X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To nie przyczyna bo cerę gorszą mam od kilku tyg./a nawet 2 mies.

Tonik ze srebrem koloidalnym tez fajny podobno. Na doz jest w promocji nawet teraz :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tym wątku. Po ostatniej wizycie lekarza (nowego :D) w końcu dostałam CLO. Mam PCOS, niedoczynność tarczycy i za wysoką prolaktynę. Nie mam raczej samoistnych @, bo czekałam np półtora roku albo 160 dni na @ i nic, muszę wywoływać. Teraz wiążę nadzieję z tym lekiem (i lutka na wywołanie) :).
    A teraz postaram się przejrzeć te prawie 500 stron wątku :D

Widziałam po wykresach, że większość bierze Clostybegyt 2-3 dnia cyklu. Ja mam brać w pierwszym cyklu między 5-9 dniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:51

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Miu95 :) czyli teraz wywołujesz @ lutką?
    ja mialam podobne cykle do twoich tzn najdłuzej to ok. rok bo nie wytrzymałam i polazłam do gina i wywołałam hehe

Miu95 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Witam się w tym wątku. Po ostatniej wizycie lekarza (nowego :D) w końcu dostałam CLO. Mam PCOS, niedoczynność tarczycy i za wysoką prolaktynę. Nie mam raczej samoistnych @, bo czekałam np półtora roku albo 160 dni na @ i nic, muszę wywoływać. Teraz wiążę nadzieję z tym lekiem (i lutka na wywołanie) :).
    A teraz postaram się przejrzeć te prawie 500 stron wątku :D

Czekalam co z Toba bedzie :) moze wreszcie ktos porzadny sie trafi :) bromka na prl dostalas, albo cos innego? Euthyrox bierzesz?

Miu95 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu trzymam kciuki ;) dni przyjmowania CLO zależą od długości cykli, ale przeważnie przyjmuje się je 3-7 dc albo 5-9 dc, choć ja wzięłam sobie teraz 4-8 dc żeby owulację opóźnić kilka dni ;)

Nie wyobrażam sobie jak można nie mieć tak długo @ :O

Miu95 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miu95. Też jestem tu całkiem nowa, ale Dziewczyny wspaniale mnie przyjęły. U mnie dziś minął 3 dzień z clo.. pobolewają mnie te jajniki, zdecydowanie badziej lewy, chociaż ostatnio w nim był pęcherzyk. Za tydzień wizyta u gina. Zobaczymy co uhoduję :P Po @ wczoraj nic, dziś ledwie plamiłam...
    Właśnie piję siemię, konsystencja gorsza niż smak :)Ile tego wypić i jak dlugo?Nawet przecedzić się nie chciało... cały cykl to pić? Na wiesiołek mam alergię wiec nie biore..
    Kasiu, trzymam paluchy.
    Figielku, jak u Ciebie? Chwal nam się tu dobrymi wieściami (trzyma kciuksy)
    Pirelko, w nosie cera, w nosie wszystko, byle osiągnąć upragniony cel..

Miu95 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj nie ma już krwawienia więc to pewnie były resztki @ wczoraj poruszone stymulacją :) ale nie zapeszam...
    Jutro idę badać prolaktynę przed i po obciążeniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś juz @ nie miałam,, i nie wiadomo skąd około 18 lunęło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Natka wczoraj miałam to samo :/ cały dzień nic tylko plamienia jak dzisiaj i godzinę po CLO lunęło czerwoną krwią, żywą jak nigdy... a dzisiaj już tylko brązowe lekkie plamienia.
    Nie wiem czy to CLO tak nie działa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie bo to było przed clo u mnie. Może ja mam tak bo cały dzien siedzę i pracuje, a popołudniu poruszałam się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłaby ta @ sobie już pójść na minimum 9 misiecy

tulipanna lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, a po co Ty tą prolaktynę robisz? Masz jakieś wskazania? Coś szwankowało wcześniej? co to ta prolaktyna po obciążeniu???

Wypiłam te lniane glutki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:32

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, żeby dokładnie zbadać poziom prolaktyny, bada się ją na czczo, później dają tabletkę MTC która oddziałuje na jej wzrost i znów bada, potem jak jest powyżej chyba dziesięciokrotności wynik to się stwierdza jakiś tam rodzaj hiperprolaktynemi, czy jakoś tak :D Tak w maksi streszczeniu.

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem ze to watek CLo ale mam pytanie do tych co biorą euthyrox
    lecze się już ok 6 lat wyrównaną mialam caly czas
    ostatnio badalam chyba pol roku temu TSH Ft3 i Ft4 wszysyko bylo ok
    a TSH ok 1,2
    zrobilam wczoraj przy tej samej dawce nic nie zmienialam i TSH 5! co sie mogło podziać?

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 cykl z CLO zakończony sukcesem :) beta 77,13

:*

Dziękuję za wsparcie od początku brania tabletek, trzymam za każda z Was kciuki i na pewno będę zaglądać.

Ją brałam tabletki od 2dc do 6dc, po 1
    Mimo tego owulacja przyszła późno bo dopiero 17dc. Żadnych skutków ubocznych.

Anatolka, renieczka, Czarnulka84, _analiza, Lolcia_81, tulipanna, Natka098, pirelka, scarllet, Miu95 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNA GRATULACJE!!!!:D

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratuluję raz jeszcze :) Super, może teraz odwróci się ta zła passa i wszystkie na jesień dostaniemy brzuszki :)

Ja jestem w trakcie II cyklu z clo, we czwartek monit i zobaczymy, może tym razem dopisze mi szczęście :)

Pozdrawiam was dziewczyny i trzymam kciukasy :)

Katarzyna87, pirelka lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    Katarzyna gratuluję :)
    Ja wczoraj miałam swoją chwilę prawdy dot. dominującego pęcherzyka z 12dc i wczoraj usg 18dc pokazało piękne ciałko żółte :) owulacja była <3 a moje endometrium ma prawie 12mm 8) a tak się martwiłam bo w 12dc miała 6mm :| więc lekarz stwierdził, że z punktu widzenia teoretycznego wszystko wskazuje na to, że ciąża powinna być :P no ale wiadomo jak bywa..może ten ostatni cykl z CLO będzie tym szczęśliwym :)
    Miłego dnia życzę :)

pirelka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie Gratulacje Katarzyna87 !!

Ja poczekam jeszcze 2 dni i zrobię test , mam nadzieję , że ujrzę II kreseczki ;-)

Trzymam kciuki za was .

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kasiu87, Twoj przyklad daje nadzieje tym z nas, ktore zaczynaja zabawe z clo:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ