X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka z OB to nie czekaj, bo jak to jajnik (czego naprawdę nie życzę) to możesz się zwijać z bólu niebawem. Zależy jak szybko się to będzie (lub nie będzie) rozwijać.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Natka z OB to nie czekaj, bo jak to jajnik (czego naprawdę nie życzę) to możesz się zwijać z bólu niebawem. Zależy jak szybko się to będzie (lub nie będzie) rozwijać.
    Popieram

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Od 2 miesięcy mnie tak pobolewa, dlatego myślę, że to raczej efekt uboczny stymulacji.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OB kosztuje kilka zł, sprawdź dla świętego spokoju, żeby sie nie okazało, że coś się tam kluje. Mnie też pobolewało dłuższy czas, ale nie czułam jeszcze wtedy, że to dokladnie jajnik. Nawet byłam u ogólnego z tym i stwierdziła, że to "jelito drażliwe" itp. Coś tam dała na to. Ból nie był bardzo uciążliwy i tak się tlił, do dnia aż mnie siekło tak, że łzy z oczu same mi ciekły. A u gin przy badaniu myślałam, że zejdę. Już jak do Niej szłam to wiedziałam co jest grane.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zdecydowanie tak. Pęcherzyk pewnie się rozpada.

Oby tak Anatolka było. Dziś wieczorkiem idę na podglądano i mam nadzieję, że potwierdzę to co napisałaś ;-)

Aneta210 moja lekarka pierwszy cykl z clo powiedziała, żeby próbować na "sucho", natomiast w następnym jakby co to iść na iui. Stwierdziła, że szkoda marnować czasu, a przyczyn niepłodności może być cała tablica.

Aneta210 lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie na pewno ale tak jak pisałam jak będę robić 3 dc 17OHP i morfologię, bo anemia mi się przypałętała, a tak to badanie to dla mnie cała wycieczka, bo mam sporo km do lab.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a jaki Twój lekarz ma pomysł? Jakoś musi uruchomić te pęcherzyki w końcu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Natka, a jaki Twój lekarz ma pomysł? Jakoś musi uruchomić te pęcherzyki w końcu.
    dał mi liste badan do zrobienia, wysłał do endo na konsultacje, niestety nie przyjmuje ona na razie do kwietnia i jestem w kropce, nie wiem co trobic

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mozesz iść do innej? Szkoda czasu...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłabym, ale ta jest od niepłodności specjalistką.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 ja uważam tak samo jak Anatolka, szkoda czasu na takie czekanie na lekarza.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie będę czekać, czekam tylko na to jedno badanie i wynik po 14 dniach i udam sie do innego gin-endo to może się wypowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, że umnie to głównym problemem jest insulina i niski estradiol

17dc
    Estradiol Wynik w surowicy 52,39 pg/ml
    Faza folikularna, 19,5 – 144,2
    Srodek cyklu, 63,9 – 356,7
    Faza lutealna, 55,8 – 214,2
    po menopauzie: 0 - 32,2

Progesteron Wynik w surowicy 0,46 ng/ml
    faza folikularna: 0,15 - 1,40 ng/ml
    środek cyklu: 4,44 - 28.03 ng/ml
    faza lutealna: 3,34 - 25,56 ng/ml
    po menopauzie: 0 - 0,73 ng/ml

Insulina 74,80 uIU/mL[6-27]H;
    Insulina 60' 551,00 ulU/ml[-]
    Insulina 120' 438,00 ulU/ml[-]

Androstendion 5,33 ng/ml[0,3-3,7]
    Testosteron Wynik w surowicy 92,00 ng/dl[do 73]

Wyższy estradiol zniwelowałby działanie androgenów i powinno zacząć się coś dziać, tak mi się wydaje, kiedyś brałam estrofen

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze :) oby coś w końcu wymyślili :) a nie widzi szans jakbyś letrozol brała 5 dni jak CLO się bierze standardowo? Może by się ruszyły?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To dobrze :) oby coś w końcu wymyślili :) a nie widzi szans jakbyś letrozol brała 5 dni jak CLO się bierze standardowo? Może by się ruszyły?

Wiesz to chyba nie ma znaczenia, bo jajniki powinny choć trochę ruszyć pęcherzyki, a tu nic się nie zadziało

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol jest niski, bo jajniki śpią. A jakbyś coś w zastrzykach brała - jakiś Gonal F, albo coś takiego? Nie ma co gdybać, może nowy lekarz coś wymyśli. Ja jestem zdania, że nie ma co się trzymać jednego lekarza jeśli nie ma pomysłu lub efektu jego działań.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Estradiol jest niski, bo jajniki śpią. A jakbyś coś w zastrzykach brała - jakiś Gonal F, albo coś takiego? Nie ma co gdybać, może nowy lekarz coś wymyśli. Ja jestem zdania, że nie ma co się trzymać jednego lekarza jeśli nie ma pomysłu lub efektu jego działań.

No właśnie przed braniem czegoś innego chciał zrobić konsultację z endokrynologiem i dopiero dalej działać, no dlatego jest mały, ale jego suplementacja powoduje obniżenie złego wpływu androgenów.

Anatolka lubi tę wiadomość

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 miałaś insulinę robioną po obciążeniu 75 g glukozy ?

Moja insulina o takim badaniu to wynik :
    8,4 uIU/mL[2,6-24,9]
    23,2 uIU/mL[2,6-24,9]
    44,2 uIU/mL[2,6-24,9]

Na podstawie tego wyniku wprowadzono u mnie glucophage.
    Masz nieco inne normy ale stosunkowo podobne,a wynik znacznie wyższy, tak jakby Twój organizm nie radził sobie ze spalaniem cukrów, tak bynajmniej mi się wydaje.

Na twoim miejscu skonsultowałabym to z endokrynologiem.

Natka098 lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam wątek pregnylowski ufffff:)
    no nic czekam teraz na jajo
    i ładuje sobie 2 pregnyle :P

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Natka098 miałaś insulinę robioną po obciążeniu 75 g glukozy ?

Moja insulina o takim badaniu to wynik :
    8,4 uIU/mL[2,6-24,9]
    23,2 uIU/mL[2,6-24,9]
    44,2 uIU/mL[2,6-24,9]

Na podstawie tego wyniku wprowadzono u mnie glucophage.
    Masz nieco inne normy ale stosunkowo podobne,a wynik znacznie wyższy, tak jakby Twój organizm nie radził sobie ze spalaniem cukrów, tak bynajmniej mi się wydaje.

Na twoim miejscu skonsultowałabym to z endokrynologiem.

Biorę glucophage, a moja insulina wystrzeliła w kosmos, a i na czczo bardzo wysoka, więc wiem, że to mój duży problem, a może nawet główy, tak po obciążeni 75g glukozy.

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ