X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście stron naprodukowaly :D Ja strasznie zaluje, ze w tym cyklu nie podejrze jajek. Przy wyzszej dawce Clo będzie ich wiecej czy jest szansa, ze szybciej urosną?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen ja na 1 tabletce mialam 19 mm w 11 dc przy 1,5 tabletki mualam 26 mm w 11 dc no a w 3 cyklu tez bralam 1,5 tabletki w 12 dc mialam 12 mm:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Biorę glucophage, a moja insulina wystrzeliła w kosmos, a i na czczo bardzo wysoka, więc wiem, że to mój duży problem, a może nawet główy, tak po obciążeni 75g glukozy.
    na Twoim miejscu bym dodala inofolic, nie kosztuje tak duzo a sadze ze wyniki sie poprawia.

Ale mnie brzuch boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:53

Natka098 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na Twoim miejscu bym dodala inofolic, nie kosztuje tak duzo a sadze ze wyniki sie poprawia.

Ale mnie brzuch boli :/

też pije od 9 miesięcy około, jedyne na co zadziałał, to chyba tsh on mi obniżył

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    też pije od 9 miesięcy około, jedyne na co zadziałał, to chyba tsh on mi obniżył
    Natka a u diabetologa bylas?

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Oby tak Anatolka było. Dziś wieczorkiem idę na podglądano i mam nadzieję, że potwierdzę to co napisałaś ;-)

Aneta210 moja lekarka pierwszy cykl z clo powiedziała, żeby próbować na "sucho", natomiast w następnym jakby co to iść na iui. Stwierdziła, że szkoda marnować czasu, a przyczyn niepłodności może być cała tablica.

No właśnie mój lekarz na razie nic nie mówi o jakimś kroku dalej. Powiedział że przy następnym( 3) cyklu na clo nadal chce monitoring robić żebym wiedziała kiedy mniej więcej mam owulke i później żebym nie musiała przychodzić na usg tak często. Ogólnie nie skierował nas na żadne badania. Chyba od nowego roku udamy się do kliniki. No chyba że do tego czasu zdarzy się cud :)

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś byłam, ale stwierdził, iż trzeba trzymać dietę i tyle :) No to trzymam dietę z niskim ig, raz mi to lepiej wychodzi, raz gorzej, teraz się zawzięłam i wszystko zapisuje plus ćwiczenia, mam nadzieje ze pomoże .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    kiedyś byłam, ale stwierdził, iż trzeba trzymać dietę i tyle :) No to trzymam dietę z niskim ig, raz mi to lepiej wychodzi, raz gorzej, teraz się zawzięłam i wszystko zapisuje plus ćwiczenia, mam nadzieje ze pomoże .
    ech ci lekarze, rece opadaja...jak traktuja ludzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ech ci lekarze, rece opadaja...jak traktuja ludzi...

krzywą cukrową mam w normie, więc cukrzycy nie mam, mam problem z wrażliwością na insulinę, nawet po wypiciu tej glukozy w labo myślałam, że odpłynę, zatkało mi ucho zaczęło serce mocniej bić, glukoza dla mnie to jak jakaś trutka

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wracam po monicie. Nie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać....
    Owulacja była tylko jak to mi dr dziś powiedziała były 3 pecherzyki i wszytskie sobie pękły!!! o mamooooo!
    Ostatnio była mowa o 2 a tu niby były 3 jak to, pytam jak to?
    Z mężem wczoraj <3 i teraz zamiast liczyć na cud bede liczyć na okres....

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam głupie pytanie. To znaczy że jest szansa na ciążę mnogą tak? Ale nie musi być mmoga?

Amus87 lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    Zadam głupie pytanie. To znaczy że jest szansa na ciążę mnogą tak? Ale nie musi być mmoga?

Dokładnie tak jak piszesz

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa wooow!! Nie wiem co powiedziec ja przy wiecej niz 2 bym nie wspolzyla no ale to ja...no i nie wiedzialas ale jakum cudem z 2 zrobily sie 3????ten sam dr robil usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:39

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to doktor coś przeoczył chyba :) a ja jestem tak zdeterminowana że chyba i na to bym się zdecydowała:) a bliźniaki to bym bardzo chciała to i trojaczkami bym nie pogardziła. Nigdy nie wiadomo jak będzie w przyszlosci z moja ciążą skoro już teraz jest problem:))

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sam robił USG nawet mi dał zdjęcie (i są dwa pecherzyki jak wam napisałam ostatnio), a dziś szuka cos na tym usg isie pytam czy coś jest nie tak? a on mówi upewniam się czy 3 też pękł i wynika ze wszystkie 3 popękały.
    No i cośnienie mi skoczyło na dwieście. Masakra, przedtem sie denerwowałam a teraz przez te kolejne dni bede odchodzić od rozumu....

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    No to doktor coś przeoczył chyba :) a ja jestem tak zdeterminowana że chyba i na to bym się zdecydowała:) a bliźniaki to bym bardzo chciała to i trojaczkami bym nie pogardziła. Nigdy nie wiadomo jak będzie w przyszlosci z moja ciążą skoro już teraz jest problem:))

Nie jestem az tak zdeterminowana. Choć przez dwa lata zero owulacji, okres ciagle wywoływany tak ten cykl to jakiś sen. Oby zakończenie tego snu było kolorowe ;)

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oby było tak jak sobie marzysz:* jest duże prawdopodobieństwo że zaplodni się jedno jajeczko.

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak Aneta pisze duza szansa by jedno sie zaplodnili takze spokojnie nie mizesz sie denerwowac

Sowaa lubi tę wiadomość

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    To oby było tak jak sobie marzysz:* jest duże prawdopodobieństwo że zaplodni się jedno jajeczko.
    I to właśnie byłoby moje wymarzone zakończenie, jedno jajeczko,jedno zapłodnienie jeden cud :-*
    Mam nadzieje ze niepotrzebnie sie denerwuje na zaś.

Aneta210 lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cię Sowaa nie rozumiem :( nie wiedziałaś, że po Clo możesz mieć ciążę mnogą? Przecież to nie tragedia...

scarllet lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ