X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawsze krzyz mnie boli, brzuch tez a jeszcze nie krwawie..raczej delikatnie plamie..ale to kwestia kilku godzin..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dżizas...jak mnie strasznie boli..jakby mi ktos siekierą rabal kregoslup a jajniki chcial wyrwac..ketonal wzielam..
    Czy Wy tez macie takie bole @???
    Ja mam albo lagodne bole albo takie że ledwo funkcjonuje..masakra..wtedy tylko pyralgina sprint mi pomaga...ketonal stosowałam przed ciąża

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pyralgina pomaga na kazdy ból, ale od conajmniej pol roku nie na ten ból..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, nie testowałam, czekam jeszcze. moja @ ma teoretycznie przyjść w poniedziałek. Ale dziś tempka znów się wzniosła po 2 dniach spadku, nie kumam nic.

Współczuję bóli przy @ <głaszcze> ja mało co odczuwam

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mnie pyralgina pomaga na kazdy ból, ale od conajmniej pol roku nie na ten ból..
    Ja sie tez zwijam zawsze przy @ i najchetniej wzielabym wolne na 2-3 dni.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zawsze zwijalam i wymiotowalam z bolu, ale teraz juz wiem, ze to od endometriozy bylo. Plusem zastrzykow wyciszajacych bylo to, ze przy ostatniej miesiaczce, ktora sie skonczyla ze 3 dni temu tylko pierwszego dnia mnie bolalo i to tylko troche, bo wystarczyly 2 buscopany i tyle :)

Yousee, Cindy - wpisz na YT "Cindy Crawford - Nowy wymiar" Sa 2 czesci. Mnie to przypadlo do gustu i to uwazam, za bardziej ludzkie niz Chodakowska ;) na razie obczailam te 2 czesci. Innych nie zalaczalam, zeby sie nie zniechecac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:44

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja sie zawsze zwijalam i wymiotowalam z bolu, ale teraz juz wiem, ze to od endometriozy bylo. Plusem zastrzykow wyciszajacych bylo to, ze przy ostatniej miesiaczce, ktora sie skonczyla ze 3 dni temu tylko pierwszego dnia mnie bolalo i to tylko troche, bo wystarczyly 2 buscopany i tyle :)

Yousee, Cindy - wpisz na YT "Cindy Crawford - Nowy wymiar" Sa 2 czesci. Mnie to przypadlo do gustu i to uwazam, za bardziej ludzkie niz Chodakowska ;) na razie obczailam te 2 czesci. Innych nie zalaczalam, zeby sie nie zniechecac :)
    Kurde, moze i mi sie cos zaczyna z endonetrioza..mama moja miala..lekarz co prawda mówi ze to nie dziedziczne..ale w laparo chce zobaczyc czy nie ma ognisk i wykluczyc na 100%..Anatolko i to wlasnie tak boli za do odruchu wymiotnego..Zdarzylam jeszcze rano jedno okno umyć a potem jak sie zaczelo..to juz mnie powalilo..az mnie uda cale bola..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to mialam pisac. Bolesne miesiaczki sa jedym z objawow endometriozy. Ja dawniej tez umieralam przez puerwsze dwa dni. Od laparoskopii jest lepiej. Wyczyscili mi ogniska endo. Teraz czuje zblizajaca sie @, ale nie musze nawet brac zadnych lekow. Moze warto zapyrac swojego gina o to? Tym bardziej ze endometrioza bardzo utrudnia zajscie wciaze. A zdiagnozowac mozna jachyba tylko podczas laparo. Anatolka popraw mnie jesli sie myle

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co poprawiac :) jesli nie ma torbieli endometrialnej w jajniku to nie widac w usg. A nawet jak jest torbiel to tylko mozna zakladac, ze jest endometrialna. Na 100% bez laparo nie da sie stwierdzic, a ognisk na pewno nie da sie zauwazyc.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi wlasnie i gin powiedzial-ze juz jak endometrioze widac w usg to jest zle..ja te bole przypisywalam temu ze wreszcie mi organizm ruszyl z owulacja po pol roku brania samego dupka tak mi sie zaczelo z tymi bolami..ale moze to faktycznie endometrioza..albo co innego..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna może to być efekt podwyższenia progesteronu dupkiem, i szybciej/lepiej się wszystko oczyszcza, nie każde bóle to endometrioza na szczęście.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co gdybac i sie zamartwiac. Laparo pokaze co i jak :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mialam mega bolesne @ i z endo problemow nie mam. Nie ma co gdybać. Bez badan nic nie wywróżymy z fusów.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja zawsze mialam mega bolesne @ i z endo problemow nie mam. Nie ma co gdybać. Bez badan nic nie wywróżymy z fusów.
    Bo Ty tak jak ja bolesne miesiączki masz przez tyłozgięcie, dr mówił że w moim przypadku to jest przyczyną.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś taka pogoda, że nic mi się nie chce, nie chce mi się sprzątać, nie chce mi się pracować, najchętniej spędziłabym cały dzień pod kocykiem :/

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylozgiecia nie mam, zaden lekarz mi nic takiego nie mówił..
    Mój pojechal właśnie po milke daim..do tego czasu..na szczescie jest nutella:/

Yousee lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Bo Ty tak jak ja bolesne miesiączki masz przez tyłozgięcie, dr mówił że w moim przypadku to jest przyczyną.
    No to prawda...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    tulipanna może to być efekt podwyższenia progesteronu dupkiem, i szybciej/lepiej się wszystko oczyszcza, nie każde bóle to endometrioza na szczęście.
    Ja pregesteronu mialam 20 ostatnio.ale kazal brac na wszelki wypadek 1x1 dupka.A okres zwykle mam 4 dni..5 juz tylko plamie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Aaaa Lolcia, ja tez mam urki w listopadzie :) moj sponsor glowny juz otworzyl portfel szerzej i zakupil mi sweter i nowiutkie jeansy ;-)
    U mnie dzisjaj spodnie, sukienka, tuniczka i kosmetyki naturalne ze "starej mydlarni " bardzo lubie :)

Ogolnie dzień uważam za Bardzo udany :) żeby go miło zakonczyc udaje się zaraz pod kocyk z książką i lampka winka :)
    Przez chwile miałam pomysł wziąć się za sprzątanie, na szczęście szybko mi przeszło :P

Tulipanna bidulo mam nadzieje ze mąż z Daimem dotarł?
    U mnie @ powinna być jutro albo w poniedziałek, zobaczymy.
    Czekam na nią jak nigdy :D i zaczynamy nasz przedostatni cykl naturalnych starań :) z optymizmem i oby z efektem :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loluś, mój facet (nie mąż :P) z Daimem dotarł:) Już Daima nie ma nawet (wspomina)..Zaczynam w poniedziałek ostatni - 3 cykl z clo.. Tym razem mam brac 1 tabletkę.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ