X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek:)

ja dziś 14dc i idę wieczorkiem na monitoring, ciekawa jestem czy coś urosło, choć wszystkie objawy wskazują na owulkę, która jest tuż tuż:)
    w tym cyklu jestem jakaś bardzo spokojna, staram się nie nakręcać bo źle to na mnie wpływa, po owu nie będe mierzyć temp, w czwartek i piątej jade na szkolenie wiec nie będę miała czasu myśleć, w weekend też sobie coś zorganizujemy :)

Andzia1984 haha szaleni jesteście:D nam się 2 razy w życiu zdarzyła taka akcja żeby przy kimś <3, ale wtedy jeszcze byliśmy młodzi i chyba odważniejsi:D

pirelka a może to właśnie dobrze że jest inaczej niż zawsze jeśli chodzi o objawy:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki ;) daj znać wieczorem.

Właśnie tak sobie ten brak objawów tłumaczę, ale nie chcę się zbyt nakręcać bo zwyczajnie cykl mógł się wydłużyć i mogę się rozczarować. Ale słyszałam wiele przypadków, że co cykl bolały dziewczyny piersi ok. 1,5 tyg przed @ a w cyklu ciążowym nie bolały nic a nic nawet w terminie @. Także zobaczymy, ale staram się być dobrej myśli.
    Jajniki kłują mniej, choć czasem je czuję, ciągle czuję takie jakby nabrzmiałe w środku podbrzusze, takie niespokojne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:28

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka trzema być dobrej myśli:) a to twój drugi cykl bez monitoringu?

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek to mój II cykl z CLO, monitoring mam 10-14 dc i tyle.

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka aj teraz doczytałam w notatkach:) miałaś 2 piękne pęcherzyki:) to już jest zwiększona szansa na zieloną kropkę:) trzymam mocno kciuki :) a żel też 2 cykl używacie?

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek żel też, ale w poprzednim cyklu to rzadko był używany bo było też bez :D w tym intensywniej z żelem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    aszka a może bezowulacyjny?
    dlatego ide sprawdzic co sie dzieje. Ale moze dla mnie jeszcze za wczesnie, ja mam i tak dlugie cykle 45 dni, wiec moze jeszcze za wczesnie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slazaczki, cos dla Was: http://www.zdrowa-mama.com.pl/o-kampanii.html
    Liczba miejsc ograniczona.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj poszłam rano powtórzyć bete... bo jakoś się nie czuje jakby @ miała przyjśc... a nie bedę jak idiotka fortuny na sikańce wydawać, zainwestowałam 30pln i wszystko będzie jasne ;)
    Jak odbiore wyniki to napiszę, jeszcze resztki nadziei sie tlą.... podobno póki nie ma @, jest nadzieja :) zobaczymy :)

Do później kochane :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    dlatego ide sprawdzic co sie dzieje. Ale moze dla mnie jeszcze za wczesnie, ja mam i tak dlugie cykle 45 dni, wiec moze jeszcze za wczesnie.

Czemu nie skracasz cyklu biorąc lutke albo dupka? Przy takich długich cyklach masz 8 owulacji w roku zamiast 12... O 1/3 rzadsza szansa na ciążę...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolcia o ktorej wyniki:D 3 mam kciuki
    ja chyba tez na bete skocze
    25 zł a przynajmniej wiadomo ze jest pewne przy testach to różnie

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus po pracy odbiorę, koło 16.30 powinnam wiedzieć :)
    Ja juz tym testom nie wierzę , zwłaszcza pepino 10, niby takie czułe, a wszystkie drugie krechy mi na tych 25 powychodziły .

Dobra , miałam się nie przyznawać :P ale miałam w pracy jeszcze zadekowany jeden pink strumieniowy :P zrobiłam . jest slaba druga . nie cien cienia tylko slaba krecha....

Za trzy godziny przestanę świrowac.
    Albo dopiero zacznę :P

Anatolka, pirelka lubią tę wiadomość

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no to trzymam kciukasy!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolcia ile jestes po owulce? 14 dni??
    kurcze ja dopiero 10 dni :P

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciła z monitu. Nie wiem kiedy pękło bo z wrażenia nie spytałam.
    Wiem , że pękły oba pęcherzyki :O jestem w szoku i cała się trzęsę. Owu zaznaczam z soboty na niedziele... obstawiam na ślepo bo nic mnie nie bolało :O nic nie czułam :O nie wiem co powiedzieć. Ale nie nastawiam się już na nic .

pirelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus no dziaj 14dpo...
    Ale ta pierwsza betra 20,55 wyszla mi w piętek, czyli 11dpo :)

Tez trzymam za ciebie kciuki :)

Dziewczyny, a jak w piatek o 17.00 było 20,55 , to dzisiaj o 7 rano ile powinno być? Bo ja się gubie w tych procentach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolcia powinien przekraczać 100% kolo 50 myślę będzie spokojnie:D

Monia a nie mówiłam wow no to masz duże szasne jak 2 pęcherzyki pękły:D

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Amus no dziaj 14dpo...
    Ale ta pierwsza betra 20,55 wyszla mi w piętek, czyli 11dpo :)

Tez trzymam za ciebie kciuki :)

Dziewczyny, a jak w piatek o 17.00 było 20,55 , to dzisiaj o 7 rano ile powinno być? Bo ja się gubie w tych procentach :(

Nie ma konkretnej liczby jaka powinna być, ważne żeby był przyrost, myślę że powyżej 40 tak gdzieś

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia81 - trzymam kciuki za dobrą betę! :)

A mnie szlag trafia, właśnie skończyłam 10 dni z lutką na wywołanie @, ale się jakaś infekcja przypałętała. Kupiłam w aptece Abothyl bo ponoć jest najlepszy (nigdy nie stosowałam) i po 4 tabletkach musiałam przerwać, bo wszystko się zablokowało (tworzy się jakiś czop z globulki). Nie mogłam włożyć nawet na centymetr kolejnej globulki plus okazało się, że to ponoć normalne. I przestraszyłam się, że mi zablokuje @.

Dzisiaj wszystko wyleciało, ale tak mnie piecze i pobolewa a do lekarza za jakieś 2-3 tygodnie dopiero :(. I teraz co? Czy przy infekcji (bakteryjnej) przerywają starania z CLO? Zresztą i tak pewnie za późno na cokolwiek przed @. Bo to ma być mój pierwszy cykl, 1 tabl testowo czy cokolwiek urośnie :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:04

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miu95 spóbuj masc clortimazolum myślę ze infekcje można szybko wyleczyć także spokojnie

Miu95 lubi tę wiadomość

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ