X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, czy Ty mialas jakies fizyczne objawy tej torbieli?Ja nie wiem..mnie lekko pobolewa ten prawy jajnik..nie caly czas ale jednak..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Anatolko, czy Ty mialas jakies fizyczne objawy tej torbieli?Ja nie wiem..mnie lekko pobolewa ten prawy jajnik..nie caly czas ale jednak..

Żadnych, jakbym coś czuła niepokojącego to bym pobiegła do gina. Założyłam głupio, że nie czułam zwykłego bólu owulacyjnego, bo go przespałam...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy ja po progesteronie wynik kolo 16 powinien byc bardzo niski ale chyba zawalu dostane jak sie okaze ze owulka była hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zapomnialam o kims i Jej dobrociach?
    hihi chyba nie ale jestes...genialna:D

Aneta210 wrote:
    U mnie niestety brak wątpliwości, bo jajniki wyglądają jak sitko, są całe usiane cystami :(
    u mnie identycznie jeden gin to sie za głowe złapał jak zobaczył moje cudne jajniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:03

• Yousee Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tulipanna mam to samo, jajniki pobolewają, śluz kremowy, sporo. A dziś rano doszły mdłości. Tylko nie wiem czy zmuliła mnie biała herbata czy hormony ;) niedługo sie wyjaśni :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczęta...co tam u was ...ale piekna pogoda...ja za dwa dni okres powinnam miec ...pewnie bedzie jak zwykle ale trzeba zyc i myśleć pozytywnie ...w tym miesiącu nie mialam czasu na nic wczoraj jak dostałam takiego skurczu jajnika krótko trwal to mowie kurde który to dzień cyklu..:)

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Hey dziewczęta...co tam u was ...ale piekna pogoda...ja za dwa dni okres powinnam miec ...pewnie bedzie jak zwykle ale trzeba zyc i myśleć pozytywnie ...w tym miesiącu nie mialam czasu na nic wczoraj jak dostałam takiego skurczu jajnika krótko trwal to mowie kurde który to dzień cyklu..:)

Pogoda az za bardzo dopisuje, oby także w innych sprawach wszystko dopisalo.
    Trzymam kciuki :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów dziewczyny jajniki mam czyściutkie, są tylko malutkie pęcherzyki które nie rosną, ogólnie nie wskazują na PCOS, ale za to badania nie zostawiają wątpliwości, no może poza stosunkiem LH do FSH bo mam oscylujący w okolicach 1.

Może jakby rosły te pęcherzyki u mnie to by była szansa na jakiś dominujący a tak to jestem w czarnej d.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka089 sama nie wiem od czego to zależy,że u innych rosną u innych nie.
    Jak wynika niektórzy mają w kratkę cykle.
    Chyba Każdy organizm ma swoje " widzimisie".

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a ty badalas sobie prolaktyne ...ja tak miałam szukali przyczyny stymulowali Clo i sie okazalo ze prl wysoka jak cholera dlatego nie rosną pęcherzyki nie pękają....;(

A co do innych spraw to i tam słonko zaświeci;)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pęcherzyki, mam mocno podwyższony testosteron, walczę z waga i jak nie biore lutki to okresu nie mam.
    Boje sie strasznie co to dalej będzie. Przez weekend bylo tak cudownie, a potem powrót do pracy i znowu przybita chodze...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Natka a ty badalas sobie prolaktyne ...ja tak miałam szukali przyczyny stymulowali Clo i sie okazalo ze prl wysoka jak cholera dlatego nie rosną pęcherzyki nie pękają....;(

A co do innych spraw to i tam słonko zaświeci;)

Tak miałam badaną

Prolaktyna Wynik w surowicy 9,74 ng/ml[1,9-25]

Więc jest ok, kiedyś miałam też badaną z obciążeniem MTC i też było ok po obciążeniu

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu mnie pobolewa???Jakies pomysly?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Czemu mnie pobolewa???Jakies pomysly?
    ja uwazam ze to moze juz byc po owulacji, mnie tez boli po owulacji.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane.powolutku dochodze do siebie.jutro na zciagniecie szwow,a w czwartek wkoncu do gina spytac co dalej.mam nadzieje na pozytywy na wizycie...oby gin dal nam zielone swiatelko.mamy 3 m-mce na naturalna ciaze,nastepny krok to iui,ale o tym narazie nie mysle bo wierze ze nam sie uda naturalnie zaciazyc juz teraz!!!
    Powodzenia <3

aszka, Amus87, olka30, ale.ale lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja uwazam ze to moze juz byc po owulacji, mnie tez boli po owulacji.

Bardzo mozliwe ze skutek owulacji. Też mnie coś pobolewaja jajniki.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, moze pobolewac od tego, ze jak pecherzyk pekl i pojawil sie ten plyn to on tam podraznia otrzewna w srodku i boli.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiecie co, moze pobolewac od tego, ze jak pecherzyk pekl i pojawil sie ten plyn to on tam podraznia otrzewna w srodku i boli.

To by było dobre uzasadnienie tego bólu. Mnie w przypadku tych 3szt pęcherzyków to chyba tam zalalo i stąd ten przerazliwy bol.

Aneta210 lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    "Diagnoza PCOS
    Aby postawić pozytywną diagnozę, dwa z poniższych kryteriów muszą być spełnione (wg. standardów z Rotterdamu 2003):
    brak lub oligoowulacje
    kliniczne lub biochemiczne oznaki androgenizacji
    torbielowate jajniki (> 12 pęcherzyków w jajniku lub objętość jajników > 10 ml)

Tu jest to dobrze opisane, można mieć obraz PCO, a nie mieć PCOS, można mieć PCOS a nie mieć obrazu PCO. Żaden lekarz po samym obrazie usg nie może stwierdzić czy pacjentka ma PCOS.
    Dziś idę na monitoring to go spytam. U mnie z tego co pamiętam wymiary jajników były 3x4 wiec może to o tą objętość chodzi? TAK naprawdę z innymi objawami ciężko się dopasować, pamiętam ze pytał o owłosienie na sutkach ale nie wiem czy moje jakoś bardzo odbiega od normy... bo nie oglądał;)
    Nie wiem szczerze powiedziawszy, ciesze się ze coś samo urosło bez clo:) zastanawia mnie tylko co zrobi z tym mój lekarz, przepisze pregnyl? Czy spróbujemy bez pomocy zobaczyc czy da rade pęknąć sam? :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    Poprzednia gin mówiła, że nie raz nawet łatwiej zajść dziewczyną z PCOS( naturalnie) bo nie wyliczają one sobie dni. I tak było W styczniu odstawiliśmy zabezpieczenia i przytulanka były wtedy kiedy mieliśmy ochotę i w lipcu zobaczyłam bladą kreseczkę. Wtedy chciałam, ale nie musiało to być natychmiast.
    Zrobiło się pod górkę, jak zaczęłam po prostu już od @ czekać na ciąże:(
    Ja w pierwsza ciążę zaszłam naturalnie, w trakcie przerwy jaką mieliśmy ze względu na zabieg męża

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ