Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla jakoś rano jak Mąż szedł do pracy to nie chciało mi się spać :P stwierdziłam, że szkoda mi wolnego dnia bo mam tylko jeden :) więc zawsze planuję się wyspać, a wstaję być mieć więcej wolnego :)

U mnie w Gdyni pięknie, słonecznie aż chce się wyjść choć zimno bo 12-15 st :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amsu, jak jest progesteron 18 to daja juz spokoj lekarze z dupkiem czy lutka, wiec spokojnie, pomyslimy tu jak bedzie wynik. Szkoda, ze nie masz porownania jak bylo z Kuba :)

Ja wzielam wczoraj ostatnia lutke. Czekam na @ i w przyszlym tygodniu do kliniki :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powtórzyłam test, tez z rossmana tylko strumieniowy nie paskowy.....
    Dokładnie taka sama blada 2 kreska. Nie umiem zdjęcia zrobic bo tam jest ten test za taką szybka i odbija mi aparat swiatlo :(
    Spodziewałam się z porannego moczu grubszej :(

Nie mam jak już dzisiaj iść na bete, najwczesniej w poniedzialek, a w poniedziałek rano gdyby ciąża była, to już chyba powinna byc gruba druga krecha ?
    tempka minimalnie spadła ale dalej wysoko.

No nic, czekam dalej.
    Ale nie nastawiam sie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 08:19

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia lepiej się nie nastawiaj bo będzie rozczarowanie, ale szanse są i trzeba cierpliwie czekać, nie ma co tak w 100% ufać testom, blada nie blada.. testy są kiepskie więc może i tydzień być blada ;) spokojnie Kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia a w sobote nie mozesz zrobic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka no nie mam porównania bo wtedy to i tak pozno sie zorientowałam ze w ciązy jestem gdzieś po 5 tygodniu jak dorbze pamietam myślałam ze to kolejny cykl ponad 40 dniowy;)
    mlody zje śniadanie i jedziemy na progesteron wyniki pewnie kolo 17:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze progesteron musi byc na czczo??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał na czczo robic.

Anatolka to powodzenia w klinice. Bedziesz teraz na IUI?

Honik fajnie ze wrociłas, razem razniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupa to dzisiaj nie zrobie ;/ myślałam ze nie trzeba dopiero teraz na necie czytam kurcze . . .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej na czczo, mi jedynie bety nie kazali robić na czczo..

A propos progesteronu, gdyby była owulacja w 21-22 dc na jakim poziomie progesteron powinien wyjść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam pojade do prolaktyny tzreba byc na czczo a do progesteronu niby nie

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Tulipanna dzięki za uspokojenie :) Ja sobie cały czas powtarzam, że co organizm, to inaczej się zachowuje, ale wcześniej przy moich długich cyklach to owu była (jak już raczyła przyjść) w 20-22dc. Nic, czekam do poniedziałku, zobaczymy jak rośnie, a potem już bez monitoringu, więc zostaje śluz, temperatura i trzymanie kciuków :) (pękać ma sam, bez zastrzyków).

W poniedziałek mają też być wyniki nasienia MM, trochę mnie to stresuje, ale zaraz jedziemy na wesele (też dzisiaj wzięłam wolne i się nie wyspałam...) i zajmę myśli czym innym.

Lolcia, trzymam kciuki, szansa jest!

Amus, mi mówili, że do prolaktyny i TSH na czczo, do reszty rano, ale nie musi być na czczo.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam ze progesteron pulsacyjnie występuje ze wynik rano może być 7 a po południu juz 11 i czasami lekarze każą powtarzać no po południu czyli nie ma opcji być na czczo ok lece 3majta kciuki:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Amus też ostatnio wyczytałam, że progesteron pulsacyjnie występuje i to, że jest na granic 6-7 to nie znaczy, że owulacji nie było tylko, że w tym momencie nie było szczytu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!

Tulipanna dzięki za uspokojenie :) Ja sobie cały czas powtarzam, że co organizm, to inaczej się zachowuje, ale wcześniej przy moich długich cyklach to owu była (jak już raczyła przyjść) w 20-22dc. Nic, czekam do poniedziałku, zobaczymy jak rośnie, a potem już bez monitoringu, więc zostaje śluz, temperatura i trzymanie kciuków :) (pękać ma sam, bez zastrzyków).

W poniedziałek mają też być wyniki nasienia MM, trochę mnie to stresuje, ale zaraz jedziemy na wesele (też dzisiaj wzięłam wolne i się nie wyspałam...) i zajmę myśli czym innym.

Lolcia, trzymam kciuki, szansa jest!

Amus, mi mówili, że do prolaktyny i TSH na czczo, do reszty rano, ale nie musi być na czczo.
    nie martw sie na zapas, zycze zeby wyniki byly dobre.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy jak lekarz zadecduje, ale raczej bedzie IUI, bo tsh i prl ogarniete. Zobaczymy, ale taki byl warunek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:09

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko! Jestes!Trzymam kciuki zatem za szybka @ i szybkie rozpoczecie cyklu do Iui:-)Powiedz, co do iui jest potrzebne? Jakies badania fikusne? Inne leki?A Ty dalej ten lek z kliniki na stymulacje bierzesz(nie clo tylko ten inny?) Napiszesz nam?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, też trzymam kciuki! I coś jeszcze oprócz Clo jest do stymulowania owu?

Są wyniki nasienia, były przez internet - kurczę, duża ilość (32mln/ml), ale z szybkim ruchem postępowym tylko 3% (norma od 25%)... Żeby się nie okazało, że też będę musiała zacząć czytać o IUI :(
    Pocieszam się, że ruch postepowy ogółem wykazuje 68%.

Dobra, na dwa dni zabraniam sobie o tym myśleć, wyszło u nas słońce wreszcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:32

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale a jak wszystko odnosi się do norm? Mój Mąż ma wyniki w normie, choć nie są jakieś wybitnie świetne..

Jakieś inne masz chyba normy bo patrzę na wynik mojego Męża i koncentracja 110,83 mln/ml, ruch postępowy 50 % a normę mam od 32%.

Idź do ginekologa z wynikami i on powie co i jak ;) Mój mówił, że ok.. szału nie ma, ale jest w normie wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uciekam się szykować i na miasto ;) Będę później.

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ