X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja wstaje o 5 na mierzenie, przysypiam z termometrem, następny budzik 5:10 żeby sprawdzić temp (tak, mierze pod pacha), a potem kolejny 5:30 żeby juz wstać.
    OF pokazał mi owu akurat w czasie najgorętszych dni wyjazdowych... Wiec pytanie czy nie popsulam sobie jajka piwem :/

Wciąż mnie jajniory pobolewaja, takie skurcze jakby mnie łapały...
    Heh, nic no..m milego dnia dziewczynki!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen pod pachą to ci chyba mało dokładne wyniki wychodzą ?
    Nie lepiej w ustach ? a najlepiej na dole ;) czytałam kiedyś, że najdokładniejsze i najbardziej miarodajne są pomiary rektalne ;)

Ale mi sie dziś nic nie chce, masakra.
    No , może nie nic, męża mi się chce ;) a ty do piątku jeszcze tyyyyyle dni :(

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze i skoki są wtedy co powinny byc itp. Czytalam, ze pod pacha trzeba mierzyć dluzej (kolo 10 minut, mam rtęciowy) i temp jest po prostu nizsza. Ale wahania są wiec na razie jest ok.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki najprostszy model Microlife MT16C2, całe 10zł dałam za niego ;) ale jestem mega zadowolona :)

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey! Dziewczyny czy Wam clo też faktycznie rozwala cykl,tzn @przychodzi jakos pozniej? Ja już nie wiem co mysles. Dzis mój 31 dc,gdzie zawsze miałam max 28. Dzis z ranca zrobiłam test i cień cienia,czyli dla mnie negatywny, bo cienie jak pisałam nie raz mi zdarzały i nic z tego nie było.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zazdroszczę, bo czekam i czekam na @ a to już 37 dc i nic... szlag.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!Ja juz po wizycie.Pecherzyk prawie 24mm na lewym jajniku,drugi 14mm.Endometrium 9,8mm.Gin powiedział ze jak teraz sie nie uda to kończymy z clo.W styczniu laparo.Dał mi skierowanie na badania przed zabiegiem:krzepliwosc,grupa krwi etc.A w połowie następnego cyklu mam przyjechać na te wymazy pobierze próbki.O i na ten mega ból okresowe powiedział żebym castangusa kupiła i od 20dc brała,ze to obniża tez naturalnie prolaktyne.W następnym cyklu mam juz nic nie brać.A w tym mam nie brać dupka.No i dwa pregnyle dziś w tyłek dostałam:pierwszy raz dwa.Mowilalm mu ze jakoś ostatnio nie miałam tych dolegliwości pregnylowych to zwiększył dawkę.
    Sowo,mi sie cykle z clo skrocily,ja dokładnie po 15dniach od pregnylu dostaje @.Aaaa i mówił jeszcze gin ze jak te bóle mi sie zaczęły nagle po kilku cyklach brania dupka to znaczy ze owulacja wrocila. To samo powiedział co moja poprzednia ginka

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Hey! Dziewczyny czy Wam clo też faktycznie rozwala cykl,tzn @przychodzi jakos pozniej? Ja już nie wiem co mysles. Dzis mój 31 dc,gdzie zawsze miałam max 28. Dzis z ranca zrobiłam test i cień cienia,czyli dla mnie negatywny, bo cienie jak pisałam nie raz mi zdarzały i nic z tego nie było.
    ja mialam 32 a dzisiaj 36 dc;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ja wam zazdroszczę, bo czekam i czekam na @ a to już 37 dc i nic... szlag.
    ja podobnie;/ dupka skonczyłam 9 dni temu... zawsze po 5 dniach byla @

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana na badania 17ohp i shgb, wyniki za 2 tygodnie, więc działam od dziś z clo. Dorzucę metforminę i wit D, to może będzie efekt...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Hej!Ja juz po wizycie.Pecherzyk prawie 24mm na lewym jajniku,drugi 14mm.Endometrium 9,8mm.Gin powiedział ze jak teraz sie nie uda to kończymy z clo.W styczniu laparo.Dał mi skierowanie na badania przed zabiegiem:krzepliwosc,grupa krwi etc.A w połowie następnego cyklu mam przyjechać na te wymazy pobierze próbki.O i na ten mega ból okresowe powiedział żebym castangusa kupiła i od 20dc brała,ze to obniża tez naturalnie prolaktyne.W następnym cyklu mam juz nic nie brać.A w tym mam nie brać dupka.No i dwa pregnyle dziś w tyłek dostałam:pierwszy raz dwa.Mowilalm mu ze jakoś ostatnio nie miałam tych dolegliwości pregnylowych to zwiększył dawkę.
    Sowo,mi sie cykle z clo skrocily,ja dokładnie po 15dniach od pregnylu dostaje @.Aaaa i mówił jeszcze gin ze jak te bóle mi sie zaczęły nagle po kilku cyklach brania dupka to znaczy ze owulacja wrocila. To samo powiedział co moja poprzednia ginka
    3mam kciuki!!!!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

oby zabieg nie był już potrzebny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:

W zależności kiedy miałaś owu to @ po maks 14 dniach, a może jednak cień się wyostrzy? :)

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna trzymam mocno kciuki!

Natka owu miałam 2.11 potwierdzone monitem,czyli 14 dni minęło.
    Ponadto zawsze @ miałam zaraz po odstawiwniu luteiny lub w ostatni dzień jej brania. Bladzioch nie daje mi nadzieji,chyba powinien byc mocniejszy na ten dc,ale może się mylę. Wolę się nie skręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:38

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowo,a ja myśle ze bedzie ciąża :)Trzymam kciuki:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mam już stresiora, nie tylko stresa ...

Tuli, ładnie urosłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:54

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko,głaszcze Cię i zatulam Twojego stresiora!Akysz od Anatolki!!
    Bedzie dobrze:)
    Dziękuje za pochwałę,na szczęście nie peklam wczoraj mimo obaw:)
    Trzymajcie moooocno kciuki dziewczyny!

_analiza lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa, tyle dobrych wiesci bylo ostatnio, ze dobra passa sie na pewno jeszcze nie skończyła...
    ja ostatnio tyle slyszalam wieści o cieniach cienia... Wiec trzymam kciuki!!

Sowaa lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż włąśnie dostał 100EUR mandatu :(
    za rozmawianie przez telefon w czasie jazdy.
    ze mną :(

kuźwa, a miała być fajna wypłata :(

• _analiza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - trzymamy kciuki, i wirtualnie mocno ściskamy!

Sowa - doświadczenie doświadczeniem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie! Trzymam kciuki mocnooo!

U mnie dziś 10 dpo wczorajsze objawy żołądkowe minęły, w sumie dziwnie bo tylko przez 2 godziny mnie męczyło, a później cisza. Dziś wyjątkowo ponury dzień, więc senności nie wliczam jako objawu:)

Za to odczuwam dziś wyraznie ciagniecie w podbrzuszu, a rano wszystko leciało mi z rąk. To byłoby na tyle z niewyszukiwania objawów na siłę! Nie wiem jak ja dotrzymam do piatku;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ