Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki kolos :O a ja myślałam, że mój jest duży!

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    O jaki kolos :O a ja myślałam, że mój jest duży!
    To ile Twoj mial? Dr zalecil działać bo śluz płodny jest i może jeszcze pęknie, ale ja kiepsko to widzę...na JP wczoraj były 3 pęcherzyki po 12mm wiec tez dupa blada :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 20:21

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 13 dc miał 28 mm a drugi 19 mm :) i już sądziłam, że duży i może przerośnięty nie pęknie. dziewczyny mówiły, że książkowe to 20/22 mm.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    mój w 13 dc miał 28 mm a drugi 19 mm :) i już sądziłam, że duży i może przerośnięty nie pęknie. dziewczyny mówiły, że książkowe to 20/22 mm.
    Dr mówił ze przy 25 mm powinien pęknąć...wczoraj miałam podany Oviteelle ale pewnie za późno...ehh

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mniejsze nie pękają?? Mój to zawsze mówi, że do 2 dób powinien pęknąć chociaż jeden z nich, ale ostatnio trafiłam na takiego gbura, że nie dość, że po raz pierwszy miałam taki duży pęcherzyk to jeszcze nic się nie dowiedziałam.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka...a teraz masz który dzień cyklu...pękły oba?

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    pirelka...a teraz masz który dzień cyklu...pękły oba?
    teraz mam 19 dc, nie wiem czy popękały bo nie sprawdzam po, ale chyba tak bo nic już nie boli bo tych dniach bólu.. moje cykle są krótkie. Od wczoraj tylko czuję jajnik i podbrzusze, ale biorę już duphaston.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A mniejsze nie pękają?? Mój to zawsze mówi, że do 2 dób powinien pęknąć chociaż jeden z nich, ale ostatnio trafiłam na takiego gbura, że nie dość, że po raz pierwszy miałam taki duży pęcherzyk to jeszcze nic się nie dowiedziałam.
    Mniejsze jak 25? Mysle, ze pękają on pewnie miał na myśli to ze 25 to juz taki na wystrzale...

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    teraz mam 19 dc, nie wiem czy popękały bo nie sprawdzam po, ale chyba tak bo nic już nie boli bo tych dniach bólu.. moje cykle są krótkie. Od wczoraj tylko czuję jajnik i podbrzusze, ale biorę już duphaston.
    Moje po CLO tez się skróciły..wczoraj u mnie 10dc a tam pęcherzyk 28mm...a dzisiaj byłam sprawdzić czy pękł i okazało sie ze dalej jest i rośnie jak na drożdżach :-(

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cykle to ciągle się zmieniają, chociaż moje poza skróceniem trzymają się w ryzach jakoś.. przynajmniej tak myślę, że wtedy kiedy boli podbrzusze i dół to okolica owulacji, a jak mija to już po :D

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najdłuższy cykl miał 35 dni...zwykle ma 28 góra 30...a teraz pewnie zaraz po 25 przyjdzie @

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już skróciły się do 27 dniowych mimo, że to ma to swoje plusy to już nie chciałabym by bardziej się skracały. Wcześniej przed leczeniem miałam ok. 32-34 dniowe.

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, kurczę, faktycznie wielki, mi gin mówił, że pękają zwykle jak mają 22-23mm, ale nie wiem, czy to się też tyczy stymulowanych.

Ja w 4dc miałam 11mm, aż się boję, co jutro będzie (8dc), bo jak na mnie to bardzo wcześnie, normalnie miałam cykle 36 dni, no ale tak jak dziewczyny piszą, co organizm, to inaczej.

Anatolka, Honik - trzymajcie się dziewczyny, nie dawajcie się tym dopytywaniom, ludzie czasami mówią bez zastanowienia, tak jakby wszystkim się udawało zajść w ciążę przy pierwszym cyklu i jak się nie ma dzieci, to znaczy, że ktoś wygodny...

My jesteś 1,5 roku po ślubie, jak na razie nie ma pytań wprost, ale już sie zaczynają aluzje i sugestie, może jeszcze niezbyt często, bo jesteśmy za granicą i część rodziny pewnie myśli, że czekamy z dzieckiem na powrót. Ale za dwa miesiące już wracamy do PL i pewnie się zacznie, że na co czekamy, że przecież praca i mieszkanie jest itp. itd...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale faktycznie w 4 dc to strasznie szybko ten pęcherzyk. Może to z poprzedniego cyklu? Bo to aż niemożliwe.. jesteś na CLO ?

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Andzia, kurczę, faktycznie wielki, mi gin mówił, że pękają zwykle jak mają 22-23mm, ale nie wiem, czy to się też tyczy stymulowanych.
    Dlatego martwię sie, ze ten cykl mamy stracony...zostanie nam 1 :-(

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, a ja dalej czuję lewy jajnik jak kłuje..

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    ale.ale faktycznie w 4 dc to strasznie szybko ten pęcherzyk. Może to z poprzedniego cyklu? Bo to aż niemożliwe.. jesteś na CLO ?

No właśnie nie wiem... To mój pierwszy cykl na CLO, może to faktycznie jakaś po-PCO-owa pozostałość, jutro się powinno wyjaśnić.
    Andzia1984 wrote:
    Dlatego martwię sie, ze ten cykl mamy stracony...zostanie nam 1 :-(

Dopóki nie było @, dopóty jest nadzieja - trzymam kciuki!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko czy mozesz mi wyjasnic jak pecherzyk moze byc z poprzedniego miesiaca? Raczej to niemozliwe-miesiaczkujemy m.in dlatego ze niezaplodniona komorka zostaje usunieta

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dopóki nie było @, dopóty jest nadzieja - trzymam kciuki!
    No właśnie bo CLO zazwyczaj się bierze najwcześniej od 2 dc to jakim cudem w 4 dc już taki duży :O szok.

tulipanna słyszałam, że gdyby nie pękał to w kolejnym usg byłoby widać podobnej wielości pęcherzyk.. nie wiem jak to możliwe ale słyszałam tak od ginekologa.
    Ja teraz się boję, że ten mój 28 mm był przerośnięty i nie pękł i stąd tak kuje, ale czemu były te ból ok. 4 dni jakby owulacyjne :(

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    eh, a ja dalej czuję lewy jajnik jak kłuje..

Pirelka, a Ty już na dupku, prawda? Może ten jajnik jest jeszcze zasapany to aktywności w tym cyklu, to z niego szedł pęcherzyk?

U mnie coś niewiele wrażeń "jajnikowych" podczas brania Clo, parę razy coś tam jakby ciągnęło, pobolewało, ale niewiele w sumie. Zobaczymy jak w tym tygodniu, oglądam się teraz na wszystkie strony, to może wreszcie zauważę owulację :)

Swoją drogą badanie szyjki to dla mnie dalej trochę czarna magia - nie wiem jak "ustandardyzować" wrażenie wysokości, ale skoro dzisiaj nagle w ogóle nie jestem w stanie jej wyczuć, to chyba musi być wysoko. OF pokazuje żółte światło, wypadałoby na wszelki wypadek poserduszkować :) a tu kurczę dzisiaj nocujemy u teściów i warunki żadne ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ