CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Muminka- gratulacje! Oby beta ładnie rosła!*
Miu- trzymam kciuki!
Dziewczyny, mam pytanie - jakie miałyście objawy przy nietolerancji euthyroxu? Wzięłam wczoraj i dziś połówkę 75tki i właśnie złapał mnie tak silny ból brzucha i biegunka ze przez chwile nie wiedziałam co sie dzieje:) powoli wracam do życia i właśnie skojarzyłam, ze powodem mógł być ten euthyrox... myslicie ze to możliwe? Objawy wystapilyby tak szybko?Miu95 lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
_analiza_ - hmm ja przy euthyroxie nic nigdy nie miałam a biorę ponad rok już. Ale najpierw dawkę 25, potem 50. Wydaje mi się, że jeśli ktoś nie toleruje leku to objawy moga się szybko pojawić. Ale niech się też inne wypowiedzą
. Może jeszcze ulotkę sprawdź? (ja wyrzuciłam bo mnie wkurzała
)
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, bo dostałam amnezji w gabinecie i teraz nie wiem co z luteiną... mam robić progesteron za tydzień, 1 grudnia test ciążowy a potem znowu CLO. Tylko że ja bez wspomagaczy nie miałam nigdy @ (luteiny)... czy jeśli była owu to @ na pewno przyjdzie w ciągu dwóch tygodni?
Czy brać luteinę? W razie ciąży nic się nie stanie? Kurde ja to zawsze o czymś zapomnę -
nick nieaktualny
-
_analiza wrote:Muminka- gratulacje! Oby beta ładnie rosła!
*
Miu- trzymam kciuki!
Dziewczyny, mam pytanie - jakie miałyście objawy przy nietolerancji euthyroxu? Wzięłam wczoraj i dziś połówkę 75tki i właśnie złapał mnie tak silny ból brzucha i biegunka ze przez chwile nie wiedziałam co sie dzieje:) powoli wracam do życia i właśnie skojarzyłam, ze powodem mógł być ten euthyrox... myslicie ze to możliwe? Objawy wystapilyby tak szybko?
Moze byc, bo zawiera laktoze. Nie masz jakis niespodzianek z mlekiem tez np? Letrox wtedy sie bierze, bo laktozy nie zawiera -
Anatolka wrote:Moze byc, bo zawiera laktoze. Nie masz jakis niespodzianek z mlekiem tez np? Letrox wtedy sie bierze, bo laktozy nie zawiera
w ogole zła jestem bo w mieście nie ma endo na NFZ i będę musiała zapłacic prywatnie do jakiejś nieznanej mi babki. A specjalnie dzisiaj poszłam po skoerowanie;/
śmiać mi się chciało bo dostałam wykład od pani dr ze te internety to największe zło i ze ludzie się sami leczą i w ogóle apokalipsa:) nawet się z nią nie kłóci łam bo wiadomo ze i tak jej nie przekonam ale śmiać mi się chcialo okrutnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 20:06
19.07.2016 r. Aleksander
-
No ale to możliwe żeby w 10dc same pękły?Tak szybko?
Miu,Ty dziś który dzień cyklu?
My juz po:-p był wspólny prysznic,winko,ponczochy ;-p Full wypas;)Ale mam Faceta!<dumna>
KathleenPL, Lolcia_81, Andzia1984, Natka098, ale.ale lubią tę wiadomość
-
A co do laktozy..hmmmm...w lekach jest jej taka dawka ze raczej nie powinna szkodzić.Ja mega alergii biorę i nic mi nie jest..nawet mleko w kawie pije..a naprawdę mam mega alergie..
Myśle ze po 1 dawce nic by sie nie stało.Serio.
Może zjadles coś nieswiezego?Albo jakieś śliwki?morele? -
Miu95 wrote:_analiza_ - hmm ja przy euthyroxie nic nigdy nie miałam a biorę ponad rok już. Ale najpierw dawkę 25, potem 50. Wydaje mi się, że jeśli ktoś nie toleruje leku to objawy moga się szybko pojawić. Ale niech się też inne wypowiedzą
. Może jeszcze ulotkę sprawdź? (ja wyrzuciłam bo mnie wkurzała
)
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, bo dostałam amnezji w gabinecie i teraz nie wiem co z luteiną... mam robić progesteron za tydzień, 1 grudnia test ciążowy a potem znowu CLO. Tylko że ja bez wspomagaczy nie miałam nigdy @ (luteiny)... czy jeśli była owu to @ na pewno przyjdzie w ciągu dwóch tygodni?
Czy brać luteinę? W razie ciąży nic się nie stanie? Kurde ja to zawsze o czymś zapomnę
Mi dr powiedziala żeby nie brać. Podobno sam Clo tez wplywa na cykl... A jeśli @ nie przyjdzie po clo bez lutki i progesteron będzie za niski to mam wtedy zadzwonić, wiec w tym cyklu nie bierz i zobaczysz co sie będzie dzialo...Miu95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie luteiny, na was zawsze można liczyc!
)
tulipanna wrote:Miu,Ty dziś który dzień cyklu?
My juz po:-p był wspólny prysznic,winko,ponczochy ;-p Full wypas;)Ale mam Faceta!<dumna>
Ja dzisiaj 17dc, ale clo dostaję 5-9dc więc mam wszystko później.
Hihihi ja też mojego zaciągnęłam... ale nie było tak wyrafinowanie - zapytałam po prostu po dużym obiedzie czy da radę:PPPP
Anatolka - no stress! Trzymam kciuki, bądź pozytywnej myśli!) Bo to ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 22:26
Lolcia_81 lubi tę wiadomość
-
Miu95 wrote:
Hihihi ja też mojego zaciągnęłam... ale nie było tak wyrafinowanie - zapytałam po prostu po dużym obiedzie czy da radę:PPPP
Ja jeszcze do piątku w celibaciehihi. Za to potem jak sobie odbijemy, to dopiero będzie się działo
Anatolka trzymam kciuki!!!
Miłego dnia dziewczynywstaje do pracy
Miu95 lubi tę wiadomość
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Dzień dobry!
Lolcia, ja Cię podziwiam, że Ty dajesz radę tak wstawać - u mnie coraz z tym trudniej, najchętniej se bym się zakopała pod kołdrą do wiosny
Co wpisuje temp do mojego wykresu, to OF mi zmienia datę owulacji na późniejszą...Może być skok temp przed owu? Chociażten mog skok taki coraz bardziej niemrawy...
Udanego wtorku, Anatolko już naprawdę niedługo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Witam ja od dzisiajnjuz tempke mierze w oczekiwaniu na kolejny cykl:)
Amus to wchodzi potem w krew
Ja nawet w weekend na spiocha o 5.30 mierzę
Kurde ale mnie jajniki po prawej coś ciągną...
jak nigdy.
Mam nadzieję, że owu na meża poczeka hehe. No i ze nie wyhoduje jakiegos torbiela giganta ...
Ehhh dzien bez schizy to dzien stracony
Dzisiaj po guajazyl skoczę
Miłego dnia kochane
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków