X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja dzis wzielam 2 dzien dupka.Po podaniu pregnylu (w piatek) <3 śmy w piatek, sobote, niedziele rano i wieczor.Wczoraj zasnelismy.Myslicie ze nie za malo?
    Szaleniec maly :-) o której miałaś Pregnyl podany i jaki byl pęcherzyk?

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Z innej beczki- macie wykupione Premium?
    Ja tez nie mam premium.Nie prowadze wykresow, nie mierze temp.Tzn czasem mierze, np po umyciu zębów rano, po kawie..jak sobie przypomne:-pi to np co 3 dni :p sluz obserwuje tylko w czasie ovu, w telefonowym Woman Log sobie zapisuje kiedy leki zaczelam no i 1 dzien cyklu.Tutaj korzystam tylko z forum.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ranieczka- nadzieje trzeba miec do konca...jesli <3 w okolicach owulacji to szanse na dzidziolka zawsze sa :-)

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, jak Ty piszesz o swoich działaniach <3 to ja się czuję jak stara zimna flądra :P

Tak to się szalało dobre parę lat temu, ach… :)

KathleenPL lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Tulipanna, jak Ty piszesz o swoich działaniach <3 to ja się czuję jak stara zimna flądra :P

Rozochociła męża to teraz szaleje ;-)

ale.ale lubi tę wiadomość

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się rozgrzać :-( ehh latam tylko do wc po tych gorących herbatach a i tak nic nie daja :(

<3
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, fajnie, że masz lekarkę, która Cię słucha i wyjaśnia, no i nie boi się IVF.

Ja przez jakiś czas nie miałam Premium, ale parę dni temu wykupiłam, bo jednak przeglądanie wykresów mnie trochę uspokaja ;) No i mogę popatrzeć na to, jak to wygląda z PCOS/lekami etc. Z innych funkcji (detektor płodności czy objawów ciążowych) nie korzystam.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:

ale.ale no coś ty , do dzieła ;)
    ja może nie jestem tak inspirująca jak tulipanna ;) bo i mój w domu rzadziej bywa :( ale jak jest tooooo ..... :P

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Rozochociła męża to teraz szaleje ;-)
    Ja męża nie mam!Moj juz raz zonaty byl :-p teraz konkubinat :-p Moze to to sprawia ze nam temperatura nie spada :-p

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie za malo <3, nie musze miec wyrzutow?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz. Siedze i czekam, ale jakos czuje, ze sie wchlonela paskuda ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja męża nie mam!Moj juz raz zonaty byl :-p teraz konkubinat :-p Moze to to sprawia ze nam temperatura nie spada :-p
    Nie wiedziałam...z rozmachu pisałam ;-) grunt, ze jest gorąco :-)

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Słuchajcie, no to ja już się mogę pochwalić, co tam się działo na dzisiejszej wizycie. Otóż w 17 dc nie ma już żadnych pęcherzyków, jest tylko pozostałość po (czyli ciałko żółte) i mnóstwo płynu za macicą. Ilekolwiek pęcherzyków było, wszystkie pękły.
    Rozmawiałam również o całym tym leczeniu, o stymulacji. I wychodzi na to, ze lek działa poprawnie, bo do owulacji dochodzi, pęcherzyki pękają. Proponowałam wcześniej podanie pregnylu na pęknięcie, ale pękają same więc bez sensu.
    Wspomniałam również, że myślimy o przystąpieniu do IVF. Nie zniechęciła mnie, ale zasugerowała żeby jeszcze spróbować stymulować. Poza tym ma wziąć jutro moją kartotekę i skonsultować z profeseorem jednej z klinik w moim regionie. Oświadczyła, ze na pewno nam ułatwi całą procedurę kwalifikacji do IVF i że nie będziemy musieli czekać kilka miesięcy na samą kwalifikację. Tak wiec póki co czekam do czwartku na decyzję, jaką podejmą wspólnie z tym panem profesorem mądralińskim ;)
    Ona ma cągle nadzieję, że jednak w tym cyklu jeszcze się uda.
    A i zapytałam o badanie na antyciała plemnikowe, czyli wrogi śluz. Tak więc powiedziała, jak to pisała niedawno pracę o niepłodności kobiecej i opiniach klinik, które uważają, ze od tego już sie odchodzi. Tzn przeciwciała mogą tyć, śluz zabija żywe, zdrowe plemniki, ale tych plemników właśnie po to jest kilkanaście, ba kilkadziesiąt milionów żeby choć kilka dostało sie tam gdzie trzeba. A i tak zapładnia tylko jeden!
    Trochę jestem spokojniejsza, bo wiem, że lekarz jest za mną a nie przeciwko mnie i że naprawdę stara się mi pomóc. I nawet ja zdecydujemy się na in vitro to nam w tym pomoże.
    do inseminacji wlasnie sa wskazania jak np problemy ze sluzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz czy nie mąż czy jak tam sie zwie... hehe ojciec dziecka jak cos!!! a jak jest goraco to jest ok....

nigdy do domu nie przynosze ubran roboczych ..mundurkow ale kiedys mowie wezme gore od mundurku zaloze ponczochy zatancze przed nim....i co nastepnym razem spytal czy mam takie rajstopki...

kiedys czytalam taka ksiazke ktora napisal facet wlasnie ...i tam pisalo o tym na co zwracaja uwage mezczyzni wlasnie na szczegoliki tzn rzeczy...a wiec bylo napisane ze np jesli kobieta chce aby powiedzmy seks byl nie zapomniany dla mezczyzny powinna np zalozuc tylko majtki i jego krawat.....
    JA tak zrobilam i co nastepnym razem jak go zaklada mowi pamietasz bylo bosko....

Anatolka, tulipanna lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parszywek sie wchlonal :) nie ma sladu :) od jutra pierwsze 10 zastrzykow...

renieczka, aszka, tulipanna, scarllet, ale.ale, _analiza lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

gratuluje:)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Natchnelas mnie dziewczyno!! Ogladalam dzisiaj sexi haleczki na allegro zamiast pracowac XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    a jaka mialas przerwe pomiedzy stymulka clo?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    kiedys czytalam taka ksiazke ktora napisal facet wlasnie ...i tam pisalo o tym na co zwracaja uwage mezczyzni wlasnie na szczegoliki tzn rzeczy...a wiec bylo napisane ze np jesli kobieta chce aby powiedzmy seks byl nie zapomniany dla mezczyzny powinna np zalozuc tylko majtki i jego krawat.....
    JA tak zrobilam i co nastepnym razem jak go zaklada mowi pamietasz bylo bosko....

Aż zaluje, ze mój nie chodzi w krawatach XD Ale prowadzi sklep z piwem, a tam Malo ero gadżetów (butelki są takie oklepane XD)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Maz czy nie mąż czy jak tam sie zwie... hehe ojciec dziecka jak cos!!! a jak jest goraco to jest ok....

nigdy do domu nie przynosze ubran roboczych ..mundurkow ale kiedys mowie wezme gore od mundurku zaloze ponczochy zatancze przed nim....i co nastepnym razem spytal czy mam takie rajstopki...

Moj to mi wrecz kupuje takie fikusne rajstopki w gatta :-p albo ponczoszki:-p Ostatnie byly na raz, zawadzilam obcasem :-p
    Takze Madziara, dawaj dawaj z tym mundurkiem!!! <dopinguje>

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ