X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie Honik, ale czesto lekarze kaza po 24 godz od podania pregnylu,nawet później a wczesnie zalwcaja kilkudniowa przerwe.Mi wrecz powiedzial ze sex tylko do 8dc potem basta i 12 dc monit,, mialam podany pregnyl, pecherzyki byly dwa..I NICI..I zapytalam wtedy, bo tu z Anatolką rozkminialysmy czemu te przerwe zalecil i wlasnie tak sie okazalo-ze zeby podniesc jakosc nasienia..ale tez takiej abstynencji nie trzymalismy, i po 2 razy dziennie <3 po peknieciu pecherzykow i nic...
    Jej ale mnie boli brzuch...a krzyz jakby ktoś siekierą rąbał.. <w oczekiwaniu na działanie Ketonalu> Wy tez macie takie bolesci?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój jest jakiś inny bo po zastrzyku zaleca mi od razu i co najmniej przez trzy dni pod rząd. Ja nigdy nie miałam bolesnych okresów, nigdy mnie nawet troszkę nie bolało i nie miałam żadnych objawów typu bóle piersi itp. Nawet przed nie miałam żadnych objawów, po prostu krwawienie przychodziło i odchodziło, prawie niezauważalnie a od maja boli mnie co miesiąc okropnie przed i w trakcie.Nie wiem czy to się zmieniło po poronieniu czy to efekt po clo.

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolesne okresy, eh… U mnie zawsze loteria - albo bolało tak, że chodziłam zgięta w pół, albo prawie niezauważenie. Wtedy myślałam, że może te co bolą, to owulacyjne, a te co nie, to nie, ale nie sprawdzałam, więc nie wiem czy to prawda. No i progesteron się bodajże podaje na bolesne miesiączki, co by wskazywało, że jak jest owu to powinno być mniej boleśnie? (chociaż jakoś niewiele sensu to ma jak dla mnie)
    Nie znoszę tego bólu, w liceum musiałam nawet brać zwolnienia, bo się ledwo ruszałam.

Nigdy, ale to nigdy nie miałam za to bóli owulacyjnych, dlatego teraz tak przeżywałam jak po Clo zaczęłam czuć jajniki. Teraz cisza, zobaczymy co dalej.

Tulipanna, współczuję, oby przeciwbóle zadziałały jak najszybciej.

Asia08 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrąbalan cala tabliczke Milki Daim i milkyway Ameo 2x, od rana to byl jeszcze pączek, bulka z serem (slodka) pol avocado, 4szt.rafaello.Sano zdrowie, co?:)
    Mnie kiedys nie bolalo jak mialam okres po 6 miesiacach brania samego dupka zaczelo tak bolec ze az do odruchu wymiotnego, dziala tylko ketonal.Moja poprzednia gin powiedziala ze to dobry znak, ze tak ciagle nie bola tylko bwzowulacyjne cykle..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ chyba też niedługo zawita, już mam taki śluz, że czuję sprawa przegrana choć nie są to jeszcze plamienia. W kolejnym cyklu odpuszczam CLO, a potem się zobaczy.. w sobotę idę do nowego gina, obczaić.
    Już mi się nie chce na nowo tego wszystkiego zaczynać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już zaczęłam 3 cykl z clo. Ten idę na żywioł, nie mierzę tempki, nie badam śluzu, na monit też chyba pójdę po owu, żeby tylko potwierdzić, że była.
    Mam do was pytanie. Ile lekarze wam dają cykli z clo? Bo moja coś mówiła o 6. No i jeszcze, rozważa podanie pregnylu w kolejnym (gdyby ten był nieudany) Ale nie wiem czy to konieczne skoro pęcherzyki same pękają. No chyba że nie pękną i się wchłoną do końca cyklu za pomocą luteiny. Czy to możliwe? Czy raczej by został jakiś ślad na jajniku, gdyby jednak pęcherzyki nie pękły. No i jak nie p nie pęka to czy byłby skok tempki? Boszzz jaka ja jestem głupia, ja juz zzieleniałam od tych staranek :P Proszę o pomoc, najlepiej łopatologicznie mi to wyjaśnić :)
    6 -7 pozniej trzeba zrobic przerwe. Zastrzyku brac nie musisz jak pekaja.

• Honik Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nie określił ilości cykli i myślę że raczej dość dużo by mi zalecał ale ja już stara jestem i ze względu na wiek on robi wszystko żeby jak najwięcej owulacji i pęcherzyków było ale ja sama co 2 cykle robię sobie przerwę bo moja psychika tego nie wytrzymuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik a pękają zawsze pęcherzyki? Czy np niepęknięty wchlania się do końca cyklu za sprawą lutki np.?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam bolesne @ Najczęściej miałam koszmarne bóle od kręgosłupa, jakieś rozwolnienia... generalnie to 3 dni wyjęte z życia. Brrrr....

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas się za siebie ponownie zabrać, jak kiedyś. Umówiłam się jutro na fitness z koleżanką ;) trzeba coś robić bo zaraz się roztyje jak dawniej :/ po tych lekach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko tulę, na mnie ruch zawsze dobrze dziala, nawet jak mi sie nie chce, to pózniej jestem zadowolona z treningu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka, dziękuję.. dawniej chodziłam regularnie, teraz nie mogę się zmobilizować, ale czas zacząć, zwłaszcza że teraz mam 2 kluby do wyboru, a był czas, że żadnego nie miałam :/

@ tuż za rogiem, ucisk w jajniku lewym, niedługo się puści :/

• _analiza Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bolesnych okresów to ja przed antykoncepcją strasznie cierpialam potem na długo luzik a teraz - zwłaszcza po Clo to już jakieś fajerwerki są. Zawsze pomagał mi ibuprom max ale odkąd przeczytałam ze niezalecany przy staraniach to leczę się czym popadnie i nie pomaga, wiec łączę się w bólu :*

Dziewczyny - co do zaleceń mojego gina - tez mam pewne wątpliwości ale już w zeszłym cyklu nie bardzo się słuchałam i nic nie wyszło z tego. Dlatego teraz postanowilam wszystko wg zaleceń. Na moje pytanie - czemu w te dni nie wcześciej odpowiedział ze dopóki jajeczko jest niepęknięte to nie ma sensu a ze plemniki wg niego średnio żyją 48 h i ma co liczyć na dłuższą żywotność. No i jakość lepsza taka przetrzymana. Ja swojemu ufam ma w Kielcach dobra opinie jako lekarz od niepłodności wielu parom pomógł, wiec żaden młokos czy szarlatan...
    Teraz z potencjalnie trzema jajeczkami jak nam się nie uda to będzie bardzo emocjonalna @ :/ może trzeba było w czwartek juz zacząć i codziennie pykać...?
    Chociaż mój chłop mnie wspiera to czasem się ze mnie śmieje jak mu forumowe i internetowe mądrości wygłaszam- lubi mówić że właściwie po co mi lekarz jak dziewczyny na forum są mądrzejsze :) takie "lekarz lekarzem a ja i tak wiem swoje" :) dlatego w tym cyklu grzecznie wg zaleceń. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

renieczka lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    mam taki problem , biorę duphastan, mam zdiagnozowane PCO i bez niego nie mam miesiączki.Dotychczas dostawałam okres regularnie 2-3 dni po odstawieniu duphastanu. W tym miesiącu jednak jak okresu nie było tak nie ma, od odstawienia minęło 6 dni. Dodam że test wyszedł niestety negatywny. Co myślicie? kiedy może się pojawić @

Edyta
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Honik a pękają zawsze pęcherzyki? Czy np niepęknięty wchlania się do końca cyklu za sprawą lutki np.?

Nie wiem czy pękają ale nigdy nie miałam żadnych torbieli. A lutkę brałam tylko w ostatnim cyklu

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Czy np niepęknięty wchlania się do końca cyklu za sprawą lutki np.?

Niepekniety pecherzyk dzieki lutce moze sie wchlonac, ale nie musi. Ja tak mialam wlasnie w tym cyklu. Nie pekl mi pecherzyk, bralam luteine przez 10dni i niestety sie nie wcholnal. Zrobila sie torbiel.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, i co z taka torbielą dalej?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, wróciłam po fitnesie, taaaaak mi się nie chciało przed, ale jakimś cudem się zmobilizowałam (umówiłam się z koleżanką, pomaga!).
    Padnięta jestem i myślałam, że zrobię sobie szybko tylko makaron z sosem pomidorowym na kolację (pełnoziarnisty, ble), bo M na piwie z kolegami, wstawiłam wodę na makaron, otwieram lodówkę, a tu sosu nie ma i w lodówce głównie światło :(
    Żesz, muszę lecieć do sklepu, bo głodna jestem i muszę coś ciepłego, coś za późno ostatnio wracam, żeby zrobić jakieś przyzwoite zakupy.

Rany, ależ by była ze mnie wyrodna matka :D

Tulę wszystkie obolałe okresowo, oby to ostatni raz w tym roku!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Niepekniety pecherzyk dzieki lutce moze sie wchlonac, ale nie musi. Ja tak mialam wlasnie w tym cyklu. Nie pekl mi pecherzyk, bralam luteine przez 10dni i niestety sie nie wcholnal. Zrobila sie torbiel.

Hmm, a jak się nie bierze lutki/dupka, to ma szansę się wchłonąć, czy zostaje zawsze jako torbiel?
    Bo w tym cyklu wiem tylko, że pęcherzyk był, ale czy pękł to nie wiem na 100%, bo następny raz u gina będę za jakieś 2,5 tygodnia, i ciekawa jestem, czy można "wstecz" stwierdzić, że owu była.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Hmm, a jak się nie bierze lutki/dupka, to ma szansę się wchłonąć, czy zostaje zawsze jako torbiel?
    Bo w tym cyklu wiem tylko, że pęcherzyk był, ale czy pękł to nie wiem na 100%, bo następny raz u gina będę za jakieś 2,5 tygodnia, i ciekawa jestem, czy można "wstecz" stwierdzić, że owu była.

Sporo wstecz nie mozna.

Torbiel bez lutki czy dupka moze sie sama wchlonac. Roznie bywa.

Co z torbiela ktora zostala? Nie mozna stymulowac kolejnego cyklu. Ja dostalam tabletki antykoncepcyjne. 1 opakowanie. Podobno to najpewniejsze i najmniej czasochlonne rozwiazanie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ