Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy 2 zastrzyk poszedl mezowi duuuuzo lepiej :) troche tylko bolalo :) ale najpiew nasypalam sobie lodu z kostkarki do woreczka i na kilka minut przed zastrzykiem zamrozilam sobie miejsce na brzuszku :D biedny, stresuje sie bardzo, ale niech wie co ja musze znosic od ponad 2 lat... ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tak grubego endometrium to zachwycac sie dziewczyny moze nie byc czym. Sa rozne opinie, ale przerost endometrium moze byc niekorzystny i skonczyc sie lyzeczkowaniem w celu oczyszczania jesli nie da rady ono samodzielnie sie zluszczyc. Byla nawet dziewczyna na forum, ktora tak miala...
    Magda_lena88 wrote:
    tak a pro po tematu dzisiejsza porada o OF :)
    "Abyś mogła cieszyć się ciążą, oprócz zapłodnienia (do którego potrzebna jest zdrowa komórka jajowa i odpowiedniej jakości nasienie) musi jeszcze dojść do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w macicy. Aby komórka jajowa była w stanie zagnieździć się w macicy (niestety wiele ciąż kończy się właśnie na tym etapie) potrzebna jest prawidłowa grubość błony śluzowej macicy (endometrium). W okresie okołoowulacyjnym endometrium powinno mieć około 10 mm (pomiędzy 8-13 mm). Jeśli zatem obserwujesz swój cykl u lekarza ginekologa, zapytaj o grubość endometrium. Na poprawę endometrium dobrze działa min. fasola, brązowy ryż, soczewica, pestki dyni i słonecznika, seler, buraki oraz suszone śliwki."

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - i tak masz dobrze, ja musze sobie sama robić, bo mój nie może patrzeć (a niby sanitariuszem w wojsku był ;)).

Ja tym razem miałam na prawym po CLO, ostatnio na lewym dwa razy pod rząd.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie trzese jak widze strzykawke, a najgorsze jest to, ze nie wiem jak przezyje w kolejnym tygodniu, bo moj maz jak na zlosc i bardzo bardzo rzadko idzie na poranna zmiane. W ciagu 3 lat mial na rano moze ze 4 tygodnie i akurat teraz jak mi robi zastrzyki to Go wystawili na poranna... Nie wiem jak to bedzie, bo zstrzyki trzeba robic o tej samej porze. Mam o 7.30 a On do pracy bedzie szedl przed 5.... Kaszana...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze moja mama jest pielęgniarka jakby cos.
    Dobrze, dzis kolejny cykl z clo. Podwyższyłam dawkę do 1 tab.
    Dzis idę do Novum to spytam od razu ile biora za monitoring.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Co do tak grubego endometrium to zachwycac sie dziewczyny moze nie byc czym. Sa rozne opinie, ale przerost endometrium moze byc niekorzystny i skonczyc sie lyzeczkowaniem w celu oczyszczania jesli nie da rady ono samodzielnie sie zluszczyc. Byla nawet dziewczyna na forum, ktora tak miala...
    endometrium powinno byc do 16 mm w 2 fazie cyklu od 8mm minimum, chociaz niektorzy lekarze dopiero uwazaja za dobre od 11 mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny
    ja sie jakoś dziwnie czuje napuchnieta tam na dole taki ucisk na macicy czuje nie wiem o co chodzi;/

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Gadać?!
    Tak :-) cały mój dr :-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Co do jajników to ja zawsze mam pęcherze na jednym albo drugim, nigdy na obu. Bez CLO mam na prawy, z CLO mam na lewym. Teraz naturalnie miałam 24 mm na prawym i endo 17 mm więc jest dobrze ;)
    Ostatnio jak miałam na obu to zaskoczylo i ciąża była..ale jednak czescie jest jeden aktywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:38

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Jak do roślin, żeby lepiej rosły :D
    Haha cos w tym stylu ;-)

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj powiedzial ze endometrium ładne ale jeszcze wąskie...mam nadzieje ze dobije do 12...w każdym razie migdały sa w menu :-)
    Znowu będę sie stresować w piatek ;-)

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Wam cos podrzuce, bo dziewczyny na ivf maja duzo sposobow. Kroluje ananas :) poczytajcie, polecam http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tu Wam cos podrzuce, bo dziewczyny na ivf maja duzo sposobow. Kroluje ananas :) poczytajcie, polecam http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1
    Skończę migdały to skocze po pestki dyni :-)A po staraniach świeży ananas...chociaz nie umiem go obierać :P

<3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    wpadłam Was odwiedzić bo dziś wyjątkowo czuję się bardzo dobrze czasem myślę czy nie za dobrze :P kolejną wizytę mamy 5.11 i jak wszystko na USG będzie oki to zakładamy kartę ciąży i mam nadzieję, że w końcu będziemy mogli pochwalić się dobrą nowiną rodzicom i rodzeństwu bo to już będzie 9tc :) póki co pozostaje czekać w miarę cierpliwie do wizyty chociaż stres jest ale staram się mocno wierzyć, że Kruszynka nadal prawidłowo rośnie i serduszko ciągle pika <3
    Kochane życzę Każdej z Was tego CUDU <3 <3
    Nie przejrzałam "całości" wątku ale widzę, że piszecie o endo ja w tym cyklu w którym się udało w 18dc miałam ok 12mm endo no i mamy Kruszynkę, którą mam nadzieję po podglądać już za 6 dni :)
    pozdrawiam <3

Anatolka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    wpadłam Was odwiedzić bo dziś wyjątkowo czuję się bardzo dobrze czasem myślę czy nie za dobrze :P kolejną wizytę mamy 5.11 i jak wszystko na USG będzie oki to zakładamy kartę ciąży i mam nadzieję, że w końcu będziemy mogli pochwalić się dobrą nowiną rodzicom i rodzeństwu bo to już będzie 9tc :) póki co pozostaje czekać w miarę cierpliwie do wizyty chociaż stres jest ale staram się mocno wierzyć, że Kruszynka nadal prawidłowo rośnie i serduszko ciągle pika <3
    Nie przejrzałam "całości" wątku ale widzę, że piszecie o endo ja w tym cyklu w którym się udało w 18dc miałam ok 12mm endo no i mamy Kruszynkę, którą mam nadzieję po podglądać już za 6 dni :)
    pozdrawiam <3
    Tylko się cieszyć, ze dobrze sie czujesz :-) z maluszkiem na pewno wszystko ok :-) ale panietam te stresy przed kazda wizyta...powiem Ci z tygodnia na tydzień bedzie coraz lepiej i niw będziesz mogla sie doczekać USG.
    W ktorym dc miała owulacje?

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasa nauczyly mnie obierac dziewczyny na ivf. Odcinasz czupryne i kroisz na plastry. A pozniej plaster obkrajasz dookola z twardego i juz :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ananasa nauczyly mnie obierac dziewczyny na ivf. Odcinasz czupryne i kroisz na plastry. A pozniej plaster obkrajasz dookola z twardego i juz :)
    Dzieki za przekazanie instrukcji :-)

<3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    pozdrawiam <3

trzymam kciuki wiec!!!

jak ja nie znoszę clo!!! Wzielam,pierwszego tabsa dzis i sru! Juz mam problemy z widzeniem, zrobilam sie senna i kreci mi sie w glowie... Nastepnym razem wezmę zwolnienie na czas clo!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Dzieki za przekazanie instrukcji :-)
    Ja podpatrzymalm u Jamiego Olivera. Obcinasz czuprynę, kuperek, a potem z góry na dol odkrajasz skórkę. Jak takie cycki wystające zostaną to sie nic nie dzieje. Uwielbiam ananaska, ale on nie ma wysokiego ig przypadkiem!

Andzia1984 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Tylko się cieszyć, ze dobrze sie czujesz :-) z maluszkiem na pewno wszystko ok :-) ale panietam te stresy przed kazda wizyta...powiem Ci z tygodnia na tydzień bedzie coraz lepiej i niw będziesz mogla sie doczekać USG.
    W ktorym dc miała owulacje?
    wg OF była w 15dc i w sumie mogło tak być bo w 18dc na usg już był widać ciałko żółte więc było po owulacji a CLO brałam od 3 do 7dc 2x1 tabl.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ