X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, świetna jesteś :) zawsze gotowa radzić :) super!!!

tulipanna, Anatolka lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info i słowa otuchy. Jutro (mój 13 dc) i idę na monitoring. Mam nadzieje, że usłyszę dobre wieści.
    P.s. Oczywiście dziękuje za przyjęcie ;-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa witaj! daj znać nam jutro po monicie!!:)

• Yousee Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa witamy :) Izaboo posłuchaj Anatolki i skonsultuj się z innym ginem lub endokrynologiem, nie pozwól, żeby tak Cię traktował i usuwał problemy, a nie rozwiązywał. Dawaj znać :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowo, pamietaj ze tu o nas trzeba dbac i zdawac bam relacje:) nie zapimnij jutro sie odezwac:)

KathleenPL lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapomnę, obiecuję ;-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna mialas racje. Bylismy dzisiaj w Novum na badaniu. Dzizas... Myslalam, ze padnę ze smiechu. Jeszcze ktoś wychodzil z pokoiku obok i tak drzwiami trzaskal. Mój P sie stresowal, a ja smiechawke co chwilę mialam XD

Po wyniki P jedzie jutro z rana wiec dopiero wtedy będzie wiadomo co dalej. Musze sie do mojej ginki ustawic wreszcie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa, witaj! Daj znać jutro jak po monicie.

Anatolka, kocham Twoje zdrowe podejście do sprawy :)

Pabelka, zdrowiej, Kathleen, mam nadzieję, że pływaki będą powyżej wszystkich norm :)

Myśmy właśnie dojechali do Polski, padam spać, już odliczam dni do przeprowadzki z powrotem na dobre. Od jutra biorę Clo, oby zadziałało tym razem aż do zielonego kropka :)
    Obawy mam tylko takie, że skoro @ teraz taka skąpa, to pewnie Clo mi zmasakrowało endometrium i było tak cienkie, że ciężko o zagnieżdżenie… To oczywiście tylko moje spekulacje, ale kurczę jeszcze w tym cyklu też nie mam jak zrobić monitu w połowie cyklu…

Dobranoc, niech jajka pięknie rosną ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Myśmy właśnie dojechali do Polski, padam spać, już odliczam dni do przeprowadzki z powrotem na dobre. Od jutra biorę Clo, oby zadziałało tym razem aż do zielonego kropka :)
    Obawy mam tylko takie, że skoro @ teraz taka skąpa, to pewnie Clo mi zmasakrowało endometrium i było tak cienkie, że ciężko o zagnieżdżenie… To oczywiście tylko moje spekulacje, ale kurczę jeszcze w tym cyklu też nie mam jak zrobić monitu w połowie cyklu…

No ja biore od wczoraj wiec jesteśmy prawie rowno. I raczej tez bez monitu będzie, nie mam kasy, a w Luxie chcą skierowania od Luxowego lekarza. :/ Wiec obie będziemy zyly w nieświadomości w tym cyklu :D

Trzymajcie sie dziewczynki i oby sie udało! Ja sie cholernie boje klątwy laparo wiec oddalam to ile sie da!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Tulipanna mialas racje. Bylismy dzisiaj w Novum na badaniu. Dzizas... Myslalam, ze padnę ze smiechu. Jeszcze ktoś wychodzil z pokoiku obok i tak drzwiami trzaskal. Mój P sie stresowal, a ja smiechawke co chwilę mialam XD

Po wyniki P jedzie jutro z rana wiec dopiero wtedy będzie wiadomo co dalej. Musze sie do mojej ginki ustawic wreszcie.
    Noooo najgorsze jak on soe probuje skoncentrowac a Ty sie smiejesz..:)A to wrecz taka glupawka smiechawka czlowieka ogarnia:)

KathleenPL lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Cześć ,jeżeli można i mnie przyjmiecie z chęcią do Was dołącze. Obecnie jest to mój pierwszy cykli z clo i na prawym jajniku w 11 dc mam pęcherzyk dominujący 1,54 cm i na lewym 0,9 cm. Myślicie, że to ok? Nigdy wcześniej nie miałam owulacji i nie zaobserwowano u mnie pęcherzyków dominujących... Będę wdzięczna za info
    jak podrosnie to bedzie idealny, ale pecherzyk rosnie codziennie az osiaga swoja wielkosc dana dla indywidualnej kobiety, wiec szansa jest.

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    W ogole zerknelam na Twoje stare posty. Starsza sie bezskutecznie od 5lat. Hormony masz porozwalane, walczysz z otyloscia i nie bylas u endokrynologa. Izaboo, potrzebujesz chyba solidnego kopniaka, zeby wziac sie za badania u porzadnego specjalisty.

Lekarz z Wawy-nie badal, wciskal tabsy, wiec zostawilas go. A ten jest chyba jeszcze gorszy! Spojrz na post (swoj wlasny) z 7 wrzesnia, pisalas, ze lekarz po wizycie po wakacjach stwierdzil brak pecherzyka i powiedzial, ze pewnie pekl. A w poscie z 11 wrzesnia piszesz, ze masz 4cm torbiel. To co, slepy byl 4 dni wczesniej? Torbiel do 4cm w 4 dni nie urosla- to przeciez niepekniety pecherzyk, wiec on tam byl juz 7wrzesnia! Poza tym jak lekarz ginekolog moze powiedziec "najlepiej wyciac jajniki"? Mlodej dziewczynie, ktora jeszcze nie rodzila i ktora chce zostac mama?! Na litosc boska! Pewnie, wytniemy to nie beda sie robily torbiele, bo nie beda sie mialy gdzie robic. Po problemie. Genialny pomysl! A moze znalazlby przyczyne, z powodu ktorej w ogole robia sie te torbiele? Pewnie nie ma piku LH w okolicach owulacji. Zapewne tak jest skoro testy owulacyjne wychodza negatywne. Jak gin moze doprowadzic do tego, ze mdlejesz na ulicy i zbieraja Cie do szpitala, albo do tego, ze krwawisz caly miesiac? Robilas badania morfologii i zelaza z krwi?

Ogarnij sie dla swojego dobra. To, ze pomogl Twojej sistrze to nie znaczy, ze dla Ciebie jest dobry, bo z tego co piszesz to wyglada zupelnie inaczej. Jak nie ma piku LH w organizmie i nie pekaja pecherzyki to podaje sie pacjentkom zastrzyki na pekanie. Dlaczego tego nie stosuje skoro ewidentnie masz problem? Nie mozesz miec co chwile laparoskopii, bo to zmniejsza rezerwe jajnikowa i to nie jest rozwiazanie problemu tylko leczenie skutkow, a wlasciwie pozbywanie sie ich. Ne obrazaj sie przypadkiem tylko wez w garsc i szukaj pomocy. Ja ginekologow przerobilam w zyciu 6 czy 7 jak im marnie szlo leczenie...
    Hej wielki dzięki za twoje słowa. Masz racje muszę zmienić lekarza. Zabieram się za szukanie

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Hej wielki dzięki za twoje słowa. Masz racje muszę zmienić lekarza. Zabieram się za szukanie

Ciesze sie Kochana :) naprodukowalam sie, naprzegladalam Twoich starych postow, wykres, ale widze, ze jesli chcesz szukac to bylo warto :) jak ten termin do endokrynologa w Opocznie? Bo tam mieszkasz, tak?

Informacje o endo wzielam z www.kolejki.nfz.gov.pl Wpisuje sie poradnia endokrynologiczna, wybiera wojewodztwo i wyskakuja adresy, telefony i czas oczekiwania. Podobnie inni specjalisci np poradnia ginekologiczna i beda dane na takiej samej zasadzie podane.

Proponuje jak zadzwonisz do tej poradni endokrynologicznej spytac o nazwisko lekarza czy lekarzy i nie zapisywac sie od razu, tylko siasc do kompa i przejrzec opinie na znany lekarz, czy dobry lekarz... Sa tacy, ktorzy od gory do dolu sa zle oceniani i im dziekujemy ;) jak sa mieszane opinie to warto sprobowac jesli nie ma zbyt duzego wyboru :) powodzenia i pokaz wyniki jak odbierzesz, zobaczymy co Ci tam pozlecal ten gin euGeniusz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 08:28

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Anatolko, wyglada na to, ze Izaboo się ogarnela.Reprymenda sie przydala. Izunia-glowa do gory.Szukaj gdzies dalej gina-dobrego gina.My tu w czeaci dojezdzamy:Amus do swojego 30 km, ja 60..niektore dziewczyny do klinik tez blisko nie maja..Moze rzuc haslo skad jestes, z jakich okolic, moze ktoras dziewczyna Ci kogos poradzi

Yousee lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Sowa, witaj! Daj znać jutro jak po monicie.

Anatolka, kocham Twoje zdrowe podejście do sprawy :)

Pabelka, zdrowiej, Kathleen, mam nadzieję, że pływaki będą powyżej wszystkich norm :)

Moze powiedz ginowi o skapej miesiaczce. Jest lek estrofem na wzrost endometrium, bo CLO faktycznie je uposledza.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Głowa mi dzis pęka a w pracy do 20,30 :-(
    Jajniki mnie kłują raz prawy raz lewy...
    byle do wieczora i bedzie wszystko jasne..

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia współczuje:( tyle godzin;/
    a mnie dziewczyny zadziwia wpływ CLO na( moje) endo!
    zawsze mialam skąpe miesiączki wręcz plamienia endo cienkie jak nie wiem a od czasu brania Clo ładnie rośnie nawet do 12 mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    zawsze mialam skąpe miesiączki wręcz plamienia endo cienkie jak nie wiem a od czasu brania Clo ładnie rośnie nawet do 12 mm
    bo to zalezy od danej osoby jak na nia dziala clo. U mnie tez poki co nie jest zle.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    To u mnie powinno byc idealne, cieknie ze mnie jak z zepsutego kranu. Wczoraj sie @ rozkrecila i byl hardcore! Dzisiaj juz spokojniej.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka dokładnie
    u mnie minusem z kolei jest podoszenie TSH i to znacznie ale gin powiedzial ze dobrze obmyśliłam plan zwiększenia dawki przed przyjęciem CLO;)
    Kathleen współczucia!!

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ