SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tam może urośnie ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek, bo są kaloryczne ;)

KathleenPL, Natka098 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ale chłopu to raczej dynie kaz jeść, wtedy urośnie cp ma urosnąć. I jakeś ślimaki czy cos :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszelkie orzechy są zdowe, więc tylko na dobre mu w sumie wyjdzie, migdały mają cynk a to działa łoooo na facetów idealnie :D

• Magis Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłany: Dzisiaj, 15:53 Cytuj | Edytuj | Zgłoś
    Dziewczyny chcialabym zapytac, czy ktoras z Was brala moze Symletrol? To tabletki na stymulacje owulacji, dzialanie podbne do Clo, ale podobno lek bardziej nowoczesny( tylensie dowiedzialam od gina) w tym cyklu w ktorym bralam symletrol, mocno czulam jajniki, nawet juz po ovu czulam ze cos sie dzieje w jajnikacch i macicy, czulam ewidentnie ze cos tam sie dzieje, ale nie udalo mi sie zajsc W ciaze. Martwi mnie ten cykl, poniewaz zawsze mialam cykle jak w zegarku 30 dni, a ten byl strasznie dlugi az 35,dni, gdzue tempka byla caly czas dosc wysoko, a terazprzyszla @ ale bardzo skapa... Martwie sie ze te tabletki mi rozwalily cykl , czy ktos mial takie doswiadczenia?? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz:)

http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magis, podniosłam Ci już wątek o Letrozolu - jest na górze listy :) chodź tam popiszemy :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dzisiaj źle czuje;/ niepokój okropny

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak miałam wczoraj po zastrzyku po 22. Serducho mi strasznie biło, ale usnęłam w końcu :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Edit: o torbiel wcale nie jest tak trudno. Ja mialam w pazdierniku. Andzia ma 2 cykl z rzedu. niedawno miala tez Amus...
    Dokładnie, tylko, że ja w ciągu 1 cyklu jestem 3-4x na podglądzie...najpierw na podgląd pęcherzyków plus zastrzyk, a po staraniach na podgląd czy pęcherzyk(ki) pękł(y).

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Andzia, ja bralam letrozol jak clo, zamiast clo. Wylacznie letrozol na 5 dni mialam. Powiedzialam mezowi o pomysle i powiedzial cytuje "jak Jej urosna te pecherzyki i jakims cudem pekna to sasiadow obudzi" ;) wariat ;)

A tak na powaznie to jest bardzo bardzo duzo stymulatorow. Przemysl to sobie dobrze, bo one rosna i sama wiesz, ze problem jest w tym, ze nie chca pekac... 2 pregnyle to 10 000 jednostek, a ovi to 6500.

Podgladalam jajka. Pieknie rosna :) cala hodowla :)
    Super, że rosną :)

Oj kawałek mam do sąsiadów :P Będę na podglądzie czy jest pęcherzyk to będę prosic o pregnyl. Mam cichą nadzieję, że ten Parlodel co łykam też pomoże :>

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zaczelam plamic. I to nie malo. Co tov dlaczego? Dzis powiinbyc owulacja, powinnismy dzialac :-( czy to moze prxez to ze zapomnialam o porannej dawce metforminy? #%()#@`

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Rozumiem Cie. Nie cierpie takich dni, kiedy mnie nosi i meczy nie wiadomo co...

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    A ja wlasnie zaczelam plamic. I to nie malo. Co tov dlaczego? Dzis powiinbyc owulacja, powinnismy dzialac :-( czy to moze prxez to ze zapomnialam o porannej dawce metforminy? #%()#@`

To raczej nie od metforminy - mi się czasami zdarza zapomnieć, ale nie ma żadnych takich efektów.

Działajcie i tak, na wszelki wypadek :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Ja w ogóle nie lubię niedzielnych wieczorów, weekend się kończy, a jeszcze coś muszę przygotować na jutro do pracy i siedzę przy komputerze i za nic nie mogę się zmusić… Pogoda też nie nastraja optymistycznie.

scarllet lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w trasie, kolo 20 będziemy w wwa. Zmęczeni, napaleni... I w ogóle... Pierwsze nasze wspólne wyjscie po przeprowadzce. Mielismy czas dla siebie, spotkaliśmy sie ze znajomymi i próbowaliśmy zdemolować lóżko i ścianę w hotelu:D Polecam takie weekendowe wypady na odstresowanie i... Zbliżenie :D
    A, ze P normalnie pracuje od pon do sob to tylko od czasu do czasu mozemy sobie pozwolić na wspólny weekend. Zycie no...

tulipanna lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarllet, czasem w okolicach owulacji się plami - to nic złego :) nie przejmuj się i ustaw sobie przypominacza w telefonie to o metforminie nie bedziesz zapominać :)

edit: U pewnej grupy kobiet występuje tzw. plamienie okołoowulacyjne spowodowane nagłym spadkiem poziomu estrogenów podczas jajeczkowania. Plamienie zazwyczaj jest skąpe, ale może trwać nawet do czterech dni.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/plamienie-z-pochwy-jakie-moga-byc-przyczyny-plamienia-z-pochwy_39733.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:26

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak zawsze niezawodna :-D

Zrobie sobie tabelke,z podzialem na dni tygodnia i tabletki, pezykleje na lodowce i bede odhaczac, bo zaczelam sie gubic.

KathleenPL lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie z zastrzykami, jednostkami zastrzykow i lekami, bo juz dawno bym zginęła ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi @ uciekła, tylko śluz już mam różowy, nie wiem co o tym myśleć... ja pitole

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a może się jeszcze rozkręci?

Ja mam za to schize dzisiaj ze sie na pewno przestymuluje.
    Trzeci dzień wzięłam 1,5tabl clo i albo już swiruje albo czuje prawy jajnik ;) i tak myślę może te dwa ostatnie dni wziąć po 1 tabl? Jak myślicie?

Jezuuu oszaleje. Jakoś mnie tak nosi dzisiaj.
    Pójdę spać, może rano będzie lepiej :/
    Do jutra :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ