X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy 2 zastrzyk poszedl mezowi duuuuzo lepiej :) troche tylko bolalo :) ale najpiew nasypalam sobie lodu z kostkarki do woreczka i na kilka minut przed zastrzykiem zamrozilam sobie miejsce na brzuszku :D biedny, stresuje sie bardzo, ale niech wie co ja musze znosic od ponad 2 lat... ;)

Shabeel lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tak grubego endometrium to zachwycac sie dziewczyny moze nie byc czym. Sa rozne opinie, ale przerost endometrium moze byc niekorzystny i skonczyc sie lyzeczkowaniem w celu oczyszczania jesli nie da rady ono samodzielnie sie zluszczyc. Byla nawet dziewczyna na forum, ktora tak miala...
    Magda_lena88 wrote:
    tak a pro po tematu dzisiejsza porada o OF :)
    "Abyś mogła cieszyć się ciążą, oprócz zapłodnienia (do którego potrzebna jest zdrowa komórka jajowa i odpowiedniej jakości nasienie) musi jeszcze dojść do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w macicy. Aby komórka jajowa była w stanie zagnieździć się w macicy (niestety wiele ciąż kończy się właśnie na tym etapie) potrzebna jest prawidłowa grubość błony śluzowej macicy (endometrium). W okresie okołoowulacyjnym endometrium powinno mieć około 10 mm (pomiędzy 8-13 mm). Jeśli zatem obserwujesz swój cykl u lekarza ginekologa, zapytaj o grubość endometrium. Na poprawę endometrium dobrze działa min. fasola, brązowy ryż, soczewica, pestki dyni i słonecznika, seler, buraki oraz suszone śliwki."

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - i tak masz dobrze, ja musze sobie sama robić, bo mój nie może patrzeć (a niby sanitariuszem w wojsku był ;)).

Ja tym razem miałam na prawym po CLO, ostatnio na lewym dwa razy pod rząd.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie trzese jak widze strzykawke, a najgorsze jest to, ze nie wiem jak przezyje w kolejnym tygodniu, bo moj maz jak na zlosc i bardzo bardzo rzadko idzie na poranna zmiane. W ciagu 3 lat mial na rano moze ze 4 tygodnie i akurat teraz jak mi robi zastrzyki to Go wystawili na poranna... Nie wiem jak to bedzie, bo zstrzyki trzeba robic o tej samej porze. Mam o 7.30 a On do pracy bedzie szedl przed 5.... Kaszana...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze moja mama jest pielęgniarka jakby cos.
    Dobrze, dzis kolejny cykl z clo. Podwyższyłam dawkę do 1 tab.
    Dzis idę do Novum to spytam od razu ile biora za monitoring.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Co do tak grubego endometrium to zachwycac sie dziewczyny moze nie byc czym. Sa rozne opinie, ale przerost endometrium moze byc niekorzystny i skonczyc sie lyzeczkowaniem w celu oczyszczania jesli nie da rady ono samodzielnie sie zluszczyc. Byla nawet dziewczyna na forum, ktora tak miala...
    endometrium powinno byc do 16 mm w 2 fazie cyklu od 8mm minimum, chociaz niektorzy lekarze dopiero uwazaja za dobre od 11 mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny
    ja sie jakoś dziwnie czuje napuchnieta tam na dole taki ucisk na macicy czuje nie wiem o co chodzi;/

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Gadać?!
    Tak :-) cały mój dr :-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Co do jajników to ja zawsze mam pęcherze na jednym albo drugim, nigdy na obu. Bez CLO mam na prawy, z CLO mam na lewym. Teraz naturalnie miałam 24 mm na prawym i endo 17 mm więc jest dobrze ;)
    Ostatnio jak miałam na obu to zaskoczylo i ciąża była..ale jednak czescie jest jeden aktywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:38

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Jak do roślin, żeby lepiej rosły :D
    Haha cos w tym stylu ;-)

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj powiedzial ze endometrium ładne ale jeszcze wąskie...mam nadzieje ze dobije do 12...w każdym razie migdały sa w menu :-)
    Znowu będę sie stresować w piatek ;-)

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Wam cos podrzuce, bo dziewczyny na ivf maja duzo sposobow. Kroluje ananas :) poczytajcie, polecam http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tu Wam cos podrzuce, bo dziewczyny na ivf maja duzo sposobow. Kroluje ananas :) poczytajcie, polecam http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1
    Skończę migdały to skocze po pestki dyni :-)A po staraniach świeży ananas...chociaz nie umiem go obierać :P

<3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    wpadłam Was odwiedzić bo dziś wyjątkowo czuję się bardzo dobrze czasem myślę czy nie za dobrze :P kolejną wizytę mamy 5.11 i jak wszystko na USG będzie oki to zakładamy kartę ciąży i mam nadzieję, że w końcu będziemy mogli pochwalić się dobrą nowiną rodzicom i rodzeństwu bo to już będzie 9tc :) póki co pozostaje czekać w miarę cierpliwie do wizyty chociaż stres jest ale staram się mocno wierzyć, że Kruszynka nadal prawidłowo rośnie i serduszko ciągle pika <3
    Kochane życzę Każdej z Was tego CUDU <3 <3
    Nie przejrzałam "całości" wątku ale widzę, że piszecie o endo ja w tym cyklu w którym się udało w 18dc miałam ok 12mm endo no i mamy Kruszynkę, którą mam nadzieję po podglądać już za 6 dni :)
    pozdrawiam <3

Anatolka, aszka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    wpadłam Was odwiedzić bo dziś wyjątkowo czuję się bardzo dobrze czasem myślę czy nie za dobrze :P kolejną wizytę mamy 5.11 i jak wszystko na USG będzie oki to zakładamy kartę ciąży i mam nadzieję, że w końcu będziemy mogli pochwalić się dobrą nowiną rodzicom i rodzeństwu bo to już będzie 9tc :) póki co pozostaje czekać w miarę cierpliwie do wizyty chociaż stres jest ale staram się mocno wierzyć, że Kruszynka nadal prawidłowo rośnie i serduszko ciągle pika <3
    Nie przejrzałam "całości" wątku ale widzę, że piszecie o endo ja w tym cyklu w którym się udało w 18dc miałam ok 12mm endo no i mamy Kruszynkę, którą mam nadzieję po podglądać już za 6 dni :)
    pozdrawiam <3
    Tylko się cieszyć, ze dobrze sie czujesz :-) z maluszkiem na pewno wszystko ok :-) ale panietam te stresy przed kazda wizyta...powiem Ci z tygodnia na tydzień bedzie coraz lepiej i niw będziesz mogla sie doczekać USG.
    W ktorym dc miała owulacje?

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasa nauczyly mnie obierac dziewczyny na ivf. Odcinasz czupryne i kroisz na plastry. A pozniej plaster obkrajasz dookola z twardego i juz :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ananasa nauczyly mnie obierac dziewczyny na ivf. Odcinasz czupryne i kroisz na plastry. A pozniej plaster obkrajasz dookola z twardego i juz :)
    Dzieki za przekazanie instrukcji :-)

<3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    pozdrawiam <3

trzymam kciuki wiec!!!

jak ja nie znoszę clo!!! Wzielam,pierwszego tabsa dzis i sru! Juz mam problemy z widzeniem, zrobilam sie senna i kreci mi sie w glowie... Nastepnym razem wezmę zwolnienie na czas clo!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Dzieki za przekazanie instrukcji :-)
    Ja podpatrzymalm u Jamiego Olivera. Obcinasz czuprynę, kuperek, a potem z góry na dol odkrajasz skórkę. Jak takie cycki wystające zostaną to sie nic nie dzieje. Uwielbiam ananaska, ale on nie ma wysokiego ig przypadkiem!

Andzia1984 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Tylko się cieszyć, ze dobrze sie czujesz :-) z maluszkiem na pewno wszystko ok :-) ale panietam te stresy przed kazda wizyta...powiem Ci z tygodnia na tydzień bedzie coraz lepiej i niw będziesz mogla sie doczekać USG.
    W ktorym dc miała owulacje?
    wg OF była w 15dc i w sumie mogło tak być bo w 18dc na usg już był widać ciałko żółte więc było po owulacji a CLO brałam od 3 do 7dc 2x1 tabl.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ