Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh zrobiłam dzisiaj test ciązowy negatywny więc umówiłam sie na piatek do gina bo nie wiem co się tam pochrzaniło że okresu nie ma dzisiaj już 36dc :(

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM :) Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi...dzięki za wsparcie :) Od czego zacząć...dużo wczoraj myślałam...
    Na początku...dr jest najlepszy w Tarnowie, niejednej kobiecie już pomógł, z resztą zawsze ma pacjentek co niemiara...nie chcę go bronić, ale wiem, że zna się na rzeczy...do tego pracuje w Krakowie w klinice leczenia niepłodności...w sumie to ukierunkował się w tą stronę tylko.
    A co do dawki, którą mi zapisał, on co cykl zwiększał mi dawkę, tylko, że ja strachliwa to zawsze brałam mniej niż mi zalecił, przy każdym cyklu modyfikowałam dawkę...a on w nieświadomości i zwiększa dawkę.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, mnie pierwszy, ktory pacjentek mial co niemiara i pracuje w klinice w Katowicach, spierdzielil 6 pierwszych cykli stymulowanych. Ale z pewnoscia wielu jakims kobietom pomogl (szczegolnie jak nie byly problemowe)... Wielu kucharzy pracuje w super restauracjach, a czy gotuja lepiej niz niejedna skromna pani domu? Niekoniecznie. Decyzja nalezy do Ciebie :) wielu pomog, ale pomoc Tobie idzie mu raczej marnie.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Andzia, mnie pierwszy, ktory pacjentek mial co niemiara i pracuje w klinice w Katowicach, spierdzielil 6 pierwszych cykli stymulowanych. Ale z pewnoscia wielu jakims kobietom pomogl (szczegolnie jak nie byly problemowe)... Wielu kucharzy pracuje w super restauracjach, a czy gotuja lepiej niz niejedna skromna pani domu? Niekoniecznie. Decyzja nalezy do Ciebie :) wielu pomog, ale pomoc Tobie idzie mu raczej marnie.
    Może i tak jest, ale na innego nie mam co liczyć u nas...byłam u innego żeby się przebadać, posprawdzać przed staraniami i od niego się dowiedziałam tyle, że przez rok się starać 3 dni przed i 3 dni po owulacji, jak nie zajdę przez rok to przyjść.

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przemyśleń wczorajszych...biorę tylko CLO, w tym miesiącu nie stac mnie na wywalenie praktycznie 100 na 5 tabletek ( w sobotę odebraliśmy auto od mechanika- 2700zł poszło lekką ręką)...do tego podpytam go o 2 dawki pregnylu...zobaczymy. A przyszłościowo...do marca się staramy, jak nie zaskoczy to szukam pracy...przy czym w grudniu nie wiem czy nie odpuścić stymulacji...mam mętlik w głowie :(

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, masz teraz czas i przekopuj znanylekarz.pl czy podobne i poczytaj opinie o ginach w swoim miescie. Moze pojawili sie ktos o kim nie slyszalas jak wybieralas swojego. Warto to zrobic. Siostrez Izaboo tez pomagal lekarz, bo byla bezproblemowa, a Jej chcial jajniki wyciac, bo sie torbiele robily... Ile czasu minelo jak pisala o lekarzu, ktory komus pomaga? 2 tygodnie? Czy 3?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja bym zrobila odwrotnie i ten drugi lek kupila i probowala bo poprostu jest lepszy. Nie dziala zle na endo nie powoduje stymulacji wiecej niz jednegoa pecherzyka. Do tej pory na clo nie wyszlo to wlasnie lametta pewnie lepiej zadziala a i sa sytuacje ze nagle owulka sie pojawia na jajniku co nigdy nie byla

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Andzia ja bym zrobila odwrotnie i ten drugi lek kupila i probowala bo poprostu jest lepszy. Nie dziala zle na endo nie powoduje stymulacji wiecej niz jednegoa pecherzyka. Do tej pory na clo nie wyszlo to wlasnie lametta pewnie lepiej zadziala a i sa sytuacje ze nagle owulka sie pojawia na jajniku co nigdy nie byla
    Zawsze jeden pęcherzyk?

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz Andzia, Natka potwierdzila to, co ja napisalam wczoraj. Ja sugerowalam 5 dni po 1 letrozolu :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Zawsze jeden pęcherzyk?

Raczej tak. Letrozol nie powoduje multiowulacji :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    TAK. Poglądy nam się zgadzają w tej materii. Czasem też mam wątpliwości czy jest w ogóle sens chodzić do tych lekarzy. Jak sobie samą zaczęłam wszystko ordynowac to od razu mi się wszystko poprawiło - do czasu, aż nie wzięłam pod uwagę jednej zależności i nie spierdzielilam sobie cyklu a potem nie zobaczyłam zebatego wykresu kiedy zaczęłam kombinować z Bromkiem. Spokorniałam natychmiast xd Ale nie żałuję, bo moje autorskie podniesienie dawki Clo do 2tbl dało zieloną kropkę już w pierwszym cyklu...

Jagoda gratuluje! Pieknie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mialam skok temperatury :-P

Anatolka, Lolcia_81, ale.ale, _analiza lubią tę wiadomość

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ooo widzisz Andzia, Natka potwierdzila to, co ja napisalam wczoraj. Ja sugerowalam 5 dni po 1 letrozolu :)
    jeszcze mam min 4 dni (noce) na przemyślenie tematu, @ jeszcze nie ma ...
    tak na poważnie to faktycznie może warto z nim spróbować, ale dla mnie optymalna opcja to 2 pęcherzyki...

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie o liczbe chodzi a o jakosc. Letrozol dziala inaczej niz clo. Clo pobudza jajniki do pracy, a letrozol wplywa na przysadke, ktora wplywa na jajniki :)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.... To,moze będę musiała pogadac o tym z gin...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, tak czytam i myślę, że jakby sie w tym cyklu nie udało, albo jakby znowu endo był0 takie mizerne (myślę, że to przez clo) to też swojego zapytam o ten letrozol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:56

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam - Clo mi jednak zmniejsza endo, zobaczymy jak będzie w następnym cyklu, bo w tym nie mam jak podglądnąć endo.

Andzia, ważne, żeby był jeden, a dobry pęcherzyk, bo co po dwóch pęcherzykach, jak nie pękną...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest, że test owulacyjny wychodzi pozytywny przez kilka dni? W zeszłą środę wyszedł pozytywny, w czwartek też. Potem bledsza kreska a dziś znów mocna jak pierwsza o ile nie ciemniejsza.... Skok temperatury był w czwartek... wiecie dlaczego się tak dzieje, że tyle czasu jest tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    jeszcze mam min 4 dni (noce) na przemyślenie tematu, @ jeszcze nie ma ...
    tak na poważnie to faktycznie może warto z nim spróbować, ale dla mnie optymalna opcja to 2 pęcherzyki...

Niekiedy i pojawiają się dwa pęcherzyki, ale po lamettcie są lepszej jakości podobno, naprawdę myślę, że to lepsza opcja niż już wypróbowane clo, które nie dało rezultatu. A i struktura pęcherzyka może się zmienić i rzeczywiście łatwiejsze pęknięcie może być.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Niekiedy i pojawiają się dwa pęcherzyki, ale po lamettcie są lepszej jakości podobno, naprawdę myślę, że to lepsza opcja niż już wypróbowane clo, które nie dało rezultatu. A i struktura pęcherzyka może się zmienić i rzeczywiście łatwiejsze pęknięcie może być.
    Coraz bardziej mnie przekonujecie do Lamette...ponoć ciężko ją dostać...w mojej sprawdzonej aptece jej nie ma...

<3
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ