Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mam nadzieję, że wykujemy bo już ochoty specjalnie nie mamy ;P ból odchodzi chociaż podczas <3 jeszcze odrobinkę był... myślę, że to ostatnie chwile dzisiaj.
    Tylko zastanawia mnie czy w szczycie bólu jest owulacja czy jak przechodzi ból to już po pęknięciu?! :/

Ja szczyt bólu miałam w środę. A serduszkowanie było w czwartek, tak, że myślałam, że już po ptokach.... ;)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, piękne krechy, sama bym sobie takich życzyła :)

Wszystko będzie dobrze, a dupek w tej sytuacji nie zaszkodzi.

Kolejna tabletka Clo wzięta, dalej nic nie boli, ale się staram nie nakręcać :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zeszłym miesiącu mialam niski progesteron bo wynik 1, 03 ale nie było owolki a wtym cyklu nie badałam
    to nie jest tak ze ja chce dbac o figure i boje sie niepotzrebnie ladowac hormony ale po porstu waze ile waze 96 kg i musze sie pilnowac by nie tyc a dupek czesto wode zatrzymuje a jak teraz zaczne brac to bym musiala do 12 tyg brac w razie jakby się udalo i nawet jakby progesteron byl dobry to i tak bym musiala kontynuowac przyjmowanie. eh nie wiem co robić

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam wziąć luteinę od 16dc 3x1 tab, a po pięciu dniach ją odstawić,żeby dostać szybciej okresu i móc wziąć Clo. zależy mi na tym,żeby dni płodne wystąpiły wcześniej po 17 października, bo wtedy mąż wróci z delegacji. Jeśli tak nie zrobie to ten i nasępny cykl będzie stracony:-( bo znów musi wyjechać:-(

Zdaję sonie z tego sprawę,że mogę nie dostać okresu mino brania luteiny, albo,że clo nie zadziala. Czy ktoraś z was tak zrobiła

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co az 3 tabletki? Wystarczy jedna, ja tak zrobiłam raz tyle ze odstawiłam chyba po 6-7 dniach.Tyle, ze @ przyszla i tak za tydzien.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane staraczki...sporo mnie nie było ,a i sporo się działo w tym czasie...
    miałam dawać znać,więc jestem.
    wczoraj po 4 miesiącach czekania wkoncu miałam HSG,i ogromna lipa bo badanie się nie udało...kontrast z nie wyjaśnionych przyczyn nie dostawał się do macicy a do jamy brzusznej...lekarze rozłożyli ręce...
    dziś kontrola u mojego gina i kolejne skierowanie do szpitala,tym razem na laparoskopię jajników połączoną z oceną drożności jajowodów...
    mam dzwonić o 17 do lipna do jakiejś lekarki i umówić się na termin...mam nadzieję że szybko uda się to załatwić...
    wiem że czas mi to wynagrodzi i pod koniec mojej Walki dostanę swoje upragnione i barzo długo wyczekiwane maleńkie szczęści!!!! dziękuje Bogu za to że dał mi cudownego syna i naj lepszego męża który mi dodaje siły w tej walce...
    pozdrawiam kochane! dam znać niedługo!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka trzymaj sie, oby te badanie lub inne sie udały /zabiegi.

pabelka88 lubi tę wiadomość

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A po co az 3 tabletki? Wystarczy jedna, ja tak zrobiłam raz tyle ze odstawiłam chyba po 6-7 dniach.Tyle, ze @ przyszla i tak za tydzien.[/QU
    żeby był duży spadek progesteronu i w tedy jest szansa,że okres nie przyjdzie za tydzień. a clo i tak rozpocznie nowy cykl

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita25 wrote:
    aszka wrote:
    A po co az 3 tabletki? Wystarczy jedna, ja tak zrobiłam raz tyle ze odstawiłam chyba po 6-7 dniach.Tyle, ze @ przyszla i tak za tydzien.[/QU
    żeby był duży spadek progesteronu i w tedy jest szansa,że okres nie przyjdzie za tydzień. a clo i tak rozpocznie nowy cykl
    mozesz probowac ale jezeli juz bralas lutke to powinnad odstac tyle samo dni po odstawieniu jak mniej wiecej poprzednio. Takze chyba wiesz co robisz :)

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mozesz probowac ale jezeli juz bralas lutke to powinnad odstac tyle samo dni po odstawieniu jak mniej wiecej poprzednio. Takze chyba wiesz co robisz :)

Nie mam nic do stracenia. Jesli nie spróbóje to i tak następne 2 cykle bedą stracone,więc zawalcze choc o ten:-)

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka 3 maj się!! i odzywaj się częściej!!:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lena-piekne kreseczki!Piekne!Ny testujemy sie szybko, wiec one nie sa tak wyrazne niz dziewczyny ktore szybko zachodza i po jakims czasie im przychodzi do glowy robic test.
    Wszystkie Laseczki tutaj mialy takie jasniutkie kreseczki na poczatku-cien cienia okazywal sie najczesciej ciaza..a u Ciebie powtorzone po kilku dniach to tym bardziej Kochana nie zrzucisz tego na wadliwy test:pPo cichu gratuluje i szoruj do nas z wynikaami bety szybko:)
    Pirelko, ja normalnie rano wzielam dupka.A u Ciebie jaka decyzja zapadla?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hcg po ok 48h = HCG-beta ilościowo 185,23 mIU/ml chyba dobre :) teraz już musi być tylko lepiej <3

scarllet, renieczka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIELKIE GRATULACJE MAGDA!!!
    Rosnij duża, okrąglutka;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super!! gratki raz jeszcze:D
    na kiedy sie umawiasz na wizyte u gina??

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Magda super!! gratki raz jeszcze:D
    na kiedy sie umawiasz na wizyte u gina??
    dzwoniłam do niego ale nie odbiera :P poczekam oddzwoni :D zawsze oddzwania 8) no i powiem mu, ile wynosi dziś hcg chociaż byłam z nim umówiona na pt, że powtórzę i zadzwonię no ale wczoraj mnie mocniej brzuch bolał i łatwiej mi stwierdzić prawidłowy przyrost po 48h to poszłam dziś. Domyślam się, że jak oddzwoni to powie, że mam wpaść w pn. no jakoś na wielkie widoki nie będę się nastawiała bo to będzie ok 5tc więc ew. pęcherzyk może być. No nic poczekam kiedy oddzwoni to będę wiedziała więcej :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, wielkie gratulacje!! :)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja szczyt bólu miałam w środę. A serduszkowanie było w czwartek, tak, że myślałam, że już po ptokach.... ;)
    U mnie <3 było we wszystkie bolące dni i we wczorajszy mniej bolący :D

Amberla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka trzymaj się dzielnie Kochana :* tulę !

tulipanna ja jednak poczekam z dupkiem do jutra :) prawie już nic nie czuję, no coś tam w macicy szarpie czasem itd. ale poczekam do jutra i nie będe się bać :D ale pewnie juz po owulacji..
    Jakieś takie lekkie zawroty głowy mam dzisiaj, albo już mam schizy :D

Magda-lena gratulacje !!!!

• Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od gina mam pęcherzyk 19mm powiedział ze pęknie za jakieś 2- 3 dni.. Jak myślicie od kiedy się starać? Jest szansa ze się uda?

pirelka lubi tę wiadomość

p19uyx8d8t4pvceh.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ