CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie zrozumcie mnie źle. Była mowa o dwóch pęcherzykach i zdaje sobie sprawę z tego ze moga byc bliźniaki, ale ze byl trzeci pecherzyk dowiedziałam sie dziś i to mnie mocno zaskoczyło.
To niechodzi o to ze nie chce itp bo nawet w tych kategoriach nie myśle, ale zdaje sobie sprawę ze każda ciaza mnoga jest narażona na większe ryzyko zarówno dzieci jak i matki.
Będzie co ma byc. Wiara i spokój mnie tylko uratujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:08
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
nick nieaktualny
-
Nowa Sowa ma pekniete 3 jajeczka, Aszka ma ladne AMH, Amus zdecydowala sie na Pregnyl a ja dostalam sie do rzadowego IVF i robie zastrzyki w brzuszek...
Innego rodzaju dobroci brak chyba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:54
scarllet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny:) parę dni nieobecności i stron do nadrobienia tyle, ze trzeba szykować popcorn:)
ja dziś byłam na cytologii wyniki za 2 tyg. Ale to w ogóle poboczna sprawa, bo przy okazji cyto byłam na normalnej wizycie u mojej starej ginekolożki. Nic jej nie mówiłam o leczeniu u innego lekarza ani o diagnozie z pco. Tyle tylko że internetowo się dokształcam i ze w sierpniu najpewniej cykl był bezowulacyjny bo niski progesteron. I teraz hit sezonu- wg niej wszystko ze mną ok. Jak spytałam o PCO "bo czytalam ze bezwoulacyjne mogą od tego" to powiedziała mi ze mam ładne czyste jajniki i ona tu PCO nie widzi:)
w 11 dc mam 1 pęcherzyk 1,68 x 1,53 cm w prawym jajniku (dong?).
Na progesteron dala luteinę od 14 dc przez 10 dni 21 tabl.
I teraz nie wiem co myśleć. Jutro mam planową wizytę u swojego gina i pewnie pójdę i nie powiem ani słowa o tej luteinę tylko na partyzanta se łyknęale zastanawiam się co z tym PCO... jest możliwość ze lekarz widział PCO bez cyst? Czy może ma gorsze oko/usg i nie dojrzała tego, co widzi mój obecny gin? Jak myślicie? Luteina nawet jak mam przyzwoity progesteron mi nie zaszkodzi prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 23:21
19.07.2016 r. Aleksander
-
Nie zaszkodzi. A z tymi lekarzami to roznie bywa. Moj pierwszy podejrzewal pcos u mnie, pozniej sioe rozmyslil i przestal o tym gadac, drugi twierdzi, ze mam (chociaz ja znow czytalam, ze musi byc powyzej 8 pecherzykow na jajniku i wtedy mozna sie martwic. Kiedys mu kazalam policzyc i mialam 5 chyba z tym dominujacym), a trzeci w klinice zdecydowanie stwierdzil, ze nie mam.... I badz tu madrym...
-
nick nieaktualny"Diagnoza PCOS
Aby postawić pozytywną diagnozę, dwa z poniższych kryteriów muszą być spełnione (wg. standardów z Rotterdamu 2003):
brak lub oligoowulacje
kliniczne lub biochemiczne oznaki androgenizacji
torbielowate jajniki (> 12 pęcherzyków w jajniku lub objętość jajników > 10 ml)
+ inne etiologie, które mogłyby spowodować hiperandrogenizm lub brak okresu/nieregularny okres są wykluczone"
http://www.tlustezycie.pl/2014/02/pcos-czyli-zespo-policystycznych.html
Tu jest to dobrze opisane, można mieć obraz PCO, a nie mieć PCOS, można mieć PCOS a nie mieć obrazu PCO. Żaden lekarz po samym obrazie usg nie może stwierdzić czy pacjentka ma PCOS. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Nie zaszkodzi. A z tymi lekarzami to roznie bywa. Moj pierwszy podejrzewal pcos u mnie, pozniej sioe rozmyslil i przestal o tym gadac, drugi twierdzi, ze mam (chociaz ja znow czytalam, ze musi byc powyzej 8 pecherzykow na jajniku i wtedy mozna sie martwic. Kiedys mu kazalam policzyc i mialam 5 chyba z tym dominujacym), a trzeci w klinice zdecydowanie stwierdzil, ze nie mam.... I badz tu madrym...
-
Witam
Ale nie mam dzisiaj zapału a muszę parę spraw załatwić...
wieczorem może wybiorę się na monitoring...ciekawe co się tam podziało...jeśli się w ogóle podziało...
Dzisiaj rano bolało mnie podbrzusze...wczoraj ten prawy jajnik kłuł...oszalec można -
Aneta210 wrote:U mnie niestety brak wątpliwości, bo jajniki wyglądają jak sitko, są całe usiane cystami
-
Andzia1984 wrote:Mój dr stwierdził, że jajniki mam jak ser szwajcarski...cały w "dziurach"
Zrobiło się pod górkę, jak zaczęłam po prostu już od @ czekać na ciąże:(