CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w tym wątku. Po ostatniej wizycie lekarza (nowego
) w końcu dostałam CLO. Mam PCOS, niedoczynność tarczycy i za wysoką prolaktynę. Nie mam raczej samoistnych @, bo czekałam np półtora roku albo 160 dni na @ i nic, muszę wywoływać. Teraz wiążę nadzieję z tym lekiem (i lutka na wywołanie)
.
A teraz postaram się przejrzeć te prawie 500 stron wątku
Widziałam po wykresach, że większość bierze Clostybegyt 2-3 dnia cyklu. Ja mam brać w pierwszym cyklu między 5-9 dniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:51
-
nick nieaktualny
-
Miu95 wrote:Witam się w tym wątku. Po ostatniej wizycie lekarza (nowego
) w końcu dostałam CLO. Mam PCOS, niedoczynność tarczycy i za wysoką prolaktynę. Nie mam raczej samoistnych @, bo czekałam np półtora roku albo 160 dni na @ i nic, muszę wywoływać. Teraz wiążę nadzieję z tym lekiem (i lutka na wywołanie)
.
A teraz postaram się przejrzeć te prawie 500 stron wątku
Czekalam co z Toba bedziemoze wreszcie ktos porzadny sie trafi
bromka na prl dostalas, albo cos innego? Euthyrox bierzesz?
Miu95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiu trzymam kciuki
dni przyjmowania CLO zależą od długości cykli, ale przeważnie przyjmuje się je 3-7 dc albo 5-9 dc, choć ja wzięłam sobie teraz 4-8 dc żeby owulację opóźnić kilka dni
Nie wyobrażam sobie jak można nie mieć tak długo @Miu95 lubi tę wiadomość
-
Witaj Miu95. Też jestem tu całkiem nowa, ale Dziewczyny wspaniale mnie przyjęły. U mnie dziś minął 3 dzień z clo.. pobolewają mnie te jajniki, zdecydowanie badziej lewy, chociaż ostatnio w nim był pęcherzyk. Za tydzień wizyta u gina. Zobaczymy co uhoduję
Po @ wczoraj nic, dziś ledwie plamiłam...
Właśnie piję siemię, konsystencja gorsza niż smak :)Ile tego wypić i jak dlugo?Nawet przecedzić się nie chciało... cały cykl to pić? Na wiesiołek mam alergię wiec nie biore..
Kasiu, trzymam paluchy.
Figielku, jak u Ciebie? Chwal nam się tu dobrymi wieściami (trzyma kciuksy)
Pirelko, w nosie cera, w nosie wszystko, byle osiągnąć upragniony cel..Miu95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie Natka wczoraj miałam to samo
cały dzień nic tylko plamienia jak dzisiaj i godzinę po CLO lunęło czerwoną krwią, żywą jak nigdy... a dzisiaj już tylko brązowe lekkie plamienia.
Nie wiem czy to CLO tak nie działa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytulipanna, żeby dokładnie zbadać poziom prolaktyny, bada się ją na czczo, później dają tabletkę MTC która oddziałuje na jej wzrost i znów bada, potem jak jest powyżej chyba dziesięciokrotności wynik to się stwierdza jakiś tam rodzaj hiperprolaktynemi, czy jakoś tak
Tak w maksi streszczeniu.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny wiem ze to watek CLo ale mam pytanie do tych co biorą euthyrox
lecze się już ok 6 lat wyrównaną mialam caly czas
ostatnio badalam chyba pol roku temu TSH Ft3 i Ft4 wszysyko bylo ok
a TSH ok 1,2
zrobilam wczoraj przy tej samej dawce nic nie zmienialam i TSH 5! co sie mogło podziać? -
1 cykl z CLO zakończony sukcesem
beta 77,13
:*
Dziękuję za wsparcie od początku brania tabletek, trzymam za każda z Was kciuki i na pewno będę zaglądać.
Ją brałam tabletki od 2dc do 6dc, po 1
Mimo tego owulacja przyszła późno bo dopiero 17dc. Żadnych skutków ubocznych.Anatolka, renieczka, Czarnulka84, _analiza, Lolcia_81, tulipanna, Natka098, pirelka, scarllet, Miu95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarzyna gratuluję raz jeszcze
Super, może teraz odwróci się ta zła passa i wszystkie na jesień dostaniemy brzuszki
Ja jestem w trakcie II cyklu z clo, we czwartek monit i zobaczymy, może tym razem dopisze mi szczęście
Pozdrawiam was dziewczyny i trzymam kciukasyKatarzyna87, pirelka lubią tę wiadomość
-
hej Kochane
Katarzyna gratuluję
Ja wczoraj miałam swoją chwilę prawdy dot. dominującego pęcherzyka z 12dc i wczoraj usg 18dc pokazało piękne ciałko żółteowulacja była
a moje endometrium ma prawie 12mm
a tak się martwiłam bo w 12dc miała 6mm
więc lekarz stwierdził, że z punktu widzenia teoretycznego wszystko wskazuje na to, że ciąża powinna być
no ale wiadomo jak bywa..może ten ostatni cykl z CLO będzie tym szczęśliwym
Miłego dnia życzępirelka lubi tę wiadomość