CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka, świetna jesteś
zawsze gotowa radzić
super!!!
tulipanna, Anatolka lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualny
-
Sowaa witamy
Izaboo posłuchaj Anatolki i skonsultuj się z innym ginem lub endokrynologiem, nie pozwól, żeby tak Cię traktował i usuwał problemy, a nie rozwiązywał. Dawaj znać
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Tulipanna mialas racje. Bylismy dzisiaj w Novum na badaniu. Dzizas... Myslalam, ze padnę ze smiechu. Jeszcze ktoś wychodzil z pokoiku obok i tak drzwiami trzaskal. Mój P sie stresowal, a ja smiechawke co chwilę mialam
Po wyniki P jedzie jutro z rana wiec dopiero wtedy będzie wiadomo co dalej. Musze sie do mojej ginki ustawic wreszcie. -
Sowa, witaj! Daj znać jutro jak po monicie.
Anatolka, kocham Twoje zdrowe podejście do sprawy
Pabelka, zdrowiej, Kathleen, mam nadzieję, że pływaki będą powyżej wszystkich norm
Myśmy właśnie dojechali do Polski, padam spać, już odliczam dni do przeprowadzki z powrotem na dobre. Od jutra biorę Clo, oby zadziałało tym razem aż do zielonego kropka
Obawy mam tylko takie, że skoro @ teraz taka skąpa, to pewnie Clo mi zmasakrowało endometrium i było tak cienkie, że ciężko o zagnieżdżenie… To oczywiście tylko moje spekulacje, ale kurczę jeszcze w tym cyklu też nie mam jak zrobić monitu w połowie cyklu…
Dobranoc, niech jajka pięknie rosną
-
ale.ale wrote:Myśmy właśnie dojechali do Polski, padam spać, już odliczam dni do przeprowadzki z powrotem na dobre. Od jutra biorę Clo, oby zadziałało tym razem aż do zielonego kropka
Obawy mam tylko takie, że skoro @ teraz taka skąpa, to pewnie Clo mi zmasakrowało endometrium i było tak cienkie, że ciężko o zagnieżdżenie… To oczywiście tylko moje spekulacje, ale kurczę jeszcze w tym cyklu też nie mam jak zrobić monitu w połowie cyklu…
No ja biore od wczoraj wiec jesteśmy prawie rowno. I raczej tez bez monitu będzie, nie mam kasy, a w Luxie chcą skierowania od Luxowego lekarza.Wiec obie będziemy zyly w nieświadomości w tym cyklu
Trzymajcie sie dziewczynki i oby sie udało! Ja sie cholernie boje klątwy laparo wiec oddalam to ile sie da! -
KathleenPL wrote:Tulipanna mialas racje. Bylismy dzisiaj w Novum na badaniu. Dzizas... Myslalam, ze padnę ze smiechu. Jeszcze ktoś wychodzil z pokoiku obok i tak drzwiami trzaskal. Mój P sie stresowal, a ja smiechawke co chwilę mialam
Po wyniki P jedzie jutro z rana wiec dopiero wtedy będzie wiadomo co dalej. Musze sie do mojej ginki ustawic wreszcie.KathleenPL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySowaa wrote:Cześć ,jeżeli można i mnie przyjmiecie z chęcią do Was dołącze. Obecnie jest to mój pierwszy cykli z clo i na prawym jajniku w 11 dc mam pęcherzyk dominujący 1,54 cm i na lewym 0,9 cm. Myślicie, że to ok? Nigdy wcześniej nie miałam owulacji i nie zaobserwowano u mnie pęcherzyków dominujących... Będę wdzięczna za info
-
Anatolka wrote:W ogole zerknelam na Twoje stare posty. Starsza sie bezskutecznie od 5lat. Hormony masz porozwalane, walczysz z otyloscia i nie bylas u endokrynologa. Izaboo, potrzebujesz chyba solidnego kopniaka, zeby wziac sie za badania u porzadnego specjalisty.
Lekarz z Wawy-nie badal, wciskal tabsy, wiec zostawilas go. A ten jest chyba jeszcze gorszy! Spojrz na post (swoj wlasny) z 7 wrzesnia, pisalas, ze lekarz po wizycie po wakacjach stwierdzil brak pecherzyka i powiedzial, ze pewnie pekl. A w poscie z 11 wrzesnia piszesz, ze masz 4cm torbiel. To co, slepy byl 4 dni wczesniej? Torbiel do 4cm w 4 dni nie urosla- to przeciez niepekniety pecherzyk, wiec on tam byl juz 7wrzesnia! Poza tym jak lekarz ginekolog moze powiedziec "najlepiej wyciac jajniki"? Mlodej dziewczynie, ktora jeszcze nie rodzila i ktora chce zostac mama?! Na litosc boska! Pewnie, wytniemy to nie beda sie robily torbiele, bo nie beda sie mialy gdzie robic. Po problemie. Genialny pomysl! A moze znalazlby przyczyne, z powodu ktorej w ogole robia sie te torbiele? Pewnie nie ma piku LH w okolicach owulacji. Zapewne tak jest skoro testy owulacyjne wychodza negatywne. Jak gin moze doprowadzic do tego, ze mdlejesz na ulicy i zbieraja Cie do szpitala, albo do tego, ze krwawisz caly miesiac? Robilas badania morfologii i zelaza z krwi?
Ogarnij sie dla swojego dobra. To, ze pomogl Twojej sistrze to nie znaczy, ze dla Ciebie jest dobry, bo z tego co piszesz to wyglada zupelnie inaczej. Jak nie ma piku LH w organizmie i nie pekaja pecherzyki to podaje sie pacjentkom zastrzyki na pekanie. Dlaczego tego nie stosuje skoro ewidentnie masz problem? Nie mozesz miec co chwile laparoskopii, bo to zmniejsza rezerwe jajnikowa i to nie jest rozwiazanie problemu tylko leczenie skutkow, a wlasciwie pozbywanie sie ich. Ne obrazaj sie przypadkiem tylko wez w garsc i szukaj pomocy. Ja ginekologow przerobilam w zyciu 6 czy 7 jak im marnie szlo leczenie...
Anatolka lubi tę wiadomość
-
izaboo wrote:Hej wielki dzięki za twoje słowa. Masz racje muszę zmienić lekarza. Zabieram się za szukanie
Ciesze sie Kochananaprodukowalam sie, naprzegladalam Twoich starych postow, wykres, ale widze, ze jesli chcesz szukac to bylo warto
jak ten termin do endokrynologa w Opocznie? Bo tam mieszkasz, tak?
Informacje o endo wzielam z www.kolejki.nfz.gov.pl Wpisuje sie poradnia endokrynologiczna, wybiera wojewodztwo i wyskakuja adresy, telefony i czas oczekiwania. Podobnie inni specjalisci np poradnia ginekologiczna i beda dane na takiej samej zasadzie podane.
Proponuje jak zadzwonisz do tej poradni endokrynologicznej spytac o nazwisko lekarza czy lekarzy i nie zapisywac sie od razu, tylko siasc do kompa i przejrzec opinie na znany lekarz, czy dobry lekarz... Sa tacy, ktorzy od gory do dolu sa zle oceniani i im dziekujemyjak sa mieszane opinie to warto sprobowac jesli nie ma zbyt duzego wyboru
powodzenia i pokaz wyniki jak odbierzesz, zobaczymy co Ci tam pozlecal ten gin euGeniusz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 08:28
-
No Anatolko, wyglada na to, ze Izaboo się ogarnela.Reprymenda sie przydala. Izunia-glowa do gory.Szukaj gdzies dalej gina-dobrego gina.My tu w czeaci dojezdzamy:Amus do swojego 30 km, ja 60..niektore dziewczyny do klinik tez blisko nie maja..Moze rzuc haslo skad jestes, z jakich okolic, moze ktoras dziewczyna Ci kogos poradzi
Yousee lubi tę wiadomość
-
ale.ale wrote:Sowa, witaj! Daj znać jutro jak po monicie.
Anatolka, kocham Twoje zdrowe podejście do sprawy
Pabelka, zdrowiej, Kathleen, mam nadzieję, że pływaki będą powyżej wszystkich norm
Myśmy właśnie dojechali do Polski, padam spać, już odliczam dni do przeprowadzki z powrotem na dobre. Od jutra biorę Clo, oby zadziałało tym razem aż do zielonego kropka
Moze powiedz ginowi o skapej miesiaczce. Jest lek estrofem na wzrost endometrium, bo CLO faktycznie je uposledza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Andzia współczuje:( tyle godzin;/
a mnie dziewczyny zadziwia wpływ CLO na( moje) endo!
zawsze mialam skąpe miesiączki wręcz plamienia endo cienkie jak nie wiem a od czasu brania Clo ładnie rośnie nawet do 12 mm -
Amus87 wrote:Andzia współczuje:( tyle godzin;/
a mnie dziewczyny zadziwia wpływ CLO na( moje) endo!
zawsze mialam skąpe miesiączki wręcz plamienia endo cienkie jak nie wiem a od czasu brania Clo ładnie rośnie nawet do 12 mm -
nick nieaktualny