X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Izik Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny gratulacje dla nowo zafasolkowanych u mnie po tym 1/4 tabltki nic nie urosło niestety ale dostałam jakiś zastrzyk stymulujący i następny monit w poniedzialek;-)

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wydaje mi się, że 1/4 tabletki to bardzo niska dawka. Minimalna z jaką się spotkałam to 1 tabletka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Natka, szczerze, to nie mam pojęcia czy 1 pęcherzyk czy 2 :P w poprzendim cyklu byłam na monitoringu tylko żeby zobaczyć czy coś wyrosło i pękło i był juz płyn po owulacji, a w tym cyklu olewam i nie idę :P. Z tym, że ja przed rozpoczęciem aromka miałam juz jedną samodzielną owulację. W trzy poprzednie cykle po odstawieniu tabletek anty nie miałam.

A u mnie całkowity brak ovu, a jak go bierzesz i ile?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ta 1/4 tabl to jakiś żart lekarza chyba .. mało jakoś :/

pirelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi też się tak wydaje, ja coś ostatnio pytałam o przestymulowanie itd. on mówił, że można i na 1/2 tabletki być, ale to kiepsko :/ to co dopiero 1/4..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1/4 to przepisuja tez przy PCOS, juz jakas dziewczyna tez pisala, na ulotce tez chyba o tym wspominaja, ze zaczyna sie od polowki badz nawet mniejszych dawek. Niby ze mozliwosc hiperstymulacji. Ja ide na monit we wtorek. Zobaczymy co bedzie.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam owu , brałam po 1 od 2-6 dc i nie przestymulowałam sie max 2 pęcherzyki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka trzymam kciuki ;) mam nadzieję, że ładnie uhodujesz :D

Ja mam nadzieję, że skoro ból mija to znaczy, że pękają ;) tylko kiedy? :P

• MagSz Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore 1 tabletke od 5 do 9 dc. zawsze miałam długie cykle wiec mozedlatego nie np 2-6

Natka098 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    andzia ja bym polazła chyba w sb bo to bedzie 10 dc
    I ku temu się skłaniam... w piatek musiałabym jechac specjalnie 40km, a w sobotę pójdę po pracy...późno bo po 20-tej, ale co zrobić...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Izik wydaje mi się, że 1/4 tabletki to bardzo niska dawka. Minimalna z jaką się spotkałam to 1 tabletka.
    Tez mi się tak wydaje, ja miałam zalecone teraz 2tabl...mimo, że przy 1tabl były 2 pęcherzyki...

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no ta 1/4 tabl to jakiś żart lekarza chyba .. mało jakoś :/
    Dziewczyny, ja bralam 1/2 tabl. I uhodowalam 2 pecherzyki!Lepiej ze gin startuje z małymi dawkami..jak Anatolka pisze-clo ti nie cukierki

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, no wlasnie jak boli to pekaja pecherzyki, resztki pecherzyka draznia jajnik i dlatego boli, czasem jest tez drobne krwawienie owulacyjne przez to podraznienie..Dzialaj Pirelko, dzialaj..ja od poniedzialku szaleje z partnerem:pA tak naprawde to bolalo konkretnie dzis z rańca, teraz pobolewa troszke.Kuj żelazo póki gorace:):)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dziewczyny, ja bralam 1/2 tabl. I uhodowalam 2 pecherzyki!Lepiej ze gin startuje z małymi dawkami..jak Anatolka pisze-clo ti nie cukierki
    Każdy organizm inny, więc każda z nas reaguje inaczej...jedej wystarczy 1/2 a drugiej 2 nawet nie pomogą, wiec nie ma się co porównywać...

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pirelko, no wlasnie jak boli to pekaja pecherzyki, resztki pecherzyka draznia jajnik i dlatego boli, czasem jest tez drobne krwawienie owulacyjne przez to podraznienie..Dzialaj Pirelko, dzialaj..ja od poniedzialku szaleje z partnerem:pA tak naprawde to bolalo konkretnie dzis z rańca, teraz pobolewa troszke.Kuj żelazo póki gorace:):)
    Mam nadzieję, że wykujemy bo już ochoty specjalnie nie mamy ;P ból odchodzi chociaż podczas <3 jeszcze odrobinkę był... myślę, że to ostatnie chwile dzisiaj.
    Tylko zastanawia mnie czy w szczycie bólu jest owulacja czy jak przechodzi ból to już po pęknięciu?! :/

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Każdy organizm inny, więc każda z nas reaguje inaczej...jedej wystarczy 1/2 a drugiej 2 nawet nie pomogą, wiec nie ma się co porównywać...
    Prawda Andziu!Z reszta na ulotce napisali, ze lekarz ustala dawke indywidualnie dla pacjentki.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Prawda Andziu!Z reszta na ulotce napisali, ze lekarz ustala dawke indywidualnie dla pacjentki.
    Ja przy 1 tabl miałam 2 pęcherzyki, to był pierwszy cykl z CLO, teraz zaczęłam drugi cykl i lekarz zalecił 5 dni po 2 tabl, a ja wzięłam 1 i 2 dzien po 1 tabl, 2 i 3 dzień 2 tabl i dzisiaj dzień 5- 1 tabletka...zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;) Wydawało mi się, że 10 tabl to dużo ;)

<3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczyt bolu-pekniecie pecherzyka.Po bolu-pecherzyk pekniety i trzeba szybko dzialac.Anatolka pisala kiedys ze komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia do 12 godzin-nie trac czasu!
    My mamy sztucznie indukowana owulke, ale kiedys czytalam, ze mocno odczuwaja owulacje kobiety przy niedoborach progesteronu.I w moim przypadku by sie to zgadzalo-zawsze czulam, czasem az nospe bralam i niedobory progesteronu mialam.Teraz to wiadomo-clo i pregnyl dzialaja, a i progesteron po roku dupka sie wyrownal..

pirelka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna no to mam nadzieję, że się wstrzelimy ;D
    Ja też mam niski progesteron, może dlatego odczuwam taki ucisk w okolicy dni płodnych. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Obstawiam zatem owulację na 14-15 dc i w 21 dc robię progesteron bo mam zaległe skierowanie.

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczynam pewnie za półtora tygodnia, ale dostałam 1 tabl 5-9dc, bo generalnie mam cykle półtoraroczne nawet ;) i 7 dniowe @.
    Ale lekarz powiedział, że ta jedna tabletka to najniższa możliwa dawka dla mnie.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ