X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Twoja lekarka miała pewnie na myśli, ze Twoja temperatura nie będzie odzwierciedlać naturalnych zmian w organizmie. Wzrost temperatury jest spowodowany obecnością progesteronu, który pochodzi z peknietego pęcherzyka owulacyjnego. Clo bezpośrednio nie powoduje zmian temperatury (tylko pośrednio przez wywołanie owulacji). U Ciebie ten progesteron to Duphaston, więc wzrost będzie i tak, nawet jakby nie było owu. Myślę, że o to jej chodziło.

Zgadzam się, że wszystkim, oprócz ostatniego zdania :) Zależy wprawdzie od osoby, ale Duphaston zwykle nie podwyższa temperatury, mi przynajmniej nie podwyższał parę miesięcy temu jak brałam Duphaston po braku owu na wywołanie @

Meggie, temperaturą się nie przejmuj, jeśli masz monitoring i robisz badania, to będziesz wiedziała, czy jest owu, jakie jest endometrium i jak z progesteronem. Będzie dobrze :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, nie wkurzaj sie tylko posadz goscia przy stole i zrob lekcje biologi. Co to jest pcos, jak przeszkadza w zajsciu (male pecherzyki, ktore nie rosna. Nie rosna, wiec nie wypuszczaja jajeczka. NIe ma jajeczka to plemniki nie maja czego zapladniac i skutkiem jest brak szans na ciaze), po co te leki sa i jak maja za zadanie pomoc itp. Faceci to tepaki w tej kwestii. Sadzisz, ze On pamieta z lekcji biologii co i jak? Watpie. Moj mial lekcje biologii, tlumaczylam Mu co i jak. Scarllet tez tlumaczyla swojemu uparciuchowi i przynioslo pozadany skutek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 14:23

Natka098, scarllet lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ma racje, ja mojemu też musiałam wytłumaczyć wszystko, teraz już nie protestuje :) Faceci to myślą ze jedno <3 nie ważne kiedy może doprowadzić do ciąży :)

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z dziewczynami :) Z facetami jak z dziecmi ;)

A ja odebrałam wyniki inhibiny B 31,5 (norma 20-110).
    Niby jest w normie , ale jakoś tak nisko ?

Dziewczyny, znacie sie na tym ? Anatolka, guru nasz wynikowy ? ;)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, tym razem nie wiem ;) ja mialam rezerwe oceniana przy pomocy AMH i FSH...

czekam na ogladanie jajek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:04

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH to ja ma m kosmiczne , 11,8 , jak to przy PCO ;)
    Nie będę sobie na razie głowy tą inhibiną zaprzątać , obym już nie musiała :)

Pochwal się jajkami ;)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czekam na podgląd jajek...

Dziewczyny, dzieki, ze jestescie! Powaznie... Bylo bardzo źle wczoraj i dzis przez pól dnia... Teraz lepiej nie jest, ale nieco zluzowalam, chociaz humor wciąż marny :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajek miedzy 15 a 20 gdzies. Nie liczylismy dokladnie, bo zaplodnic i tak mozna 6. W nd rano ogladamy znow. Punkcja moze sr, moze czw....

scarllet, Sowaa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, pięknie! :)

Kathleen, będzie lepiej, musi być!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie zastanawia. Bo tak: babka rodzi sie z okreslona liczba jajek i co miesiac teoretycznie uwalnia sie jedno. I tu zastanawia mnie to czy jak ja mam kolo 20 to co - menopauze bede miala 19 cykli wczesniej skoro tyle jajek sie zrobilo? Ciekawe czy to tak dziala?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiecie co mnie zastanawia. Bo tak: babka rodzi sie z okreslona liczba jajek i co miesiac teoretycznie uwalnia sie jedno. I tu zastanawia mnie to czy jak ja mam kolo 20 to co - menopauze bede miala 19 cykli wczesniej skoro tyle jajek sie zrobilo? Ciekawe czy to tak dziala?

Uwalnia się jedno, a wiele małych po prostu zanika podczas jednego cyklu. Kobieta ma około 400tys komórek jajowych. To nie jest tak, że masz ich tyle ile cykli :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Uwalnia się jedno, a wiele małych po prostu zanika podczas jednego cyklu. Kobieta ma około 400tys komórek jajowych. To nie jest tak, że masz ich tyle ile cykli :D

Mhm :) to tylko takie wymysly z nudow byly ;) rozkminianie hehe

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby tak było pco-wiczki by menopauze miały przed 30 :)

Dziewczyny pytam gdzie moja @?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    jakby tak było pco-wiczki by menopauze miały przed 30 :)

Dziewczyny pytam gdzie moja @?

Niby tak, ale u nich nie osiagaja pecherzyki pelnego rozmiaru, tylko sa malutkie i sobie tam siedza ;) tak czy inaczej dobrze, ze to tak nie dziala ;)

Bralas lutke na wywolanie?

A Ty czekasz na te konkretna endo czy znalazlas w koncu jakas inna, zeby sie poradzic szybciej?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam dupka na wywołanie, jak dostanę @ to jeszcze muszę badanie zrobić i wtedy będę się zastanawiać, a na wynik będę czekać 14 dni od pobrania, więc mam czas, tylko niech ta @ przyjdzie.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

I tak i nie. Owszem, jeżeli będzie pobrane 6 pęcherzyków, to menopauza przyjdzie 5 cykli wcześniej niż by mogła. Jeśli podczs pobierania zostanie naruszony miąższ jajnika (nie wie czy tak jest, nie znam tej procedury), to również rzmiejszy się rezerwa jajnikowa o parę ładnych sztuk. Dlatego dziewczyny po laparoskopii jajników są biedniejsze o dużo jajek... Ale jeśli reszta pęcherzyków, tych 13 czy 14, zostanie "normalnie" w jajniku, to teoretycznie powinny się wchłonąć z powrotem i komórki jajowe zostają nienaruszone. W każdym normalnym cyklu również zaczyna dojrzewać więcej niż jeden pęcherzyk, dominujący też jest raz jeden raz inny, a koniec końców rezerwa uszczupla się tylko o jedną komórkę, więc reszta chyba musi zostawać na miejscu.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium ok, jest pęcherzyk 21mm i dzis powinien pęknąć. Moze <3 na pogodzenie... Mam odstawić lutke i zmniejszyć clo do 0,5 spowrotem. I spokojnie srokę i donga brać, ponoć nie wplywa na przestymulowanie. Pokazalam wyniki małża też, potwierdziła, że świetne. No i schudnąć musze bo lipa będzie z tego. Ale jak chudnac przy clo??!! Na razie uparlam sie na Cindy i niezle idzie. Nawet wczoraj zrobilam przerwe w placzu żeby poćwiczyć. I dostalam inofolic 2x1, ponoc lepiej dziala niż metformina, której mój organizm nie toleruje. Mam za tydzień zrobić progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:14

scarllet, Lolcia_81, ale.ale lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, pobrac musza wszystkie. Nie moga pobrac 6 a reszte zostawic. Spytam gina, pewnie bedzie mial ubaw co mi sie umyslilo za pytanie ;)

W ogole powiedzialam mojemu mezowi dzis, ze za jakis tydzien zostaniemy rodzicami jak fasole wsadza do brzucha to az zbladl biedny ;) oczywiscie jesli fasola zdecyduje sie zadomowic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:17

scarllet lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie, pobrac musza wszystkie. Nie moga pobrac 6 a reszte zostawic. Spytam gina, pewnie bedzie mial ubaw co mi sie umyslilo za pytanie ;)

W ogole powiedzialam mojemu mezowi dzis, ze za jakis tydzien zostaniemy rodzicami jak fasole wsadza do brzucha to az zbladl biedny ;) oczywiscie jesli fasola zdecyduje sie zadomowic :)
    To szybko poszło :) trzymam kciuki żeby fasolka się zadomowiła :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Lubie, lubie, tak bardzo lubie :-*

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ