X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh zrobiłam dzisiaj test ciązowy negatywny więc umówiłam sie na piatek do gina bo nie wiem co się tam pochrzaniło że okresu nie ma dzisiaj już 36dc :(

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM :) Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi...dzięki za wsparcie :) Od czego zacząć...dużo wczoraj myślałam...
    Na początku...dr jest najlepszy w Tarnowie, niejednej kobiecie już pomógł, z resztą zawsze ma pacjentek co niemiara...nie chcę go bronić, ale wiem, że zna się na rzeczy...do tego pracuje w Krakowie w klinice leczenia niepłodności...w sumie to ukierunkował się w tą stronę tylko.
    A co do dawki, którą mi zapisał, on co cykl zwiększał mi dawkę, tylko, że ja strachliwa to zawsze brałam mniej niż mi zalecił, przy każdym cyklu modyfikowałam dawkę...a on w nieświadomości i zwiększa dawkę.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, mnie pierwszy, ktory pacjentek mial co niemiara i pracuje w klinice w Katowicach, spierdzielil 6 pierwszych cykli stymulowanych. Ale z pewnoscia wielu jakims kobietom pomogl (szczegolnie jak nie byly problemowe)... Wielu kucharzy pracuje w super restauracjach, a czy gotuja lepiej niz niejedna skromna pani domu? Niekoniecznie. Decyzja nalezy do Ciebie :) wielu pomog, ale pomoc Tobie idzie mu raczej marnie.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Andzia, mnie pierwszy, ktory pacjentek mial co niemiara i pracuje w klinice w Katowicach, spierdzielil 6 pierwszych cykli stymulowanych. Ale z pewnoscia wielu jakims kobietom pomogl (szczegolnie jak nie byly problemowe)... Wielu kucharzy pracuje w super restauracjach, a czy gotuja lepiej niz niejedna skromna pani domu? Niekoniecznie. Decyzja nalezy do Ciebie :) wielu pomog, ale pomoc Tobie idzie mu raczej marnie.
    Może i tak jest, ale na innego nie mam co liczyć u nas...byłam u innego żeby się przebadać, posprawdzać przed staraniami i od niego się dowiedziałam tyle, że przez rok się starać 3 dni przed i 3 dni po owulacji, jak nie zajdę przez rok to przyjść.

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przemyśleń wczorajszych...biorę tylko CLO, w tym miesiącu nie stac mnie na wywalenie praktycznie 100 na 5 tabletek ( w sobotę odebraliśmy auto od mechanika- 2700zł poszło lekką ręką)...do tego podpytam go o 2 dawki pregnylu...zobaczymy. A przyszłościowo...do marca się staramy, jak nie zaskoczy to szukam pracy...przy czym w grudniu nie wiem czy nie odpuścić stymulacji...mam mętlik w głowie :(

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, masz teraz czas i przekopuj znanylekarz.pl czy podobne i poczytaj opinie o ginach w swoim miescie. Moze pojawili sie ktos o kim nie slyszalas jak wybieralas swojego. Warto to zrobic. Siostrez Izaboo tez pomagal lekarz, bo byla bezproblemowa, a Jej chcial jajniki wyciac, bo sie torbiele robily... Ile czasu minelo jak pisala o lekarzu, ktory komus pomaga? 2 tygodnie? Czy 3?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja bym zrobila odwrotnie i ten drugi lek kupila i probowala bo poprostu jest lepszy. Nie dziala zle na endo nie powoduje stymulacji wiecej niz jednegoa pecherzyka. Do tej pory na clo nie wyszlo to wlasnie lametta pewnie lepiej zadziala a i sa sytuacje ze nagle owulka sie pojawia na jajniku co nigdy nie byla

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Andzia ja bym zrobila odwrotnie i ten drugi lek kupila i probowala bo poprostu jest lepszy. Nie dziala zle na endo nie powoduje stymulacji wiecej niz jednegoa pecherzyka. Do tej pory na clo nie wyszlo to wlasnie lametta pewnie lepiej zadziala a i sa sytuacje ze nagle owulka sie pojawia na jajniku co nigdy nie byla
    Zawsze jeden pęcherzyk?

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz Andzia, Natka potwierdzila to, co ja napisalam wczoraj. Ja sugerowalam 5 dni po 1 letrozolu :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Zawsze jeden pęcherzyk?

Raczej tak. Letrozol nie powoduje multiowulacji :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    TAK. Poglądy nam się zgadzają w tej materii. Czasem też mam wątpliwości czy jest w ogóle sens chodzić do tych lekarzy. Jak sobie samą zaczęłam wszystko ordynowac to od razu mi się wszystko poprawiło - do czasu, aż nie wzięłam pod uwagę jednej zależności i nie spierdzielilam sobie cyklu a potem nie zobaczyłam zebatego wykresu kiedy zaczęłam kombinować z Bromkiem. Spokorniałam natychmiast xd Ale nie żałuję, bo moje autorskie podniesienie dawki Clo do 2tbl dało zieloną kropkę już w pierwszym cyklu...

Jagoda gratuluje! Pieknie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mialam skok temperatury :-P

Anatolka, Lolcia_81, ale.ale, _analiza lubią tę wiadomość

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ooo widzisz Andzia, Natka potwierdzila to, co ja napisalam wczoraj. Ja sugerowalam 5 dni po 1 letrozolu :)
    jeszcze mam min 4 dni (noce) na przemyślenie tematu, @ jeszcze nie ma ...
    tak na poważnie to faktycznie może warto z nim spróbować, ale dla mnie optymalna opcja to 2 pęcherzyki...

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie o liczbe chodzi a o jakosc. Letrozol dziala inaczej niz clo. Clo pobudza jajniki do pracy, a letrozol wplywa na przysadke, ktora wplywa na jajniki :)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.... To,moze będę musiała pogadac o tym z gin...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, tak czytam i myślę, że jakby sie w tym cyklu nie udało, albo jakby znowu endo był0 takie mizerne (myślę, że to przez clo) to też swojego zapytam o ten letrozol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:56

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam - Clo mi jednak zmniejsza endo, zobaczymy jak będzie w następnym cyklu, bo w tym nie mam jak podglądnąć endo.

Andzia, ważne, żeby był jeden, a dobry pęcherzyk, bo co po dwóch pęcherzykach, jak nie pękną...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest, że test owulacyjny wychodzi pozytywny przez kilka dni? W zeszłą środę wyszedł pozytywny, w czwartek też. Potem bledsza kreska a dziś znów mocna jak pierwsza o ile nie ciemniejsza.... Skok temperatury był w czwartek... wiecie dlaczego się tak dzieje, że tyle czasu jest tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    jeszcze mam min 4 dni (noce) na przemyślenie tematu, @ jeszcze nie ma ...
    tak na poważnie to faktycznie może warto z nim spróbować, ale dla mnie optymalna opcja to 2 pęcherzyki...

Niekiedy i pojawiają się dwa pęcherzyki, ale po lamettcie są lepszej jakości podobno, naprawdę myślę, że to lepsza opcja niż już wypróbowane clo, które nie dało rezultatu. A i struktura pęcherzyka może się zmienić i rzeczywiście łatwiejsze pęknięcie może być.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Niekiedy i pojawiają się dwa pęcherzyki, ale po lamettcie są lepszej jakości podobno, naprawdę myślę, że to lepsza opcja niż już wypróbowane clo, które nie dało rezultatu. A i struktura pęcherzyka może się zmienić i rzeczywiście łatwiejsze pęknięcie może być.
    Coraz bardziej mnie przekonujecie do Lamette...ponoć ciężko ją dostać...w mojej sprawdzonej aptece jej nie ma...

<3
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ