Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Jakby mi nic na sikancu nie wyszło to by mi w życiu latanie na bete do głowy nie przyszło :( czemu cholera nie umiem z tym sikancem nigdy do terminu @ poczekać. :(
    ja tez nigdy nie mogę, zużywam tonę testów z nadzieja...

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 4 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zawsze czekam do terminu z testem a nawet robię go parę dni po terminie, choć u mnie od pewnego czasu co 28 dni jak w zegarku, tylko ostatni miesiąc był inny i miałam trochę opóźnienia. Nie robię go wcześniej ze względu na Choragon, trzeba te 14 dni odczekać żeby wyniku nie fałszował a jak minie te 14 dni to przychodzi @ i test niepotrzebny. I tak co miesiąc......

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj robię wcześniej test bo dzień przed terminem od jakiegoś czasu mam plamienie, choć nigdy nie miałam.
    Oj kuje mnie lewy jajnik :/ :(

• Honik Koleżanka

Wysłany: 4 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też cały czas czuję jajniki, jakbym kamienie miała jakieś wielkie, aż przeszkadzają przy schylaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczynki, do napisania jutro :*

• Angelina Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Cześć, ja też zaczynam swoją przygodę z Clo, jak tylko nowy cykl nastanie :)
    Po ostatniej wizycie w 12 dc dostałam go, bo lekarz stwierdził, że nic nie widać, żadnych pęcherzyków. Dał lekką nadzieję, że owu mogła być wcześniej, około 8dc, tego się trzymam :)
    Zobaczymy co będzie po Clo. Jaki procent dziewczyn po tym zaszło?
    Pozdrowienia :)

Hej ! Mi udało się po pierwszym cyklu z CLO- to już 11 tydz.

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tam robie bete boi testy mi nei wychodzą taka uroda:)
    przy Kubie robilam test i dopiero wyszedł przy becie 500, wczesniej 2 testy byly negatywne

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam pięknej i słonecznej niedzieli :) w cudownym gronie <3
    i podsyłam z rana zastrzyk wirusków 102934h1l185w8ne.gif102934h1l185w8ne.gif102934h1l185w8ne.gif

renieczka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus,no jak nie wychodza? Wlasnie wychodza-negatywne..chodzi mi o to, ze jak maszbyc w ciazy to i tak wyjjdzie pozytywnie w koncu..a czy to bedzie 12dpo czy 15dpo dla mnie nie ma znaczenia..ja bym chyba po prostunie zniosla comiesiecznego osmieszania sie w laboratorium..moze jakbym mieszkala w duzym mieście byloby inaczej..
    Magdusia-łapie ja! Chociaz jeden:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 08:55

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wlasnie nie wychodzily pozytywne dopiero w 5 tygodniu mialam cień cienia w ten sam dzien beta- 500 a dzien wczesniej z porannego moczu 2 testy negatywne
    no jak mnie babki widzą w lab to się pyatja "beta"? ale ja to mam gdzieś nie przejmuje się;)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze sie trochę dziwie, ze moja dr (prywatny gabinet) nie zleciła mi monitoringu. Sama zmusiłam innego gina (w Luxie) żeby mi dal skierowanie na usg. Za to kazała mi zrobić progesteron tydzień po owu... A jak nie będzie śluzu to co?!
    Mam teraz remont, śpię po kątach i nie mam warunkow na razie do badania temp.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiesz, troche to tez inaczej bo Ty polujesz na drugie dziecko..Na mnie patrzyliby z politowaniem..
    Amus, nawet jak i za rok Ci sie nie uda to masz Kubę i wiesz co to znaczy trzymac wlasne dziecko w ramionach.to tez inaczej patrza..o Tobie najwyzej powiedza ze cos Ci się poprzestawialo..a o mnie ze bezplodna.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Wiesz, troche to tez inaczej bo Ty polujesz na drugie dziecko..Na mnie patrzyliby z politowaniem..
    Amus, nawet jak i za rok Ci sie nie uda to masz Kubę i wiesz co to znaczy trzymac wlasne dziecko w ramionach.to tez inaczej patrza..o Tobie najwyzej powiedza ze cos Ci się poprzestawialo..a o mnie ze bezplodna.
    rozumiem, dlatego nie moge pisac że wiem co czujesz bo ejsteśmy w innej sytuacji pewnie inaczej bym podchodziła do tego wszystkiego gdybym dzieci nie miała:*
    babeczki w lab nie wiedzą czy mam dzieci czy nie ostatnio byłam badać progesteron i pyta się czy bete tez mówie jej że nie, dopiero za tydzień;) ogólnei cos tam zagadała ostatnio do mnie, że może za mocno się staramy czy cos ale olałam gadkę jej;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja Wam powiem, ze sie trochę dziwie, ze moja dr (prywatny gabinet) nie zleciła mi monitoringu. Sama zmusiłam innego gina (w Luxie) żeby mi dal skierowanie na usg. Za to kazała mi zrobić progesteron tydzień po owu... A jak nie będzie śluzu to co?!
    Mam teraz remont, śpię po kątach i nie mam warunkow na razie do badania temp.
    no dziwne, ale są lekarze któryz daja CLO na 3 cykle i po 3 nieudanych cyklach dopiero każą robić monitoring
    ja przy moich policytsycznych bym się bała.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i bez Pco bym sie bala brac clo i noe miec monitoringu

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam teksty w typie "moze za bardzo chcesz"... Kto i jakim prawem moze to oceniac? My bylismy wczoraj na 60-tce mojego tescia. Oczywiscie wychodzac powiedzialam mezowi, ze jak ktos mnie zapyta o dziecko to powiem mu, ze ja nie zagladam mu do sypialni i nie chce, zeby to robil nam, bo nie lubimy trojkatow w lozku. Pytanie oczywiscie padlo. Spytala ciocia mojego meza wprost, a wlasciwie stwierdzila, ze przydaloby sie nam i me moglibysmy sie postarac... Na milosc boska skad przekonanie, ze sie nie staramy?! Bylo mi tak przykro, ale lubie ja i wiem, ze akurat jej pytanie bylo z zyczliwosci, a nie z takiego paskudnego wscibstwa, ale no kurde... I tak bylo mi przykro. O sypialni i trojkacie jej nie powiedzialam, bo tak jak mowie wyczulam troske i zyczliwosc, a nie wscibstwo, ale powiedzialam ostatecznie, ze ja w tej rodzinie jestem znacznie jeszcze ponizej sredniej rodzenia dzieci, wiec na razie nie. Dala spokoj. Na tym nie koniec, bo oczywiscie na poczatku imprezy wujek wnosil toast za jubilata, mnostwo zyczen wypowiedzial w tym zyczen radosci z wnuczki (moj maz ma siostre, ktora ma 5letnia corke), ktore niebawem zamienia sie w radosc z wnukow i wszystkie oczy skierowaly sie na nas... Udawalam, ze nie widze, bo jestem zajeta ogladaniem babelkow w szampanie... Kurde, najchetniej wszystkim bym wykrzyczala, zeby nie pytali nigdy wiecej, bo moze nigdy nie bedziemy mieli dzieci i ze to jest zwyczajnie niegrzeczne i pytania i te glupie podchody w zyczeniach i dobre rady... Ale czy musze uczyc ich na swoim przykladzie ja?

tulipanna, scarllet lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Uwielbiam teksty w typie "moze za bardzo chcesz"... Kto i jakim prawem moze to oceniac? My bylismy wczoraj na 60-tce mojego tescia. Oczywiscie wychodzac powiedzialam mezowi, ze jak ktos mnie zapyta o dziecko to powiem mu, ze ja nie zagladam mu do sypialni i nie chce, zeby to robil nam, bo nie lubimy trojkatow w lozku. Pytanie oczywiscie padlo. Spytala ciocia mojego meza wprost, a wlasciwie stwierdzila, ze przydaloby sie nam i me moglibysmy sie postarac... Na milosc boska skad przekonanie, ze sie nie staramy?! Bylo mi tak przykro, ale lubie ja i wiem, ze akurat jej pytanie bylo z zyczliwosci, a nie z takiego paskudnego wscibstwa, ale no kurde... I tak bylo mi przykro. O sypialni i trojkacie jej nie powiedzialam, bo tak jak mowie wyczulam troske i zyczliwosc, a nie wscibstwo, ale powiedzialam ostatecznie, ze ja w tej rodzinie jestem znacznie jeszcze ponizej sredniej rodzenia dzieci, wiec na razie nie. Dala spokoj. Na tym nie koniec, bo oczywiscie na poczatku imprezy wujek wnosil toast za jubilata, mnostwo zyczen wypowiedzial w tym zyczen radosci z wnuczki (moj maz ma siostre, ktora ma 5letnia corke), ktore niebawem zamienia sie w radosc z wnukow i wszystkie oczy skierowaly sie na nas... Udawalam, ze nie widze, bo jestem zajeta ogladaniem babelkow w szampanie... Kurde, najchetniej wszystkim bym wykrzyczala, zeby nie pytali nigdy wiecej, bo moze nigdy nie bedziemy mieli dzieci i ze to jest zwyczajnie niegrzeczne i pytania i te glupie podchody w zyczeniach i dobre rady... Ale czy musze uczyc ich na swoim przykladzie ja?
    Anatolka, to jest najgorsze.
    Jakim prawem ludzie nas oceniają? Nawet sobie sprawy nie zdają co przechodzimy.
    U mnie podobnie, teściowa twierdzi, że za bardzo wolimy wygodne życie :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 5 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie, moja teściowa stwierdziła że chciałaby jeszcze jednego wnuka i może byśmy coś w tym temacie zrobili, że może pora abyśmy poszli do lekarza a wręcz nawet nakazała nam wizytę i branie się do roboty. Szkoda tylko że nie wie co ja przechodzę. Najgorsze to było, że powiedziała to kilka tygodniu po stracie ciąży. Choć nie mogę tu jej winić za to bo nic nie wiedziała o tej ciąży, zabroniłam mówić o niej dopóki nie będzie wiadomo że jest dobrze. Teraz też ciągle przygaduje, że jakby drugi synuś dał jej wnuka to już by mogła umierać. Mój się śmieje że dlatego nie mamy dzieci bo chce żeby ona żyła jak najdłużej i to zamyka jej buzię.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice wiedza co i jak, wie moja chrzestna-siostra mojej mamy, bo ona miala dziecko dopiero 7lat po slubie i chcialam sie dowiedziec czy to dlatego, ze tak chcieli czy miala klopoty, wiec musialam jej powiedziec. Moj tata mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl, bo powiedzial, ze nie wazne jak, wazne, zeby byla dzidzia. Czuje, ze mam w nim wsparcie, ale moja mama i czasem moja sis mnie wkurzaja, bo ciagle mowia uspokoj sie, poczekaj, bedzie dobrze... Jak mozna byc spokojna jak to trwa 2 lata i od razu z lekami... Wydaje mi sie, ze moja tata, choc wcale sie tego nie spodziewalam, jakos lepiej jest mi w stanie pomoc/pocieszyc w tej sytuacji. Rodzice meza nie wiedza, bo ja i tak uslyszalam od tescia, ze nie jestem wymarzona synowa (wiecie: in vino veritas...), przepraszal mnie po paru dniach jak mu nawrzucalam, ze takie rady to mogl dawac synowi zanim sie ze mna ozenil, bo teraz to juz za pozno i moze to tylko zaakceptowac i cieszyc sie, ze jego dziecko jest ze mna szczesliwe. Nimniej jednak jakos nie wyobrazam sobie, ze mam im powiedziec, ze mamy problemy, bo nie dosc, ze synowa nie wymarzona to jeszcze nie moze dac im wnuka a ich synowi dziecka... O invitro pewnie wiedza tyle co ksiadz w kosciele powiedzial i przeczytali w "gosciu niedzielnym", a czym jest inseminacja to dalabym sobie reke uciac, ze nie maja pojecia...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszcze dziewczyny..My mamy to z glowy..nikt nie naciska, nie jestesmy malzenstwem a wiecie jakie u nas jest podejscie:wszystko po kolei.Moja mama wie ze sie staramy, dzwonie do niej po kazdej wizycie.
    Anatolko, wyslalam Ci zaproszenie, przyjmiesz mnie?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ