X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam diabelskie myśli, żeby sobie wziąć clo bez monitoringu, bardzo zły pomysł?

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Mam diabelskie myśli, żeby sobie wziąć clo bez monitoringu, bardzo zły pomysł?
    Pytanie jak regowaly Twoje jajniki,czy nie boisz jakiegos przestymulowania...
    Ja po pierwszym cyklu i reakcji moich jajników nie odwazylabym się na clo bez monitu,ale może dziewczyny mają inne zdanie :-)

Natka098 lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie reagowały wcale:D I sobie chciałam 3 próbę zrobić bezlekarzową :D

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyczytałam tu na wątku to niektóre dziewczyny biorą chyba bez monitu,ale decyzja zalezy od Ciebie. Nie masz ustalonego jakiegos planu z lekarzem,co robic jak Twój organizm nie reaguje na clo?

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zgłosić się z wynikami do endokrynologa, wyniki będę miała jak @ przyjdzie za 2 tyg. od 3dc, i ogólnie chciałam na luzaka wziąć sobie clo i czekać co się wydarzy :D Ale troszkę się boje w sumie, to będzie chyba zależało jaki będę miała humor 3dc :D czy zaryzykuje czy nie.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym przypadku zaczekalabym na badania i konsultacje z endokrynologiem,a nóż coś Ci podpowie :-)
    Mi moja gin w kolejnym cyklu planuje iui zastanawiam się tylko jak ona to widzi,jak teraz miałam 3pecherzyki i złapała się za głowę, a co jak sytacja się powtorzy. Niby plan jest ale wszystko zalezy jak się ułoży.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie brala clo bez konsultacji z lekarzem, a wlasciwie bez usg w odpowiedniej porze. Natka, mysle, ze jak letrozol nie ruszyl to clo nie ruszy jajnikow. Predzej ,ale nie namawiam Cie, wzielabym letrozol przez 5 dni i kolo 12 poszlabym gdziekolwiek na usg zobaczyc co i jak. Bez zadnego usg nie wzielabym sama wcale niczego do stymulacji.

Jazda, 3 zastrzyki na dobe przez tydzien... I na tym raczej nie koniec.

Kathleen , prostuje to, co napisalam ostatnio. Dopytalam dzis w klinice i jesli masz diagnoze (a masz pcos, no nie?) i min. 1 rok udokumentowanego leczenia (w tym min 6 stymulacji np clo) to mozesz startowac do rzadowego ivf. Nie ma znaczenia, ze macie juz dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:37

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,

Czasami podczytuję co u Was, ale specjalnie się nie udzielam.
    U mnie za 3 dni termin @, czuję że to nie ciąża :P objawów brak poza jakimś szarpaniem w podbrzuszu, jajnikach i pępku, no i piersi nabrzmiałe, ale bez dupka mniej bolą ;)
    U mnie wszystko może się opóźnić teraz w cyklu bez dupka, pewnie @ będzie spóźniona dlatego objawy tak późno.

• Another Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh. Dzisiaj po trzech tygodniach oczekiwania na naprawę mojego wykresu, naprawiłam go sama.... Jeszcze tak olewatorskiego podejścia nie widziałam nigdzie. Napisano mi, że problem jest tak złożony, że ciągle próbują go naprawić, tymczasem był to banalny błąd. Smutne. Teraz nie mam pojęcia o co chodzi w moim wykresie, bo nic nie uzupełniam na czas, a ciężko mi wszystko poustawiać datami. Mierzę tempkę, robiłam testy owu, ale nic za nic nie mogę wpasować w dokładne dni.

Według moich chińskich wyliczeń wychodzi mi dzisiaj 4 dzień po owu, ale temperatury są bardzo niskie, 36,60- 36,70. Sama już nic nie wiem. Sugerując się testami owu od dzisiaj biorę lutkę. W następnym cyklu będę dokładniejsza.
    Miłego dnia dziewuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:57

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    mam zgłosić się z wynikami do endokrynologa, wyniki będę miała jak @ przyjdzie za 2 tyg. od 3dc, i ogólnie chciałam na luzaka wziąć sobie clo i czekać co się wydarzy :D Ale troszkę się boje w sumie, to będzie chyba zależało jaki będę miała humor 3dc :D czy zaryzykuje czy nie.
    Ja w tym cyklu postawiłam na clo bez monitoringu. Też jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Wiem mniej więcej w którym dniu mam owu z clo, wiem, że pęcherzyki pękają. Więcej mi nie trzeba. Tylko temperatury u mnie jak zwykle każda w inną stronę i ciężko określić dokładny dzień owulki, żeby zacząć z lutką. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Przyszły cykl już z monitem, bo zostały tylko 2 z clo, więc szkoda zmarnować.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, powiem Ci, ze ja z olewactwem spotkalam sie ostatnio w znanym sklepie internetowym. Ogladalam swter, ktory bardzo mi wpadl w oko, ale nie napisali skladu, wiec spytalam o to, nawet 2 razy w ciagu tygodnia i nie dostalam odpowiedzi! A nie byl to sweter za 49.99... Wiec chcialam wiedziec co kupuje. Wkurzyli mnie i kupilam w innym sklepie podobny. I zaraz kupie drugi pewnie, bo moja sis tez chciala tamten pierwszy...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wykres z Clo na prawdę jest zwariowany :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    W tym przypadku zaczekalabym na badania i konsultacje z endokrynologiem,a nóż coś Ci podpowie :-)
    Mi moja gin w kolejnym cyklu planuje iui zastanawiam się tylko jak ona to widzi,jak teraz miałam 3pecherzyki i złapała się za głowę, a co jak sytacja się powtorzy. Niby plan jest ale wszystko zalezy jak się ułoży.

No tak ale endo mogę mieć dopiero wizytę w kwietniu (prywatnie).

Anatolka wrote:
    Ja bym nie brala clo bez konsultacji z lekarzem, a wlasciwie bez usg w odpowiedniej porze. Natka, mysle, ze jak letrozol nie ruszyl to clo nie ruszy jajnikow. Predzej ,ale nie namawiam Cie, wzielabym letrozol przez 5 dni i kolo 12 poszlabym gdziekolwiek na usg zobaczyc co i jak. Bez zadnego usg nie wzielabym sama wcale niczego do stymulacji.

Letrozolu już nie mam, bo miałam wyliczone tabletki
    Another wrote:
    Ja w tym cyklu postawiłam na clo bez monitoringu. Też jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Wiem mniej więcej w którym dniu mam owu z clo, wiem, że pęcherzyki pękają. Więcej mi nie trzeba. Tylko temperatury u mnie jak zwykle każda w inną stronę i ciężko określić dokładny dzień owulki, żeby zacząć z lutką. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Przyszły cykl już z monitem, bo zostały tylko 2 z clo, więc szkoda zmarnować.

Ja nie wierze w cuda, że jak teraz wezmę to podziała, ale powiem szczerze mam wstręt do wizyt lekarskich i podglądania, dlatego chciałam jeden cykl zrobić bez wizyty u gina...

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko to bedziesz miala w takim razie rowno dupsko zklute:) Nie zazroszcze. A teraz co za specyfiki bedziesz w siebie wlewac?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek! Wszystko jest w brzuszek! :( siniaka mam na brzuchu :( teraz mam juz prawdziwa stymulacje: gonal f, menopur i gonapeptyl nadal i encorton (juz wiem, on ma u mnie zwiazek z endometriioza).

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Jak wyczytałam tu na wątku to niektóre dziewczyny biorą chyba bez monitu,ale decyzja zalezy od Ciebie. Nie masz ustalonego jakiegos planu z lekarzem,co robic jak Twój organizm nie reaguje na clo?
    No ja mam bez monitu przepisane, chociaz ciekawość jest silna...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zgubilam papierki od gina. Ile dni po owu sie powinno brać lut?

poszly moje dwie kolezanki ciężarówki... Smutno mi. Rozmawiały o spodniach ciążowych, wózkach,ubrankach... A ja co... Idę poplakac w kąciku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 15:14

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathleen tule mocno:( ja wczoraj poródówke na TLC oglądałam .... :/

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    kathleen tule mocno:( ja wczoraj poródówke na TLC oglądałam .... :/
    Ugh... Przed porodem naogladalam sie tego typu programow i strasznie sie wtedy zaczelam bac porodu. Ale wcale nie bylo tak jak w tych programach XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathlenn musimy byc twarde. Ja staram się cieszyc szczęściem innych ale często też mam ścisk w żołądku. Ostatnio dowiedziałam się ze przyjaciółka jest w ciazy,która miała za nastolatki usunięty jajnik z powodu torbieli a w ciaze zaszła w drugim cyklu. Było mi strasznie zle....ale cieszę się ze udaje się innym,może i nam wreszcie się uda!

34bwyx8dfkd7ouw5.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ