CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamiętam, że w pierwszym cyklu Clo czułam się jak balon, kręciło mi się w głowie i miałam mroczki przed oczami a jeszcze problemy z cerą, wyskakiwały mi jakieś syfki jakbym znowu trądzik przechodziła ale w kolejnych cyklach poza bólem i kłuciem jajników był ok.
-
Dziewczyny beta 20,55. Chyba za mało? Nie wiem co myśleć
myslalam ze mi ta beta rozjasniw głowie a jest jeszcze gorzej
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKathleenPL wrote:Cześć, mój pierwszy wpis tutaj.
powiedzcie mi, czy po Clo mialyscie jakieś skutki uboczne? Biore od 3dc 1x1/2. To mój pierwszy cykl z lekami (oprócz lut, ktora biore od czerwca). Staramy sie od.. W styczniu będzie 3 lata. Mamy juz jedna córę (6 lat).
pierwsza ciaza w zasadzie sama się zrobila. Hop siup i byla. Teraz jest koszmarnie.
po dwóch dniach po clo zaczelam puchnąć, zaczelam dużo mniej pic i mam problem z uzyskaniem dobrej ostrości wzroku.
mam spora nadwagę, wiec dodatkowe kg po lekach tez nie są pożądane -
nick nieaktualnyPo CLO i ja czuję się jak balon zwłaszcza w brzuchu.. cera podczas brania CLO strasznie mi się pogarsza, krostka na krostce..chwilami nie mogę na siebie patrzeć, ale mija po jakimś czasie.
Lolcia, sama nie wiem co myśleć.. dziwne to. Może powtórz betę jutro? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia nie wiem, ucisk przeszedł, bóle i naparcie też więc chyba pękły. Choć od 2 dni czuję lekko podbrzusze, jakieś ciągnięcie, szarpnięcie czy jajnik, czasem delikatny skurcz.
Od dzisiaj biorę dupka i w przyszłym tyg. idę na progesteronzobaczymy...
Jak się teraz nie uda to odpuszczam CLO na razie. -
ja brałam Clo przez 4 cykle i w każdym kolejnym trochę mniej odczuwałam te niedogodności albo może się już do nich przyzwyczaiłam i ich nie zauważam. Ja też mam troszkę kg za dużo choć od 2 miesięcy jak biorę Metformax schudłam 3 kg. Może to mało ale niestety ja kocham dobre jedzonko i słodycze.
-
nick nieaktualnyU mnie chyba pękają, ja tak czy siak nie chciałabym brać miesiąc w miesiąc tylko zrobić min. 1 cykl bez CLO, ale jakoś jak teraz znowu się nie uda to nie chcę znowu hodować takich byków.. 28mm i chyba oddam się w ręce naturalności, sprawdzę czy jest choć 1 dominujący bez CLO i nie będę brać. Dużo mnie to stresu kosztuje, problemy z terminami na usg..
-
właśnie ja robiłam przerwy najpierw 2 miesiące Clo potem miesiąc przerwy znów 2 miesiące Clo i teraz przerwa ale chyba ono nadal działa bo dziś mam 7 dzień cyklu a jajniki odzywają się więc chyba coś się na nich dzieje. Miałam w ogóle zrobić sobie w tym miesiącu przerwę od starań ale skoro je czuję to chyba w przyszłym tygodniu umówię się do mojego doktorka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jakoś czuję, że jeśli nie ten cykl z tymi dwoma pęcherzykami (jeden duży, drugi mniejszy) to żaden inny
sama nie wiem czemu tak mam, ale odstawię wtedy CLO i będę starała się żyć normalnie i nie stymulować. Zostawię tylko lek na prolaktynę i progesteron na wszelki wypadek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Ja jakoś czuję, że jeśli nie ten cykl z tymi dwoma pęcherzykami (jeden duży, drugi mniejszy) to żaden inny
sama nie wiem czemu tak mam, ale odstawię wtedy CLO i będę starała się żyć normalnie i nie stymulować. Zostawię tylko lek na prolaktynę i progesteron na wszelki wypadek.
jakoś tak nie czuję, by teraz moglo sie udać
cukry mnie dobijają jestem nie diecie cukrzycowej a i tak mi skaczą;/ ( mam początki cukrzycy typu 2) -
Lolcia_81 wrote:Dziewczyny beta 20,55. Chyba za mało? Nie wiem co myśleć
myslalam ze mi ta beta rozjasniw głowie a jest jeszcze gorzej
Lolcia_81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:ja mam podobne odczucia
jakoś tak nie czuję, by teraz moglo sie udać
cukry mnie dobijają jestem nie diecie cukrzycowej a i tak mi skaczą;/ ( mam początki cukrzycy typu 2)
Ja właśnie czuję, że mogło się udać, bo jak nie teraz to kiedy... no ale nie chcę się zbyt nakręcać.
Ale mnie dzisiaj głowa boli, na chwile przeszła a teraz znowu. Ale nie chcę brać kolejnej tabl. i tak dużo zażywam.. zaraz pójdę spać najwyżej.
Ja się już żegnam, idę na tv i spać.
Dobrej nocy Kochane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:34