X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Andzia współczuje:( tyle godzin;/
    a mnie dziewczyny zadziwia wpływ CLO na( moje) endo!
    zawsze mialam skąpe miesiączki wręcz plamienia endo cienkie jak nie wiem a od czasu brania Clo ładnie rośnie nawet do 12 mm
    Dzisiaj dzień drugi, wczoraj też siedziałam 12,5 godz :| najgorsze sa nudy...caly dzień czytam książkę...wczoraj jedną skonczylam i probuje sie wciągnąć w następna..jeszcze 4 dni z dzisiejszym...
    A co do endo...u mnie tez nawet ok..jest w granicach 10-12mm w okresie owulacji...ciekawe czy teraz dobije do tego poziomu?

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    To u mnie powinno byc idealne, cieknie ze mnie jak z zepsutego kranu. Wczoraj sie @ rozkrecila i byl hardcore! Dzisiaj juz spokojniej.
    Przytulam!

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam,

U mnie starania z problemami
    otóż mam podwójną macicę, od około roku staramy się o dzidzię.
    Wykonałam badania hormonalne - testosteron, androstendion, prolaktynę i jeszcze jeden..( nie pamiętam)
    wyniki wyszły w normie.
    W ostatnim czasie robiłam badanie owulacji (przez 5 dni pod nadzorem lekarz- test owulacyjny + usg) pęcherzyk urósł do prawie 20mm
    ale test owulacyjny wychodził ujemy...
    lekarz zadecydował żeby włączyć leczenie - zapisał mi clostilbegyt, który mam brać od 5 dc przez 5 dni, następnie ponowny test owulacyjny
    ma ktoś podobne doświadczenia?

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, są wyniki męża. Wszystko powyżej normy. Wiec przynajmniej wiem, ze z jego strony jest ok. No i Maca dziala :D
    Czyli teraz ja sie musze wziąć za odchudzanie, bo juz nie mam na kogo zwalać...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Witam,

U mnie starania z problemami
    otóż mam podwójną macicę, od około roku staramy się o dzidzię.
    Wykonałam badania hormonalne - testosteron, androstendion, prolaktynę i jeszcze jeden..( nie pamiętam)
    wyniki wyszły w normie.
    W ostatnim czasie robiłam badanie owulacji (przez 5 dni pod nadzorem lekarz- test owulacyjny + usg) pęcherzyk urósł do prawie 20mm
    ale test owulacyjny wychodził ujemy...
    lekarz zadecydował żeby włączyć leczenie - zapisał mi clostilbegyt, który mam brać od 5 dc przez 5 dni, następnie ponowny test owulacyjny
    ma ktoś podobne doświadczenia?
    Ja nie wierze testom, u mnie zawsze wychodza dodatnie. Lepiej zrob monit IMO.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne ze monit ok, testy negatywme i przepisuje CLO czy ja mam takie dziwne odczucia tylko?
    skoro pęcherzyk rośnie do 20 mm i MOZE nie pęka to po co clo? chyba wystarczy pregnyl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - mi tez to dziwne się wydaje. Bo skoro pęcherzyki rosną, to może jest problem w pękaniu.

Merlin sprawdzili Ci to - czy pęcherzyki pękają?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszym lekiem byl pregnyl, sam pregnyl na pekanie.Clo dopiero po 3 nieskutecznych probach z samym pregnylem.
    Laski, cos musze ha z tym endometrium zrobic.W pierwszym cyklu z clo bylo 10mm w 12dc, byly dwa pecherzyki.Oatatbio w 11dc z jedbym pecherzykiem 7,7 czyli szalu nie ma.Trafgedii tez nie, wiem ale skoro sie pogarsza?Wam do 12mm wychodzi a mnie prawie 8:/Nic gin co prawda nie mowil ale cos naturalnymi sposovami spróbuję, zarlam ostatnio pistacje ale nie tyle co w poprzednim cyklu

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy od dawna weekend razem! Ja nie idę do szkoly, maz ma wolne :D A jakie macie plany halloweenowe?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na monitoringu i powracam z informacjami jak obiecałam.
    Dziś mój 13 dc i sa dwa pęcherzyki 19 mm, 14 mm :-)
    oraz jak to lek powiedział sa inne drobniejsze. A dokłądnie słowa brzmiały "oby mi tu Pani nie zaszła w jakąś trojaczą ciąże..., rozumiem, że na bliźniaki jesteście ew gotowi..?"
    Help! co o tym myślicie???
    W moim przypadku podwójne szczęście jest do zaakceptowania, ale nie wiecej na raz :( Czy powinnam mieć obawy i zaprzestać starania w tym cyklu?
    Lek nic takiego nie powiedziała, jedynie kazała przyjść w pon (16 dc) sprawdzić dojdzie do pekniecia pecherzyków.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie pekna oba. Tak obstawiam. Niebawem peknie 19, zacznie sie produkacja progesteronu, ktory nie pozwoli peknac 14 i ona sie wchlonie :) ale to tylko moje gdybanie. Bez obaw. Jakby byla roznica 1 czy 2 mm to moze, ale ze mniejszy nadrobi 5 to watpie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:32

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowo, te mniejsze nie dojrzeja, powiedziala o dwoch bo z tych jest szansa.Moze byc tak ze tylko jeden bedzie zaplodniony.Albo oba jesli oba pekna bo z tym tez roznie bywa.Albo zaden.U mnie w zeszlym miesiacu byly dwa i dupa.Teraz jeden i tez malenstwa jakoes.Dostaniesz pregnyl na pekniecie czy czeka gin czy same pekna? Spokojnie.Figielek tu chyba ostatnio miala 3 a zaplodnione 2 (o ile mnie pamiec nie myli)Kazda z nas lykajac clo na ciaze blizniacza musi byc gotowa, ciaze mnoga.Wyraznie pisA o tym w ulotce.
    Pecherzyki piekne uhodowalas.Moje gratulacje.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, zostałam poinformowana przez lekarza przed podjęciem decyzji o clo o ciąży bliźniaczej i dokładnie w ulotce też to jest napisane. Nie zdawałam sobie natomiast sprawy, że ten lek na mnie tak podziała i może być szczególnie hardcorowo...
    Jestem zatem gotowa na ciążę bliźniaczą, ale do większej ilości perełek mam wątpliwość, stąd moje wcześniejsze pytanie.
    Gin czeka aż same pękną...zobacze co pokaże w poniedziałek monitoring i co zaplanujemy dalej, gdyby się teraz nie powiodło.
    Poza clo biore bromergon oraz glucophage.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Byłam na monitoringu i powracam z informacjami jak obiecałam.
    Dziś mój 13 dc i sa dwa pęcherzyki 19 mm, 14 mm :-)
    oraz jak to lek powiedział sa inne drobniejsze. A dokłądnie słowa brzmiały "oby mi tu Pani nie zaszła w jakąś trojaczą ciąże..., rozumiem, że na bliźniaki jesteście ew gotowi..?"
    Help! co o tym myślicie???
    W moim przypadku podwójne szczęście jest do zaakceptowania, ale nie wiecej na raz :( Czy powinnam mieć obawy i zaprzestać starania w tym cyklu?
    Lek nic takiego nie powiedziała, jedynie kazała przyjść w pon (16 dc) sprawdzić dojdzie do pekniecia pecherzyków.
    Ja ma teraz tj miałam w Sr 3 pęcherzyki odpowiednio 14,15 i 16 mm...i działać będę...dzis czeka mnie podgląd i zastrzyk. Tak wiec nie zachodz w głowę tylko dzisiaj :) dziewczyny dobrze pisa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:09

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka...jeszcze 4,5h w pracy...jajniki pracują...czuje to :P

<3
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście wszystkie nieocenione :-)Będę w takim razie działać :D
    Zakazu od lekarza nie dostałam, więc faktycznie czemu nie próbować. Zapewne macie dużo racji w tym co napisałyście

Andzia1984 daj znać jak tam Twój podgląd wypadnie. Nie zazdroszczę Ci tylu godzin w pracy....

Andzia1984 lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Dziewczyny jesteście wszystkie nieocenione :-)Będę w takim razie działać :D
    Zakazu od lekarza nie dostałam, więc faktycznie czemu nie próbować. Zapewne macie dużo racji w tym co napisałyście

Andzia1984 daj znać jak tam Twój podgląd wypadnie. Nie zazdroszczę Ci tylu godzin w pracy....
    Odliczam na placach dni w pracy, potem bezrobocie wita.
    Sama jestem ciekawe co tam się porobiło przez te 2 dni ;-)
    Pamiętam jak pierwszy raz sie staraliśmy to przy 5 pęcherzykach byl zakaz...i wtedy wszystkie pękł :D

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie fajnie w sensie widac ze porządnie jajniki pracują ja zawsze 1 marny pęcherzyk mam:P

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Amus - mi tez to dziwne się wydaje. Bo skoro pęcherzyki rosną, to może jest problem w pękaniu.

Merlin sprawdzili Ci to - czy pęcherzyki pękają?

Po tym monitoringu za dwa dni mialam samo usg zeby sprawdzic wlasnie
    i po tym zapisal clo bo powiedzial ze nic z tego nie bedzie :(

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale macie fajnie w sensie widac ze porządnie jajniki pracują ja zawsze 1 marny pęcherzyk mam:P
    Nie martw się, ja naturalnie też mam tylko 1 pęcherzyk :D
    Ostatnio pierwszy raz lekarz pokazał mi pęcherzyk z widoczną w środku komórką jajową.

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ