CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
JagodaP wrote:Twoja lekarka miała pewnie na myśli, ze Twoja temperatura nie będzie odzwierciedlać naturalnych zmian w organizmie. Wzrost temperatury jest spowodowany obecnością progesteronu, który pochodzi z peknietego pęcherzyka owulacyjnego. Clo bezpośrednio nie powoduje zmian temperatury (tylko pośrednio przez wywołanie owulacji). U Ciebie ten progesteron to Duphaston, więc wzrost będzie i tak, nawet jakby nie było owu. Myślę, że o to jej chodziło.
Zgadzam się, że wszystkim, oprócz ostatniego zdaniaZależy wprawdzie od osoby, ale Duphaston zwykle nie podwyższa temperatury, mi przynajmniej nie podwyższał parę miesięcy temu jak brałam Duphaston po braku owu na wywołanie @
Meggie, temperaturą się nie przejmuj, jeśli masz monitoring i robisz badania, to będziesz wiedziała, czy jest owu, jakie jest endometrium i jak z progesteronem. Będzie dobrze -
Kathleen, nie wkurzaj sie tylko posadz goscia przy stole i zrob lekcje biologi. Co to jest pcos, jak przeszkadza w zajsciu (male pecherzyki, ktore nie rosna. Nie rosna, wiec nie wypuszczaja jajeczka. NIe ma jajeczka to plemniki nie maja czego zapladniac i skutkiem jest brak szans na ciaze), po co te leki sa i jak maja za zadanie pomoc itp. Faceci to tepaki w tej kwestii. Sadzisz, ze On pamieta z lekcji biologii co i jak? Watpie. Moj mial lekcje biologii, tlumaczylam Mu co i jak. Scarllet tez tlumaczyla swojemu uparciuchowi i przynioslo pozadany skutek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 14:23
Natka098, scarllet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam sie z dziewczynami
Z facetami jak z dziecmi
A ja odebrałam wyniki inhibiny B 31,5 (norma 20-110).
Niby jest w normie , ale jakoś tak nisko ?
Dziewczyny, znacie sie na tym ? Anatolka, guru nasz wynikowy ?XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
AMH to ja ma m kosmiczne , 11,8 , jak to przy PCO
Nie będę sobie na razie głowy tą inhibiną zaprzątać , obym już nie musiała
Pochwal się jajkami
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Wiecie co mnie zastanawia. Bo tak: babka rodzi sie z okreslona liczba jajek i co miesiac teoretycznie uwalnia sie jedno. I tu zastanawia mnie to czy jak ja mam kolo 20 to co - menopauze bede miala 19 cykli wczesniej skoro tyle jajek sie zrobilo? Ciekawe czy to tak dziala?
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Wiecie co mnie zastanawia. Bo tak: babka rodzi sie z okreslona liczba jajek i co miesiac teoretycznie uwalnia sie jedno. I tu zastanawia mnie to czy jak ja mam kolo 20 to co - menopauze bede miala 19 cykli wczesniej skoro tyle jajek sie zrobilo? Ciekawe czy to tak dziala?
Uwalnia się jedno, a wiele małych po prostu zanika podczas jednego cyklu. Kobieta ma około 400tys komórek jajowych. To nie jest tak, że masz ich tyle ile cykli -
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:jakby tak było pco-wiczki by menopauze miały przed 30
Dziewczyny pytam gdzie moja @?
Niby tak, ale u nich nie osiagaja pecherzyki pelnego rozmiaru, tylko sa malutkie i sobie tam siedzatak czy inaczej dobrze, ze to tak nie dziala
Bralas lutke na wywolanie?
A Ty czekasz na te konkretna endo czy znalazlas w koncu jakas inna, zeby sie poradzic szybciej? -
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Wiecie co mnie zastanawia. Bo tak: babka rodzi sie z okreslona liczba jajek i co miesiac teoretycznie uwalnia sie jedno. I tu zastanawia mnie to czy jak ja mam kolo 20 to co - menopauze bede miala 19 cykli wczesniej skoro tyle jajek sie zrobilo? Ciekawe czy to tak dziala?
I tak i nie. Owszem, jeżeli będzie pobrane 6 pęcherzyków, to menopauza przyjdzie 5 cykli wcześniej niż by mogła. Jeśli podczs pobierania zostanie naruszony miąższ jajnika (nie wie czy tak jest, nie znam tej procedury), to również rzmiejszy się rezerwa jajnikowa o parę ładnych sztuk. Dlatego dziewczyny po laparoskopii jajników są biedniejsze o dużo jajek... Ale jeśli reszta pęcherzyków, tych 13 czy 14, zostanie "normalnie" w jajniku, to teoretycznie powinny się wchłonąć z powrotem i komórki jajowe zostają nienaruszone. W każdym normalnym cyklu również zaczyna dojrzewać więcej niż jeden pęcherzyk, dominujący też jest raz jeden raz inny, a koniec końców rezerwa uszczupla się tylko o jedną komórkę, więc reszta chyba musi zostawać na miejscu.
-
Endometrium ok, jest pęcherzyk 21mm i dzis powinien pęknąć. Moze
na pogodzenie... Mam odstawić lutke i zmniejszyć clo do 0,5 spowrotem. I spokojnie srokę i donga brać, ponoć nie wplywa na przestymulowanie. Pokazalam wyniki małża też, potwierdziła, że świetne. No i schudnąć musze bo lipa będzie z tego. Ale jak chudnac przy clo??!! Na razie uparlam sie na Cindy i niezle idzie. Nawet wczoraj zrobilam przerwe w placzu żeby poćwiczyć. I dostalam inofolic 2x1, ponoc lepiej dziala niż metformina, której mój organizm nie toleruje. Mam za tydzień zrobić progesteron.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:14
scarllet, Lolcia_81, ale.ale lubią tę wiadomość
-
Nie, pobrac musza wszystkie. Nie moga pobrac 6 a reszte zostawic. Spytam gina, pewnie bedzie mial ubaw co mi sie umyslilo za pytanie
W ogole powiedzialam mojemu mezowi dzis, ze za jakis tydzien zostaniemy rodzicami jak fasole wsadza do brzucha to az zbladl biednyoczywiscie jesli fasola zdecyduje sie zadomowic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:17
scarllet lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Nie, pobrac musza wszystkie. Nie moga pobrac 6 a reszte zostawic. Spytam gina, pewnie bedzie mial ubaw co mi sie umyslilo za pytanie
W ogole powiedzialam mojemu mezowi dzis, ze za jakis tydzien zostaniemy rodzicami jak fasole wsadza do brzucha to az zbladl biednyoczywiscie jesli fasola zdecyduje sie zadomowic
trzymam kciuki żeby fasolka się zadomowiła
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:
Lubie, lubie, tak bardzo lubie :-*Lolcia_81 lubi tę wiadomość