CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Mnie sie cos pokielbasilo Dziewczyny..chyba..pobolewa mnie dzis dól brzucha..ciagnie tak od czasu do czasu..wieczorem po kapieli nagle mi sie tak mokro zrobilo..patrze a tam razem z bialawym sluzem masa takich bialych grudek :/Chyba mam jakis stan zapalny..ale od czego do cholery?!Nic mnie ani nie piecze ani nie swedzi i do dzis nic mi nie bylo..nie czaje..4 dni temu bylam u gina i bylo ok..Mam w domu gynalgin, zaaplikowac sobie? Co myslicie?
może to dobry objaw?..poczekaj dzisiaj jak rozwinie się sytuacja. Jeśli byłby to stan zapalny czułabym swędzenie, pieczenie, podrażnienie. Tak mi się wydaje.
-
tulipanna ja parę razy w życiu miałam taki właśnie "twarożek " i za każdym razem to był grzybek. I też na początku nic mnie nie swedzialo ani nie piekło
nie wiem jak się gynalgin czy clotrimazol ma do starań? Ale grzybka nawet w ciazy chyba się clotrimazolem leczy? Mi się zdaje że lepiej wyleczyć
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualny
-
Honik wrote:ja brałam Clo przez 4 cykle i w każdym kolejnym trochę mniej odczuwałam te niedogodności albo może się już do nich przyzwyczaiłam i ich nie zauważam. Ja też mam troszkę kg za dużo choć od 2 miesięcy jak biorę Metformax schudłam 3 kg. Może to mało ale niestety ja kocham dobre jedzonko i słodycze.
Brałam metformax i tez chudłam. Ale głównie przez to, ze mialam po nim jadłowstręt i zmuszałam sie żeby zjeść cokolwiek do tabletki. A tak ciągle m bylo niedobrze i nie moglam patrzec na jedzenie.
dr kazała go odstawić bo wyszly mi zaskakująco dobre wyniki insuliny.
sama probuje sie wziąć za siebie i schudnąć, ale te wiecznie nawracające uczucia beznadziejności całej tej sytuacji powodują, ze czekolada mi sie śni po nocach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:04
-
Nawet młodej ostatnio kupiłam
Może to jest pomysł
Mam swoje ulubione ćwiczenia z Cindy Crawford. Kiedyś kupiłam je razem z Shapem. Co prawda to zestawy dla kobiet po ciąży, ale są swietne. Podzielone na 3 zestawy pod względem stopnia trudności. Są robione w takim tempie, ze spokojnie mozna robić razem z Cindy. No i maja swietna muzykę w tle.
Chodakowska próbowałam, ale jedyne co mi sie podoba w tych jej ćwiczeniach to zachęcanie. A tak, to raczej do mnie nie przemawiają.
No ale mi generalnie zapału nie starcza. -
tulipanna wrote:Na brzuch polecam tez 7 minut abs-wpiszcie sobie na youtube-pan w getrach Was nauczy:) Z poprzedniej epoki ale super! Dzialaja bo sprawdzilam.Sa serie i na nogi i rece tego nie robilam, ale na brzuch rewelacja!No i trwa to 7 minut!!!
To podziwiam bo ja zbyt leniwa jestem na ćwiczenia chyba, że ktoś stałby nade mną z batem to może bym ćwiczyła, chyba mam za słabą wolę. Mnie może czekolada nie śni się po nocach ale moje koleżanki z pracy ciągle jakieś ciasto to cukiereczki przynoszą no i jak tu nie zjeść. Poza tym jakaś chińszczyzna, pizza, kebab, jak sobie tego odmówić. Staram się ograniczać ale się nie da, bo jak iść na plotki z koleżankami i nie wypić kawy z lodami? Ale i tak się cieszę tymi 3 kg tym bardziej że mój doktorek zauważył że schudłam. Oby tylko to doprowadziło mnie do sukcesu, jakże tego pragnę.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 10:41
-
No, ja juz ogarnelam temat z clotrimazolem, nawet pani w aptece mi dala bez recepty globulki:) (baba jednak babe zrozumie) recepte doniose w poniedzialek.W kremie bez recepty.Pisza ze w ciazy mozna jesli lekarz uzna za konieczne, no na bank jest koniecznosc:/Od razu zaaplikowalam:/Nie wiem czy to nie po tych wszystkich lekach-doslownie mi sie zrobilo w ciagu 1 dnia! I to jak-juz dzis zaczelo piec i swedziec:/Od 3 dni biore dupka, wczesniej clo-nie wiem czy to nie przez te hormony wszystkie.
-
tulipanna wrote:No, ja juz ogarnelam temat z clotrimazolem, nawet pani w aptece mi dala bez recepty globulki:) (baba jednak babe zrozumie) recepte doniose w poniedzialek.W kremie bez recepty.Pisza ze w ciazy mozna jesli lekarz uzna za konieczne, no na bank jest koniecznosc:/Od razu zaaplikowalam:/Nie wiem czy to nie po tych wszystkich lekach-doslownie mi sie zrobilo w ciagu 1 dnia! I to jak-juz dzis zaczelo piec i swedziec:/Od 3 dni biore dupka, wczesniej clo-nie wiem czy to nie przez te hormony wszystkie.
po pierwszym cyklu z CLO kilka dni po owulacji też miałam taki problem z tym, że u mnie taka wydzielina była żółtawa. Też myślałam, że to jakiś grzybek ale po 2 dniach samo przeszło. Nawet nie zdążyłam iść do lekarza. Później już się nie powtórzyło. Z tym, że po kilkudniowym braniu luteiny dopochwowej też mam takie objawy więc to chyba uczuleniowe na jakiś składnik leku jest a pomaga mi czysta woda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:No, ja juz ogarnelam temat z clotrimazolem, nawet pani w aptece mi dala bez recepty globulki:) (baba jednak babe zrozumie) recepte doniose w poniedzialek.W kremie bez recepty.Pisza ze w ciazy mozna jesli lekarz uzna za konieczne, no na bank jest koniecznosc:/Od razu zaaplikowalam:/Nie wiem czy to nie po tych wszystkich lekach-doslownie mi sie zrobilo w ciagu 1 dnia! I to jak-juz dzis zaczelo piec i swedziec:/Od 3 dni biore dupka, wczesniej clo-nie wiem czy to nie przez te hormony wszystkie.
Tulipanna mialam to samo po pierwszym cyklu z clo. Wzielo mnie wtedy strasznie. Wyleczylxm jednmopakowaniem clotrimazolum. Od tej pory nie wrocilo. Tez mi sie wydaje ze to przez te hormony. Organizm swiruje i traci odponosc, a jak ktos ma tendencje do lapania takich swinstw, jak ja, no to choletswo tylko na to czeka. Ale te globulki powinny to zalatwic -
nick nieaktualny
-
Jak się nie poddawać jak ciągle pod górkę, nic się nie udaje. Cztery cykle z Clo, Metformaxem i Choragonem i kicha nic nie wychodzi. Jak pomyślę że z kiedyś bez niczego się udało to aż mi się płakać chce. Teraz tyle poświęceń wyrzeczeń a kreseczek nie widać.
-
scarllet wrote:Honik tez mam dni kiedy budze sie z takim nastawieniem. Jak dzis np
pisalas ze nie masz w nikim oparcia.a twoj mezczyzna?
On chyba już ma dość tego działania na znak lekarza, widzę że jego nadzieje też maleją. Poza tym właśnie się pokłóciliśmy i w ogóle ostatnio ciągle się kłócimy nawet o głupoty. Do tego dochodzi sytuacja w pracy z dnia na dzień coraz większy stres. I jak tu ma się cokolwiek udać. Moja rodzina też ciągle mi powtarza że chyba już nie ma sensu się starać, w końcu już mam swoje lata.
-
nick nieaktualnyWidze ze mamy podobna sytuacje i z praca i z facetem
to bledne kolo. Stres powoduje problemy z zajsciem, problemy z zajsciem generuja stres. Ja tez sie ciagle kloce z mezem. A rodzina bym sie nie przejmowala. Ja po latach wysluchiwania "a wy kiedy?", "moze byscie juz cos pomysleli", zaczelam odpowiadac, ze moze nigdy nie bede miala dzieci, bo prawdopodobnie jestem bezplodna. Bez wstydu. Mina tych cholernych dogadywaczy - bezcenna. Teraz nikt nie smie juz komentowac mojej sytuacji rodzinnej, a ja spokoju robie swoje
-
Mnie to już nawet przestali się pytać, chyba wydaje im się że już nigdy nie będę miała. Tylko te klika osób które wiedziały o poprzedniej ciąży pytają. Nawet moja mama już wątpi w to że mi się uda, nawet już mnie przestała wspierać i ciągle powtarza że chodzenie do lekarza nie ma sensu i że to tylko strata pieniędzy. A mój facet chyba nie do końca rozumie w czym jest problem, nawet jak mu tłumaczę to mówi że chyba problem jest w czymś innym, że jak lekarz każe to jest seks i tylko z myślą o dziecku, że już nie ma tego szaleństwa i luzu co kiedyś a ja nawet na seks nie mam siły a co dopiero na szaleństwo. Tak mnie to pól roku walki wykończyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:24