X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy leb w leb Pirelko, ja tez 19dc

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Nooo mnie wczoraj zalal sluz, taki przezroczysto mleczny i mega rzadki, az mokro mi sie zrobilo..Nie wiem czy to normalne.Tez tak macie? Tak kilka razy wieczorem ze mnie poplynelo..
    Anka, Tobie dzis podglad zrobia? 01.11?Ale masz chody u gina:)
    Anatolko baaardzo dziekuje za wyjasnienie:)
    Jutro...gin jest od 19.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Idziemy leb w leb Pirelko, ja tez 19dc
    O widzisz :) tylko ja na czysto bez żadnych leków :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    czy clo jeszcze aktualne? chętnie odkupię. mam hsg w następnym cyklu i lekarz powiedział że jeszcze na ten cykl mogę wziąć ale chyba już nie zdążę się na wizytę umówić. napisałabym na priv ale trzeba się wcześniej zafriendować ;)
    Niestety już zarezerwowany ;) mam jeszcze tylko duphaston 2 opakowania.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Niestety już zarezerwowany ;) mam jeszcze tylko duphaston 2 opakowania.
    W jakiej cenie? ;-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    W jakiej cenie? ;-)
    Ja kupowałam opakowanie za ok. 30 zł z tym, że dochodzi wysyłka. Możemy się jakoś dogadać ;)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    kurcze szkoda :( to chyba będzie cykl z samą metforminą. ciekawe czy po półrocznej kuracji clo coś się w temacie zmieniło i owulacja jesnak będzie??? czy to wogóle możliwe
    Moja kolezanka po pól roku odstawila clo o wszelake inne leki i zaciazyla w cyklu bez niczego :D

Yousee, pirelka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, Tulipanna ja też dziś 19dc :)

tulipanna lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Moja kolezanka po pól roku odstawila clo o wszelake inne leki i zaciazyla w cyklu bez niczego :D
    No właśnie ja też wszystko odstawiłam, skoro tyle czasu nie pomogło a wyniki nie są złe to na spokojnie może bez niczego się uda. Jeśli nie to podejmiemy dalsze kroki w monitorowaniu dokładnym cyklu ale bez leków ;)

Yousee fajnie, widzę, że we 3 idziemy łeb w łeb :D

• Yousee Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No właśnie ja też wszystko odstawiłam, skoro tyle czasu nie pomogło a wyniki nie są złe to na spokojnie może bez niczego się uda. Jeśli nie to podejmiemy dalsze kroki w monitorowaniu dokładnym cyklu ale bez leków ;)

Yousee fajnie, widzę, że we 3 idziemy łeb w łeb :D

Ja też już wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. Co prawda biorę Clo i chodzę na monity, badam hormony itp, ale może po prostu nie dane mi być matką i muszę się z tym pogodzić.

Takie życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 17:48

Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam podobne myśli, ale tylko na kilka sekund.. doszłam do wniosku, że uda się bez leków :) bez myślenia o tym, bez kontrolowania wszystkiego, bez ciągłych regularnych badań. To niestety stresuje i wymaga od nas mobilizacji i synchronizacji, psychicznie choćby człowiek nie chciał, siłą rzeczy myśli się o tym i blokuje organizm.
    Do mnie nadszedł ten moment po kilku mies. kiedy jestem w stanie odłożyć wszystko i cieszyć się tym, że nie muszę nic brać. Kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia i nie można myśleć, że odpuściłam.. oj nie! nadal mi zależy, ale jednak trzeba żyć, dbać o siebie i swój rozwój, zmiany. Nie można ciągle czekać od odliczać od miesiączki do miesiączki. Po jakimś czasie można zwariować, a tak minie Nam kilka cennych lat!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 18:00

• Yousee Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Też miałam podobne myśli, ale tylko na kilka sekund.. doszłam do wniosku, że uda się bez leków :) bez myślenia o tym, bez kontrolowania wszystkiego, bez ciągłych regularnych badań. To niestety stresuje i wymaga od nas mobilizacji i synchronizacji, psychicznie choćby człowiek nie chciał, siłą rzeczy myśli się o tym i blokuje organizm.
    Do mnie nadszedł ten moment po kilku mies. kiedy jestem w stanie odłożyć wszystko i cieszyć się tym, że nie muszę nic brać. Kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia i nie można myśleć, że odpuściłam.. oj nie! nadal mi zależy, ale jednak trzeba żyć, dbać o siebie i swój rozwój, zmiany. Nie można ciągle czekać od odliczać od miesiączki do miesiączki. Po jakimś czasie można zwariować, a tak minie Nam kilka cennych lat!
    Pirelka, mi też zależy, ale tak jak piszesz - nie można żyć ciągle czekając na owulację i miesiączkę.
    W tym sensie odpuszczam, będzie jak będzie. Mam nadzieję, że doczekam się upragnionego szkraba, ale nie chcę podporządkować całego życia kontroli cyklów.
    Pamiętam, jak zapisałam się na owu to w głowie tylko miałam "duphaston", "dzień płodny" itp... to nie sprzyja serduszkowaniu, ani nie pomaga psychicznie.
    Chcę się leczyć, jeśli coś nie domaga chociaż też wolałbym bez leków, ale nie chcę stać się niewolnicą pragnienia oraz potępioną przez otoczenie, bo nie mam dziecka.
    będzie dobrze, tak czy inaczej :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Księga Hioba
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Pirelka, mi też zależy, ale tak jak piszesz - nie można żyć ciągle czekając na owulację i miesiączkę.
    W tym sensie odpuszczam, będzie jak będzie. Mam nadzieję, że doczekam się upragnionego szkraba, ale nie chcę podporządkować całego życia kontroli cyklów.
    Pamiętam, jak zapisałam się na owu to w głowie tylko miałam "duphaston", "dzień płodny" itp... to nie sprzyja serduszkowaniu, ani nie pomaga psychicznie.
    Chcę się leczyć, jeśli coś nie domaga chociaż też wolałbym bez leków, ale nie chcę stać się niewolnicą pragnienia oraz potępioną przez otoczenie, bo nie mam dziecka.
    będzie dobrze, tak czy inaczej :)

No i wlasnie moja kumpela tak zrobila. Zajela sie urzadzaniem nowego mieszkania itp. Odstawila leki, przestala cisnąć i zaszla. A, przy okazji, wcześniej złamała noge i byla na zwolnieniu...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • veoh Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    do 10 dni powinno byc.

dzieki aszka <3 zaczynam mierzenie temp :)

kathleen wlasnie moja gin tak mowila czesto po odstawieniu mozna zajsc :)

dziewczyny nie wiem jak dajecie rade, ja juz tak jestem psychicznie zmeczona ze , dalabym sobie spokuj nie mam sily momentami..

gdyby nie fakt staran , chyba bym sie zglosila po andydepresanty;) dawno dawno nie bylam w takim dolku psychicznym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 01:51

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veoh wrote:
    dzieki aszka <3 zaczynam mierzenie temp :)

kathleen wlasnie moja gin tak mowila czesto po odstawieniu mozna zajsc :)

dziewczyny nie wiem jak dajecie rade, ja juz tak jestem psychicznie zmeczona ze , dalabym sobie spokuj nie mam sily momentami..

gdyby nie fakt staran , chyba bym sie zglosila po andydepresanty;) dawno dawno nie bylam w takim dolku psychicznym..

Ja ten weekend wyjątkowo odzywam. @ sie kończy, zrobilam ciasto dyniowe, uwiodlam męża... Taki pierwszy, rodzinny weekend. Ja nie w szkole, maz nie w pracy...

Ale fakt, bylo bardzo źle ostatnio. Czara goryczy przelala się gdy jedna z moich koleżanek zaszla. Nie wytrzymalam. Wylam i wrzeszczalam chyba 15 minut bez przerwy. Teraz... Nie mam sily juz plakac. Nawet jedna kreska juz na mnie nijak wplywa... W pracy nie chce mi sie z nikim gadac, w domu czuje sie lepiej tylko jak P mam przy sobie... Myslalam o psychologu, ale co on pomoże? Nie chce prochów żadnych bo ro nie jest rozwiązanie..m cóż, trzeba żyć jakoś po prostu...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psycholog nie przepisuje prochow. Jestes w duzym bledzie. Rozmawia z pacjentem, a wlasciwie slucha i podopowiada wiele rzeczy, m.in jak radzic sobie ze stresem i nagromadzonymi zlymi emocjami zwiazanymi z niepowodzeniem. Prochy przepisac moze psychiatra i to tez jest czasem pomoc, bo psychiatra ma bardzo duze spectrum lekow do wyboru, nie takie jak lekarz rodzinny czy zwykly specjalista. Moze wypisac takie, ktore nie uzalezniaja i nie wchodza w reakcje z innymi branymi lekami i nie zaklocaja staran. Ja nie bylam u psychiatry, ale rozmawialam o tym. Z moja pania psycholog ostatnio i mi wyjasnila roznice. A temat wyplynal jak powiedzialam, ze moj organizm reaguje na duzy stres wymiotami i ze od zawsze tak mialam. Zastanawialam sie czy po punkcji, jak mi pobiora jajeczka wyhodowane, to czy gin mi moze wypisac cos na wyciszenie na ten czas i na krotki moment po transferze zarodka. Powiedziala, ze moze, ale bezpieczniejsze leki znalazlby psychiatra... Nie bylam, ale zastanawiam sie nad tym, bo wiem, ze po punkcji jak bedziemy czekac czy komorki sie zaplodnia i rozwina stres bedzie ogromny i pozniej po transferze tez... A skoro mialy by byc to leki na kilka dni w sumie i w takim waznym czasie to powaznie sie zastanawiam. Chodzi nie tylko o ukojenie moich nerwow, ale i o bezpieczenstwo zarodeczka...

Miu95 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja raczej obserwuje u swoich ludzi ze leki psychiatryczne to przynosza efekty po jakims czasie regularnego brania.Chyba ze sie chce coś typowo otumaniajacego i dzialajacego jak strzal i glowe to sa te naseny rozne, jak kiedys relanium.
    Owszem z dlugotrwalym stresem trzeba gnqc do psychologa, psychiatry.Po to sa.Ale sa tez smutki i stresy w zyciu człowieka które trzeba przezyc a robienie zaslony dymnej z lekow msci sie pozniej.zwlaszcza jak problem jest nieprzepracowany z psychologiem a zgluszony lekami.Leki tak, ale uwazam ze w polaczwniu z terapia

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ginowie w klinikach nadal wypisuja relanium po punkcji lub transferze, a sa nowsze leki, do ktorych dostep i o ktorych pojecie ma psychiatra... Dlatego mnie to zastanawia, bo ja potrzebuje wyciszenia typowo na kilka dni pozniej, zeby nie wymiotowac, bo to raczej korzystnie na zarodek nie wplynie... W kazdym razie ja nie zaluje, ze sie zapisalam do psychologa. Pomaga mi to wygadanie sie, jestem spokojniejsza, mniej meczaca dla meza, bo nie laze po domu i nie rycze i nie wrzeszcze ciagle. To byla dobra decyzja, ale sama musialam do tego dorosnac. O skierowanie poprosilam gina i wypisal bez problemu i pochwalil nawet, ze sie zdecydowalam, bo widzial, ze jestem klebkiem nerwow...

P.s. sama zrobilam zastrzyk. Mam co prawda jakies 25 min opoznienia w stosunku do planowanej godziny, bo sie "modlilam" nad strzykawka, ale ostatecznie zrobilam sama, bo meza do pracy wyslali... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 08:08

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, ale mam źle doświadczenia. Mój przyjęciem z powodu ogromnej depresji wpadl w uzależnienie od narkotyków. Leczyl sie psychiatrycznie. Opowiadal mi kiedyś o tych wizytach. Lekarz pytam jak sie czuje i czy leki dzialaja, potem wypisywał kolejną receptę i mówil do widzenia. Wizyty nie trwaly dluzej niż 5 minut. P sie cieszył jak wychodzil z receptami bo jak nie mial narkotyków to chwalil sie, ze cpal wlasnie te leki.
    Później rzucił sie pod pociąg...
    Lekarz w ogóle nie probowal mu pomoc. Wciskal tylko prochy i wycieral raczki, a pacjentow przyjmował jak na taśmociągu, w fabryce... Byle wiecej i szybciej.

Dlatego na razie omijam takich specjalistów szerokim łukiem.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja chodze na nfz. Wizyty sa ustalone na 45min dla pacjenta i tyle trwaja. Kwestia znalezienia porzadnego czlowieka i tyle. Mozna go zmienic jak kazdego innego lekarza. Poza tym rozmawiamy o psychologu a nie psychiatrze :) psycholog rozmawia, ale do tych rozmow trzeba dorosnac, a wlasciwie do potrzeby tych rozmow.

P.s. to nie sa Twoje doswiadczenia.

Poza tym, skoro nie zmienil lekarza, tylko bral recepty to nie szukal pomocy tylko "materialu" do dalszego cpania. Na recepte, wiec za grosze pewnie. Bylo Mu wygodnie. Tak mi sie wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 08:20

tulipanna, kapturnica lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ