X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rok temu miałam badane hormony i wtedy miałam usuwane torbiele laparoskopowo bo nie chciały się wchłonąć teraz lekami powoli się zmniejsza ale za to mam miesiąc miesiączkę a 3 miesiące temu przez torbiel wylądowałam w szpitalu bo takiego krwotoku dostałam że zemdlałam i dosłownie zalałam się krwią i tak w szpitalu na kroplówkach przeszło dopiero 3 dnia

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co wyszlo w tych hormonach?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w czerwcu 2013 testosteron 0.36 ng/ml, PRL 5.64 ng/ml S-DHEA 285,40
    Lipiec 2014 TSH 1,970 ulU/ml

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testosteron chyba ponizej normy. Z reszty nic zlego nie wynika w zasadzie. Izaboo, co to za lekarz? Zwykly gin? Widzial wyniki endokrynolog?

Moze bedzie cos wiadomo z jutrzejszych badan. Moze dadza pelniejszy obraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 16:50

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to jest tylko ginekolog w mojej pipidówce (małe miasteczko w woj. łódzkim ) nie ma zbyt wielu specjalistów. Jeździłam do lekarza w warszawie ale przez 3 lata nie był nawet zainteresowany robieniem badań tylko pasł mnie lekami i tyle. Więc skupiłam się na lekarzu który w moim miasteczku pomógł mojej siostrze.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokrynolog, opoczno partyznatow 1a, system kolejkowy pokazuje 9dni oczekiwania. Sprawdz sobie nr telefonu i sprawdz czy dane dot czasu oczekiwania sa prawdziwe - dzwoniac. Napisz czy da sie umowic na szybki termin. Skierowanie mozesz dostac od rodzinnego jak wytlumaczysz, ze gin nie ogarnia, bo ewidentnie nie ogarnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:00

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole zerknelam na Twoje stare posty. Starsza sie bezskutecznie od 5lat. Hormony masz porozwalane, walczysz z otyloscia i nie bylas u endokrynologa. Izaboo, potrzebujesz chyba solidnego kopniaka, zeby wziac sie za badania u porzadnego specjalisty.

Lekarz z Wawy-nie badal, wciskal tabsy, wiec zostawilas go. A ten jest chyba jeszcze gorszy! Spojrz na post (swoj wlasny) z 7 wrzesnia, pisalas, ze lekarz po wizycie po wakacjach stwierdzil brak pecherzyka i powiedzial, ze pewnie pekl. A w poscie z 11 wrzesnia piszesz, ze masz 4cm torbiel. To co, slepy byl 4 dni wczesniej? Torbiel do 4cm w 4 dni nie urosla- to przeciez niepekniety pecherzyk, wiec on tam byl juz 7wrzesnia! Poza tym jak lekarz ginekolog moze powiedziec "najlepiej wyciac jajniki"? Mlodej dziewczynie, ktora jeszcze nie rodzila i ktora chce zostac mama?! Na litosc boska! Pewnie, wytniemy to nie beda sie robily torbiele, bo nie beda sie mialy gdzie robic. Po problemie. Genialny pomysl! A moze znalazlby przyczyne, z powodu ktorej w ogole robia sie te torbiele? Pewnie nie ma piku LH w okolicach owulacji. Zapewne tak jest skoro testy owulacyjne wychodza negatywne. Jak gin moze doprowadzic do tego, ze mdlejesz na ulicy i zbieraja Cie do szpitala, albo do tego, ze krwawisz caly miesiac? Robilas badania morfologii i zelaza z krwi?

Ogarnij sie dla swojego dobra. To, ze pomogl Twojej sistrze to nie znaczy, ze dla Ciebie jest dobry, bo z tego co piszesz to wyglada zupelnie inaczej. Jak nie ma piku LH w organizmie i nie pekaja pecherzyki to podaje sie pacjentkom zastrzyki na pekanie. Dlaczego tego nie stosuje skoro ewidentnie masz problem? Nie mozesz miec co chwile laparoskopii, bo to zmniejsza rezerwe jajnikowa i to nie jest rozwiazanie problemu tylko leczenie skutkow, a wlasciwie pozbywanie sie ich. Ne obrazaj sie przypadkiem tylko wez w garsc i szukaj pomocy. Ja ginekologow przerobilam w zyciu 6 czy 7 jak im marnie szlo leczenie...

tulipanna, Yousee, Miu95, ale.ale lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Co do endometriym to u mnie bylo 7,7 w 11 dc przy pecherzyku 23 mm. Myslicie ze to za malo.
    W ogóle to glowa mnie boli dzis i co troche mnie dreszczuje.Ale z tymi dreszczami to ja tak mam po pregnylu.Zawsze kilka dni po podaniu mnie wytrząchuje..Poza tym nic-juz nawet mnie w dole brzucha nie poszczypuje.Nic.

Nos do gory, zanim pekl to doroslo do tych magicznych 8mm :) ja po pregnylu nie mam absolutnie zadnych objawow. Poza tym, ze czuje owulacje po dobie.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się ciągnie w pracy...jeszcze 2,5h..10 juz za mną...ledwo zyje :-(

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarniam chate... Masakra. Tak mi sie nie chce...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja ogarniam chate... Masakra. Tak mi sie nie chce...
    Ja dzisiaj caly dzień...juyro tez..po pracy do dr...a mój mąż wraca właśnie do domu z delegacji...ehh

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Co do endometriym to u mnie bylo 7,7 w 11 dc przy pecherzyku 23 mm. Myslicie ze to za malo.
    W ogóle to glowa mnie boli dzis i co troche mnie dreszczuje.Ale z tymi dreszczami to ja tak mam po pregnylu.Zawsze kilka dni po podaniu mnie wytrząchuje..Poza tym nic-juz nawet mnie w dole brzucha nie poszczypuje.Nic.
    zalezy czy sie zagniezdzi jak zagniezdzi to byly dobre warunki jak nie to cos nie spełnilo roli. 7,7 to nie jest tragiczne.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Nie to jest tylko ginekolog w mojej pipidówce (małe miasteczko w woj. łódzkim ) nie ma zbyt wielu specjalistów. Jeździłam do lekarza w warszawie ale przez 3 lata nie był nawet zainteresowany robieniem badań tylko pasł mnie lekami i tyle. Więc skupiłam się na lekarzu który w moim miasteczku pomógł mojej siostrze.
    Iza, Ty zapitalaj do jakiegos dobrego gina.Wiesz, osobiscie uwazam ze lekarze z pipidowek nie maja takiej praktyki.Mnie moja ginka odeslala do obecnego, nie eksperymentowala u mnie z clo, pregnylem etc.Bardzo ja za to szanuje.Uwazam ze kazdy lekarz powinien tak zrobic na pewnym etapie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, podoba mi sie obskok jaki zafundowalas Izaboo.Sama chcialabym przeczytac cos takiego w takiej sytuacji.
    Izaboo, bierz sie za siebie.My tu wszyatkie walczymy.Jestesmy Gladiatorkami.Pamietaj.Na jednym ginie swiat sie nie konczy!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po laparo.w domku.
    Lewy jajowod skrecony i zrosniety,jajniki ponacinane i jestem mam nadzieje naprawiona.
    Przezylam to potwornie-ale czego sie nie robi dla kropka.
    Buziaki.

Anatolka, scarllet, renieczka, tulipanna, ale.ale lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Ja juz po laparo.w domku.
    Lewy jajowod skrecony i zrosniety,jajniki ponacinane i jestem mam nadzieje naprawiona.
    Przezylam to potwornie-ale czego sie nie robi dla kropka.
    Buziaki.
    buziaki, grunt ze juz po.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Anatolko, podoba mi sie obskok jaki zafundowalas Izaboo.Sama chcialabym przeczytac cos takiego w takiej sytuacji.
    Izaboo, bierz sie za siebie.My tu wszyatkie walczymy.Jestesmy Gladiatorkami.Pamietaj.Na jednym ginie swiat sie nie konczy!

Mna tez kiedys ktos potrzasnal... Tez za bardzo wierzylam lekarzowi. Przeszlo mi na szczescie. Sa po prostu ginowie, ktorzy nadaja sie do prowadzenia bezproblemowych ciaz, a do innych spraw sa Mali Micky...

P.s. jak kiedys sie rozlozysz to tez Cie postawie do pionu ;p

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ,jeżeli można i mnie przyjmiecie z chęcią do Was dołącze. Obecnie jest to mój pierwszy cykli z clo i na prawym jajniku w 11 dc mam pęcherzyk dominujący 1,54 cm i na lewym 0,9 cm. Myślicie, że to ok? Nigdy wcześniej nie miałam owulacji i nie zaobserwowano u mnie pęcherzyków dominujących... Będę wdzięczna za info

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szansa, ze cos sie z tego wykluje :) wielkosc ma przyzwoita :) ale jeszcze musisz sprawdzic czy peknie pecherzyk czy bedzie potrzebowal nastepnym razem pomocy zastrzyku :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sowo!15mm to przyzwoity pecherzyk.Zapraszamy do nas!
    Pabelko, dobrze ze juz w domu.Dobrze ze Cie ponaprawiali, wracaj szybko do zdrowia!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ