CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam byc na monicie 12-13 dnia.Chyba owulka po tym szybsza, bo ja zwykle mialam 15 dnia jeszcze pecherzyk a teraz gin kazal przybyc wcześniej
Pirelko, zatem jedziemy na tym samym wozku:)Ja wzielam rano bo gin kazal rano, max do 10-ej.Pirelko ile bierzesz tego clo? Ja 1/2 tabl. -
nick nieaktualnytulipanna faktycznie jesteśmy na podobnym etapie
ja myślę, że mam owulację wcześniej nawet w 12 dc, a w pierwszym cyklu z CLO cykl mi się skrócił dlatego wzięłam CLO w 4 dc wieczorem a nie w 3 dc jak poprzednio, by w 13 dc być przed owulką, mam nadzieję, że się uda
Ja mam dawkę 1 tabletka przez 5 dni, ostatnio ładnie zadziałał i były 2 ładne pęcherzyki, a efektów ubocznych brak.. nawet specjalnie jajniki mnie nie bolały.
A Ty tulipanna, który masz cykl z CLO ? Pierwszy ? -
nick nieaktualnyCo do brania CLO to już sama nie wiem.. w ulotce pisze tylko by zażywać przed posiłkiem, ale nie pisze o jakiej porze dnia. Pierwszy cykl brałam rano po śniadaniu, a teraz biorę wieczorem przed kolacją bo rano biorę co innego i nie chcę wszystkiego mieszać. Ile osób tyle opinii, a ginekolog nic mi nie mówił w jakiej porze dnia zażywać więc chyba nie ma znaczenia.
Wyczytałam, że biorąc wieczór ma więcej czasu na wchłonięcie się bo ma całą noc, natomiast często liczy się wtedy jakby branie od dnia kolejnego..nie wiem ile w tym prawdy, ale między innymi zdecydowałam się na to dlatego żeby owulacja była troszkę później bo mam je bardzo wcześnie ostatnio..i bałam się, że z usg nie zdążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 20:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:U mnie pecherzyki sa, po pregnylu pieknie pękają i nic..Nie wiem co to clo ma spowodowac ale kazal brac to biorę..Czy jak sie ma pecherzyki to w czym to clo pomaga??
U mnie poprzedni pecherzyk 30 mm przerosniety i zostal chyba w jajniku (ale 100% pewnosci nie mam bo moj gin prawie niemowa) i dlatrgo dostalam clo
Ps. Dzis taka zagaga i odbijanie mnie dopadlo wieczorem ze masakra!oby to byl dobry znak
19.07.2016 r. Aleksander
-
Dziewczyny, wiem, ze Wy sie dopiero rozkrecacie ze staraniami, ale nie nakrecajcei sie objawami, ktore moga, ale wcale nie musza oznaczac ciazy... Zgaga moze byc po wielu rzeczach, po zjedzeniu czegos smazonego wieczorem, albo nabialu przed snem. Kazda z dziewczyn starajaca sie dlugo powie Wam, ze przezyla juz na sobie wszystkie mozliwe objawy ciazowe... Jak sie czegos bardzo chce to potrafi sie kazda najmniejsza wskazowke podciagnac pod oznaki ciazy. Wada tej sytuacji? 2 razy wieksze rozczarowanie, gdy zrobi sie bete, albo gdy @ przyjdzie.
P.s. niemniej jednak zycze, alby Wasze starania byly krotkie i szczesliwie owocneAmberla, pirelka lubią tę wiadomość
-
tulipanna wrote:U mnie pecherzyki sa, po pregnylu pieknie pękają i nic..Nie wiem co to clo ma spowodowac ale kazal brac to biorę..Czy jak sie ma pecherzyki to w czym to clo pomaga??
Clo procz wywolania owu, gdy jej nie ma, moze pomoc w tym, zeby uroslo wiecej pecherzykow. Na tym jego rola sie konczy.
P.s. pytajcie o wszystko swojego gina. Wszystkie pytania najlepiej spisywac na kartce i pytac na wizycie po co, na co i dlaczego tak? Dobrze rozumiec dlaczego lekarz zastosowal takie a nie inne leczenie. Ja do swojego, szczegolnie ostatnimi czasy, biore liste i jak ja wyciagam to mowie: "a teraz milion pytan do dra Pawla" a on sie smieje, cierpliwie slucha i odpowiadanie ma wyjscia chlop ;p
-
Popieram Anatolke... Objawy zawsze mozna sobie przypisać. Jak bylam w ciąży to nie mialam żadnych objawów do terminu miesiączki, a wtedy dopiero klucia jajnika i ciągnięcia w podbrzuszu oraz zmęczenie. Ale klucia moga byc zawsze po Clo o na @. O zgadze na tak wczesnym etapie nigdy nie slyszalam. Mdlosci odbijania itp, to dopiero najwcześniej po terminie miesiączki ok5-6 tydz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anatolko, ja zawsze mam mase pytan a pozniej ze stresu zapominam :-p Kartka to dobre rozwiązanie!
Zapytalam o to clo, bo ulotke wyczytalam ale nie bardzo rozumiem jak to sie ma do mnie.Pecherzyki mialam za kazdym razem na monicie, po pregnylu pekaly ale nic sie nie dzialo.Moze rzeczywiscie chodzi o zwiekszenie ilosci pecherzykow a zatem szans..Ale pol tabletki?Teraz zapytam.
Dziewczyny, a moze sie tak zdarzyc, ze pecherzyk jest ale nie ma w nim komorki jajowej? Ze jest pusty?