CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Natka współczuję, kiedys przed pierwszą ciaza miewalam cykle i po 50 dni,na szczęście już od wielu lat nie są dłuższe niż 35 i nie muszę ich wywoływać.
Juz ponad miesiąc nie jem slodyczy i ogolnie trzymam dietę... Nie mam wagi w domu ale widzę ze parę kilo schudlam... W pierwsza ciążę zaszłam naturalnie,bez leków, po tym jak zgubilam 15kgtak więc wiem ze u mnie spadek wagi poprawia owulacje, dlatego tez chyba te dwa dni ostatnie wezmę po 1 tabletce...
Byle do piątku, w piątek monit i będzie wszystko jasne. Mam nadzieje ze mi się humor na weekend w Krakowie nie spieprzy
Dobranoc dziewczynyXII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
renieczka wrote:Hej Dziewczyny. Witam się w niedzielę. Nie pisałam dawno ale ciągle podczytuję, co u was.
Gratuluję Mumince i innym dziewczynom którym się udało.
U mnie niestety bez zmian, jestem już 4 cykl z clo i dalej się nie powiększam ;(
Mam do was pytanie, ile wasi lekarze planują wam cykli ze stymulacją. Moja mówi o 6. Zastanawiam się, bo połowa już za mną, tylko 2 cykle mi zostały i co dalej? Bez stymulacji niestety nie mam owulacji. Nie wiem co robić.
Trzymam za was wszystkie kciuki, teraz po Mumince wszystkie rządkiem zachodzą
Renieczka..u mnie gin to leci szybko..generalnie po 2 cyklach z clo proponował dalsze badania..laparo, hsg i histeroskopię- wszystko za jednym zamachem w znieczuleniu ogólnym. Powiedziałam że chce jeszcze raz spróbować, no to mam 3 cykl z clo (podglądam jajka we wtorek)Zobaczymy. Jak teraz nie wyjdzie, to chyba basta i po nowym roku zrobię te badania...może zdecyduję się na jeszcze jeden cykl..mi powiedział, że generalnie do 6 cykli max i szkoda się tym faszerować jak nie zdaje rezultatu. -
Andziu...z przerażeniem czytam co Ci gin chce zafundowac... mam takie samo zdanie o tym co Anatolka..Zmień ginekologa...po prostu zmień bo on Ci tak rozhuśta organizm, że szok. Ja się ty martwiłam, żeby brać 1 tabletkę clo a Tobie gin chce dwa stymulanty walnąć??Czemu on Ci pregnylu nie chce podać??Skąd upór lekarza? Uważa, że jak Cię tak wystymuluje dwoma lekami to zaczną pękać pęcherzyki? Anka...ja Cię proszę, Ty rozwaz zmianę gina.. czy on na pewno ma jakieś doświadczenie w leczeniu niepłodności? Czy doczytuje między wizytami gazety medyczne czy fora?Bo może on na Tobie eksperymenty sobie robi?Żeby to był pregnyl...to jeszcze dziewczyny różnie go biora, w różnych dawkach, w różnych odstępach (czasem dwudniowych) ale jeszcze tu nie słyszałam żeby 2 stymulany brac...zobacz...Anatolka do ivf zastrzyki bierze..już zupełnie inne leki...
Ania Ty sie nie gniewaj tylko na nas, my to z troski piszemy... -
Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj cała w skowronkach bo w nocy w końcu zobaczyłam dwie kreski na teście owulacyjnym
. Dzisiaj poprawiłam takim dobrej firmy i jest
. Przy moim PCOS to jest coś! W zeszłych cyklach zrobiłam po ok 40 testów i nic mi nie pokazywało poza jednym pewnego razu.
Jutro mam monit, trochę wam zazdroszczę, że macie ich kilka. Ja mam tylko jeden na cykl i to płatny 140zł, ale to klinika niepłodności. Do tego mój lekarz na urlopie i idę do innego.
Zobaczę, co powie w tym drugim cyklu z CLO i pierwszym z metforminą.
Buziaki! -
Dziewczyny, rozpieszczacie tego mojego malza
Andzia, wiesz ktoras z dziewczyn kiedys na forum napisala, ze jakby miala bloczek recept i nas to sama dla siebie bylaby najlepszym lekarzem i niestety czesto to prawda... Gin albo do zmiany, albo po cichu bierzesz po jednym letrozolu przez 5 dni, a on oglada i mysli, ze to zgodnie z jego wizja. Pregnyl obowiazkowo.tulipanna lubi tę wiadomość
-
Nawet się zastanawiałam czy nie iść gdzieś indziej na monitoring
, tylko boję się żeby jakichś fochów nie było. W Gamecie się leczę
Ale poza monitoringiem generalnie prawie jak normalna wizyta (ostatnio spisywał wyniki badań, jeszcze badanie gin zrobił bo mnie jakaś infekcja napadła), nie mam problemów z zapisaniem na konkretny dzień bo lekarz kazał to miejsce ma być. Może dlatego to jest tak rozwiązane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:03
-
Miu to ktoras z trojmiejskich klinik - tak mi sie kojarzy. U mnie w klinice wizyty podgladanka to inne wizyty niz konsultacje w nieplodnosci, sa tez partnerskie konsulacje w nieplodnosci jeszcze drozsze, ale krotka podgladajaca to 80zl.
U mojego gina nie z kliniki, jesli nie zalapie sie na nfz, to podgladanie 30zlMiu95 lubi tę wiadomość
-
Andzia ma wygodnie z nim, bo wpada na oddzial do niego jak trzeba-tak mi sie kojarzy, wiec to plus. Moim zdaniem, albo my dawkujemy Andzi leki a gin sprawdza i mysli, ze pieknie leczy
albo calkiem go wywalamy i wpisujemy na czarna liste gino-dziwakow ;p
-
Miu95 wrote:Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj cała w skowronkach bo w nocy w końcu zobaczyłam dwie kreski na teście owulacyjnym
. Dzisiaj poprawiłam takim dobrej firmy i jest
. Przy moim PCOS to jest coś! W zeszłych cyklach zrobiłam po ok 40 testów i nic mi nie pokazywało poza jednym pewnego razu.
Jutro mam monit, trochę wam zazdroszczę, że macie ich kilka. Ja mam tylko jeden na cykl i to płatny 140zł, ale to klinika niepłodności. Do tego mój lekarz na urlopie i idę do innego.
Zobaczę, co powie w tym drugim cyklu z CLO i pierwszym z metforminą.
Buziaki!
U mnie przy PCOSie wszystkie testy wychodza pozytywne. Po @, przed, po owu, przed... Testowalam i zrobilam kilka pod rząd i wszystkie wyszly pozytywne. Wiec im nie wierze... -
tulipanna wrote:Anatolko, Twój mąz dostaje od nas coraz więcej lajków
Lolusia, widzę, że Ty też teraz świrujesz... Jestem z Tobą..też mam jakieś schizy w tym cyklu...
Tiaa, u mnie cykl bez schizy to nie cykltylko schizy się zmieniają
Jak mi się dzisiaj nie chce wstać do pracy, o matko!
Ja chcę na macierzynski!!!hihi
Miłego dnia dziewczynyKathleenPL lubi tę wiadomość
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Anatolka wrote:Andzia ma wygodnie z nim, bo wpada na oddzial do niego jak trzeba-tak mi sie kojarzy, wiec to plus. Moim zdaniem, albo my dawkujemy Andzi leki a gin sprawdza i mysli, ze pieknie leczy
albo calkiem go wywalamy i wpisujemy na czarna liste gino-dziwakow ;p
TAK. Poglądy nam się zgadzają w tej materii. Czasem też mam wątpliwości czy jest w ogóle sens chodzić do tych lekarzy. Jak sobie samą zaczęłam wszystko ordynowac to od razu mi się wszystko poprawiło - do czasu, aż nie wzięłam pod uwagę jednej zależności i nie spierdzielilam sobie cyklu a potem nie zobaczyłam zebatego wykresu kiedy zaczęłam kombinować z Bromkiem. Spokorniałam natychmiast xd Ale nie żałuję, bo moje autorskie podniesienie dawki Clo do 2tbl dało zieloną kropkę już w pierwszym cyklu... -
Hejka dziewczyny. Dziś wynik bety. Nie mogę się już doczekać. Najwcześniej będą po 10:00. Cholera jasna. Teraz żałuję że nie mierzyłam temperatury cały cykl
dziś mialam 36,77 i nie wiemczy to dobrze czy źle... ale chyba jak analizuje ostatnie msc pomiary to jest wysoka jak na mnie temperatura
-
nick nieaktualny