X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Hej dziewczyny,
    mam taki problem , biorę duphastan, mam zdiagnozowane PCO i bez niego nie mam miesiączki.Dotychczas dostawałam okres regularnie 2-3 dni po odstawieniu duphastanu. W tym miesiącu jednak jak okresu nie było tak nie ma, od odstawienia minęło 6 dni. Dodam że test wyszedł niestety negatywny. Co myślicie? kiedy może się pojawić @
    poczekaj jeszcze z 3-4 dni powtórz test
    mój gin gada ze na wywołanie czasami można czekać i 2 tyg
    jaką dawke dupka brałas??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik wrote:
    Nie wiem czy pękają ale nigdy nie miałam żadnych torbieli. A lutkę brałam tylko w ostatnim cyklu
    pęcherzyk który nie pęknie ma 2 opcje
    -trobiel
    - albo się wchłonie sam ( zapada się i po jakimś czasie znika)
    nawet bez lutki
    ja ostatnio mialam w 11 dc 19 mm owulacji nie było a pęcherzyka też nie było na kolejnym usg jakos 2tyg później

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    poczekaj jeszcze z 3-4 dni powtórz test
    mój gin gada ze na wywołanie czasami można czekać i 2 tyg
    jaką dawke dupka brałas??

dziękuję za odpowiedź, duphastan biorę od 15 do 26 dc po dwie tabletki dziennie, zazwyczaj dostawalm okresu po 2 - 3 dniach od odstawienia. Byłam już na clo, pregnylu i nic dzidziaka jak nie było tak nie ma. Nie wiem dlaczego spóźnia mi się nadal okres. dzisiaj na wieczór zrobilam jeszcze jeden test i też negatywny. Lekarz proponuje mi laparokopię jajników ale nie wiem czy to pomoże, ale oczywiście spróbuję. Dzisiaj już 8 dzień od odstawienia duphastanu. Pojawił się tylko biały śluz ale nie rozciągliwy, widoczny tylko przy podcieraniu papierem
    dodatkowo zmierzyłam rano temp. miałam 36,5 ale niestety to było moje pierwsze mierzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 21:40

Edyta
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widocznie u mnie się wchłaniają skoro co miesiąc miałam usg i nic lekarz nie mówił że jest nie tak. Nawet wcześniej nie zalecał mi luteiny dopiero ostatnio powiedział że mogę brać. Na usg robionym w kolejnych cyklach widać było tylko nowe pęcherzyki więc stare albo pękły albo się wchłonęły. W czasie owu przeważnie nie miałam żadnego bólu dopiero w sierpniu i wrześniu czułam taki silny ból jak wiele z Was opisuje. Ja to jestem jakaś nietypowa chyba.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24dc a sluz ksiazkowo płodny? Czasem sama nie rozumiem swojego organizmu...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    dziękuję za odpowiedź, duphastan biorę od 15 do 26 dc po dwie tabletki dziennie, zazwyczaj dostawalm okresu po 2 - 3 dniach od odstawienia. Byłam już na clo, pregnylu i nic dzidziaka jak nie było tak nie ma. Nie wiem dlaczego spóźnia mi się nadal okres. dzisiaj na wieczór zrobilam jeszcze jeden test i też negatywny. Lekarz proponuje mi laparokopię jajników ale nie wiem czy to pomoże, ale oczywiście spróbuję. Dzisiaj już 8 dzień od odstawienia duphastanu. Pojawił się tylko biały śluz ale nie rozciągliwy, widoczny tylko przy podcieraniu papierem
    dodatkowo zmierzyłam rano temp. miałam 36,5 ale niestety to było moje pierwsze mierzenie.
    Czyli masz 35 dc?? Kurcze dziwnie bo dawka dupka dobra, poczekaj jeszcze pare dni ale cykl masz bardzo dlugi a jak poprzednie cykle??

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Czyli masz 35 dc?? Kurcze dziwnie bo dawka dupka dobra, poczekaj jeszcze pare dni ale cykl masz bardzo dlugi a jak poprzednie cykle??
    No właśnie przez ostatnie 4 miesiące jak brałam dupka miałam normalne 27-29 dniowe. Nie wiem co sie dzieje

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialas monitoring cyklu?? Wiesz moze kiedy mialas owulacje?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiacu nie mialam robilqm test owulacyjny rqz mi pokqzal dwie kreski w 15dc

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    24dc a sluz ksiazkowo płodny? Czasem sama nie rozumiem swojego organizmu...

Tę samą sytuację miałam w tym cyklu. Dziwne. Dzis 37 dzień cykly, a @ wciąż brak. Grrrrrr

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, może to wciąż 11dpo? pisałaś wcześniej, że może się opóźniła owu... Nie chcę Cię nakręcać, tylko trzymam kciuki wierząc, że będą jakieś dobre wieści niedługo...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Tę samą sytuację miałam w tym cyklu. Dziwne. Dzis 37 dzień cykly, a @ wciąż brak. Grrrrrr

Bierzesz tego dupka co wynalazlas?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.ale tez caly czas o tym mysle, nie moge przegonic tej nadzieji ..

Anatolka jeszcze sie wstrzymam 2 dni. Jeslu do tej pory sie @ nie pojawi. Tak sobie wykombinowalam, zeby w takim wypadku wyliczyc ja na krotko przed pierwsza wizyta w klinice, 28-go. Moze bylaby szansa na inseminacje jeszcze w tym, znaczy najblizszym cyklu

Anatolka, ale.ale lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny? Jak samopoczucia?

Dopiero dzis zrozumialam to, co mówiłyście o patrzeniu w wykresy. Ja, co prawda od niedawna badam temp ale czekam z utęsknieniem na skok.

I usilnie staram sie nie zasnąć w autobusie.
    ah, przezylam dzis niemaly szok. Przeprowadziliśmy sie ostatnio z Warszawy za Łomianki. Wychodze rano, patrze w niebo, a tam witają mnie gwiazdy, gwiazdozbiory, księżyc i gromady galaktyk.
    polecam, dla odprężenia, przy lepszej pogodzie popatrzec w gwiazdy... Wiele rzeczy tam mozna zobaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 06:12

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane i zarazem żegnam się z Wami, na jakiś czas.. muszę odpocząć i zająć się sobą, swoją głową i ciałem.. Nie wiem jak mi to wyjdzie, czy nie będę się oszukiwać, ale spróbuję.

Odpoczywam od CLO, biorę tylko to co konieczne dostinex i dupka.

Trzymam za Was kciuki i do napisania :*

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka będę trzymać za ciebie kciuki :)
    wiem jak ciężko poukładać to wszystko w głowie i nie zwariować.....
    powodzenia kochana :)

U mnie dzisiaj pogoda ciut lepsza, może i dlatego humor ciut lepszy...
    Chciałam do mojego gina podejść w piątek popodglądać czy się coś hoduje, ale go nie ma :( zapisałam się na poniedziałek, to będzie 12 dc, i w tym też dniu mój mąż prawdopodobnie wyjeżdża :( Oczywiście głupia nadzieja zostaje, że może żel, że może owu ciut wcześniej na nowych lekach będzie... Człowiek to jednak dziwny jest, a kobieta starająca się o dziecko to już w ogóle, jest w stanie sobie wszystko wmówić .... :) podejrzewam że nawet bez <3, przy spóżniającym się @ bym ciążę rozważała hihihi

Ehhh miłego dnia dziewczyny.
    Niech nam zielenieje :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja dzisiaj mam zacząć od CLo a mam jakąs blokade, normalnie jak wariatka . . .

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Pirelka, odpocznij, zaopiekuj się sobą, prędzej czy później na pewno się uda! Nawet jak nie będziesz zaglądać, to pomyśl ile tutaj kciuków zaciśniętych :)

U mnie samopoczucie lepsze (słońce świeci, dziś praca z domu, więc siedzę dalej w piżamie...), Kathleen - mam tak samo: OF wyrysował mi dzisiaj na wykresie kreskę, nie wiem czemu mnie to tak cieszy, pewnie to efekt tego, że pierwszy pełen cykl mierzę temperaturę i wszystko obserwuję. Hmm, a od brania dupka jest skok temperatury? Gdzieś o tym czytałam i teraz nie mogę znaleźć.

Lolcia, będzie jajko, będzie nadzieja :)

Udanego dnia!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:

Lolcia, będzie jajko, będzie nadzieja :)

Udanego dnia!

ale.ale tego się własnie boję ... bo nawet jak jajko będzie, to ostatnio w 12dc było dopiero 13mm... pregnylu przy mniejszym niż 18mm nie podadzą... a jeszcze od pregnylu do owu... róznie może być. A ja będę schizować, jak zwykle.
    A może zdarzy się cud i będzie w 12dc już jajo na pregnyl, hehe. Tak czy siak - jestem skazana na schizowanie ;) No , jest też opcja, że na wściekłość... jak się nic nie wyhoduje....

No nic, w poniedziałek się wyjaśni :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, wiem, nigdy nie wiadomo, ale jakbyś nie brała, to szanse na duże jajo w 12dc marne, a tak zawsze jest szansa. Lepiej tak, niż potem pluć sobie w brodę.

Amus, bierz, bo jak zmienisz zdanie za 3 dni, to będzie za późno ;)

Ciesz się teraz mężem, trzymam kciuki za poniedziałek!

Zabieram się do pracy, bo jak na razie to internet mnie pochłonął...

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ