X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, no to dobrze wiedzieć :), kilku lekarzy tak mówi to coś musi w tym być ;P. Zmniejszono mi za to dawkę dostinexu na 1/4 tabl (masakra pokroić taką małą tabletę! :P).

Uciekam do pracy a potem kładziemy panele podłogowe w pokoju dziennym! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:28

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Anatolka, no to dobrze wiedzieć :), kilku lekarzy tak mówi to coś musi w tym być ;P. Zmniejszono mi za to dawkę dostinexu na 1/4 tabl (masakra pokroić taką małą tabletę! :P).

Uciekam do pracy a potem kładziemy panele podłogowe w pokoju dziennym! :D
    A na co ten Dostonex?

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Borowina pomaga przy zrostach w jajowodach. Jest cały wątek tu na ovu. Robisz okłady z plastrów z borowina i dziewczynom pomogło na drożność.

Jak sie robi te oklady? Na brzuch? Czy jakoś inaczej?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Jak sie robi te oklady? Na brzuch? Czy jakoś inaczej?
    Na brzuch, nagrzewasz borowinke w cieplej wodzie a potem przykładasz na brzuch, okrywasz kocem ręcznikiem i grzejesz sie 30 minut ;)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu, pytałam 3 ginów i endo. Tyllko jeden gin coś tam napyskował trochę, że kotś po coś okreśił te normy... ;) ale ze zdaniem tego ja najmniej się licze akurat :) także nic się strasznego nie dzieje :)

dostinex to lek na zbyt wysoką prl :) innego rodzaju niż bromergon troche, ale zadanie spełnia takie samo :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Miu, pytałam 3 ginów i endo. Tyllko jeden gin coś tam napyskował trochę, że kotś po coś okreśił te normy... ;) ale ze zdaniem tego ja najmniej się licze akurat :) także nic się strasznego nie dzieje :)

dostinex to lek na zbyt wysoką prl :) innego rodzaju niż bromergon troche, ale zadanie spełnia takie samo :)
    Ja mam Parlodel, na obniżenie prl po obciążeniu...jak wyczytalam ulotkę to włosy dęba stanęły :/

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki- macie wykupione Premium?

<3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    nie... W zasadzie nie wiem po co by mi to bylo...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, cos dziwnego sie wydarzylo... I na co mi byla ta obserwacja cyklu, teraz wszystko jest dziwne XD

Wczoraj bylam przekonana, ze mam okres. Trochę krwawilam, bylo trochę śluzu itp. Dziwne to bylo bo nie skonczylam jeszcze brać lutki i na pewno nie byl to czas na okres. No ale cos, moze przy clo tak mialo byc. Zabezpieczylam sie odpowiednio i tyle... A dzis niespodzianka. Caly wczorajszy wieczór nic, cala noc nic i dzis tez nic o.O
    Czy przy Clo takie rzeczy sie dzieją?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    ja mam bo potrzebne mi bylo do nauki wykresow a jak masz premium to mozesz wyszukiwac.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:

ja nie mam. Nie czuje potrzeby, nie łażę i nie oglądam obcych wykresów, bo i tak mam wszystko na lekach ustawione, więc dla mnie to strata czasu :) wole iść na lody, które tak pięknie pokazują w cenniuk ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dobra, cos dziwnego sie wydarzylo... I na co mi byla ta obserwacja cyklu, teraz wszystko jest dziwne XD

Wczoraj bylam przekonana, ze mam okres. Trochę krwawilam, bylo trochę śluzu itp. Dziwne to bylo bo nie skonczylam jeszcze brać lutki i na pewno nie byl to czas na okres. No ale cos, moze przy clo tak mialo byc. Zabezpieczylam sie odpowiednio i tyle... A dzis niespodzianka. Caly wczorajszy wieczór nic, cala noc nic i dzis tez nic o.O
    mnie tam nigdy nic nie krwawilo przy clo, ale radziłabym na zapas ewentualnie sprawdzic u gina czy ok wszystko. Moze to na implantacje, oby :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze dzien, dwa i zobaczymy jak to sie rozwinie, najwyzej pójdę do giną.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, a jak długą masz zwykle fazę lutealną?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Kathleen, a jak długą masz zwykle fazę lutealną?
    Ciezko powiedzieć bo to mój pierwszy cykl od stu lat kiedy mam owu.
    Lutke biore od 20dc przez 10 dni.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

Kiedy planujesz robić test? Takie plemienia mogą być normalne np implantacja, tez tak miałam...bralam dupka i miałam lekkie plaminia..takie, ze na wkladce nic...a po wizycie w wc na papierze lekki ślady krwi. Trzymam kciuki a Ciebie!

<3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wzielam 2 dzien dupka.Po podaniu pregnylu (w piatek) <3 śmy w piatek, sobote, niedziele rano i wieczor.Wczoraj zasnelismy.Myslicie ze nie za malo?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie ;) ;p

Lolcia_81, tulipanna lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, to Twoje "raczej" sprswia ze mam wyrzuty sumienia ze jednak za malo :-p Ty juz po klinice??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, no to ja już się mogę pochwalić, co tam się działo na dzisiejszej wizycie. Otóż w 17 dc nie ma już żadnych pęcherzyków, jest tylko pozostałość po (czyli ciałko żółte) i mnóstwo płynu za macicą. Ilekolwiek pęcherzyków było, wszystkie pękły.
    Rozmawiałam również o całym tym leczeniu, o stymulacji. I wychodzi na to, ze lek działa poprawnie, bo do owulacji dochodzi, pęcherzyki pękają. Proponowałam wcześniej podanie pregnylu na pęknięcie, ale pękają same więc bez sensu.
    Wspomniałam również, że myślimy o przystąpieniu do IVF. Nie zniechęciła mnie, ale zasugerowała żeby jeszcze spróbować stymulować. Poza tym ma wziąć jutro moją kartotekę i skonsultować z profeseorem jednej z klinik w moim regionie. Oświadczyła, ze na pewno nam ułatwi całą procedurę kwalifikacji do IVF i że nie będziemy musieli czekać kilka miesięcy na samą kwalifikację. Tak wiec póki co czekam do czwartku na decyzję, jaką podejmą wspólnie z tym panem profesorem mądralińskim ;)
    Ona ma cągle nadzieję, że jednak w tym cyklu jeszcze się uda.
    A i zapytałam o badanie na antyciała plemnikowe, czyli wrogi śluz. Tak więc powiedziała, jak to pisała niedawno pracę o niepłodności kobiecej i opiniach klinik, które uważają, ze od tego już sie odchodzi. Tzn przeciwciała mogą tyć, śluz zabija żywe, zdrowe plemniki, ale tych plemników właśnie po to jest kilkanaście, ba kilkadziesiąt milionów żeby choć kilka dostało sie tam gdzie trzeba. A i tak zapładnia tylko jeden!
    Trochę jestem spokojniejsza, bo wiem, że lekarz jest za mną a nie przeciwko mnie i że naprawdę stara się mi pomóc. I nawet ja zdecydujemy się na in vitro to nam w tym pomoże.

ale.ale, _analiza lubią tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ