CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Mhm. Ale wiesz, ze na konsultacje mozna isc do kliniki jednorazowo? Skoro jest cos, co Cie nurtuje to mozesz isc na konsulatacje diagnostyczna do kliniki i decydowac co dalej w zaleznosci od tego, co Ci tam podpowiedza/wyjasnia.
-
wiem, że w Łodzi w Salve jest możliwość umówienia się na pierwszą wizytę na NFZ, może w Wawie też jest taka opcja?
Ano niestety, koszty leczenia i diagnostyki bywają kosmiczne. A i tak na koniec może się okazać, że wszystko gra i jest to tzw niepłodność idiopatyczna.
Jeśli nie staracie się nawet jeszcze roku, to może nawet nie macie problemów. Statystycznie zdrowa para powinna począć w ciągu roku, zakładając oczywiście, że współżyje regularnie. Dopiero po takim roku naturalnych starań bez rezultatu mówi się o niepłodności i zaczyna szukać przyczyny. -
nick nieaktualnyDo gina chodze prywatnie bierze za wizyte do 300 zł tyle, ze ja mu od razu powiedziałam ze u mnie to w gre nie wchodzi, wiec bierze ode mnie 200zl ale to raz w m-cu. W Wawie na NFZ to sa terminy i 3 m-czne.
Figielek ja sie pytalam w klinikach to tylko platne. Zreszta oni maja tyle ludzi w stolicy ze po co im podpisywac na NFZ jak sa tacy co zaplaca. Wiem ze u nas w jednym szpitalu robia dwie inseminacje chyba na NFZ ale z opinii na necie czytalam ze sa beznadziejne, ze np byl zepsuty aparat i oni wlewali nasienie nieprzetworzone, takie rzeczy na NFZ. Niestety nie masz kasy to jestes uziemiona. Tak w ogole jak ja juz podliczyłam to na same badania prywatnie chyba wydałam z 2 tys.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 13:01
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Mnie klinika wyniosla sporo wiecej tylko w pierwszym miesiacu. Kolejne juz bylam w 1 dc i w 12dc i obie mialam traktowane jako monitoring, czyli 2x80zl. Wiec za klinike nie placi sie duzo wiecej niz u prywatnego lekarza. Ja - Katowice.
-
Ja nie musialam robic badan w klinice. Moglam gdziekolwiek chcialam. Mielismy na pierwszej wizycie swiezy spermiogram robiony w innej klinice (maz ma ja blizej pracy) i w tej, na ktora sie zdecydowalismy nikt nawet sie nie zajaknal, ze mamy u nich powtorzyc.
Inseminacja z wizytami i lekami to bedzie u nas do 1000zl. Lek na 6 miesiecy stymulacji kosztowal mnie 80zl, takze nawet mniej niz clo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:24
izaboo lubi tę wiadomość
-
Witajcie mam problem i bardzo was proszę o pomoc... Z mężem staramy się o dziecko już prawie 1,5 roku ja mam pco cykle średnio regularne a mąż stwierdzoną asthenospermię byliśmy 4 cykle na clo + ostatni to było clo i menopur. Stwierdziliśmy z lekarzem że może już czas sobie pomóc i zdecydowaliśmy się na iui ale lekarz nam zalecił najpierw miesiąc przerwy od leków. No i tu zaczyna się problem bo owu w tym miesiącu chyba miałam choć nie byłam na monitoringu ale śluz miałam mega rozciągliwy przez kilka dobrych dni ostatnie 4 mies cykle miałam co 33-34 dni dziś jest mój 38 dc i nadal okresu nie mam... robiłam już 2 testy ciążowe ale wyniki ujemne.. w dodatku jak kicham to mnie strasznie jajnik kłóje... Jak myślicie czy to jest możliwe że jestem w ciąży??Dodam że jak badam się tam to teraz zrobiło się jakoś tak gorąco, ciasno a do szyjki nie mogę dosięgnąć....Bardzo proszę o pomoc
-
Editt93 zrób sobie badanie beta HCG z krwi. W tym dniu cyklu, jeśli ciąża jest już powinno wyjść wysoko.
Z okresem tak jest czasami, że jak na niego czekamy, to przyjść nie chce
Być może trzeba go będzie pogonić lekami.
Ale bardzo trzymam kciuki, żeby to jednak okazała się fasolka -
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Anatolka w Wawie podobno jak przychodzisz daja caly komplet badan od nowa (bo sie tylko ich licza-wiadomo chodzi o kase) .
ja mam doświadczenia tylko z Salve w Łodzi i tam uznają normalnie badania robione gdzie indziej. Ale wiem, że np. w Łodzi u prof. Malinowskiego to już honorują tylko swoje badania.
Wiesz, do Łodzi z Wawy nie macie tak daleko, możecie umówić się na tą jedną wizytę na nfz (trochę się na nią czeka), zabrać wszystkie swoje wyniki i po prostu, przyjechać się skonsultować.
-
tak tylko jego to też boli bo dzięki naszemu lekarzowi od 4 mies miałam piękne owu po 2 pęcherzyki zawsze i nam się nie udało i lekarz stwierdził że to przez nie za dobre wyniki nasienia...wiesz udaje twardego ale jak przychodzę z wynikiem negatywnym to w środku duszy płacze...
-
nick nieaktualnyEditt93 wrote:tak tylko jego to też boli bo dzięki naszemu lekarzowi od 4 mies miałam piękne owu po 2 pęcherzyki zawsze i nam się nie udało i lekarz stwierdził że to przez nie za dobre wyniki nasienia...wiesz udaje twardego ale jak przychodzę z wynikiem negatywnym to w środku duszy płacze...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFigielek w sumie to jakas mysl....pomysle nad tym
moze faktycznie to dobre rozwiazanie.
Editt a z tym nasieniem to jaki problem?
Anatolka moj jak robil badania nasienie w Invimedzie chyba to mu powiedzieli ze wazne tylko do 5 -cy a pozniej trzeba wszystko od nowa, wiadomo kasa, kasa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:51