CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Anatolko, czy Ty mialas jakies fizyczne objawy tej torbieli?Ja nie wiem..mnie lekko pobolewa ten prawy jajnik..nie caly czas ale jednak..
Żadnych, jakbym coś czuła niepokojącego to bym pobiegła do gina. Założyłam głupio, że nie czułam zwykłego bólu owulacyjnego, bo go przespałam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Zapomnialam o kims i Jej dobrociach?
Aneta210 wrote:U mnie niestety brak wątpliwości, bo jajniki wyglądają jak sitko, są całe usiane cystamiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:03
-
tulipanna wrote:Anatolko, czy Ty mialas jakies fizyczne objawy tej torbieli?Ja nie wiem..mnie lekko pobolewa ten prawy jajnik..nie caly czas ale jednak..
niedługo sie wyjaśni
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualnyHey dziewczęta...co tam u was ...ale piekna pogoda...ja za dwa dni okres powinnam miec ...pewnie bedzie jak zwykle ale trzeba zyc i myśleć pozytywnie ...w tym miesiącu nie mialam czasu na nic wczoraj jak dostałam takiego skurczu jajnika krótko trwal to mowie kurde który to dzień cyklu..
-
Madziara wrote:Hey dziewczęta...co tam u was ...ale piekna pogoda...ja za dwa dni okres powinnam miec ...pewnie bedzie jak zwykle ale trzeba zyc i myśleć pozytywnie ...w tym miesiącu nie mialam czasu na nic wczoraj jak dostałam takiego skurczu jajnika krótko trwal to mowie kurde który to dzień cyklu..
Pogoda az za bardzo dopisuje, oby także w innych sprawach wszystko dopisalo.
Trzymam kciuki
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
nick nieaktualnyA ja znów dziewczyny jajniki mam czyściutkie, są tylko malutkie pęcherzyki które nie rosną, ogólnie nie wskazują na PCOS, ale za to badania nie zostawiają wątpliwości, no może poza stosunkiem LH do FSH bo mam oscylujący w okolicach 1.
Może jakby rosły te pęcherzyki u mnie to by była szansa na jakiś dominujący a tak to jestem w czarnej d. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziara wrote:Natka a ty badalas sobie prolaktyne ...ja tak miałam szukali przyczyny stymulowali Clo i sie okazalo ze prl wysoka jak cholera dlatego nie rosną pęcherzyki nie pękają....;(
A co do innych spraw to i tam słonko zaświeci;)
Tak miałam badaną
Prolaktyna Wynik w surowicy 9,74 ng/ml[1,9-25]
Więc jest ok, kiedyś miałam też badaną z obciążeniem MTC i też było ok po obciążeniu -
nick nieaktualny
-
hej kochane.powolutku dochodze do siebie.jutro na zciagniecie szwow,a w czwartek wkoncu do gina spytac co dalej.mam nadzieje na pozytywy na wizycie...oby gin dal nam zielone swiatelko.mamy 3 m-mce na naturalna ciaze,nastepny krok to iui,ale o tym narazie nie mysle bo wierze ze nam sie uda naturalnie zaciazyc juz teraz!!!
Powodzeniaaszka, Amus87, olka30, ale.ale lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Wiecie co, moze pobolewac od tego, ze jak pecherzyk pekl i pojawil sie ten plyn to on tam podraznia otrzewna w srodku i boli.
To by było dobre uzasadnienie tego bólu. Mnie w przypadku tych 3szt pęcherzyków to chyba tam zalalo i stąd ten przerazliwy bol.Aneta210 lubi tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Natka098 wrote:"Diagnoza PCOS
Aby postawić pozytywną diagnozę, dwa z poniższych kryteriów muszą być spełnione (wg. standardów z Rotterdamu 2003):
brak lub oligoowulacje
kliniczne lub biochemiczne oznaki androgenizacji
torbielowate jajniki (> 12 pęcherzyków w jajniku lub objętość jajników > 10 ml)
Tu jest to dobrze opisane, można mieć obraz PCO, a nie mieć PCOS, można mieć PCOS a nie mieć obrazu PCO. Żaden lekarz po samym obrazie usg nie może stwierdzić czy pacjentka ma PCOS.
Nie wiem szczerze powiedziawszy, ciesze się ze coś samo urosło bez clo:) zastanawia mnie tylko co zrobi z tym mój lekarz, przepisze pregnyl? Czy spróbujemy bez pomocy zobaczyc czy da rade pęknąć sam?19.07.2016 r. Aleksander
-
Aneta210 wrote:Poprzednia gin mówiła, że nie raz nawet łatwiej zajść dziewczyną z PCOS( naturalnie) bo nie wyliczają one sobie dni. I tak było W styczniu odstawiliśmy zabezpieczenia i przytulanka były wtedy kiedy mieliśmy ochotę i w lipcu zobaczyłam bladą kreseczkę. Wtedy chciałam, ale nie musiało to być natychmiast.
Zrobiło się pod górkę, jak zaczęłam po prostu już od @ czekać na ciąże:(