Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrójna szansa <3 co ja bym za choć jedną dała, a za 3 to już całkiem bym ze szczęścia oszalała :D

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie źle. Była mowa o dwóch pęcherzykach i zdaje sobie sprawę z tego ze moga byc bliźniaki, ale ze byl trzeci pecherzyk dowiedziałam sie dziś i to mnie mocno zaskoczyło.
    To niechodzi o to ze nie chce itp bo nawet w tych kategoriach nie myśle, ale zdaje sobie sprawę ze każda ciaza mnoga jest narażona na większe ryzyko zarówno dzieci jak i matki.

Będzie co ma byc. Wiara i spokój mnie tylko uratuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:08

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sowe rozumiem doskonale :)

Sowaa, tulipanna lubią tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choć sama bym bardzo chciała ciążę mnogą to też ją rozumiem :)
    Nie każdy czuję się na siłach z różnych powodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:23

Sowaa lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam Wam mój ulubiony worout

https://www.youtube.com/watch?v=IqNmmC_Io7Y

Troche kiepska jakość, ściągałam z Chomika ostatnio żeby wrzucić na paluszka i do TV albo konsoli podłączać :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,tak jestem zabiegana, że nie mam nawet siły czytać wszystkich stron odkąd mnie nie było... Marzę o spaniu. Więc proszę bardzo powiedzcie mi czy są jakieś dobre wieści ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Sowa ma pekniete 3 jajeczka, Aszka ma ladne AMH, Amus zdecydowala sie na Pregnyl a ja dostalam sie do rzadowego IVF i robie zastrzyki w brzuszek...

Innego rodzaju dobroci brak chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:54

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka:D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Anatolka:D

Zapomnialam o kims i Jej dobrociach?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nowa Sowa ma pekniete 3 jajeczka, Aszka ma ladne AMH, Amus zdecydowala sie na Pregnyl a ja dostalam sie do rzadowego IVF i robie zastrzyki w brzuszek...

Innego rodzaju dobroci brak chyba...

Uwielbiam Cię :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Uwielbiam Cię :-)

WYBACZ! Scarllet, byla po raz pierwszy w klinice i szykuje sie do IUI :) to tez dobroc :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a oprocz tego wszystkie kupujemy koronki i wierzymy, ze zadzialaja lepiej niz wszystkie leki ;-)

KathleenPL, tulipanna, Amberla, ale.ale lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) parę dni nieobecności i stron do nadrobienia tyle, ze trzeba szykować popcorn:)
    ja dziś byłam na cytologii wyniki za 2 tyg. Ale to w ogóle poboczna sprawa, bo przy okazji cyto byłam na normalnej wizycie u mojej starej ginekolożki. Nic jej nie mówiłam o leczeniu u innego lekarza ani o diagnozie z pco. Tyle tylko że internetowo się dokształcam i ze w sierpniu najpewniej cykl był bezowulacyjny bo niski progesteron. I teraz hit sezonu- wg niej wszystko ze mną ok. Jak spytałam o PCO "bo czytalam ze bezwoulacyjne mogą od tego" to powiedziała mi ze mam ładne czyste jajniki i ona tu PCO nie widzi:)

w 11 dc mam 1 pęcherzyk 1,68 x 1,53 cm w prawym jajniku (dong?).
    Na progesteron dala luteinę od 14 dc przez 10 dni 21 tabl.

I teraz nie wiem co myśleć. Jutro mam planową wizytę u swojego gina i pewnie pójdę i nie powiem ani słowa o tej luteinę tylko na partyzanta se łyknę:) ale zastanawiam się co z tym PCO... jest możliwość ze lekarz widział PCO bez cyst? Czy może ma gorsze oko/usg i nie dojrzała tego, co widzi mój obecny gin? Jak myślicie? Luteina nawet jak mam przyzwoity progesteron mi nie zaszkodzi prawda? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 23:21

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi. A z tymi lekarzami to roznie bywa. Moj pierwszy podejrzewal pcos u mnie, pozniej sioe rozmyslil i przestal o tym gadac, drugi twierdzi, ze mam (chociaz ja znow czytalam, ze musi byc powyzej 8 pecherzykow na jajniku i wtedy mozna sie martwic. Kiedys mu kazalam policzyc i mialam 5 chyba z tym dominujacym), a trzeci w klinice zdecydowanie stwierdzil, ze nie mam.... I badz tu madrym...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Diagnoza PCOS
    Aby postawić pozytywną diagnozę, dwa z poniższych kryteriów muszą być spełnione (wg. standardów z Rotterdamu 2003):
    brak lub oligoowulacje
    kliniczne lub biochemiczne oznaki androgenizacji
    torbielowate jajniki (> 12 pęcherzyków w jajniku lub objętość jajników > 10 ml)
    + inne etiologie, które mogłyby spowodować hiperandrogenizm lub brak okresu/nieregularny okres są wykluczone"
    http://www.tlustezycie.pl/2014/02/pcos-czyli-zespo-policystycznych.html

Tu jest to dobrze opisane, można mieć obraz PCO, a nie mieć PCOS, można mieć PCOS a nie mieć obrazu PCO. Żaden lekarz po samym obrazie usg nie może stwierdzić czy pacjentka ma PCOS.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie zaszkodzi. A z tymi lekarzami to roznie bywa. Moj pierwszy podejrzewal pcos u mnie, pozniej sioe rozmyslil i przestal o tym gadac, drugi twierdzi, ze mam (chociaz ja znow czytalam, ze musi byc powyzej 8 pecherzykow na jajniku i wtedy mozna sie martwic. Kiedys mu kazalam policzyc i mialam 5 chyba z tym dominujacym), a trzeci w klinice zdecydowanie stwierdzil, ze nie mam.... I badz tu madrym...
    u mnie tak samo :D

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ale nie mam dzisiaj zapału a muszę parę spraw załatwić...
    wieczorem może wybiorę się na monitoring...ciekawe co się tam podziało...jeśli się w ogóle podziało...
    Dzisiaj rano bolało mnie podbrzusze...wczoraj ten prawy jajnik kłuł...oszalec można :P

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety brak wątpliwości, bo jajniki wyglądają jak sitko, są całe usiane cystami :(

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    U mnie niestety brak wątpliwości, bo jajniki wyglądają jak sitko, są całe usiane cystami :(
    Mój dr stwierdził, że jajniki mam jak ser szwajcarski...cały w "dziurach"

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Mój dr stwierdził, że jajniki mam jak ser szwajcarski...cały w "dziurach"
    Poprzednia gin mówiła, że nie raz nawet łatwiej zajść dziewczyną z PCOS( naturalnie) bo nie wyliczają one sobie dni. I tak było W styczniu odstawiliśmy zabezpieczenia i przytulanka były wtedy kiedy mieliśmy ochotę i w lipcu zobaczyłam bladą kreseczkę. Wtedy chciałam, ale nie musiało to być natychmiast.
    Zrobiło się pod górkę, jak zaczęłam po prostu już od @ czekać na ciąże:(

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ