Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 pirelka ja biorę dup-ka bo przed ciążą zawsze mój prg był niezbyt wysoki więc mam go jako wsparcie :) i sama tez trochę jestem spokojniejsza :)
    I tak hCg - to badanie z krwi :) chociaż na testach aptecznych z moczu :P ale we krwi jest większe stężenie :)
    <3 Lolcia_81 coś tam widać, ale tak patrzę i czy to są może testy pepino paskowe o czuł 10?? Jeśli tak to polecam powtórzyć test ale z innej firmy :) bo te pepino często płatają figla..ale 3mam kciuki by było ok :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) czyli u mnie się potwierdziła teza ze testy Pepino 10 są mniej czułe niż inne 25 :) bo na Pepino nic nie wyszło a ten 25 z rossmanna od razu takie coś :) (promocja mnie skusila, po 4,99 są hihi)

Edit:
    Magda_lena Pepino właśnie mi nie wyszło, ten jest z rossmanna...
    Na pewno rano powtórzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:41

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia ja tam widzę cień II kreski ;) tylko po jakim czasie się pokazała II kreska? :) mam nadzieję, że w czasie zalecanym :)

Magda_lena mi właśnie gin też dał bo przy pierwszym badaniu miałam progesteron 1,19 tylko, ale to był chyba cykl bezowulacyjny, a później lekko ponad 7 to chyba i tak za mało więc biorę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:54

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka , gdzieś po dwóch minutach, jak różowe zeszło. Pisze na teście żeby odczytać po 3 minutach, nie odczytywać po więcej niż 10.

Ale staram się nie nakrecac,wiadomo jak bywa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:56

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie dupka jeśłi bierze sie przed ciążą( po owulce) to trzeba potem brac gdzies do 12 tygodnia...mnie to tez niestety przeraża ;/

lolcia gratki hehe no posypały sie ciężaróweczki posypały:D super!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide jutro zrobić progesteron
    możecie mi pomoc?? jaki wynik byłby optymalny by nie tzreba bylo brac dupka w 21 dc i drugie pytanie ile tabletek dupka bierzecie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia to po cichu gratuluję :)

Amus trzymam kciuki za progesteron, ja w przyszłym tyg. też będę badać. Słyszałam, że wynik optymalny powinien być chyba powyżej 15 żeby bez dupka się obeszło, ale najlepiej powyżej 20. Pewna nie jestem.
    Ja biorę 10 dni po 1 tabl. dziennie.

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• Honik Koleżanka

Wysłany: 2 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zajrzalas jednak :) jak sytuacja u Ciebie, Honik?

U mnie bez zmian, jak zwykle nadzieja była ale na tym się skończyło. Teraz już odstawiłam wszystko i co ma być to będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś skurcze lekkie mam dzisiaj w podbrzuszu i jajnikach, nie wiem czy od przejedzenia czy co..czuję jakby znowu lekko jajnik (?).. już nawet kolacji nie jestem taka jest napompowana..
    W ogóle od czasu usg czuję się strasznie okrągła. Chyba znowu muszę dietę większą trzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia cichutko gratuluję, ja też widzę 2 kreseczki :) <3

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• Honik Koleżanka

Wysłany: 2 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka cykli brałam Clo i zawsze od 2-3 dnia czułam kłucie w jajnikach a w ostatnim cyklu nic, żadnego kłucia bólu brzucha, chyba już przestaje ono na mnie działać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiedziałam mialam cos napisać
    z Kuba bete mialam 500 a po 48h 1500 i ginka mówiła ze będą bliźniaki:P ale się pomyliła hehe

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko, widze ze Ty bardzo bacznie sie obserwujesz..chcialabym miec tyle samozaparcia..
    Ja sie nie nakrecam-z kazdym kolejnym cyklem latwiej mi wytrzymac te 10 dni do testowania..co do dupka to mi w tym cyklu zalecil brac az do rozstrzygniecia.ostatnio 7dpo mialam wynik 20.Ale wczesniej mialam powazne niedobory.
    Lapie i ja wiruski od kazdej z Was!
    Posypalo sie ostatnio Zawirusowanych u nas, nie?Wielkie gratki!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 2 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj posypało, posypało. Jesień to taka wirusowa pora, mam nadzieję że nas też zarazi wiruskiem ale oby nie grypowym. ;)

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna nie obserwuję siebie specjalnie, ale jakoś samo tak przychodzi. Nie umiem bagatelizować i ignorować dolegliwości ;P tak mam, że czuję nawet najmniejsze jakieś dolegliwości ;) czasami aż za bardzo się tym przejmuję choć staram się nie nakręcać.
    Lecę się położyć bo plecki bolą.. jutro mogę się wyspać bo mam wolne :)
    Dobranoc!

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam późno, nadganiam z czytaniem :)

Magdalena, Amberla, piękna beta, gratuluję!
    Lolcia, ja też widzę kreski, trzymam kciuki, żeby test z krwi wszystko ładnie potwierdził.

Ja dzisiaj byłam na wizycie u gina, bo MM i tak był oddać nasienie, to podeszłam, myślałam, że tylko się umówić na poniedziałek, ale i tak zrobił usg i widzi w prawym jajniku pęcherzyk 9x11mm... No i nie wiem co mam myśleć, to dopiero 4dc, nie za wcześnie to tak?
    Gin mnie uspokajał, że zobaczymy w poniedziałek czy rośnie, i jednak zarządził (na wszelki wypadek) dupka po owu, ale to mamy ustalić dokładnie właśnie w poniedziałek, bo potem wyjeżdżam i nie będę miała możliwości monitorowania :/

A bóli po Clo jakoś nie czuję, choć po Waszych opowieściach wsłuchuję się w jajniki na całego :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.ale-nas tez raczej nie bolaly, po prostu odczuwalysmy gdzie sa polozone w tych dniach:p
    Pecherzyk ladny, niech tam zdrowo rosnie:)Zakladajac ze rośnie 2mm w ciagu doby to w 10 dniu bedzie mial tyle co moj w 12dc czyli 23 mm.Czy to tak wczesnie? Ewentualny pregnyl sprawi ze kolo 11-12 peknie.Bedzie dobrze, spikojnie.
    U mnie naturalnie owu byla kolo 16 dc, przy clo 13dc. Mam na to jedna opdowiedz-to juz jest chemiczna indukcja owulki, a kazdy orgabizm reaguje inaczej.Patrzac szerzej kazda z nas bierze rozne dawki, z roznych przyczyn, w roznych dniach i efekty tez sa rozne..
    Anatolko, co u Ciebie?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo z tymi bólami w czasie brania Clo jest różnie. Ja przez 3 cykle to miałam takie kłucia, że nie można było wytrzymać a w ostatnim nic zupełnie, oż się bałam, że biorę niepotrzebnie, za to po owu się zaczęło ból na przemian z kłuciem, rozciąganiem itp. choć nigdy tak nie miałam. Trochę to dziwne było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rano ;)

Dzisiaj mam wolne to psychicznie i fizycznie troszkę sobie odpocznę :)
    Piękna pogoda za oknem, aż spać się nie chce :) szkoda dnia!

Plecy nadal dokuczają, a od dzisiaj biorę dupka więc "objawy" witajcie :P

• Amberla Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, miałaś się wyspać :P Jaka piękna pogoda?Gdzie? W Krakowie szaro buro mokro, brzydko.... blee :P

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ