X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjaralam kalafior do obiadu, bo czytalam forum ;p

ale.ale, tulipanna lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, przypomniałaś mi Anatolka. Kupilam ostatnio pana brokula i nie mam kiedy go ugotować, bo mam meeega remont i kuchni brak. Przyjedzie za dwa tygodnie dopiero.
    A to w ogóle dziwne, ze ja mam chęć na brokula, skoro ja nie znoszę brokulow (trauma po diecie szwedzkiej-13 dniowej)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dupku raz dostalam @ i po chyba 14 dniach, pozniej po 10 a pozniej po 4, takze pewnie to zalezy od organizmu.

Pirelka trzymaj sie :*

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zaczynam Clo..2 cykl..amus, bedziemy w podobnym czasie:)skoro wczoraj popoludniu przyszla @ to normalnie licze to jako 1 dc, nie?
    Pirelko..bede tesknic
    Anatolko, jestes hitem!!!biedny kalafior :-p

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm, dziewczyny narobiłyście mi smaka na kalafior z bułeczką zasmażaną.
    Zdrowe to może nie jest, ale chyba pobiegnę dziś po pracy po kalafiora ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale nie kuś ;)
    ja twardo trzymam diete, same rzeczy o niskim IG....
    żeby tylko cholercia było warto :)

Aaaa, jeszcze zapomniałam się "pochwalić" że mój mąż się zdecydował na badania i jutro rano idzie na seminogram... zobaczymy co też wyjdzie :) Powiedział, że mam mu pomóc, hihi, no ja nie wiem, czy to jest dozwolone ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:16

tulipanna lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    ale.ale nie kuś ;)
    Aaaa, jeszcze zapomniałam się "pochwalić" że mój mąż się zdecydował na badania i jutro rano idzie na seminogram... zobaczymy co też wyjdzie :) Powiedział, że mam mu pomóc, hihi, no ja nie wiem, czy to jest dozwolone ;)

Podobno tak :P Będzie lepsza jakość ;)
    My dostaliśmy kluczyk do pokoju i pojemnik, chociaż ja nie pomagałam po pobiegłam zająć wtedy kolejkę do mojego gina :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam clo od jutra planuje tempke mierzyc stanie sie cos jak zaczne od 4 dc pomiary??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:20

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nic sie nie stanie, niektóre dziewczyny w ogóle nie mierzą w okresie i jest ok :)

ale.ale nam kobieta powiedziała, że możemy albo właśnie kluczyk od toalety specjalnej dostać ;) albo jeżeli dowieziemy w ciągu pół godziny to w domu "oddać " ;) w sumie ta druga opcja chyba mojemu się bardziej podoba ;) ale zobaczymy jeszcze.

Jutro o 8 rano ma być w laboratorium, po południu wyniki.

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    ale.ale nie kuś ;)
    ja twardo trzymam diete, same rzeczy o niskim IG....
    żeby tylko cholercia było warto :)

My tez dostalismy kluczyk do pokoju:-pPrzytulnie, na scianach plakaty, dvd z filmami, full opcja :p Ja tam aktywnie asystowalam mojemu:-)A co!

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja tam aktywnie asystowalam mojemu:-)A co!

tulipanna, no własnie tak się zastanawiam czy jakieś "ślady" tego mojego asystowania nie zaburzą wyniku hihi, wiesz... enzymy trawienne i te sprawy , hihihi

:P

Ale mam dziś fajny humor :) Oby tak przez cały cykl, i niech mi się nie psuje ani jutro po wynikach ani w poniedziałek po usg :) Będę myśleć pozytywnie : życze sobie co najmniej poprawne wyniki nasionek i piekne jajo 18mm w poniedziałek hihi. Zaklinam rzeczywistość, zobaczymy czy powrót będzie bolesny ;)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, fajnie, że fajny humor :)
    Jak chcecie "pobierać" w domu, to pamiętaj, że trzeba je potem w temperaturze ciała trzymać i szybko im zawieźć. No i 2-5 dni abstynencji wcześniej, ale to pewnie wiesz :)
    I nam radzono, żeby od razu zrobić też oprócz badania ogólnego posiew, to jakby cokolwiek wyszło nie tak, to wiadomo czy to przypadkiem nie infekcja.

Tulipanna, mój mówił, że za przytulnie nie było, jakiś pokój w piwnicy… tyle, że pisemka były i jakieś plakaty bodajże. No ale oddał dzielnie :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    tulipanna, no własnie tak się zastanawiam czy jakieś "ślady" tego mojego asystowania nie zaburzą wyniku hihi, wiesz... enzymy trawienne i te sprawy , hihihi

:P

Ale mam dziś fajny humor :) Oby tak przez cały cykl, i niech mi się nie psuje ani jutro po wynikach ani w poniedziałek po usg :) Będę myśleć pozytywnie : życze sobie co najmniej poprawne wyniki nasionek i piekne jajo 18mm w poniedziałek hihi. Zaklinam rzeczywistość, zobaczymy czy powrót będzie bolesny ;)
    Co do asysty to niestety Twoje enzymy trawienne nie moga sie tam znalezc.W ogile przed samym oddaniem trzeba sie unyc dokladnie.Asystowac moga mu tylko Twoje dlonie Lolciu ;-p (zbereźnice)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam pięknego widoku za oknem u nas ponuro trochę. Pirelka - mam nadzieje ze szybko do nas wrócisz, może z kropkiem juz? :)
    ja na zły nastrój mam zawsze najlepszy lek- muzykę. Dziś co prawda humor w dobrej formie ale też leci w słuchawkach ulubiony utwór:) najlepiej taki motywująco-mobilizujący ! :)
    u nas tez na horyzoncie wizja spermiogramu ale wolałabym żeby do tego nie musiało dojść... nie żebym jakoś bardzo żałowała M ale te badania tez troszkę 'ryją psychikę'

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna , tu mój mąż będzie zawiedziony hihihi.. no ale tak zanim nas moderator zbanuje za nieobyczajne zachowanie na forum ;).... to tak się zastanawiam (chociaż mojego nigdy nie pytałam ;) ) że oni jak to robią "sami" to tez chyba nie "na sucho" ? ;)
    jesooo bana mamy jak nic ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Powiedzcie mi jeżeli progesteron 7dpo powinno się wykonywać a ja miałam potencjalnie trzy jajka, z których jedno powinno na 90 % pękać w piątek a dwa pozostałe przewidywany termin w niedzielę to od którego dnia mam liczyć 7dpo? Od dnia w środku (soboty) będzie dobrze? Na pewno się wybiorę bo progesteron mi powie czy jajka pękły:) pytanie tylko kiedy i czy jeśli pójdę np 8 czy 6 dnia to będzie bardzo źle? :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    tulipanna , tu mój mąż będzie zawiedziony hihihi.. no ale tak zanim nas moderator zbanuje za nieobyczajne zachowanie na forum ;).... to tak się zastanawiam (chociaż mojego nigdy nie pytałam ;) ) że oni jak to robią "sami" to tez chyba nie "na sucho" ? ;)

oj tam, bana od razu. Przecież trzymamy sie tematu, prawda? XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Btw. Powiedzcie mi jeżeli progesteron 7dpo powinno się wykonywać a ja miałam potencjalnie trzy jajka, z których jedno powinno na 90 % pękać w piątek a dwa pozostałe przewidywany termin w niedzielę to od którego dnia mam liczyć 7dpo? Od dnia w środku (soboty) będzie dobrze? Na pewno się wybiorę bo progesteron mi powie czy jajka pękły:) pytanie tylko kiedy i czy jeśli pójdę np 8 czy 6 dnia to będzie bardzo źle? :)
    to najlepiej isc w poniedzialek (nastepny).

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:

Ha, widzę, że humory dopisują :D
    No oczywiście, że trzymamy się tematu, badanie nasienia bardzo ważna sprawa ;)

Yyy, ja bym obstawiała, że na sucho, ale nie będę wchodzić w szczegóły, bo to jakiś mężczyzna się powinien wypowiedzieć, a tych tu chyba na forum nie ma :P

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Ha, widzę, że humory dopisują :D
    No oczywiście, że trzymamy się tematu, badanie nasienia bardzo ważna sprawa ;)

Yyy, ja bym obstawiała, że na sucho, ale nie będę wchodzić w szczegóły, bo to jakiś mężczyzna się powinien wypowiedzieć, a tych tu chyba na forum nie ma :P

No dobra, dla dobra nauki ;) i nas wszystkich zainteresowanych ;) zapytam mężczyznę, mojego własnego, nie wiem czy będzie w tym temacie reprezentatywnym przedstawicielem ;) ale zawsze to mężczyzna ;)

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ