CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Andzia współczuje:( tyle godzin;/
a mnie dziewczyny zadziwia wpływ CLO na( moje) endo!
zawsze mialam skąpe miesiączki wręcz plamienia endo cienkie jak nie wiem a od czasu brania Clo ładnie rośnie nawet do 12 mmnajgorsze sa nudy...caly dzień czytam książkę...wczoraj jedną skonczylam i probuje sie wciągnąć w następna..jeszcze 4 dni z dzisiejszym...
A co do endo...u mnie tez nawet ok..jest w granicach 10-12mm w okresie owulacji...ciekawe czy teraz dobije do tego poziomu? -
KathleenPL wrote:To u mnie powinno byc idealne, cieknie ze mnie jak z zepsutego kranu. Wczoraj sie @ rozkrecila i byl hardcore! Dzisiaj juz spokojniej.
-
Witam,
U mnie starania z problemami
otóż mam podwójną macicę, od około roku staramy się o dzidzię.
Wykonałam badania hormonalne - testosteron, androstendion, prolaktynę i jeszcze jeden..( nie pamiętam)
wyniki wyszły w normie.
W ostatnim czasie robiłam badanie owulacji (przez 5 dni pod nadzorem lekarz- test owulacyjny + usg) pęcherzyk urósł do prawie 20mm
ale test owulacyjny wychodził ujemy...
lekarz zadecydował żeby włączyć leczenie - zapisał mi clostilbegyt, który mam brać od 5 dc przez 5 dni, następnie ponowny test owulacyjny
ma ktoś podobne doświadczenia? -
MerlinMo wrote:Witam,
U mnie starania z problemami
otóż mam podwójną macicę, od około roku staramy się o dzidzię.
Wykonałam badania hormonalne - testosteron, androstendion, prolaktynę i jeszcze jeden..( nie pamiętam)
wyniki wyszły w normie.
W ostatnim czasie robiłam badanie owulacji (przez 5 dni pod nadzorem lekarz- test owulacyjny + usg) pęcherzyk urósł do prawie 20mm
ale test owulacyjny wychodził ujemy...
lekarz zadecydował żeby włączyć leczenie - zapisał mi clostilbegyt, który mam brać od 5 dc przez 5 dni, następnie ponowny test owulacyjny
ma ktoś podobne doświadczenia? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie pierwszym lekiem byl pregnyl, sam pregnyl na pekanie.Clo dopiero po 3 nieskutecznych probach z samym pregnylem.
Laski, cos musze ha z tym endometrium zrobic.W pierwszym cyklu z clo bylo 10mm w 12dc, byly dwa pecherzyki.Oatatbio w 11dc z jedbym pecherzykiem 7,7 czyli szalu nie ma.Trafgedii tez nie, wiem ale skoro sie pogarsza?Wam do 12mm wychodzi a mnie prawie 8:/Nic gin co prawda nie mowil ale cos naturalnymi sposovami spróbuję, zarlam ostatnio pistacje ale nie tyle co w poprzednim cyklu -
Byłam na monitoringu i powracam z informacjami jak obiecałam.
Dziś mój 13 dc i sa dwa pęcherzyki 19 mm, 14 mm
oraz jak to lek powiedział sa inne drobniejsze. A dokłądnie słowa brzmiały "oby mi tu Pani nie zaszła w jakąś trojaczą ciąże..., rozumiem, że na bliźniaki jesteście ew gotowi..?"
Help! co o tym myślicie???
W moim przypadku podwójne szczęście jest do zaakceptowania, ale nie wiecej na razCzy powinnam mieć obawy i zaprzestać starania w tym cyklu?
Lek nic takiego nie powiedziała, jedynie kazała przyjść w pon (16 dc) sprawdzić dojdzie do pekniecia pecherzyków.renieczka lubi tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Raczej nie pekna oba. Tak obstawiam. Niebawem peknie 19, zacznie sie produkacja progesteronu, ktory nie pozwoli peknac 14 i ona sie wchlonie
ale to tylko moje gdybanie. Bez obaw. Jakby byla roznica 1 czy 2 mm to moze, ale ze mniejszy nadrobi 5 to watpie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:32
-
Sowo, te mniejsze nie dojrzeja, powiedziala o dwoch bo z tych jest szansa.Moze byc tak ze tylko jeden bedzie zaplodniony.Albo oba jesli oba pekna bo z tym tez roznie bywa.Albo zaden.U mnie w zeszlym miesiacu byly dwa i dupa.Teraz jeden i tez malenstwa jakoes.Dostaniesz pregnyl na pekniecie czy czeka gin czy same pekna? Spokojnie.Figielek tu chyba ostatnio miala 3 a zaplodnione 2 (o ile mnie pamiec nie myli)Kazda z nas lykajac clo na ciaze blizniacza musi byc gotowa, ciaze mnoga.Wyraznie pisA o tym w ulotce.
Pecherzyki piekne uhodowalas.Moje gratulacje. -
Zgadza się, zostałam poinformowana przez lekarza przed podjęciem decyzji o clo o ciąży bliźniaczej i dokładnie w ulotce też to jest napisane. Nie zdawałam sobie natomiast sprawy, że ten lek na mnie tak podziała i może być szczególnie hardcorowo...
Jestem zatem gotowa na ciążę bliźniaczą, ale do większej ilości perełek mam wątpliwość, stąd moje wcześniejsze pytanie.
Gin czeka aż same pękną...zobacze co pokaże w poniedziałek monitoring i co zaplanujemy dalej, gdyby się teraz nie powiodło.
Poza clo biore bromergon oraz glucophage.
-
Sowaa wrote:Byłam na monitoringu i powracam z informacjami jak obiecałam.
Dziś mój 13 dc i sa dwa pęcherzyki 19 mm, 14 mm
oraz jak to lek powiedział sa inne drobniejsze. A dokłądnie słowa brzmiały "oby mi tu Pani nie zaszła w jakąś trojaczą ciąże..., rozumiem, że na bliźniaki jesteście ew gotowi..?"
Help! co o tym myślicie???
W moim przypadku podwójne szczęście jest do zaakceptowania, ale nie wiecej na razCzy powinnam mieć obawy i zaprzestać starania w tym cyklu?
Lek nic takiego nie powiedziała, jedynie kazała przyjść w pon (16 dc) sprawdzić dojdzie do pekniecia pecherzyków.dziewczyny dobrze pisa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:09
-
Dziewczyny jesteście wszystkie nieocenione :-)Będę w takim razie działać
Zakazu od lekarza nie dostałam, więc faktycznie czemu nie próbować. Zapewne macie dużo racji w tym co napisałyście
Andzia1984 daj znać jak tam Twój podgląd wypadnie. Nie zazdroszczę Ci tylu godzin w pracy....Andzia1984 lubi tę wiadomość
-
Sowaa wrote:Dziewczyny jesteście wszystkie nieocenione :-)Będę w takim razie działać
Zakazu od lekarza nie dostałam, więc faktycznie czemu nie próbować. Zapewne macie dużo racji w tym co napisałyście
Andzia1984 daj znać jak tam Twój podgląd wypadnie. Nie zazdroszczę Ci tylu godzin w pracy....
Sama jestem ciekawe co tam się porobiło przez te 2 dni
Pamiętam jak pierwszy raz sie staraliśmy to przy 5 pęcherzykach byl zakaz...i wtedy wszystkie pękł -
nick nieaktualny
-
Shabeel wrote:Amus - mi tez to dziwne się wydaje. Bo skoro pęcherzyki rosną, to może jest problem w pękaniu.
Merlin sprawdzili Ci to - czy pęcherzyki pękają?
Po tym monitoringu za dwa dni mialam samo usg zeby sprawdzic wlasnie
i po tym zapisal clo bo powiedzial ze nic z tego nie bedzie -
nick nieaktualnyAmus87 wrote:ale macie fajnie w sensie widac ze porządnie jajniki pracują ja zawsze 1 marny pęcherzyk mam:P
Ostatnio pierwszy raz lekarz pokazał mi pęcherzyk z widoczną w środku komórką jajową.