X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrójna szansa <3 co ja bym za choć jedną dała, a za 3 to już całkiem bym ze szczęścia oszalała :D

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie źle. Była mowa o dwóch pęcherzykach i zdaje sobie sprawę z tego ze moga byc bliźniaki, ale ze byl trzeci pecherzyk dowiedziałam sie dziś i to mnie mocno zaskoczyło.
    To niechodzi o to ze nie chce itp bo nawet w tych kategoriach nie myśle, ale zdaje sobie sprawę ze każda ciaza mnoga jest narażona na większe ryzyko zarówno dzieci jak i matki.

Będzie co ma byc. Wiara i spokój mnie tylko uratuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:08

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sowe rozumiem doskonale :)

Sowaa, tulipanna lubią tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choć sama bym bardzo chciała ciążę mnogą to też ją rozumiem :)
    Nie każdy czuję się na siłach z różnych powodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:23

Sowaa lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam Wam mój ulubiony worout

https://www.youtube.com/watch?v=IqNmmC_Io7Y

Troche kiepska jakość, ściągałam z Chomika ostatnio żeby wrzucić na paluszka i do TV albo konsoli podłączać :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,tak jestem zabiegana, że nie mam nawet siły czytać wszystkich stron odkąd mnie nie było... Marzę o spaniu. Więc proszę bardzo powiedzcie mi czy są jakieś dobre wieści ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Sowa ma pekniete 3 jajeczka, Aszka ma ladne AMH, Amus zdecydowala sie na Pregnyl a ja dostalam sie do rzadowego IVF i robie zastrzyki w brzuszek...

Innego rodzaju dobroci brak chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:54

scarllet lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka:D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Anatolka:D

Zapomnialam o kims i Jej dobrociach?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nowa Sowa ma pekniete 3 jajeczka, Aszka ma ladne AMH, Amus zdecydowala sie na Pregnyl a ja dostalam sie do rzadowego IVF i robie zastrzyki w brzuszek...

Innego rodzaju dobroci brak chyba...

Uwielbiam Cię :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Uwielbiam Cię :-)

WYBACZ! Scarllet, byla po raz pierwszy w klinice i szykuje sie do IUI :) to tez dobroc :)

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a oprocz tego wszystkie kupujemy koronki i wierzymy, ze zadzialaja lepiej niz wszystkie leki ;-)

KathleenPL, tulipanna, Amberla, ale.ale lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) parę dni nieobecności i stron do nadrobienia tyle, ze trzeba szykować popcorn:)
    ja dziś byłam na cytologii wyniki za 2 tyg. Ale to w ogóle poboczna sprawa, bo przy okazji cyto byłam na normalnej wizycie u mojej starej ginekolożki. Nic jej nie mówiłam o leczeniu u innego lekarza ani o diagnozie z pco. Tyle tylko że internetowo się dokształcam i ze w sierpniu najpewniej cykl był bezowulacyjny bo niski progesteron. I teraz hit sezonu- wg niej wszystko ze mną ok. Jak spytałam o PCO "bo czytalam ze bezwoulacyjne mogą od tego" to powiedziała mi ze mam ładne czyste jajniki i ona tu PCO nie widzi:)

w 11 dc mam 1 pęcherzyk 1,68 x 1,53 cm w prawym jajniku (dong?).
    Na progesteron dala luteinę od 14 dc przez 10 dni 21 tabl.

I teraz nie wiem co myśleć. Jutro mam planową wizytę u swojego gina i pewnie pójdę i nie powiem ani słowa o tej luteinę tylko na partyzanta se łyknę:) ale zastanawiam się co z tym PCO... jest możliwość ze lekarz widział PCO bez cyst? Czy może ma gorsze oko/usg i nie dojrzała tego, co widzi mój obecny gin? Jak myślicie? Luteina nawet jak mam przyzwoity progesteron mi nie zaszkodzi prawda? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 23:21

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi. A z tymi lekarzami to roznie bywa. Moj pierwszy podejrzewal pcos u mnie, pozniej sioe rozmyslil i przestal o tym gadac, drugi twierdzi, ze mam (chociaz ja znow czytalam, ze musi byc powyzej 8 pecherzykow na jajniku i wtedy mozna sie martwic. Kiedys mu kazalam policzyc i mialam 5 chyba z tym dominujacym), a trzeci w klinice zdecydowanie stwierdzil, ze nie mam.... I badz tu madrym...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Diagnoza PCOS
    Aby postawić pozytywną diagnozę, dwa z poniższych kryteriów muszą być spełnione (wg. standardów z Rotterdamu 2003):
    brak lub oligoowulacje
    kliniczne lub biochemiczne oznaki androgenizacji
    torbielowate jajniki (> 12 pęcherzyków w jajniku lub objętość jajników > 10 ml)
    + inne etiologie, które mogłyby spowodować hiperandrogenizm lub brak okresu/nieregularny okres są wykluczone"
    http://www.tlustezycie.pl/2014/02/pcos-czyli-zespo-policystycznych.html

Tu jest to dobrze opisane, można mieć obraz PCO, a nie mieć PCOS, można mieć PCOS a nie mieć obrazu PCO. Żaden lekarz po samym obrazie usg nie może stwierdzić czy pacjentka ma PCOS.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie zaszkodzi. A z tymi lekarzami to roznie bywa. Moj pierwszy podejrzewal pcos u mnie, pozniej sioe rozmyslil i przestal o tym gadac, drugi twierdzi, ze mam (chociaz ja znow czytalam, ze musi byc powyzej 8 pecherzykow na jajniku i wtedy mozna sie martwic. Kiedys mu kazalam policzyc i mialam 5 chyba z tym dominujacym), a trzeci w klinice zdecydowanie stwierdzil, ze nie mam.... I badz tu madrym...
    u mnie tak samo :D

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ale nie mam dzisiaj zapału a muszę parę spraw załatwić...
    wieczorem może wybiorę się na monitoring...ciekawe co się tam podziało...jeśli się w ogóle podziało...
    Dzisiaj rano bolało mnie podbrzusze...wczoraj ten prawy jajnik kłuł...oszalec można :P

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety brak wątpliwości, bo jajniki wyglądają jak sitko, są całe usiane cystami :(

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    U mnie niestety brak wątpliwości, bo jajniki wyglądają jak sitko, są całe usiane cystami :(
    Mój dr stwierdził, że jajniki mam jak ser szwajcarski...cały w "dziurach"

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Mój dr stwierdził, że jajniki mam jak ser szwajcarski...cały w "dziurach"
    Poprzednia gin mówiła, że nie raz nawet łatwiej zajść dziewczyną z PCOS( naturalnie) bo nie wyliczają one sobie dni. I tak było W styczniu odstawiliśmy zabezpieczenia i przytulanka były wtedy kiedy mieliśmy ochotę i w lipcu zobaczyłam bladą kreseczkę. Wtedy chciałam, ale nie musiało to być natychmiast.
    Zrobiło się pod górkę, jak zaczęłam po prostu już od @ czekać na ciąże:(

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ