Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Pirelka, a Ty już na dupku, prawda? Może ten jajnik jest jeszcze zasapany to aktywności w tym cyklu, to z niego szedł pęcherzyk?

U mnie coś niewiele wrażeń "jajnikowych" podczas brania Clo, parę razy coś tam jakby ciągnęło, pobolewało, ale niewiele w sumie. Zobaczymy jak w tym tygodniu, oglądam się teraz na wszystkie strony, to może wreszcie zauważę owulację :)

Swoją drogą badanie szyjki to dla mnie dalej trochę czarna magia - nie wiem jak "ustandardyzować" wrażenie wysokości, ale skoro dzisiaj nagle w ogóle nie jestem w stanie jej wyczuć, to chyba musi być wysoko. OF pokazuje żółte światło, wypadałoby na wszelki wypadek poserduszkować :) a tu kurczę dzisiaj nocujemy u teściów i warunki żadne ;)
    tak to w lewym miałam 2 pęcherzyki, który czuję właśnie od wczoraj a po owulacji już miałam spokój. Ja na dupku od 3 dni jestem.
    Co do badania szyjki to nie dla mnie, często mam tam dolegliwości więc nawet się za to nie zabieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 21:08

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pirelko czy mozesz mi wyjasnic jak pecherzyk moze byc z poprzedniego miesiaca? Raczej to niemozliwe-miesiaczkujemy m.in dlatego ze niezaplodniona komorka zostaje usunieta

Tulipanna, mi gin tłumaczył, że tak właśnie jest w PCOS - te pęcherzyki rosną, ale nie pękają, i potem się zbierają takie "koraliki" całe pęcherzyków nazbieranych z poprzednich cykli, chociaż one jak są "stare" to już nie mają szansy pęknąć.

Tylko u mnie bardziej PCO-sowy był lewy jajnik, teraz mam pęcherzyk na prawym, który w usg wcześniej tych "koralików" za bardzo nie miał.

Nic, czekam do jutra, tylko muszę tam być koło 7.15 rano, jak dla mnie masakra, nie należę do rannych ptaszków ;)

A, no i wyniki męża mamy też omówić, mam nadzieję, że gin mnie pocieszy z tą ruchliwością.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale to powodzenia jutro na wizycie obyś wyszła pozytywnie nastawiona :)

ale.ale lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moze byc pecherzyka z poprzedniego cyklu, jezeli pecherzyk nie peknie to jest torbiel. Natomiast pecherzyki naturalnie pekaja i majac 30 mm, przy stymulce na pekniecie lekarze daja jak maja od 18 do 23 mm. Tyle, ze wszystko jak w zyciu, jednym sie udaje bez niczego a innym nawet sie nie udaje po zastrzyku na pekniecie.

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, dzięki!

Aaa, ja to jestem jakaś ograniczona - właśnie odkryłam guzik lubię, to tak to działa :facepalm:

I jeszcze przy okazji pytanie do bardziej zaawansowanych - jak wstawiacie symbole? Serduszka, buźki itp.?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Nie moze byc pecherzyka z poprzedniego cyklu, jezeli pecherzyk nie peknie to jest torbiel. Natomiast pecherzyki naturalnie pekaja i majac 30 mm, przy stymulce na pekniecie lekarze daja jak maja od 18 do 23 mm. Tyle, ze wszystko jak w zyciu, jednym sie udaje bez niczego a innym nawet sie nie udaje po zastrzyku na pekniecie.
    Ja jeszcze nigdy nie miałam zastrzyku.

ale.ale serduszko < 3 ale razem to musi być :D buźki to symbole : ) : D : P : O oczywiście wszystko razem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy Pcos to nie jest tak ze one przechodza z cyklu na cykl pecherzyki tylko daja inny obraz w podgladzie. Taki wlasnie jak korale. Wiem bo bylam w tym kierunku diagnozowana i wypytałam lekarza od a do zet.

Buzkiwstawiasz normalnie dwukropek i nawias, a serduszka bez spacji < 3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja jeszcze nigdy nie miałam zastrzyku.

ale.ale serduszko < 3 ale razem to musi być :D buźki to symbole : ) : D : P : O oczywiście wszystko razem.
    tez nie miałam bo moj mowi ze mozna tym sobie pogarszyc, w zaleznosci od organizmu w zaleznosci jaka dawka to raz moze peknac raz nie, chociaz zazwyczaj dawka juz ustalona powoduje ze peka, ale mowi ze u mnie nie bedzie ryzykowal.

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie miałam zastrzyków, pierwsze trzy cykle na Clo mam liczyć na naturalne pęknięcie (częściowo też przez to, że nie mogę wtedy się monitorować u mojego gina).

Mierzę teraz też sumiennie temperaturę, bo skoro nie będzie usg, to mam nadzieję, że chociaż jak będzie skok to będzie jakiś znak, że była owulka (czy dobrze myślę?)

Pirelka, dzięki! Ha, to dlatego te "zwykłe" buźki mi się udawały wcześniej :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas nadzieje, ze nam sie wszystkim uda :) Niektorym dziewczynom ktore pisały w tym wątku długo jednak sie udało, reszta w toku. Trzeba byc dobrej ogolnie mysli :) 46dance.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 21:24

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, no jasne, dobre podejście to podstawa!
    Ja mam dzisiaj ogólnie lepszy humor w tym temacie, może to hormony, a może to nowa nadzieja przez pierwszy cykl Clo :)

No i było tu trochę "zielonych" ostatnio, znaczy się da!

aszka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale też tak miałam :) teraz też czuję, że się uda bo jeśli nie to odpuszczam CLO :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Aszka, no jasne, dobre podejście to podstawa!
    Ja mam dzisiaj ogólnie lepszy humor w tym temacie, może to hormony, a może to nowa nadzieja przez pierwszy cykl Clo :)

No i było tu trochę "zielonych" ostatnio, znaczy się da!

a moze sie uda u Ciebie za 1 razem? Tez tutaj takie dziewczyny były :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    ale.ale też tak miałam :) teraz też czuję, że się uda bo jeśli nie to odpuszczam CLO :(
    moze sie uda, dopiero 3 cykl jak pamietam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka u mnie II cykl, ale kolejnych nie chcę.. jeśli choć 1 pęcherzyk jest samoistnie bez stymulacji to ja już się faszerować nie chcę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    aszka u mnie II cykl, ale kolejnych nie chcę.. jeśli choć 1 pęcherzyk jest samoistnie bez stymulacji to ja już się faszerować nie chcę.
    moze i masz racje, ja musze bo u mnie w ogole nie ma owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka to inna sprawa, ja chcę zobaczyć jak będzie bez CLO.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    aszka to inna sprawa, ja chcę zobaczyć jak będzie bez CLO.
    wlasnie jak masz bez leku na stymulke to probuj calkiem naturalnie. A nuz zaskoczysz,

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poobserwuję i zobaczę, a CLO się denerwować nie będę.

Uciekam się myć i do łóżka :* Dobranoc Kochane.

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, ja też lecę spać, jutro wcześnie pobudka.

:*

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ