Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek:)

ja dziś 14dc i idę wieczorkiem na monitoring, ciekawa jestem czy coś urosło, choć wszystkie objawy wskazują na owulkę, która jest tuż tuż:)
    w tym cyklu jestem jakaś bardzo spokojna, staram się nie nakręcać bo źle to na mnie wpływa, po owu nie będe mierzyć temp, w czwartek i piątej jade na szkolenie wiec nie będę miała czasu myśleć, w weekend też sobie coś zorganizujemy :)

Andzia1984 haha szaleni jesteście:D nam się 2 razy w życiu zdarzyła taka akcja żeby przy kimś <3, ale wtedy jeszcze byliśmy młodzi i chyba odważniejsi:D

pirelka a może to właśnie dobrze że jest inaczej niż zawsze jeśli chodzi o objawy:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki ;) daj znać wieczorem.

Właśnie tak sobie ten brak objawów tłumaczę, ale nie chcę się zbyt nakręcać bo zwyczajnie cykl mógł się wydłużyć i mogę się rozczarować. Ale słyszałam wiele przypadków, że co cykl bolały dziewczyny piersi ok. 1,5 tyg przed @ a w cyklu ciążowym nie bolały nic a nic nawet w terminie @. Także zobaczymy, ale staram się być dobrej myśli.
    Jajniki kłują mniej, choć czasem je czuję, ciągle czuję takie jakby nabrzmiałe w środku podbrzusze, takie niespokojne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:28

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka trzema być dobrej myśli:) a to twój drugi cykl bez monitoringu?

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek to mój II cykl z CLO, monitoring mam 10-14 dc i tyle.

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka aj teraz doczytałam w notatkach:) miałaś 2 piękne pęcherzyki:) to już jest zwiększona szansa na zieloną kropkę:) trzymam mocno kciuki :) a żel też 2 cykl używacie?

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek żel też, ale w poprzednim cyklu to rzadko był używany bo było też bez :D w tym intensywniej z żelem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    aszka a może bezowulacyjny?
    dlatego ide sprawdzic co sie dzieje. Ale moze dla mnie jeszcze za wczesnie, ja mam i tak dlugie cykle 45 dni, wiec moze jeszcze za wczesnie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slazaczki, cos dla Was: http://www.zdrowa-mama.com.pl/o-kampanii.html
    Liczba miejsc ograniczona.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj poszłam rano powtórzyć bete... bo jakoś się nie czuje jakby @ miała przyjśc... a nie bedę jak idiotka fortuny na sikańce wydawać, zainwestowałam 30pln i wszystko będzie jasne ;)
    Jak odbiore wyniki to napiszę, jeszcze resztki nadziei sie tlą.... podobno póki nie ma @, jest nadzieja :) zobaczymy :)

Do później kochane :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    dlatego ide sprawdzic co sie dzieje. Ale moze dla mnie jeszcze za wczesnie, ja mam i tak dlugie cykle 45 dni, wiec moze jeszcze za wczesnie.

Czemu nie skracasz cyklu biorąc lutke albo dupka? Przy takich długich cyklach masz 8 owulacji w roku zamiast 12... O 1/3 rzadsza szansa na ciążę...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolcia o ktorej wyniki:D 3 mam kciuki
    ja chyba tez na bete skocze
    25 zł a przynajmniej wiadomo ze jest pewne przy testach to różnie

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus po pracy odbiorę, koło 16.30 powinnam wiedzieć :)
    Ja juz tym testom nie wierzę , zwłaszcza pepino 10, niby takie czułe, a wszystkie drugie krechy mi na tych 25 powychodziły .

Dobra , miałam się nie przyznawać :P ale miałam w pracy jeszcze zadekowany jeden pink strumieniowy :P zrobiłam . jest slaba druga . nie cien cienia tylko slaba krecha....

Za trzy godziny przestanę świrowac.
    Albo dopiero zacznę :P

Anatolka, pirelka lubią tę wiadomość

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no to trzymam kciukasy!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolcia ile jestes po owulce? 14 dni??
    kurcze ja dopiero 10 dni :P

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciła z monitu. Nie wiem kiedy pękło bo z wrażenia nie spytałam.
    Wiem , że pękły oba pęcherzyki :O jestem w szoku i cała się trzęsę. Owu zaznaczam z soboty na niedziele... obstawiam na ślepo bo nic mnie nie bolało :O nic nie czułam :O nie wiem co powiedzieć. Ale nie nastawiam się już na nic .

pirelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus no dziaj 14dpo...
    Ale ta pierwsza betra 20,55 wyszla mi w piętek, czyli 11dpo :)

Tez trzymam za ciebie kciuki :)

Dziewczyny, a jak w piatek o 17.00 było 20,55 , to dzisiaj o 7 rano ile powinno być? Bo ja się gubie w tych procentach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolcia powinien przekraczać 100% kolo 50 myślę będzie spokojnie:D

Monia a nie mówiłam wow no to masz duże szasne jak 2 pęcherzyki pękły:D

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Amus no dziaj 14dpo...
    Ale ta pierwsza betra 20,55 wyszla mi w piętek, czyli 11dpo :)

Tez trzymam za ciebie kciuki :)

Dziewczyny, a jak w piatek o 17.00 było 20,55 , to dzisiaj o 7 rano ile powinno być? Bo ja się gubie w tych procentach :(

Nie ma konkretnej liczby jaka powinna być, ważne żeby był przyrost, myślę że powyżej 40 tak gdzieś

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia81 - trzymam kciuki za dobrą betę! :)

A mnie szlag trafia, właśnie skończyłam 10 dni z lutką na wywołanie @, ale się jakaś infekcja przypałętała. Kupiłam w aptece Abothyl bo ponoć jest najlepszy (nigdy nie stosowałam) i po 4 tabletkach musiałam przerwać, bo wszystko się zablokowało (tworzy się jakiś czop z globulki). Nie mogłam włożyć nawet na centymetr kolejnej globulki plus okazało się, że to ponoć normalne. I przestraszyłam się, że mi zablokuje @.

Dzisiaj wszystko wyleciało, ale tak mnie piecze i pobolewa a do lekarza za jakieś 2-3 tygodnie dopiero :(. I teraz co? Czy przy infekcji (bakteryjnej) przerywają starania z CLO? Zresztą i tak pewnie za późno na cokolwiek przed @. Bo to ma być mój pierwszy cykl, 1 tabl testowo czy cokolwiek urośnie :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:04

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miu95 spóbuj masc clortimazolum myślę ze infekcje można szybko wyleczyć także spokojnie

Miu95 lubi tę wiadomość

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ