X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm. Ale wiesz, ze na konsultacje mozna isc do kliniki jednorazowo? Skoro jest cos, co Cie nurtuje to mozesz isc na konsulatacje diagnostyczna do kliniki i decydowac co dalej w zaleznosci od tego, co Ci tam podpowiedza/wyjasnia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mhm. Ale wiesz, ze na konsultacje mozna isc do kliniki jednorazowo? Skoro jest cos, co Cie nurtuje to mozesz isc na konsulatacje diagnostyczna do kliniki i decydowac co dalej w zaleznosci od tego, co Ci tam podpowiedza/wyjasnia.
    w Wawie wizyta droga, pewnie od razu kaza zrobic dodatkowe badania(platne-pewnie razem z 600 zl bedzie), na razie mnie nie stac bo jak zaczne chodzic to juz chce kontynuuowac a nie robic po lebkach.

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że w Łodzi w Salve jest możliwość umówienia się na pierwszą wizytę na NFZ, może w Wawie też jest taka opcja?

Ano niestety, koszty leczenia i diagnostyki bywają kosmiczne. A i tak na koniec może się okazać, że wszystko gra i jest to tzw niepłodność idiopatyczna.
    Jeśli nie staracie się nawet jeszcze roku, to może nawet nie macie problemów. Statystycznie zdrowa para powinna począć w ciągu roku, zakładając oczywiście, że współżyje regularnie. Dopiero po takim roku naturalnych starań bez rezultatu mówi się o niepłodności i zaczyna szukać przyczyny.

UDizp2.png4vvop2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, a do gina chodzisz na nfz?

Po roku do 35rz.
    Po pol roku powyzej 35rz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:40

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do gina chodze prywatnie bierze za wizyte do 300 zł tyle, ze ja mu od razu powiedziałam ze u mnie to w gre nie wchodzi, wiec bierze ode mnie 200zl ale to raz w m-cu. W Wawie na NFZ to sa terminy i 3 m-czne.
    Figielek ja sie pytalam w klinikach to tylko platne. Zreszta oni maja tyle ludzi w stolicy ze po co im podpisywac na NFZ jak sa tacy co zaplaca. Wiem ze u nas w jednym szpitalu robia dwie inseminacje chyba na NFZ ale z opinii na necie czytalam ze sa beznadziejne, ze np byl zepsuty aparat i oni wlewali nasienie nieprzetworzone, takie rzeczy na NFZ. Niestety nie masz kasy to jestes uziemiona. Tak w ogole jak ja juz podliczyłam to na same badania prywatnie chyba wydałam z 2 tys.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 13:01

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie klinika wyniosla sporo wiecej tylko w pierwszym miesiacu. Kolejne juz bylam w 1 dc i w 12dc i obie mialam traktowane jako monitoring, czyli 2x80zl. Wiec za klinike nie placi sie duzo wiecej niz u prywatnego lekarza. Ja - Katowice.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mnie klinika wyniosla sporo wiecej tylko w pierwszym miesiacu. Kolejne juz bylam w 1 dc i w 12dc i obie mialam traktowane jako monitoring, czyli 2x80zl. Wiec za klinike nie placi sie duzo wiecej niz u prywatnego lekarza. Ja - Katowice.
    Anatolka w Wawie podobno jak przychodzisz daja caly komplet badan od nowa (bo sie tylko ich licza-wiadomo chodzi o kase) chyba ze podchodzisz od razu do inseminacji na wlasne zyczenie, to koszt calosci za mc około 1500. Takze ja musze nazbierac najpierw.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie musialam robic badan w klinice. Moglam gdziekolwiek chcialam. Mielismy na pierwszej wizycie swiezy spermiogram robiony w innej klinice (maz ma ja blizej pracy) i w tej, na ktora sie zdecydowalismy nikt nawet sie nie zajaknal, ze mamy u nich powtorzyc.

Inseminacja z wizytami i lekami to bedzie u nas do 1000zl. Lek na 6 miesiecy stymulacji kosztowal mnie 80zl, takze nawet mniej niz clo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:24

izaboo lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Editt93 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam problem i bardzo was proszę o pomoc... Z mężem staramy się o dziecko już prawie 1,5 roku ja mam pco cykle średnio regularne a mąż stwierdzoną asthenospermię byliśmy 4 cykle na clo + ostatni to było clo i menopur. Stwierdziliśmy z lekarzem że może już czas sobie pomóc i zdecydowaliśmy się na iui ale lekarz nam zalecił najpierw miesiąc przerwy od leków. No i tu zaczyna się problem bo owu w tym miesiącu chyba miałam choć nie byłam na monitoringu ale śluz miałam mega rozciągliwy przez kilka dobrych dni ostatnie 4 mies cykle miałam co 33-34 dni dziś jest mój 38 dc i nadal okresu nie mam... robiłam już 2 testy ciążowe ale wyniki ujemne.. w dodatku jak kicham to mnie strasznie jajnik kłóje... Jak myślicie czy to jest możliwe że jestem w ciąży??Dodam że jak badam się tam to teraz zrobiło się jakoś tak gorąco, ciasno a do szyjki nie mogę dosięgnąć....Bardzo proszę o pomoc

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editt93 zrób sobie badanie beta HCG z krwi. W tym dniu cyklu, jeśli ciąża jest już powinno wyjść wysoko.
    Z okresem tak jest czasami, że jak na niego czekamy, to przyjść nie chce ;)
    Być może trzeba go będzie pogonić lekami.
    Ale bardzo trzymam kciuki, żeby to jednak okazała się fasolka :)

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidtt93 chyba tylko beta prawde Ci powie
    ja osobiscie w testy na mocz nie wierze bo mi nie wyszedł jak beta byla 500;) wiec ja juz kasy na testy ciążowe nie trace jak już trzeba to jadę na betę centa u nas przyjemniej 25 zł

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Anatolka w Wawie podobno jak przychodzisz daja caly komplet badan od nowa (bo sie tylko ich licza-wiadomo chodzi o kase) .

ja mam doświadczenia tylko z Salve w Łodzi i tam uznają normalnie badania robione gdzie indziej. Ale wiem, że np. w Łodzi u prof. Malinowskiego to już honorują tylko swoje badania.
    Wiesz, do Łodzi z Wawy nie macie tak daleko, możecie umówić się na tą jedną wizytę na nfz (trochę się na nią czeka), zabrać wszystkie swoje wyniki i po prostu, przyjechać się skonsultować.

UDizp2.png4vvop2.png
  • Editt93 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja na okres czekam bo gonal mam już w lodówce i wgl... a z tą betą to jest tak że jak powiem mężowi że chce jechać znowu na betę to powie że już wariuję bo co miesiąc praktycznie jeździmy...no może przesadziłam, co dwa miesiące :)

• Editt93 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie beta hcg kosztuje 16 zł to chociaż to jest plus..

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editt93 wrote:
    co miesiąc praktycznie jeździmy...no może przesadziłam, co dwa miesiące :)

no to już się powinien przyzwyczaić ;)

UDizp2.png4vvop2.png
  • Editt93 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko jego to też boli bo dzięki naszemu lekarzowi od 4 mies miałam piękne owu po 2 pęcherzyki zawsze i nam się nie udało i lekarz stwierdził że to przez nie za dobre wyniki nasienia...wiesz udaje twardego ale jak przychodzę z wynikiem negatywnym to w środku duszy płacze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editt93 wrote:
    tak tylko jego to też boli bo dzięki naszemu lekarzowi od 4 mies miałam piękne owu po 2 pęcherzyki zawsze i nam się nie udało i lekarz stwierdził że to przez nie za dobre wyniki nasienia...wiesz udaje twardego ale jak przychodzę z wynikiem negatywnym to w środku duszy płacze...
    jajeczka były piękne czy pękały bo u mnie np jajeczko bylo super a nie pękało:P dostawałas zastrzyk??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editt93 wrote:
    u mnie beta hcg kosztuje 16 zł to chociaż to jest plus..
    wow to super:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figielek w sumie to jakas mysl....pomysle nad tym :) moze faktycznie to dobre rozwiazanie.

Editt a z tym nasieniem to jaki problem?

Anatolka moj jak robil badania nasienie w Invimedzie chyba to mu powiedzieli ze wazne tylko do 5 -cy a pozniej trzeba wszystko od nowa, wiadomo kasa, kasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:51

• Editt93 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajeczka pękały a mąż ma w morfologii nasienia tylko 6% dobrych plemników..

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ