mam pytanie do tych co biorą euthyrox
    lecze się już ok 6 lat wyrównaną mialam caly czas
    ostatnio badalam chyba pol roku temu TSH Ft3 i Ft4 wszysyko bylo ok
    a TSH ok 1,2
    zrobilam wczoraj przy tej samej dawce nic nie zmienialam i TSH 5! co sie mogło podziać?

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 cykl z CLO zakończony sukcesem :) beta 77,13

:*

Dziękuję za wsparcie od początku brania tabletek, trzymam za każda z Was kciuki i na pewno będę zaglądać.

Ją brałam tabletki od 2dc do 6dc, po 1
    Mimo tego owulacja przyszła późno bo dopiero 17dc. Żadnych skutków ubocznych.

Anatolka, renieczka, Czarnulka84, _analiza, Lolcia_81, tulipanna, Natka098, pirelka, scarllet, Miu95 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNA GRATULACJE!!!!:D

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratuluję raz jeszcze :) Super, może teraz odwróci się ta zła passa i wszystkie na jesień dostaniemy brzuszki :)

Ja jestem w trakcie II cyklu z clo, we czwartek monit i zobaczymy, może tym razem dopisze mi szczęście :)

Pozdrawiam was dziewczyny i trzymam kciukasy :)

Katarzyna87, pirelka lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    Katarzyna gratuluję :)
    Ja wczoraj miałam swoją chwilę prawdy dot. dominującego pęcherzyka z 12dc i wczoraj usg 18dc pokazało piękne ciałko żółte :) owulacja była <3 a moje endometrium ma prawie 12mm 8) a tak się martwiłam bo w 12dc miała 6mm :| więc lekarz stwierdził, że z punktu widzenia teoretycznego wszystko wskazuje na to, że ciąża powinna być :P no ale wiadomo jak bywa..może ten ostatni cykl z CLO będzie tym szczęśliwym :)
    Miłego dnia życzę :)

pirelka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie Gratulacje Katarzyna87 !!

Ja poczekam jeszcze 2 dni i zrobię test , mam nadzieję , że ujrzę II kreseczki ;-)

Trzymam kciuki za was .

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kasiu87, Twoj przyklad daje nadzieje tym z nas, ktore zaczynaja zabawe z clo:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ