CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja odebrałam wyniki i tsh znowu poszło w górę. 3.2 jak w mordę. I teraz pytanie za sto punktów - normalnie nie jestem za tym ale wiadomo ze czas pędzi do przodu - mój chłop łyka euthyrox. Wizytę u endo mam w przyszłym tygodniu. Myślałam żeby wziąć sobie chociaż 25 tkę ? A w pt zobaczymy co powie endo?
19.07.2016 r. Aleksander
-
Hej, odebrałam wyniki moich hormonów, nie są chyba tragiczne, ale martwi mnie trochę estradiol, cy nie jest za niski. Rzucicie okiem?
TSH 2,92 [0,25-5]
Estradiol 17,8 [18-140]
fsh 8,1 [3-11]
lh 6,5 [1,5-8]
prolaktyna 26,8 [5-35]
testosteron 0,4 [0,2-0,8]
lh/fsh 0,8
Jak można podnieść estradiol? czy niski ma jakieś niedobre skutki?
Help"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualnyYousee wrote:Hej, odebrałam wyniki moich hormonów, nie są chyba tragiczne, ale martwi mnie trochę estradiol, cy nie jest za niski. Rzucicie okiem?
TSH 2,92 [0,25-5]
Estradiol 17,8 [18-140]
fsh 8,1 [3-11]
lh 6,5 [1,5-8]
prolaktyna 26,8 [5-35]
testosteron 0,4 [0,2-0,8]
lh/fsh 0,8
Jak można podnieść estradiol? czy niski ma jakieś niedobre skutki?
Help
W którym dc? -
nick nieaktualny
-
Witajcie
Byłam dzisiaj na podglądzie...torbiele się wchłonęły- nie ma po nich śladu...czekam na @ i działamyscarllet, Yousee, Natka098, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:A przestałaś brać leki na prl?
Cindy zaliczonaczęść 1, bo druga to już nieco większy wysiłek a mnie jajniki jednak już ciągną... Nie chce przedobrzyć
Ja dziś ćwiczyłam z Mel B - to dopiero wysiłek dla mnie nie wprawionej"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba -
Yousee, a jakie mialas tsh przy poprzednim badaniu? Badalas wtedy co ta prl wyszla ponizej normy? Bo tsh kolo 3 tam napisalas na poprzedniej stronie. Tez wiesz nie ma tej magicznej 1 z przodu wynik a jak tsh podskoczylo to z nim mogla prolaktyna podskoczyc. Ja tak mialam, ze wysokie tsh to i prl wysoka. Tsh zbilam i prl spadla.
-
TSH miałam ładne bo około 1. Mi gin powiedział, że jak jest wyższa prolaktyna to ciężko zbić TSH, taka jest zależność. Jak prl w normie to TSH łatwiej ogarnąć.
Idę na wizytę we wtorek zobaczymy co wymyśli.
Zna któraś dobrego gina w Krakowie? Może pójdę się poradzić."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba -
Chyba jest odwrotnie. Ja bralam wtedy (tez mialam ponizej normy niedwno,pamietasz?) Euthyrox i polowke bromka i spadla mi ponizej normy. Endo i gin pozniej powiedzieli, ze widocznie byla silnie powiazana z tsh i wcale bromek nie byl potrzebny skoro z tak malutka dawka spadlo ponizej normy i ze wyglada na to, ze przy samym euthyroxie tez by spadlo (ale byloby w normie a nie ponizej). Gin nie jest od hormonow. Juz sie naczytalas ilu ginow olewa takie kwestie. Na staraniach ogolnych jest watek krakowski. Moze tam dziewczyny kogos podrzuca, kto jest godny uwagi.
Yousee lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Taaaadammm, organizm przyzwyczail sie dodawki, tsh w zwiazku z tym wzroslo to i wzrosla prl. Zagadka rozwiazana
dostaniesz wiecej euthyroxu. Ile teraz bierzesz?
Biorę minimalna dawkę 25, Endo w ogole chcialnodstawic bo wyniki dobre, ale sie uparlam, zeby brać bo co jak mi znów skoczy?! No i skoczyło.... Czy to oznacza ze będę musiała ciagle zwiększać dawkę ?!"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba