Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Kathlenn musimy byc twarde. Ja staram się cieszyc szczęściem innych ale często też mam ścisk w żołądku. Ostatnio dowiedziałam się ze przyjaciółka jest w ciazy,która miała za nastolatki usunięty jajnik z powodu torbieli a w ciaze zaszła w drugim cyklu. Było mi strasznie zle....ale cieszę się ze udaje się innym,może i nam wreszcie się uda!
    oczywiscie, ze sie ciesze, co nie znaczy, ze nie jest mi zarazem smutno...
    i oczywiscie co... Zezarlam batonika :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:15

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Kurcze, zgubilam papierki od gina. Ile dni po owu sie powinno brać lut?

poszly moje dwie kolezanki ciężarówki... Smutno mi. Rozmawiały o spodniach ciążowych, wózkach,ubrankach... A ja co... Idę poplakac w kąciku :(

Mam to samo! Ciągle gdzieś ciężarówki, a ja dostaje szału jak słyszę takie rozmowy, a najgorsze, że ja się na ten temat nie mogę wypowiadać, więc czuje się odrzucona :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zeżarłam dzisiaj batonika;/

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    i dwie babeczki (wczoraj piekłam) i dwa desery jogurtowe... Ehhh ...:(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Aby patrzec jak ja dostane @ i bede żarla Milke Daim

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Pytanie jak regowaly Twoje jajniki,czy nie boisz jakiegos przestymulowania...
    Ja po pierwszym cyklu i reakcji moich jajników nie odwazylabym się na clo bez monitu,ale może dziewczyny mają inne zdanie :-)

Jaka była Twoja reakcja Sowo?

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam pracowity dzień...sprzatanie, pranie, gotowanie i na robienie placka mnie naszło ale chyba niw bardzo wyszedł ehh
    Teraz będę miec dużo czasu to musze sobie zajęć szukać :-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Aby patrzec jak ja dostane @ i bede żarla Milke Daim
    Milka Daim... hmmm jeszcze nie próbowałam, ja ostatnio wcinałam tą nową z ciasteczkami i krakersami mniam :)
    chociaż generalnie staram się nie jeść słodyczy, chyba, że ciacho, które sama upiekę :)

Ostatnio moja firma miała w sprzedaży rogale marcińskie, codziennie jeden poszedł ;) a wyrzuty sumienia.... ale cóż rogale to tylko o tej porze roku są (przynajmniej w Krakowie).

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Jaka była Twoja reakcja Sowo?

Urosły mi w pierwszym cyklu brania leku 3 pecherzyki i wszystkie pekly. Nie spodziewałam się tylu pęcherzyków...byly 2 a nagle dowiedziałam się ze był i 3.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze polecam Milke Daim na podniesienie magnezu :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Szczerze polecam Milke Daim na podniesienie magnezu :)
    Ja wcinam gorzka czekoladę 81% z lidla. I zaraz będę robić zapiekankę z makaronu :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Kaska!81%??? Lepiej sobie kakao Dekomoreno kupic :-p

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feee, tez nie lubie gorzkiej ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, masz wiadomość :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreszczuje mnie..temperatura ok, i glowa boli i jestem taaaaka rozbita...2 dni temu sikaniec wyszedl negatywny..czuje zblizajaca sie @..pobolewa w dole brzucha,cycki nabrzmiewaja..fuck! Fuck! Jaki mnie wku.. ogarnia..aaa no i chodze nabuzowana..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • julia0903 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Na forum jestem nowa, chcialabym dostac wasza opinie:)
    A wiec tak 2 ciaze na Clo udalo sie za pierwszym razem:)

Teraz wiek juz nie ten i wychodzi na to ze lewy jajnik niepracuje;/
    ale do rzeczy, to moj 3 cykl na Clo , pierwsze 2 miesiace bralam od 2dc do 5dc, po pol tabletki i jeden cykl byla owu w 20dc a drugi do niczego bo pecherzyk przestal rosnac;/
    W tym cyku lekarz dal mi przykaz ze od 2dc do 5dc mam brac 1 tabletke, w 8dc poszlam do niego na monitornig okazalo sie ze pecherzyk ma 3cm!!!! (przez pomylke wzielam tabletke jedna wiecej)
    i teraz moje pytanie jakie sa wasze opinie co do wielkosci czy jest szansa na ciaze z tak wielkim i czy peknie?! ostatnio ladnie mi pekl.

Z gory bardzo dziekuje

2c1c57899ce0f52944ce93a5fdc51edf.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julia0903 strasznie wielki jak na 8dc ,a nie został ci z poprzedniego cyklu? nie wiem czy to ma szanse pęknąć normalnie? pewnie dziewczyny cos doradzą...

a my odebralismy morfologie nasienia, plemnikow o prawidlowej budowie jest 11% :D (bylo poprzednio 7 norma jest od 4 :D ) a dodatkowo mój mąż nie ma HIV, zapalenia wątroby ani kiły, hehe. Dobrze wiedzieć ;)

ja ze swoich odebralam testosteron, shbg i dheas.

TST i SHBG chyba jest ok :
    TST : 1,2 nmol/l norma 0,29 - 1,67
    SHBG : 82 nmol/l norma 26,1-110,0

za to DHEAS mam za wysoki, 542ug/dl przy normie 98,8-340 , co by potwierdzalo nadnerczowe pochodzenie mojego PCOS.

W następnym cyklu tez ma zapisany Pabi Dexametasone , to powinno te nadnercza troche pomóc opanować ;)

Kathleen a co to za czekolada ? Ja sobie z lidla czasem pozwalam na kostke czarnej 70% ze skórką pomarańczy :) a musze jeszcze sprobowac tej samej z suszoną maliną :) mniam mniam mniam :)

Wyplata moja dzis radośnie przyszła, a bałam się ze bedzie dopiero w poniedziałek. Jutro dzień zakupowy, mam parcie na ładną jesienną sukienkę ;) i nawet mam sponsora bo mam urodziny w tym miesiącu i mama z babcia koniecznie mi chca cos kupic "dla mnie", a nie do domu czy dać kasę żeby w gary poszla ;)
    No nic, z grzeczności się nie sprzeciwię ;)

Milego wieczoru dziewczyny :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęknąć może, ale pęcherzyk musi być dobrej jakości żeby była szansa na ciążę, a zazwyczaj ginekolodzy mówią że dobry pęcherzyk to 19-28 mm. Oby się w torbielka nie przerodził skoro taki duży urósł tak szybko. Ale trzeba być dobrej myśli :)

W nagrodę za czas oczekiwania dostała miesiąc abonamentu premium. Niby nic, ale jednak złość mi na serwis przeszła :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 23:03

nick nieaktualny, Anatolka, kapturnica lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dzis pozwolilam na spotkaniu ze znajomymi na odstepstwo dietetyczne :-| i a kare teraz cwicze ;-) ja jadam tez gorzka z pomarancza fajnie przelamuje gorycz z malina tez jest ok ;-) myslicie ze przy wyrownaniu insuliny mam wieksze szanse na dzialanie stymulacji ?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym sobie poszla na bieżnię albo basen...

A mężu z pracy wrócił i zrobił burgery wg. przepisu Jamiego Olivera. Om nom nom! No to teraz powinnam pól nocy biegać XD

Dobranoc dziewczynki, milych snów i powodzenia...
    Oby dzisiejsze wiruski zadziałały...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ