X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Andzia współczuje:( tyle godzin;/
    a mnie dziewczyny zadziwia wpływ CLO na( moje) endo!
    zawsze mialam skąpe miesiączki wręcz plamienia endo cienkie jak nie wiem a od czasu brania Clo ładnie rośnie nawet do 12 mm
    Dzisiaj dzień drugi, wczoraj też siedziałam 12,5 godz :| najgorsze sa nudy...caly dzień czytam książkę...wczoraj jedną skonczylam i probuje sie wciągnąć w następna..jeszcze 4 dni z dzisiejszym...
    A co do endo...u mnie tez nawet ok..jest w granicach 10-12mm w okresie owulacji...ciekawe czy teraz dobije do tego poziomu?

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    To u mnie powinno byc idealne, cieknie ze mnie jak z zepsutego kranu. Wczoraj sie @ rozkrecila i byl hardcore! Dzisiaj juz spokojniej.
    Przytulam!

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam,

U mnie starania z problemami
    otóż mam podwójną macicę, od około roku staramy się o dzidzię.
    Wykonałam badania hormonalne - testosteron, androstendion, prolaktynę i jeszcze jeden..( nie pamiętam)
    wyniki wyszły w normie.
    W ostatnim czasie robiłam badanie owulacji (przez 5 dni pod nadzorem lekarz- test owulacyjny + usg) pęcherzyk urósł do prawie 20mm
    ale test owulacyjny wychodził ujemy...
    lekarz zadecydował żeby włączyć leczenie - zapisał mi clostilbegyt, który mam brać od 5 dc przez 5 dni, następnie ponowny test owulacyjny
    ma ktoś podobne doświadczenia?

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, są wyniki męża. Wszystko powyżej normy. Wiec przynajmniej wiem, ze z jego strony jest ok. No i Maca dziala :D
    Czyli teraz ja sie musze wziąć za odchudzanie, bo juz nie mam na kogo zwalać...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Witam,

U mnie starania z problemami
    otóż mam podwójną macicę, od około roku staramy się o dzidzię.
    Wykonałam badania hormonalne - testosteron, androstendion, prolaktynę i jeszcze jeden..( nie pamiętam)
    wyniki wyszły w normie.
    W ostatnim czasie robiłam badanie owulacji (przez 5 dni pod nadzorem lekarz- test owulacyjny + usg) pęcherzyk urósł do prawie 20mm
    ale test owulacyjny wychodził ujemy...
    lekarz zadecydował żeby włączyć leczenie - zapisał mi clostilbegyt, który mam brać od 5 dc przez 5 dni, następnie ponowny test owulacyjny
    ma ktoś podobne doświadczenia?
    Ja nie wierze testom, u mnie zawsze wychodza dodatnie. Lepiej zrob monit IMO.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne ze monit ok, testy negatywme i przepisuje CLO czy ja mam takie dziwne odczucia tylko?
    skoro pęcherzyk rośnie do 20 mm i MOZE nie pęka to po co clo? chyba wystarczy pregnyl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - mi tez to dziwne się wydaje. Bo skoro pęcherzyki rosną, to może jest problem w pękaniu.

Merlin sprawdzili Ci to - czy pęcherzyki pękają?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszym lekiem byl pregnyl, sam pregnyl na pekanie.Clo dopiero po 3 nieskutecznych probach z samym pregnylem.
    Laski, cos musze ha z tym endometrium zrobic.W pierwszym cyklu z clo bylo 10mm w 12dc, byly dwa pecherzyki.Oatatbio w 11dc z jedbym pecherzykiem 7,7 czyli szalu nie ma.Trafgedii tez nie, wiem ale skoro sie pogarsza?Wam do 12mm wychodzi a mnie prawie 8:/Nic gin co prawda nie mowil ale cos naturalnymi sposovami spróbuję, zarlam ostatnio pistacje ale nie tyle co w poprzednim cyklu

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy od dawna weekend razem! Ja nie idę do szkoly, maz ma wolne :D A jakie macie plany halloweenowe?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na monitoringu i powracam z informacjami jak obiecałam.
    Dziś mój 13 dc i sa dwa pęcherzyki 19 mm, 14 mm :-)
    oraz jak to lek powiedział sa inne drobniejsze. A dokłądnie słowa brzmiały "oby mi tu Pani nie zaszła w jakąś trojaczą ciąże..., rozumiem, że na bliźniaki jesteście ew gotowi..?"
    Help! co o tym myślicie???
    W moim przypadku podwójne szczęście jest do zaakceptowania, ale nie wiecej na raz :( Czy powinnam mieć obawy i zaprzestać starania w tym cyklu?
    Lek nic takiego nie powiedziała, jedynie kazała przyjść w pon (16 dc) sprawdzić dojdzie do pekniecia pecherzyków.

renieczka lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie pekna oba. Tak obstawiam. Niebawem peknie 19, zacznie sie produkacja progesteronu, ktory nie pozwoli peknac 14 i ona sie wchlonie :) ale to tylko moje gdybanie. Bez obaw. Jakby byla roznica 1 czy 2 mm to moze, ale ze mniejszy nadrobi 5 to watpie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:32

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowo, te mniejsze nie dojrzeja, powiedziala o dwoch bo z tych jest szansa.Moze byc tak ze tylko jeden bedzie zaplodniony.Albo oba jesli oba pekna bo z tym tez roznie bywa.Albo zaden.U mnie w zeszlym miesiacu byly dwa i dupa.Teraz jeden i tez malenstwa jakoes.Dostaniesz pregnyl na pekniecie czy czeka gin czy same pekna? Spokojnie.Figielek tu chyba ostatnio miala 3 a zaplodnione 2 (o ile mnie pamiec nie myli)Kazda z nas lykajac clo na ciaze blizniacza musi byc gotowa, ciaze mnoga.Wyraznie pisA o tym w ulotce.
    Pecherzyki piekne uhodowalas.Moje gratulacje.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, zostałam poinformowana przez lekarza przed podjęciem decyzji o clo o ciąży bliźniaczej i dokładnie w ulotce też to jest napisane. Nie zdawałam sobie natomiast sprawy, że ten lek na mnie tak podziała i może być szczególnie hardcorowo...
    Jestem zatem gotowa na ciążę bliźniaczą, ale do większej ilości perełek mam wątpliwość, stąd moje wcześniejsze pytanie.
    Gin czeka aż same pękną...zobacze co pokaże w poniedziałek monitoring i co zaplanujemy dalej, gdyby się teraz nie powiodło.
    Poza clo biore bromergon oraz glucophage.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Byłam na monitoringu i powracam z informacjami jak obiecałam.
    Dziś mój 13 dc i sa dwa pęcherzyki 19 mm, 14 mm :-)
    oraz jak to lek powiedział sa inne drobniejsze. A dokłądnie słowa brzmiały "oby mi tu Pani nie zaszła w jakąś trojaczą ciąże..., rozumiem, że na bliźniaki jesteście ew gotowi..?"
    Help! co o tym myślicie???
    W moim przypadku podwójne szczęście jest do zaakceptowania, ale nie wiecej na raz :( Czy powinnam mieć obawy i zaprzestać starania w tym cyklu?
    Lek nic takiego nie powiedziała, jedynie kazała przyjść w pon (16 dc) sprawdzić dojdzie do pekniecia pecherzyków.
    Ja ma teraz tj miałam w Sr 3 pęcherzyki odpowiednio 14,15 i 16 mm...i działać będę...dzis czeka mnie podgląd i zastrzyk. Tak wiec nie zachodz w głowę tylko dzisiaj :) dziewczyny dobrze pisa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:09

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka...jeszcze 4,5h w pracy...jajniki pracują...czuje to :P

<3
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście wszystkie nieocenione :-)Będę w takim razie działać :D
    Zakazu od lekarza nie dostałam, więc faktycznie czemu nie próbować. Zapewne macie dużo racji w tym co napisałyście

Andzia1984 daj znać jak tam Twój podgląd wypadnie. Nie zazdroszczę Ci tylu godzin w pracy....

Andzia1984 lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Dziewczyny jesteście wszystkie nieocenione :-)Będę w takim razie działać :D
    Zakazu od lekarza nie dostałam, więc faktycznie czemu nie próbować. Zapewne macie dużo racji w tym co napisałyście

Andzia1984 daj znać jak tam Twój podgląd wypadnie. Nie zazdroszczę Ci tylu godzin w pracy....
    Odliczam na placach dni w pracy, potem bezrobocie wita.
    Sama jestem ciekawe co tam się porobiło przez te 2 dni ;-)
    Pamiętam jak pierwszy raz sie staraliśmy to przy 5 pęcherzykach byl zakaz...i wtedy wszystkie pękł :D

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie fajnie w sensie widac ze porządnie jajniki pracują ja zawsze 1 marny pęcherzyk mam:P

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Amus - mi tez to dziwne się wydaje. Bo skoro pęcherzyki rosną, to może jest problem w pękaniu.

Merlin sprawdzili Ci to - czy pęcherzyki pękają?

Po tym monitoringu za dwa dni mialam samo usg zeby sprawdzic wlasnie
    i po tym zapisal clo bo powiedzial ze nic z tego nie bedzie :(

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale macie fajnie w sensie widac ze porządnie jajniki pracują ja zawsze 1 marny pęcherzyk mam:P
    Nie martw się, ja naturalnie też mam tylko 1 pęcherzyk :D
    Ostatnio pierwszy raz lekarz pokazał mi pęcherzyk z widoczną w środku komórką jajową.

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ