X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mam nadzieję, że wykujemy bo już ochoty specjalnie nie mamy ;P ból odchodzi chociaż podczas <3 jeszcze odrobinkę był... myślę, że to ostatnie chwile dzisiaj.
    Tylko zastanawia mnie czy w szczycie bólu jest owulacja czy jak przechodzi ból to już po pęknięciu?! :/

Ja szczyt bólu miałam w środę. A serduszkowanie było w czwartek, tak, że myślałam, że już po ptokach.... ;)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, piękne krechy, sama bym sobie takich życzyła :)

Wszystko będzie dobrze, a dupek w tej sytuacji nie zaszkodzi.

Kolejna tabletka Clo wzięta, dalej nic nie boli, ale się staram nie nakręcać :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zeszłym miesiącu mialam niski progesteron bo wynik 1, 03 ale nie było owolki a wtym cyklu nie badałam
    to nie jest tak ze ja chce dbac o figure i boje sie niepotzrebnie ladowac hormony ale po porstu waze ile waze 96 kg i musze sie pilnowac by nie tyc a dupek czesto wode zatrzymuje a jak teraz zaczne brac to bym musiala do 12 tyg brac w razie jakby się udalo i nawet jakby progesteron byl dobry to i tak bym musiala kontynuowac przyjmowanie. eh nie wiem co robić

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam wziąć luteinę od 16dc 3x1 tab, a po pięciu dniach ją odstawić,żeby dostać szybciej okresu i móc wziąć Clo. zależy mi na tym,żeby dni płodne wystąpiły wcześniej po 17 października, bo wtedy mąż wróci z delegacji. Jeśli tak nie zrobie to ten i nasępny cykl będzie stracony:-( bo znów musi wyjechać:-(

Zdaję sonie z tego sprawę,że mogę nie dostać okresu mino brania luteiny, albo,że clo nie zadziala. Czy ktoraś z was tak zrobiła

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co az 3 tabletki? Wystarczy jedna, ja tak zrobiłam raz tyle ze odstawiłam chyba po 6-7 dniach.Tyle, ze @ przyszla i tak za tydzien.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane staraczki...sporo mnie nie było ,a i sporo się działo w tym czasie...
    miałam dawać znać,więc jestem.
    wczoraj po 4 miesiącach czekania wkoncu miałam HSG,i ogromna lipa bo badanie się nie udało...kontrast z nie wyjaśnionych przyczyn nie dostawał się do macicy a do jamy brzusznej...lekarze rozłożyli ręce...
    dziś kontrola u mojego gina i kolejne skierowanie do szpitala,tym razem na laparoskopię jajników połączoną z oceną drożności jajowodów...
    mam dzwonić o 17 do lipna do jakiejś lekarki i umówić się na termin...mam nadzieję że szybko uda się to załatwić...
    wiem że czas mi to wynagrodzi i pod koniec mojej Walki dostanę swoje upragnione i barzo długo wyczekiwane maleńkie szczęści!!!! dziękuje Bogu za to że dał mi cudownego syna i naj lepszego męża który mi dodaje siły w tej walce...
    pozdrawiam kochane! dam znać niedługo!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka trzymaj sie, oby te badanie lub inne sie udały /zabiegi.

pabelka88 lubi tę wiadomość

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A po co az 3 tabletki? Wystarczy jedna, ja tak zrobiłam raz tyle ze odstawiłam chyba po 6-7 dniach.Tyle, ze @ przyszla i tak za tydzien.[/QU
    żeby był duży spadek progesteronu i w tedy jest szansa,że okres nie przyjdzie za tydzień. a clo i tak rozpocznie nowy cykl

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita25 wrote:
    aszka wrote:
    A po co az 3 tabletki? Wystarczy jedna, ja tak zrobiłam raz tyle ze odstawiłam chyba po 6-7 dniach.Tyle, ze @ przyszla i tak za tydzien.[/QU
    żeby był duży spadek progesteronu i w tedy jest szansa,że okres nie przyjdzie za tydzień. a clo i tak rozpocznie nowy cykl
    mozesz probowac ale jezeli juz bralas lutke to powinnad odstac tyle samo dni po odstawieniu jak mniej wiecej poprzednio. Takze chyba wiesz co robisz :)

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mozesz probowac ale jezeli juz bralas lutke to powinnad odstac tyle samo dni po odstawieniu jak mniej wiecej poprzednio. Takze chyba wiesz co robisz :)

Nie mam nic do stracenia. Jesli nie spróbóje to i tak następne 2 cykle bedą stracone,więc zawalcze choc o ten:-)

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka 3 maj się!! i odzywaj się częściej!!:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lena-piekne kreseczki!Piekne!Ny testujemy sie szybko, wiec one nie sa tak wyrazne niz dziewczyny ktore szybko zachodza i po jakims czasie im przychodzi do glowy robic test.
    Wszystkie Laseczki tutaj mialy takie jasniutkie kreseczki na poczatku-cien cienia okazywal sie najczesciej ciaza..a u Ciebie powtorzone po kilku dniach to tym bardziej Kochana nie zrzucisz tego na wadliwy test:pPo cichu gratuluje i szoruj do nas z wynikaami bety szybko:)
    Pirelko, ja normalnie rano wzielam dupka.A u Ciebie jaka decyzja zapadla?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hcg po ok 48h = HCG-beta ilościowo 185,23 mIU/ml chyba dobre :) teraz już musi być tylko lepiej <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIELKIE GRATULACJE MAGDA!!!
    Rosnij duża, okrąglutka;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super!! gratki raz jeszcze:D
    na kiedy sie umawiasz na wizyte u gina??

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Magda super!! gratki raz jeszcze:D
    na kiedy sie umawiasz na wizyte u gina??
    dzwoniłam do niego ale nie odbiera :P poczekam oddzwoni :D zawsze oddzwania 8) no i powiem mu, ile wynosi dziś hcg chociaż byłam z nim umówiona na pt, że powtórzę i zadzwonię no ale wczoraj mnie mocniej brzuch bolał i łatwiej mi stwierdzić prawidłowy przyrost po 48h to poszłam dziś. Domyślam się, że jak oddzwoni to powie, że mam wpaść w pn. no jakoś na wielkie widoki nie będę się nastawiała bo to będzie ok 5tc więc ew. pęcherzyk może być. No nic poczekam kiedy oddzwoni to będę wiedziała więcej :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, wielkie gratulacje!! :)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja szczyt bólu miałam w środę. A serduszkowanie było w czwartek, tak, że myślałam, że już po ptokach.... ;)
    U mnie <3 było we wszystkie bolące dni i we wczorajszy mniej bolący :D

Amberla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka trzymaj się dzielnie Kochana :* tulę !

tulipanna ja jednak poczekam z dupkiem do jutra :) prawie już nic nie czuję, no coś tam w macicy szarpie czasem itd. ale poczekam do jutra i nie będe się bać :D ale pewnie juz po owulacji..
    Jakieś takie lekkie zawroty głowy mam dzisiaj, albo już mam schizy :D

Magda-lena gratulacje !!!!

• Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od gina mam pęcherzyk 19mm powiedział ze pęknie za jakieś 2- 3 dni.. Jak myślicie od kiedy się starać? Jest szansa ze się uda?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

p19uyx8d8t4pvceh.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ