X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jak idziesz na monit to chyba bym wzięła. Jakby nagle tam urosła torbiel to w 18 dc ją zobaczy gin na usg i da Ci dupka czy lutkę i każe znów sie pokazać, żeby sprawdzić. Przy niskim estradiolu przestymulowanie raczej Ci nie grozi na szczęscie :)

Natka098 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tracę, a mogę tylko zyskać.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Nic tracę, a mogę tylko zyskać.

Zgadza się :) ale i tak szkoda, że letrozol miałaś wyliczony co do sztuki ;p

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zgadza się :) ale i tak szkoda, że letrozol miałaś wyliczony co do sztuki ;p

A no szkoda, ale pewnie na następny cykl mi da go. wspomogę się korzeniem pokrzywy który ma podobne działanie :D

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    No niestety nie dam, bo jeszcze wyniku badania nie będzie bo 2 tyg sie czeka, ale w sumie co będzie to będzie, będę grzecznie mierzyć tempkę, a po prostu 18 zobaczymy czy sobie nie zrobiłam torbieli.

Czekaj, ale nie możesz podejść do gina na monit bez wyników badań? Tylko, żeby podejrzeć czy wszystko w porządku po Clo?

Anatolka, masz rację, tylko jak Natka ma cykle nawet 70-dniowe, to szkoda czasu - ja bym wzięła Clo i wcisnęła się na jakiś monit, żeby mieć sytuację pod kontrolą. No ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.ale u Natki to bez paniki z podglądaniem, bo do tej pory nie rosło po lekach do stymulacji absolutnie nic, więc raczej nic groźnego się nie stanie nawet jak będzie monit w 18 dc dopiero :)

Najwyżej będzie męczyć chłopa wiesz od 10 powiedzmy do 18 dc bardziej regularnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:54

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie miałam cyklu owulacyjnego od ponad roku, a może i dłużej bo ostatnio, normalne cykle miałam około marca 2013, więc wątpliwa sprawa z owulką u mnie, ale nie ma ryzyka nie ma zabawy :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a czemu Ci się tam od marca porozwalało to wszystko?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to jest wszystko nie do wyjaśnienia :D ostatnią swoją prawdziwą @ miałam w maju 2013, niczym nie wywoływaną, potem, b.dużo i szybko schudłam i wszystko się zatrzymało zero @, ale kazali mi się nie przejmować i tak było do grudnia 2013, pojawiła się @, potem znów nie było i w lutym wzięłam już lutkę, byłam już po ślubie to był czas na myślenie o dziecku, i się wszystko zaczęło, monitorowanie, wywoływanie itp, dodatkowo przytyłam przez ten czas ponad połowę tego co schudłam. Ogólnie mój organizm chyba się na mnie obraził...

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ale.ale u Natki to bez paniki z podglądaniem, bo do tej pory nie rosło po lekach do stymulacji absolutnie nic, więc raczej nic groźnego się nie stanie nawet jak będzie monit w 18 dc dopiero :)

Najwyżej będzie męczyć chłopa wiesz od 10 powiedzmy do 18 dc bardziej regularnie ;)

Może nawet lepiej, bo nie będzie seksu na zawołanie po monicie ;)

KathleenPL lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z <3 nie ma problemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:13

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A schudłaś, bo się odchudzałaś bardzo czy bez powodu tak sobie organizm schudł?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Może nawet lepiej, bo nie będzie seksu na zawołanie po monicie ;)

Ale.ale to chyba tylko u nas 2 taka kaszana z <3 ...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A schudłaś, bo się odchudzałaś bardzo czy bez powodu tak sobie organizm schudł?

Odchudzałam się, ale to dłuższa historia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    u mnie z tym na zawołanie tak samo :/

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, trochę się zgadzam co do nieodpowiedzialności. Nie zalecam tego, mówiłam to w kontekście, ze moim zdaniem można sobie wziąć Clo w sytuacji Natki, A przy okazji opowiedziałam swoją historię. Mam poniekąd wykształcenie medyczne, więc troszkę się mniej boję. Ale tak jak mówię, na sobie mogę sobie eksperymentować do Woli, innym tego nie radzę...
    A o tych torbielach mówię tylko z punktu widzenia statystyki, ze nie są takie częste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:51

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy cały cykl <3, hehe, i będę mierzyć tempkę, to się okaże czy owulka była :D ewentualnie jeśli skok będzie to sobie progesteron zrobię. Ale to takie pitu pitu, a czas pokaże.

Ta moja @ znów jakaś nie teges, wkońcu w paranoję popadnę, jak tak dalej będzie, bo ciężko mi stwierdzić kiedy się zaczyna jak jest a potem znika całkowicie, mam nadzieje, że jeszcze dziś grzecznie powróci i jutro też będzie, ból podbrzusza i krzyża informuje mnie tylko, że to jednak ona...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu orzechy brazylijskie są w dobrej cenie 9,90 za 200gram. Właśnie wcinam :) mąż powiedział: "Kupujemy! Nie będziemy oszczędzać na endometrium ;)"

Natka098, ale.ale, KathleenPL, Andzia1984, tulipanna, _analiza lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no baaa na domku dla dziecka nie ma co oszczędzać

Anatolka, ale.ale lubią tę wiadomość

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Ech, teraz to już się z tego śmieję, ale wtedy to jakaś masakra - ja zestresowana, M też, próbujemy, próbujemy i skończyło się na niczym. Teraz się staram wyluzować, to już dużo lepiej z <3 :)
    Ba, właśnie sobie uświadomiłam, że wczoraj zapomniałam zrobić testu owu, bo wróciliśmy późno od znajomych i jeszcze z bólem głowy, no ale jeśli tempka się utrzyma wysoko, to zakładam, że było co miało być, i najwyraźniej pik LH mam jakiś nie teges.

Ja wcinam migdały, już mi trochę uszami wychodzą. A najlepsze, że M też je wcina równo, nie wiem co mu ma po nich urosnąć :)

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ