X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla jakoś rano jak Mąż szedł do pracy to nie chciało mi się spać :P stwierdziłam, że szkoda mi wolnego dnia bo mam tylko jeden :) więc zawsze planuję się wyspać, a wstaję być mieć więcej wolnego :)

U mnie w Gdyni pięknie, słonecznie aż chce się wyjść choć zimno bo 12-15 st :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amsu, jak jest progesteron 18 to daja juz spokoj lekarze z dupkiem czy lutka, wiec spokojnie, pomyslimy tu jak bedzie wynik. Szkoda, ze nie masz porownania jak bylo z Kuba :)

Ja wzielam wczoraj ostatnia lutke. Czekam na @ i w przyszlym tygodniu do kliniki :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powtórzyłam test, tez z rossmana tylko strumieniowy nie paskowy.....
    Dokładnie taka sama blada 2 kreska. Nie umiem zdjęcia zrobic bo tam jest ten test za taką szybka i odbija mi aparat swiatlo :(
    Spodziewałam się z porannego moczu grubszej :(

Nie mam jak już dzisiaj iść na bete, najwczesniej w poniedzialek, a w poniedziałek rano gdyby ciąża była, to już chyba powinna byc gruba druga krecha ?
    tempka minimalnie spadła ale dalej wysoko.

No nic, czekam dalej.
    Ale nie nastawiam sie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 08:19

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia lepiej się nie nastawiaj bo będzie rozczarowanie, ale szanse są i trzeba cierpliwie czekać, nie ma co tak w 100% ufać testom, blada nie blada.. testy są kiepskie więc może i tydzień być blada ;) spokojnie Kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia a w sobote nie mozesz zrobic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka no nie mam porównania bo wtedy to i tak pozno sie zorientowałam ze w ciązy jestem gdzieś po 5 tygodniu jak dorbze pamietam myślałam ze to kolejny cykl ponad 40 dniowy;)
    mlody zje śniadanie i jedziemy na progesteron wyniki pewnie kolo 17:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze progesteron musi byc na czczo??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał na czczo robic.

Anatolka to powodzenia w klinice. Bedziesz teraz na IUI?

Honik fajnie ze wrociłas, razem razniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupa to dzisiaj nie zrobie ;/ myślałam ze nie trzeba dopiero teraz na necie czytam kurcze . . .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej na czczo, mi jedynie bety nie kazali robić na czczo..

A propos progesteronu, gdyby była owulacja w 21-22 dc na jakim poziomie progesteron powinien wyjść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam pojade do prolaktyny tzreba byc na czczo a do progesteronu niby nie

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Tulipanna dzięki za uspokojenie :) Ja sobie cały czas powtarzam, że co organizm, to inaczej się zachowuje, ale wcześniej przy moich długich cyklach to owu była (jak już raczyła przyjść) w 20-22dc. Nic, czekam do poniedziałku, zobaczymy jak rośnie, a potem już bez monitoringu, więc zostaje śluz, temperatura i trzymanie kciuków :) (pękać ma sam, bez zastrzyków).

W poniedziałek mają też być wyniki nasienia MM, trochę mnie to stresuje, ale zaraz jedziemy na wesele (też dzisiaj wzięłam wolne i się nie wyspałam...) i zajmę myśli czym innym.

Lolcia, trzymam kciuki, szansa jest!

Amus, mi mówili, że do prolaktyny i TSH na czczo, do reszty rano, ale nie musi być na czczo.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam ze progesteron pulsacyjnie występuje ze wynik rano może być 7 a po południu juz 11 i czasami lekarze każą powtarzać no po południu czyli nie ma opcji być na czczo ok lece 3majta kciuki:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Amus też ostatnio wyczytałam, że progesteron pulsacyjnie występuje i to, że jest na granic 6-7 to nie znaczy, że owulacji nie było tylko, że w tym momencie nie było szczytu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!

Tulipanna dzięki za uspokojenie :) Ja sobie cały czas powtarzam, że co organizm, to inaczej się zachowuje, ale wcześniej przy moich długich cyklach to owu była (jak już raczyła przyjść) w 20-22dc. Nic, czekam do poniedziałku, zobaczymy jak rośnie, a potem już bez monitoringu, więc zostaje śluz, temperatura i trzymanie kciuków :) (pękać ma sam, bez zastrzyków).

W poniedziałek mają też być wyniki nasienia MM, trochę mnie to stresuje, ale zaraz jedziemy na wesele (też dzisiaj wzięłam wolne i się nie wyspałam...) i zajmę myśli czym innym.

Lolcia, trzymam kciuki, szansa jest!

Amus, mi mówili, że do prolaktyny i TSH na czczo, do reszty rano, ale nie musi być na czczo.
    nie martw sie na zapas, zycze zeby wyniki byly dobre.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy jak lekarz zadecduje, ale raczej bedzie IUI, bo tsh i prl ogarniete. Zobaczymy, ale taki byl warunek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:09

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko! Jestes!Trzymam kciuki zatem za szybka @ i szybkie rozpoczecie cyklu do Iui:-)Powiedz, co do iui jest potrzebne? Jakies badania fikusne? Inne leki?A Ty dalej ten lek z kliniki na stymulacje bierzesz(nie clo tylko ten inny?) Napiszesz nam?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, też trzymam kciuki! I coś jeszcze oprócz Clo jest do stymulowania owu?

Są wyniki nasienia, były przez internet - kurczę, duża ilość (32mln/ml), ale z szybkim ruchem postępowym tylko 3% (norma od 25%)... Żeby się nie okazało, że też będę musiała zacząć czytać o IUI :(
    Pocieszam się, że ruch postepowy ogółem wykazuje 68%.

Dobra, na dwa dni zabraniam sobie o tym myśleć, wyszło u nas słońce wreszcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:32

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale a jak wszystko odnosi się do norm? Mój Mąż ma wyniki w normie, choć nie są jakieś wybitnie świetne..

Jakieś inne masz chyba normy bo patrzę na wynik mojego Męża i koncentracja 110,83 mln/ml, ruch postępowy 50 % a normę mam od 32%.

Idź do ginekologa z wynikami i on powie co i jak ;) Mój mówił, że ok.. szału nie ma, ale jest w normie wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uciekam się szykować i na miasto ;) Będę później.

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ