CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
KathleenPL wrote:Tulipanna, niedawno pisalas, ze boisz sie większej dawki clo, żeby sie nie narobilo za dużo pęcherzyków. Ja wzielam wieksza dawke i tez mialam jeden dominujący tylko szybciej urósł, wiec nie ma sie co bac
Muminka, kumpela miala podobnie. Odstawila leki, zajela sie urzadzaniem mieszkania, potem zlamala noge i zaszla jak poszla na zwolnienie na noge
A jak u Ciebie z Twoim mężem ?Juz ok? -
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Obaczymy we wtorek rano co tam wysiedzialam :)Jakieś mam zle przeczucie,chodzę podminowana..może to dlatego ze wielkimi krokami zbliżamy sie do laparo..
A jak u Ciebie z Twoim mężem ?Juz ok?
Pogodzilismy sie na wyjezdzieMy generalnie nie miewamy cichych dni. Ale co sie dzialoooo....przed wczoraj, wczoraj, dzis rano... Gorzej, ze nie moglam sobie odmówić na targach i piwek różnych polało sie trochę... Cóż, taka branża. I tak spisywalam ten cykl na straty, klotnia, gince sie nie podobalo jajko wiec trudno sie mówi no. Ale goraco bylo i jest
scarllet, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
scarllet wrote:Dziewczyny chyba zepsul mi sie termometr. Czy to mozliwe zebym przez caly cykl miala na zmiane dwie temperatury? O roznych porach, w roznych sytuacjach? Chyba niemozliwe, tym bardziej ze nigdy tak nie mialam
Może sprawdź innym? Albo zrób test termometru zanurzając go w wodzie -
Andzia, ja bralam letrozol jak clo, zamiast clo. Wylacznie letrozol na 5 dni mialam. Powiedzialam mezowi o pomysle i powiedzial cytuje "jak Jej urosna te pecherzyki i jakims cudem pekna to sasiadow obudzi"
wariat
A tak na powaznie to jest bardzo bardzo duzo stymulatorow. Przemysl to sobie dobrze, bo one rosna i sama wiesz, ze problem jest w tym, ze nie chca pekac... 2 pregnyle to 10 000 jednostek, a ovi to 6500.
Podgladalam jajka. Pieknie rosnacala hodowla
scarllet, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Witam się w niedzielę. Nie pisałam dawno ale ciągle podczytuję, co u was.
Gratuluję Mumince i innym dziewczynom którym się udało.
U mnie niestety bez zmian, jestem już 4 cykl z clo i dalej się nie powiększam ;(
Mam do was pytanie, ile wasi lekarze planują wam cykli ze stymulacją. Moja mówi o 6. Zastanawiam się, bo połowa już za mną, tylko 2 cykle mi zostały i co dalej? Bez stymulacji niestety nie mam owulacji. Nie wiem co robić.
Trzymam za was wszystkie kciuki, teraz po Mumince wszystkie rządkiem zachodzą -
nick nieaktualnyU mnie @ się pojawiła... zaczynam nowy cykl bez stymulacji, no chyba się nie zdecyduje na samowolne clo
Stoję przed ciężkim wyborem... I tak będę u gina około 18dc z wynikami i po recepte na metforminę, to mi zrobi pewnie podglądanko, żeby zobaczyć co się dzieje i da dupka.
Brać clo czy nie brać o to jest pytanie?
-
nick nieaktualnyNo właśnie tak się zastanawiam, na pewno będę u niego około 18dc bo będę mieć wyniki badania i skończy mi się metforminą i będę chciała dupka na wywołanie @, zawsze zagląda na każdej wizycie co się dzieje w jajnikach, to i na tej pewnie zajrzy, a jak nie to go o to poproszę.
Mam jeszcze 2 dni na podjęcie decyzji, ale korci mnie bardzo, tym bardziej, że od 18 dni jestem na diecie z niskim indeksem glikemiczny, więc jest szansa na to, że moje jajniki zaczną pracować. -
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:No właśnie tak się zastanawiam, na pewno będę u niego około 18dc bo będę mieć wyniki badania i skończy mi się metforminą i będę chciała dupka na wywołanie @, zawsze zagląda na każdej wizycie co się dzieje w jajnikach, to i na tej pewnie zajrzy, a jak nie to go o to poproszę.
Mam jeszcze 2 dni na podjęcie decyzji, ale korci mnie bardzo, tym bardziej, że od 18 dni jestem na diecie z niskim indeksem glikemiczny, więc jest szansa na to, że moje jajniki zaczną pracować.
Ja bym brała nawet bez monitoringu jeśli to nie jest Twoj pierwszy cykl z Clo i wiesz jak organizm reaguje.
Ale ja jestem ryzykant, miałam monitoring tylko w pierwszym cyklu z 1tbl Clo, a potem 2 kolejne bez, bo się pożarłam z moim ginekologiem. A potem sobie sama zwiększyłam dawkę do 2 tbl, bo na jednej owu było za późno. No i na tych dwóch chyba się udało zajść w pierwszym cyklu, najpóźniej dzisiaj powinna być @, A nie ma I się nie zanosi...
Renieczka, ja miałam.mieć 3 cykle, potem HSG, potem znowu 3 cykle i 3 miesiące przerwy. Czyli tak jak Ania mówi w sumie 6 cykli brania, 3 przerwy. -
Muminka, gratulacje!!
Andzia, ja się zgadzam z Anatolką, u Ciebie najważniejsze by było coś na pęknięcie, bo przecież na pęcherzyki i wzrost nie narzekaszJa bym na Twoim miejscu spróbowała tylko z letrozole i walczyła o dwa pregnyle jak jajko będzie duże.
Renieczka, a miałaś robione HSG? Bo skoro owulacja jest, a potem nie ma fasoli, to może coś z jajowodami?
Natka, z tego co pisałaś, to u Ciebie Clo i tak nie robił masy jajeczek, więc przestymulowanie chyba Ci za bardzo nie grozi, a jeszcze jak cykle masz takie długie, to szkoda trochę czasu… Ale fakt, najbezpieczniej byłoby się przejść go gina na kontrolę koło 11-12dc, nie dasz rady?
Jagoda, oby oby się udało -
nick nieaktualnyale.ale wrote:
Natka, z tego co pisałaś, to u Ciebie Clo i tak nie robił masy jajeczek, więc przestymulowanie chyba Ci za bardzo nie grozi, a jeszcze jak cykle masz takie długie, to szkoda trochę czasu… Ale fakt, najbezpieczniej byłoby się przejść go gina na kontrolę koło 11-12dc, nie dasz rady?
No niestety nie dam, bo jeszcze wyniku badania nie będzie bo 2 tyg sie czeka, ale w sumie co będzie to będzie, będę grzecznie mierzyć tempkę, a po prostu 18 zobaczymy czy sobie nie zrobiłam torbieli.
-
Natka098 wrote:No niestety nie dam, bo jeszcze wyniku badania nie będzie bo 2 tyg sie czeka, ale w sumie co będzie to będzie, będę grzecznie mierzyć tempkę, a po prostu 18 zobaczymy czy sobie nie zrobiłam torbieli.
O torbiel wcale nie tak łatwo. Ale.ale ma rację, trochę szkoda czasu. -
JagodaP, branie czegokolwiek do stymulcji bez monitu jest hmm nawet nie ryzykanckie, ale nawet nieodpowiedzialne - moim zdaniem. Ja stymulowanych cykli mialam 14 chyba (clo, letrozol) z przerwami. Swoj organizm wydawalo mi sie, ze znam jak nikt inny. Mialam rozpoczac 15 cykl stymulowany do IUI, niespecjalnie chcialo mi sie isc do kliniki miedzy 1 a 3 dc, ale w koncu poszlam. Co sie okazalo? Torbiel z niepeknietego pecherzyka w poprzednim cyklu. Pierwszy raz w zyciu, pierwszy raz przy cyklach monitorowanych i mimo zastrzyku. A chcialam rozpoczac stymulacje sama bez wizyty 1-3dc. Zalatwilabym sie na cacy serwujac torbieli stymulacje.
Edit: o torbiel wcale nie jest tak trudno. Ja mialam w pazdierniku. Andzia ma 2 cykl z rzedu. niedawno miala tez Amus...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:20
-
nick nieaktualnyWłaściwie to się obawiam tylko torbieli, bo przestymulowanie jest raczej nierealne w moim przypadku, szkoda mi po prostu cyklu, tak sobie całkowicie odpuścić, tym bardziej, że już tak ładnie się staram z dietą i ćwiczeniami, jak nie ten cykl to następny, ale mam nadzieje, że zacznie organizm odpowiadać na stymulacje. I potem, będzie tylko łatwiej
Anatolka lubi tę wiadomość