X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaatolko, brawo z powodu zastrzyku!<dumna z Nieustraszonej Anatolki Pokonuujacej Strach> Brawo!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Anaatolko, brawo z powodu zastrzyku!<dumna z Nieustraszonej Anatolki Pokonuujacej Strach> Brawo!

Dzieki ;) ciekawe czy moj maz tez okaze tyle dumy ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dzieki ;) ciekawe czy moj maz tez okaze tyle dumy ;)
    Łaj, dopiero przeczytałam.
    Brawo za odwage!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Łaj, dopiero przeczytałam.
    Brawo za odwage!

Dzieki :) mam nadzieje, ze sie nie pogniewalas za to co napisalam. Tez mialam w szkole kolege, ktory cpal. W pewnym momencie przekonalimsy sie wszyscy, ze jedno mowil a druge robil...

Ooo prosze, juz bozonarodzeniowa reklama...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 09:42

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dobre doświadczenie z psychiatrą gorsze z psychologiem
    wiecej i lepiej sobie pogadałam z tym 1 owszem leki dostałam i tak jak dziewczyny piszą leki tak po pokolo miesiacu zaczynają działać
    wizyty mialam co 2 tygodnie by skontrolować samopoczucie
    ja chodziłam też na terapię dzienną 3 miesięczną grupową i też byłam zadowolona aczkolwiek w takiej grupie mocno zaciśniają się więzi i pptem trudno sie rozstać( spotkania od pon do czwartku w grupie 12 osób plus 2 terapeutów ( 3h) a w piątki indywidualna z psychologiem) ja chodziłam do Gliwic

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Amus, Ty mialas depresje po porodzie jak dobrze pamietam? Wydaje mi sie, ze na frustracje i nerwy z powodu niepowodzenia wystarczy psycholog. Ja potrzebowala rozmowy, wysluchania i podpowiedzi jak radzic sobie ze stresem i ze wscibstwem wszystkich, ktorzy daja dobre rady. Dostalam od psychologa to, czego oczekiwalam. Lekow na stale zdecydowanie nie potrzebuje, bo nie mam depresji tylko nagromadzone poklady frustracji i rozczarowania, z ktorymi sobie teraz juz dobrze radze :) a "uspokajacz-rozluzniacz" po transferze jest praktycznie standardem, taki ktory dziala od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 10:01

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nati85 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. mam pytanie do doświadczonych koleżanek odnośnie stosowania clo. mam pcos . w związku z tym, że od 1,5 roku beskutecznie sie staram lekarz zalecił branie clo od 5-9 dnia cyklu. w zwiąku z tym mam pytanie: w którym dniu cyklu powinna nastapic owulacja? i czy mogę stosowac go z przerwami (mój mąż czesto wyjezdza w delagacje i może się zdarzyc ze nie bedzie go wtedy kiedy ma być). dzieki

Synus 2011
    Coreczka 2016
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, do 10 dni od ostatnej tabletki. Mozesz brac w 1 miesiacu, pozniej miec przerwe i dopiero w kolejnym. Wazne, ze zawsze zaczyna sie na poczatku cyklu od 3-5 dnia bierze sie pierwsza tabletke.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje wlasnie z lekarzami ktorzy przepisuja leki, tzn z psychiatrami. Jestem psychologiem i wiem ze z tymi lekami bywa roznie, sa tez rozne zaburzenia, bardziej zaawansowane i mniej, trudno dobrac czasami leki bo to zalezy od neuroprzekaznikow w mozgu, a tego nie mozna typowo zbadac. Wiec te leki sa czesto na chybil trafił. Natomiast dobrym w sumie uspokajaczem jest hydroksyzyna, biorac male dawki uspokaja i nie uzaleznia. W syropie np podaje sie ten lek dzieciom, takze nie jest to jakis inwazyjny lek.

• nati85 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki bardzo. a wiesz może kiedy najwcześniej? lekarka mówiła, że powinniśmy współżyc od 10 dc. nie dość że mam problem z zajściem w ciążę to jeszcze muszę to zgrać z wyjazadami mojego męża.

Andzia1984 lubi tę wiadomość

Synus 2011
    Coreczka 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati85 wrote:
    Witam. mam pytanie do doświadczonych koleżanek odnośnie stosowania clo. mam pcos . w związku z tym, że od 1,5 roku beskutecznie sie staram lekarz zalecił branie clo od 5-9 dnia cyklu. w zwiąku z tym mam pytanie: w którym dniu cyklu powinna nastapic owulacja? i czy mogę stosowac go z przerwami (mój mąż czesto wyjezdza w delagacje i może się zdarzyc ze nie bedzie go wtedy kiedy ma być). dzieki
    do 10 dni powinna byc, ale z przerwami to mozesz, byle brac od 5-9 dnia cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati85 wrote:
    dzieki bardzo. a wiesz może kiedy najwcześniej? lekarka mówiła, że powinniśmy współżyc od 10 dc. nie dość że mam problem z zajściem w ciążę to jeszcze muszę to zgrać z wyjazadami mojego męża.
    od 10 dnia cyklu do 20 dnia cyklu, mozna co 2 dzien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze dodajac to ja chyba tez wezme cos uspokajacego przed badaniem HSG, mimo ze ide prywatnie tzn dopiero w styczniu/lutym ale i tak o tym mysle, bo sie troche boje tego bolu.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati85 wrote:
    Witaj w klubie! Najlepiej jakbyś kontrolowala na monitoringu owulacje

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nati85 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka kazała mi mi monitorować cykl.Teraz mój mąż będzie od 13dc dlatego chciałam wiedzieć czy to ma sens. Moje cykle z reguły są 35 dniowe. Dodam ze mam już dziecko ale w pierwszą ciążę zaszlam bez problemu

Synus 2011
    Coreczka 2016
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati85 wrote:
    Lekarka kazała mi mi monitorować cykl.Teraz mój mąż będzie od 13dc dlatego chciałam wiedzieć czy to ma sens. Moje cykle z reguły są 35 dniowe. Dodam ze mam już dziecko ale w pierwszą ciążę zaszlam bez problemu
    To mamy dużo wspólnego, przy czym ja mam cykle 28-29 dniowe. Ile ma Twój szkrab?

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 12dc, w 10dc miałam podany za trzy Ovitrlle, wiec dzisiaj do południa powinna być owulacja. Wieczorem idę do giną sprawdzić czy pęcherzyk pękł.

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, wcinasz ananasa? ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A tak jeszcze dodajac to ja chyba tez wezme cos uspokajacego przed badaniem HSG, mimo ze ide prywatnie tzn dopiero w styczniu/lutym ale i tak o tym mysle, bo sie troche boje tego bolu.

Badanie HSG jest do przeżycia, nic przyjemnego wiadomo, ale kilka sekund i po badaniu. Badanie robiłam prywatni i nie miałam znieczulenia, jedynie dostałam jakąś ziołową tabletkę rozkurczową.
    Tez przed badaniem sie stresowałam, odwlekalam zamiast isc z marszu.

aszka lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mbie od 3 dni zalewa sluz..tez tak macie? Dosc rzadki,mleczny.Nic mnie nie swedzi, nie piecze, jest bezwonny i dosc rzadki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 13:03

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ