CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
rok temu miałam badane hormony i wtedy miałam usuwane torbiele laparoskopowo bo nie chciały się wchłonąć teraz lekami powoli się zmniejsza ale za to mam miesiąc miesiączkę a 3 miesiące temu przez torbiel wylądowałam w szpitalu bo takiego krwotoku dostałam że zemdlałam i dosłownie zalałam się krwią i tak w szpitalu na kroplówkach przeszło dopiero 3 dnia
-
Testosteron chyba ponizej normy. Z reszty nic zlego nie wynika w zasadzie. Izaboo, co to za lekarz? Zwykly gin? Widzial wyniki endokrynolog?
Moze bedzie cos wiadomo z jutrzejszych badan. Moze dadza pelniejszy obraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 16:50
-
Nie to jest tylko ginekolog w mojej pipidówce (małe miasteczko w woj. łódzkim ) nie ma zbyt wielu specjalistów. Jeździłam do lekarza w warszawie ale przez 3 lata nie był nawet zainteresowany robieniem badań tylko pasł mnie lekami i tyle. Więc skupiłam się na lekarzu który w moim miasteczku pomógł mojej siostrze.
-
Endokrynolog, opoczno partyznatow 1a, system kolejkowy pokazuje 9dni oczekiwania. Sprawdz sobie nr telefonu i sprawdz czy dane dot czasu oczekiwania sa prawdziwe - dzwoniac. Napisz czy da sie umowic na szybki termin. Skierowanie mozesz dostac od rodzinnego jak wytlumaczysz, ze gin nie ogarnia, bo ewidentnie nie ogarnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:00
-
W ogole zerknelam na Twoje stare posty. Starsza sie bezskutecznie od 5lat. Hormony masz porozwalane, walczysz z otyloscia i nie bylas u endokrynologa. Izaboo, potrzebujesz chyba solidnego kopniaka, zeby wziac sie za badania u porzadnego specjalisty.
Lekarz z Wawy-nie badal, wciskal tabsy, wiec zostawilas go. A ten jest chyba jeszcze gorszy! Spojrz na post (swoj wlasny) z 7 wrzesnia, pisalas, ze lekarz po wizycie po wakacjach stwierdzil brak pecherzyka i powiedzial, ze pewnie pekl. A w poscie z 11 wrzesnia piszesz, ze masz 4cm torbiel. To co, slepy byl 4 dni wczesniej? Torbiel do 4cm w 4 dni nie urosla- to przeciez niepekniety pecherzyk, wiec on tam byl juz 7wrzesnia! Poza tym jak lekarz ginekolog moze powiedziec "najlepiej wyciac jajniki"? Mlodej dziewczynie, ktora jeszcze nie rodzila i ktora chce zostac mama?! Na litosc boska! Pewnie, wytniemy to nie beda sie robily torbiele, bo nie beda sie mialy gdzie robic. Po problemie. Genialny pomysl! A moze znalazlby przyczyne, z powodu ktorej w ogole robia sie te torbiele? Pewnie nie ma piku LH w okolicach owulacji. Zapewne tak jest skoro testy owulacyjne wychodza negatywne. Jak gin moze doprowadzic do tego, ze mdlejesz na ulicy i zbieraja Cie do szpitala, albo do tego, ze krwawisz caly miesiac? Robilas badania morfologii i zelaza z krwi?
Ogarnij sie dla swojego dobra. To, ze pomogl Twojej sistrze to nie znaczy, ze dla Ciebie jest dobry, bo z tego co piszesz to wyglada zupelnie inaczej. Jak nie ma piku LH w organizmie i nie pekaja pecherzyki to podaje sie pacjentkom zastrzyki na pekanie. Dlaczego tego nie stosuje skoro ewidentnie masz problem? Nie mozesz miec co chwile laparoskopii, bo to zmniejsza rezerwe jajnikowa i to nie jest rozwiazanie problemu tylko leczenie skutkow, a wlasciwie pozbywanie sie ich. Ne obrazaj sie przypadkiem tylko wez w garsc i szukaj pomocy. Ja ginekologow przerobilam w zyciu 6 czy 7 jak im marnie szlo leczenie...
tulipanna, Yousee, Miu95, ale.ale lubią tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Co do endometriym to u mnie bylo 7,7 w 11 dc przy pecherzyku 23 mm. Myslicie ze to za malo.
W ogóle to glowa mnie boli dzis i co troche mnie dreszczuje.Ale z tymi dreszczami to ja tak mam po pregnylu.Zawsze kilka dni po podaniu mnie wytrząchuje..Poza tym nic-juz nawet mnie w dole brzucha nie poszczypuje.Nic.
Nos do gory, zanim pekl to doroslo do tych magicznych 8mmja po pregnylu nie mam absolutnie zadnych objawow. Poza tym, ze czuje owulacje po dobie.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Ja ogarniam chate... Masakra. Tak mi sie nie chce...
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Co do endometriym to u mnie bylo 7,7 w 11 dc przy pecherzyku 23 mm. Myslicie ze to za malo.
W ogóle to glowa mnie boli dzis i co troche mnie dreszczuje.Ale z tymi dreszczami to ja tak mam po pregnylu.Zawsze kilka dni po podaniu mnie wytrząchuje..Poza tym nic-juz nawet mnie w dole brzucha nie poszczypuje.Nic. -
izaboo wrote:Nie to jest tylko ginekolog w mojej pipidówce (małe miasteczko w woj. łódzkim ) nie ma zbyt wielu specjalistów. Jeździłam do lekarza w warszawie ale przez 3 lata nie był nawet zainteresowany robieniem badań tylko pasł mnie lekami i tyle. Więc skupiłam się na lekarzu który w moim miasteczku pomógł mojej siostrze.
-
Ja juz po laparo.w domku.
Lewy jajowod skrecony i zrosniety,jajniki ponacinane i jestem mam nadzieje naprawiona.
Przezylam to potwornie-ale czego sie nie robi dla kropka.
Buziaki.Anatolka, scarllet, renieczka, tulipanna, ale.ale lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Anatolko, podoba mi sie obskok jaki zafundowalas Izaboo.Sama chcialabym przeczytac cos takiego w takiej sytuacji.
Izaboo, bierz sie za siebie.My tu wszyatkie walczymy.Jestesmy Gladiatorkami.Pamietaj.Na jednym ginie swiat sie nie konczy!
Mna tez kiedys ktos potrzasnal... Tez za bardzo wierzylam lekarzowi. Przeszlo mi na szczescie. Sa po prostu ginowie, ktorzy nadaja sie do prowadzenia bezproblemowych ciaz, a do innych spraw sa Mali Micky...
P.s. jak kiedys sie rozlozysz to tez Cie postawie do pionu ;ptulipanna lubi tę wiadomość
-
Cześć ,jeżeli można i mnie przyjmiecie z chęcią do Was dołącze. Obecnie jest to mój pierwszy cykli z clo i na prawym jajniku w 11 dc mam pęcherzyk dominujący 1,54 cm i na lewym 0,9 cm. Myślicie, że to ok? Nigdy wcześniej nie miałam owulacji i nie zaobserwowano u mnie pęcherzyków dominujących... Będę wdzięczna za info
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...