Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że w pierwszym cyklu Clo czułam się jak balon, kręciło mi się w głowie i miałam mroczki przed oczami a jeszcze problemy z cerą, wyskakiwały mi jakieś syfki jakbym znowu trądzik przechodziła ale w kolejnych cyklach poza bólem i kłuciem jajników był ok.

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 20,55. Chyba za mało? Nie wiem co myśleć :( myslalam ze mi ta beta rozjasniw głowie a jest jeszcze gorzej :-(

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Dziewczyny beta 20,55. Chyba za mało? Nie wiem co myśleć :( myslalam ze mi ta beta rozjasniw głowie a jest jeszcze gorzej :-(

kurcze nie wiem co powiedziec bo testy mialas 25 czule? wiec albo beta spada albo sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Cześć, mój pierwszy wpis tutaj.

powiedzcie mi, czy po Clo mialyscie jakieś skutki uboczne? Biore od 3dc 1x1/2. To mój pierwszy cykl z lekami (oprócz lut, ktora biore od czerwca). Staramy sie od.. W styczniu będzie 3 lata. Mamy juz jedna córę (6 lat).
    pierwsza ciaza w zasadzie sama się zrobila. Hop siup i byla. Teraz jest koszmarnie.
    po dwóch dniach po clo zaczelam puchnąć, zaczelam dużo mniej pic i mam problem z uzyskaniem dobrej ostrości wzroku.
    mam spora nadwagę, wiec dodatkowe kg po lekach tez nie są pożądane
    ja tez nabierałam wody po CLO ale woda potem zjeżdzała jak Clo przetsawałam brać ze wzorkiem niestety nie pomogę, ja mam duża otyłość niestety wiec wiem jakie to jets stresujące ( zatrzymanie wody)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po CLO i ja czuję się jak balon zwłaszcza w brzuchu.. cera podczas brania CLO strasznie mi się pogarsza, krostka na krostce..chwilami nie mogę na siebie patrzeć, ale mija po jakimś czasie.

Lolcia, sama nie wiem co myśleć.. dziwne to. Może powtórz betę jutro?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam po clo uderzenia gorąca, bóle głowy i same krosty :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uderzenia gorąca to ja mam po CLO ;P nagle robi mi się tak gorąco, że szok.. a później już ok.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy ten mój pęcherzyk pęknie . Pirelko a jak u ciebie bo też miałąś 2 ?

pirelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie wiem, ucisk przeszedł, bóle i naparcie też więc chyba pękły. Choć od 2 dni czuję lekko podbrzusze, jakieś ciągnięcie, szarpnięcie czy jajnik, czasem delikatny skurcz.
    Od dzisiaj biorę dupka i w przyszłym tyg. idę na progesteron ;) zobaczymy...
    Jak się teraz nie uda to odpuszczam CLO na razie.

• Honik Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam Clo przez 4 cykle i w każdym kolejnym trochę mniej odczuwałam te niedogodności albo może się już do nich przyzwyczaiłam i ich nie zauważam. Ja też mam troszkę kg za dużo choć od 2 miesięcy jak biorę Metformax schudłam 3 kg. Może to mało ale niestety ja kocham dobre jedzonko i słodycze.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jak nie pękły i jest torbiel to jeden cykl nie będe stymulowana- przerwa.
    Ale w następnym już chce zastrzyk .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba pękają, ja tak czy siak nie chciałabym brać miesiąc w miesiąc tylko zrobić min. 1 cykl bez CLO, ale jakoś jak teraz znowu się nie uda to nie chcę znowu hodować takich byków.. 28mm i chyba oddam się w ręce naturalności, sprawdzę czy jest choć 1 dominujący bez CLO i nie będę brać. Dużo mnie to stresu kosztuje, problemy z terminami na usg..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak długo można być stymulowanym na clo ? ja mam cykle normalne jak kiedyś 30-32 dni a bez clo 45 -50 dlatego na clo mi sie podoba :P
    ciekawe co będzie jak odstawie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja robiłam przerwy najpierw 2 miesiące Clo potem miesiąc przerwy znów 2 miesiące Clo i teraz przerwa ale chyba ono nadal działa bo dziś mam 7 dzień cyklu a jajniki odzywają się więc chyba coś się na nich dzieje. Miałam w ogóle zrobić sobie w tym miesiącu przerwę od starań ale skoro je czuję to chyba w przyszłym tygodniu umówię się do mojego doktorka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez CLO też było jak w zegarku :D Ale mi się skróciły do 27 dniowych cykli, a przed CLO miałam ok. 30 dniowe..po dupku też mi się skrócił.

Mi lekarz mówił, że zaleca się 3 cykle, przerwa, 3 cykle i jak nadal nic to HSG proponuje zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś czuję, że jeśli nie ten cykl z tymi dwoma pęcherzykami (jeden duży, drugi mniejszy) to żaden inny :/ sama nie wiem czemu tak mam, ale odstawię wtedy CLO i będę starała się żyć normalnie i nie stymulować. Zostawię tylko lek na prolaktynę i progesteron na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    1. Tego leku nie moga wypisac poza klinika.

Ja go mam przepisanego ale pod nazwą Aromek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja jakoś czuję, że jeśli nie ten cykl z tymi dwoma pęcherzykami (jeden duży, drugi mniejszy) to żaden inny :/ sama nie wiem czemu tak mam, ale odstawię wtedy CLO i będę starała się żyć normalnie i nie stymulować. Zostawię tylko lek na prolaktynę i progesteron na wszelki wypadek.
    ja mam podobne odczucia
    jakoś tak nie czuję, by teraz moglo sie udać
    cukry mnie dobijają jestem nie diecie cukrzycowej a i tak mi skaczą;/ ( mam początki cukrzycy typu 2)

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Powtórz za 2-3 dni, ja w 13dpo miałam 18,83 i dr kazał sprawdzić po min 48h...u mnie spadła niestaty, ale za Ciebie zaciskam mocno kciuki!!!

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja mam podobne odczucia
    jakoś tak nie czuję, by teraz moglo sie udać
    cukry mnie dobijają jestem nie diecie cukrzycowej a i tak mi skaczą;/ ( mam początki cukrzycy typu 2)
    To kolejny problem u Ciebie z tą cukrzycą. Moja Mama choruje prawie 30 lat, a wykryli jej w ciąży ze mną więc i ja muszę mieć regularne badanie pod kontrolą.

Ja właśnie czuję, że mogło się udać, bo jak nie teraz to kiedy... no ale nie chcę się zbyt nakręcać.

Ale mnie dzisiaj głowa boli, na chwile przeszła a teraz znowu. Ale nie chcę brać kolejnej tabl. i tak dużo zażywam.. zaraz pójdę spać najwyżej.
    Ja się już żegnam, idę na tv i spać.
    Dobrej nocy Kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:34

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ