X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Tulipanna, niedawno pisalas, ze boisz sie większej dawki clo, żeby sie nie narobilo za dużo pęcherzyków. Ja wzielam wieksza dawke i tez mialam jeden dominujący tylko szybciej urósł, wiec nie ma sie co bac :D

Muminka, kumpela miala podobnie. Odstawila leki, zajela sie urzadzaniem mieszkania, potem zlamala noge i zaszla jak poszla na zwolnienie na noge XD
    Obaczymy we wtorek rano co tam wysiedzialam :)Jakieś mam zle przeczucie,chodzę podminowana..może to dlatego ze wielkimi krokami zbliżamy sie do laparo..
    A jak u Ciebie z Twoim mężem ?Juz ok?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 strasznie duża ta dawka stymulantów o.O czy oby na pewno aż tyle potrzeba?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Obaczymy we wtorek rano co tam wysiedzialam :)Jakieś mam zle przeczucie,chodzę podminowana..może to dlatego ze wielkimi krokami zbliżamy sie do laparo..
    A jak u Ciebie z Twoim mężem ?Juz ok?

Pogodzilismy sie na wyjezdzie XD My generalnie nie miewamy cichych dni. Ale co sie dzialoooo....przed wczoraj, wczoraj, dzis rano... Gorzej, ze nie moglam sobie odmówić na targach i piwek różnych polało sie trochę... Cóż, taka branża. I tak spisywalam ten cykl na straty, klotnia, gince sie nie podobalo jajko wiec trudno sie mówi no. Ale goraco bylo i jest :D

scarllet, tulipanna lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Już nie mogę się doczekać wyniku. Na szczęście mogę sprawdzić internetowo ale dopiero po 15:00 więc do tego czasu chyba umrę na zawał.
    gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zepsul mi sie termometr. Czy to mozliwe zebym przez caly cykl miala na zmiane dwie temperatury? O roznych porach, w roznych sytuacjach? Chyba niemozliwe, tym bardziej ze nigdy tak nie mialam

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Dziewczyny chyba zepsul mi sie termometr. Czy to mozliwe zebym przez caly cykl miala na zmiane dwie temperatury? O roznych porach, w roznych sytuacjach? Chyba niemozliwe, tym bardziej ze nigdy tak nie mialam

Może sprawdź innym? Albo zrób test termometru zanurzając go w wodzie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, ja bralam letrozol jak clo, zamiast clo. Wylacznie letrozol na 5 dni mialam. Powiedzialam mezowi o pomysle i powiedzial cytuje "jak Jej urosna te pecherzyki i jakims cudem pekna to sasiadow obudzi" ;) wariat ;)

A tak na powaznie to jest bardzo bardzo duzo stymulatorow. Przemysl to sobie dobrze, bo one rosna i sama wiesz, ze problem jest w tym, ze nie chca pekac... 2 pregnyle to 10 000 jednostek, a ovi to 6500.

Podgladalam jajka. Pieknie rosna :) cala hodowla :)

scarllet, tulipanna lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeej wchodze a tu takie wieści!! gratki muminku!!!:D:D:D:D

ja dzisiaj 35 dc najdłuższy cykl na CLO jaki miałam nooo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:26

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane. Jak tylko wyniki pojawią się na stronie labolatorium zaraz dam wam znać jak beta

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Witam się w niedzielę. Nie pisałam dawno ale ciągle podczytuję, co u was.
    Gratuluję Mumince i innym dziewczynom którym się udało.
    U mnie niestety bez zmian, jestem już 4 cykl z clo i dalej się nie powiększam ;(
    Mam do was pytanie, ile wasi lekarze planują wam cykli ze stymulacją. Moja mówi o 6. Zastanawiam się, bo połowa już za mną, tylko 2 cykle mi zostały i co dalej? Bez stymulacji niestety nie mam owulacji. Nie wiem co robić.
    Trzymam za was wszystkie kciuki, teraz po Mumince wszystkie rządkiem zachodzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ się pojawiła... zaczynam nowy cykl bez stymulacji, no chyba się nie zdecyduje na samowolne clo :) Stoję przed ciężkim wyborem... I tak będę u gina około 18dc z wynikami i po recepte na metforminę, to mi zrobi pewnie podglądanko, żeby zobaczyć co się dzieje i da dupka.

Brać clo czy nie brać o to jest pytanie :D?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to jak będziesz miała monit to będzie widać co i jak :) bez monitu zadnego nie bralabym, ale jak na 100% bedzie możliwość zajrzenia to może bym się zdecydowała (?) :)

Natka098 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak się zastanawiam, na pewno będę u niego około 18dc bo będę mieć wyniki badania i skończy mi się metforminą i będę chciała dupka na wywołanie @, zawsze zagląda na każdej wizycie co się dzieje w jajnikach, to i na tej pewnie zajrzy, a jak nie to go o to poproszę.

Mam jeszcze 2 dni na podjęcie decyzji, ale korci mnie bardzo, tym bardziej, że od 18 dni jestem na diecie z niskim indeksem glikemiczny, więc jest szansa na to, że moje jajniki zaczną pracować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka zwykle po 6 cyklach z CLO robi się przerwe 3 msc ale i tutaj są dziewczyny które dłużej brały CLO
    ja już w połowie 3 cykle za mną 3 przede mną.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    No właśnie tak się zastanawiam, na pewno będę u niego około 18dc bo będę mieć wyniki badania i skończy mi się metforminą i będę chciała dupka na wywołanie @, zawsze zagląda na każdej wizycie co się dzieje w jajnikach, to i na tej pewnie zajrzy, a jak nie to go o to poproszę.

Mam jeszcze 2 dni na podjęcie decyzji, ale korci mnie bardzo, tym bardziej, że od 18 dni jestem na diecie z niskim indeksem glikemiczny, więc jest szansa na to, że moje jajniki zaczną pracować.

Ja bym brała nawet bez monitoringu jeśli to nie jest Twoj pierwszy cykl z Clo i wiesz jak organizm reaguje.
    Ale ja jestem ryzykant, miałam monitoring tylko w pierwszym cyklu z 1tbl Clo, a potem 2 kolejne bez, bo się pożarłam z moim ginekologiem. A potem sobie sama zwiększyłam dawkę do 2 tbl, bo na jednej owu było za późno. No i na tych dwóch chyba się udało zajść w pierwszym cyklu, najpóźniej dzisiaj powinna być @, A nie ma I się nie zanosi...

Renieczka, ja miałam.mieć 3 cykle, potem HSG, potem znowu 3 cykle i 3 miesiące przerwy. Czyli tak jak Ania mówi w sumie 6 cykli brania, 3 przerwy.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, gratulacje!!

Andzia, ja się zgadzam z Anatolką, u Ciebie najważniejsze by było coś na pęknięcie, bo przecież na pęcherzyki i wzrost nie narzekasz :) Ja bym na Twoim miejscu spróbowała tylko z letrozole i walczyła o dwa pregnyle jak jajko będzie duże.

Renieczka, a miałaś robione HSG? Bo skoro owulacja jest, a potem nie ma fasoli, to może coś z jajowodami?

Natka, z tego co pisałaś, to u Ciebie Clo i tak nie robił masy jajeczek, więc przestymulowanie chyba Ci za bardzo nie grozi, a jeszcze jak cykle masz takie długie, to szkoda trochę czasu… Ale fakt, najbezpieczniej byłoby się przejść go gina na kontrolę koło 11-12dc, nie dasz rady?

Jagoda, oby oby się udało :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:

Natka, z tego co pisałaś, to u Ciebie Clo i tak nie robił masy jajeczek, więc przestymulowanie chyba Ci za bardzo nie grozi, a jeszcze jak cykle masz takie długie, to szkoda trochę czasu… Ale fakt, najbezpieczniej byłoby się przejść go gina na kontrolę koło 11-12dc, nie dasz rady?

No niestety nie dam, bo jeszcze wyniku badania nie będzie bo 2 tyg sie czeka, ale w sumie co będzie to będzie, będę grzecznie mierzyć tempkę, a po prostu 18 zobaczymy czy sobie nie zrobiłam torbieli.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    No niestety nie dam, bo jeszcze wyniku badania nie będzie bo 2 tyg sie czeka, ale w sumie co będzie to będzie, będę grzecznie mierzyć tempkę, a po prostu 18 zobaczymy czy sobie nie zrobiłam torbieli.

O torbiel wcale nie tak łatwo. Ale.ale ma rację, trochę szkoda czasu.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP, branie czegokolwiek do stymulcji bez monitu jest hmm nawet nie ryzykanckie, ale nawet nieodpowiedzialne - moim zdaniem. Ja stymulowanych cykli mialam 14 chyba (clo, letrozol) z przerwami. Swoj organizm wydawalo mi sie, ze znam jak nikt inny. Mialam rozpoczac 15 cykl stymulowany do IUI, niespecjalnie chcialo mi sie isc do kliniki miedzy 1 a 3 dc, ale w koncu poszlam. Co sie okazalo? Torbiel z niepeknietego pecherzyka w poprzednim cyklu. Pierwszy raz w zyciu, pierwszy raz przy cyklach monitorowanych i mimo zastrzyku. A chcialam rozpoczac stymulacje sama bez wizyty 1-3dc. Zalatwilabym sie na cacy serwujac torbieli stymulacje.

Edit: o torbiel wcale nie jest tak trudno. Ja mialam w pazdierniku. Andzia ma 2 cykl z rzedu. niedawno miala tez Amus...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:20

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to się obawiam tylko torbieli, bo przestymulowanie jest raczej nierealne w moim przypadku, szkoda mi po prostu cyklu, tak sobie całkowicie odpuścić, tym bardziej, że już tak ładnie się staram z dietą i ćwiczeniami, jak nie ten cykl to następny, ale mam nadzieje, że zacznie organizm odpowiadać na stymulacje. I potem, będzie tylko łatwiej :D

Anatolka lubi tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ