X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawsze krzyz mnie boli, brzuch tez a jeszcze nie krwawie..raczej delikatnie plamie..ale to kwestia kilku godzin..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dżizas...jak mnie strasznie boli..jakby mi ktos siekierą rabal kregoslup a jajniki chcial wyrwac..ketonal wzielam..
    Czy Wy tez macie takie bole @???
    Ja mam albo lagodne bole albo takie że ledwo funkcjonuje..masakra..wtedy tylko pyralgina sprint mi pomaga...ketonal stosowałam przed ciąża

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pyralgina pomaga na kazdy ból, ale od conajmniej pol roku nie na ten ból..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, nie testowałam, czekam jeszcze. moja @ ma teoretycznie przyjść w poniedziałek. Ale dziś tempka znów się wzniosła po 2 dniach spadku, nie kumam nic.

Współczuję bóli przy @ <głaszcze> ja mało co odczuwam

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mnie pyralgina pomaga na kazdy ból, ale od conajmniej pol roku nie na ten ból..
    Ja sie tez zwijam zawsze przy @ i najchetniej wzielabym wolne na 2-3 dni.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zawsze zwijalam i wymiotowalam z bolu, ale teraz juz wiem, ze to od endometriozy bylo. Plusem zastrzykow wyciszajacych bylo to, ze przy ostatniej miesiaczce, ktora sie skonczyla ze 3 dni temu tylko pierwszego dnia mnie bolalo i to tylko troche, bo wystarczyly 2 buscopany i tyle :)

Yousee, Cindy - wpisz na YT "Cindy Crawford - Nowy wymiar" Sa 2 czesci. Mnie to przypadlo do gustu i to uwazam, za bardziej ludzkie niz Chodakowska ;) na razie obczailam te 2 czesci. Innych nie zalaczalam, zeby sie nie zniechecac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:44

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja sie zawsze zwijalam i wymiotowalam z bolu, ale teraz juz wiem, ze to od endometriozy bylo. Plusem zastrzykow wyciszajacych bylo to, ze przy ostatniej miesiaczce, ktora sie skonczyla ze 3 dni temu tylko pierwszego dnia mnie bolalo i to tylko troche, bo wystarczyly 2 buscopany i tyle :)

Yousee, Cindy - wpisz na YT "Cindy Crawford - Nowy wymiar" Sa 2 czesci. Mnie to przypadlo do gustu i to uwazam, za bardziej ludzkie niz Chodakowska ;) na razie obczailam te 2 czesci. Innych nie zalaczalam, zeby sie nie zniechecac :)
    Kurde, moze i mi sie cos zaczyna z endonetrioza..mama moja miala..lekarz co prawda mówi ze to nie dziedziczne..ale w laparo chce zobaczyc czy nie ma ognisk i wykluczyc na 100%..Anatolko i to wlasnie tak boli za do odruchu wymiotnego..Zdarzylam jeszcze rano jedno okno umyć a potem jak sie zaczelo..to juz mnie powalilo..az mnie uda cale bola..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to mialam pisac. Bolesne miesiaczki sa jedym z objawow endometriozy. Ja dawniej tez umieralam przez puerwsze dwa dni. Od laparoskopii jest lepiej. Wyczyscili mi ogniska endo. Teraz czuje zblizajaca sie @, ale nie musze nawet brac zadnych lekow. Moze warto zapyrac swojego gina o to? Tym bardziej ze endometrioza bardzo utrudnia zajscie wciaze. A zdiagnozowac mozna jachyba tylko podczas laparo. Anatolka popraw mnie jesli sie myle

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co poprawiac :) jesli nie ma torbieli endometrialnej w jajniku to nie widac w usg. A nawet jak jest torbiel to tylko mozna zakladac, ze jest endometrialna. Na 100% bez laparo nie da sie stwierdzic, a ognisk na pewno nie da sie zauwazyc.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi wlasnie i gin powiedzial-ze juz jak endometrioze widac w usg to jest zle..ja te bole przypisywalam temu ze wreszcie mi organizm ruszyl z owulacja po pol roku brania samego dupka tak mi sie zaczelo z tymi bolami..ale moze to faktycznie endometrioza..albo co innego..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna może to być efekt podwyższenia progesteronu dupkiem, i szybciej/lepiej się wszystko oczyszcza, nie każde bóle to endometrioza na szczęście.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co gdybac i sie zamartwiac. Laparo pokaze co i jak :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mialam mega bolesne @ i z endo problemow nie mam. Nie ma co gdybać. Bez badan nic nie wywróżymy z fusów.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja zawsze mialam mega bolesne @ i z endo problemow nie mam. Nie ma co gdybać. Bez badan nic nie wywróżymy z fusów.
    Bo Ty tak jak ja bolesne miesiączki masz przez tyłozgięcie, dr mówił że w moim przypadku to jest przyczyną.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś taka pogoda, że nic mi się nie chce, nie chce mi się sprzątać, nie chce mi się pracować, najchętniej spędziłabym cały dzień pod kocykiem :/

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylozgiecia nie mam, zaden lekarz mi nic takiego nie mówił..
    Mój pojechal właśnie po milke daim..do tego czasu..na szczescie jest nutella:/

Yousee lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Bo Ty tak jak ja bolesne miesiączki masz przez tyłozgięcie, dr mówił że w moim przypadku to jest przyczyną.
    No to prawda...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    tulipanna może to być efekt podwyższenia progesteronu dupkiem, i szybciej/lepiej się wszystko oczyszcza, nie każde bóle to endometrioza na szczęście.
    Ja pregesteronu mialam 20 ostatnio.ale kazal brac na wszelki wypadek 1x1 dupka.A okres zwykle mam 4 dni..5 juz tylko plamie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Aaaa Lolcia, ja tez mam urki w listopadzie :) moj sponsor glowny juz otworzyl portfel szerzej i zakupil mi sweter i nowiutkie jeansy ;-)
    U mnie dzisjaj spodnie, sukienka, tuniczka i kosmetyki naturalne ze "starej mydlarni " bardzo lubie :)

Ogolnie dzień uważam za Bardzo udany :) żeby go miło zakonczyc udaje się zaraz pod kocyk z książką i lampka winka :)
    Przez chwile miałam pomysł wziąć się za sprzątanie, na szczęście szybko mi przeszło :P

Tulipanna bidulo mam nadzieje ze mąż z Daimem dotarł?
    U mnie @ powinna być jutro albo w poniedziałek, zobaczymy.
    Czekam na nią jak nigdy :D i zaczynamy nasz przedostatni cykl naturalnych starań :) z optymizmem i oby z efektem :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loluś, mój facet (nie mąż :P) z Daimem dotarł:) Już Daima nie ma nawet (wspomina)..Zaczynam w poniedziałek ostatni - 3 cykl z clo.. Tym razem mam brac 1 tabletkę.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ