CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolcia_81 wrote:Andzia, on był na 100% wykorzystany w sensie stricte
ale mnie poniosło i tak jakoś wyszło...... plan był inny hihi, ale że raczej nie mam połączonego zołądka z jajowodami to dzieci z tego nie będzie
Jesooo, zbanują mnie jak nicdlatego napisałam o 100%
Dzisiaj go wykorzystaj tak "kopulacyjnie"
)
Lolcia_81 lubi tę wiadomość
-
Andzia, jak nie wpadnę w giga doła po wizycie to wykorzystam
i dzisiaj , i jutro, i w niedzielę hihi.
Cały weekend w Krakowie przed nami
Jesooo oszlaję do tej 19
Trzymajcie kciuki dziewczyny żebym nie wyszła stamtąd z mega dołem ...tulipanna lubi tę wiadomość
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Lolcia_81 wrote:Andzia, jak nie wpadnę w giga doła po wizycie to wykorzystam
Jesooo oszlaję do tej 19
Trzymajcie kciuki dziewczyny żebym nie wyszła stamtąd z mega dołem ... -
Lolcia_81 wrote:Andzia, jak nie wpadnę w giga doła po wizycie to wykorzystam
Jesooo oszlaję do tej 19
Trzymajcie kciuki dziewczyny żebym nie wyszła stamtąd z mega dołem ...Lolcia_81, Andzia1984, ale.ale lubią tę wiadomość
-
Lolcia_81 wrote:Andzia, on był na 100% wykorzystany w sensie stricte
ale mnie poniosło i tak jakoś wyszło...... plan był inny hihi, ale że raczej nie mam połączonego zołądka z jajowodami to dzieci z tego nie będzie
Jesooo, zbanują mnie jak nicMoże jednak jest jakieś połączenie
Jesteś boska!
Lolcia_81, KathleenPL lubią tę wiadomość
-
tulipanna , biore inspiracje od najlepszych
hihihi
Kathleen oby kochana, obytulipanna lubi tę wiadomość
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
My się staraliśmy wczoraj wieczorem, przedwczoraj wieczorem, 2 dni temu popołudniu i w poniedziałek wieczorem.. Ranki musieliśmy odpuścić bo w kluczowych dniach była córka N. u nas. Romantyzmu nie było, wszystko szybko, po cichu..no zobaczymy co z tego będzie...
W tym cyklu już dziś zero bólu czegokolwiek, wczoraj ćmił lewy jajnik jeszcze.
Ahaa! Pochwalę się, zmierzyłam dziś znów temperaturę (3 czy 4 podejście do mierzenia z powodu braku samodyscypliny). Wiem, że źle zaczęłam, ale chce się wdrożyć, może nabiorę nawyku żeby w kolejnym cyklu mierzyć. Czy któraś z Was mi powie, co to ta pionowa linia na wykresach? I ta pozioma skąd się wzięła? I są takie kropki niebieskie zakolorowane, albo nie, co oznaczają? Dziś jak zmierzyłam jeszcze w łóżku to było 36,8. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:My się staraliśmy wczoraj wieczorem, przedwczoraj wieczorem, 2 dni temu popołudniu i w poniedziałek wieczorem.. Ranki musieliśmy odpuścić bo w kluczowych dniach była córka N. u nas. Romantyzmu nie było, wszystko szybko, po cichu..no zobaczymy co z tego będzie...
W tym cyklu już dziś zero bólu czegokolwiek, wczoraj ćmił lewy jajnik jeszcze.
Ahaa! Pochwalę się, zmierzyłam dziś znów temperaturę (3 czy 4 podejście do mierzenia z powodu braku samodyscypliny). Wiem, że źle zaczęłam, ale chce się wdrożyć, może nabiorę nawyku żeby w kolejnym cyklu mierzyć. Czy któraś z Was mi powie, co to ta pionowa linia na wykresach? I ta pozioma skąd się wzięła? I są takie kropki niebieskie zakolorowane, albo nie, co oznaczają? Dziś jak zmierzyłam jeszcze w łóżku to było 36,8.
Pionowa linia oznacza owulację, pozioma związana jest z temperaturami, w pierwszej fazie są niższe, po owulacji wyższe. A kropki to wartość Twojej tempki na wykresie, jeżeli jest puste to kółeczko, znaczy że temp jest ignorowana. Np zmierzona o różnych godzinach itpLolcia_81, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:tak w ogóle dzisiaj mam 40 dc ale mam wkur.....
(((((
Amus tulam
idz do gina niech ci wywoła, co się bedziesz kobieto męczyc
-
Lolcia, trzymamy kciuki za gina dzisiaj, oby było piękne jajo
No i wiesz, z tym żołądkiemto gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy, że jak organizm ma wcześniej kontakt ze spermą hmmm… taki żywieniowy
to potem jest lepiej tolerowana tam gdzie jest potrzebna
Więc potraktuj to jako działania przygotowawcze
Amus, jak patrzę na Twoje temperatury, to wygląda jakbyś hibernowała do snu zimowego… Nigdy takich niskich nie widziałam - gdzie mierzysz?
Tulipanna, ja już się obcykałam z mierzeniem po paru cyklach, teraz nawet mój M mi przypomina rano
Kropki niebieskie to Twoja temperatura, jak są zakolorowane, to są "wiarygodne" bo mniej więcej o stałej temperaturze, a jak są puste w środku, to albo mierzyłaś o godzinie innej niż zwykle (chyba jest zakres 1 godz, tzn jak ja mierzę o 7:00 albo 7:30 to jest OK, ale o 6:30 już się robi pusta), OF sobie ten zakres wyznacza na podstawie paru pierwszych zmierzonych. Albo jak sama mu zaznaczysz, że tej temperatury nie ma brać pod uwagę, to wtedy też będzie pusta.
Linia pionowa, to jak Ci wyznaczy owu (ciągła - z dużą pewnością, przerywana - z mniejszą), pozioma linia to linia temperatur podstawowych - że taka jest mniej więcej w pierwszej części cyklu i wtedy w drugiej ma się utrzymywać powyżej. Jak spadnie poniżej, to znaczy że @ się zbliża (a przynajmniej powinna…).
Szybko się przyzwyczaisz
tulipanna lubi tę wiadomość
-
renieczka wrote:Pionowa linia oznacza owulację, pozioma związana jest z temperaturami, w pierwszej fazie są niższe, po owulacji wyższe. A kropki to wartość Twojej tempki na wykresie, jeżeli jest puste to kółeczko, znaczy że temp jest ignorowana. Np zmierzona o różnych godzinach itp
-
ale.ale wrote:Lolcia, trzymamy kciuki za gina dzisiaj, oby było piękne jajo
No i wiesz, z tym żołądkiemto gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy, że jak organizm ma wcześniej kontakt ze spermą hmmm… taki żywieniowy
to potem jest lepiej tolerowana tam gdzie jest potrzebna
Więc potraktuj to jako działania przygotowawcze
Amus, jak patrzę na Twoje temperatury, to wygląda jakbyś hibernowała do snu zimowego… Nigdy takich niskich nie widziałam - gdzie mierzysz?
Tulipanna, ja już się obcykałam z mierzeniem po paru cyklach, teraz nawet mój M mi przypomina rano
Kropki niebieskie to Twoja temperatura, jak są zakolorowane, to są "wiarygodne" bo mniej więcej o stałej temperaturze, a jak są puste w środku, to albo mierzyłaś o godzinie innej niż zwykle (chyba jest zakres 1 godz, tzn jak ja mierzę o 7:00 albo 7:30 to jest OK, ale o 6:30 już się robi pusta), OF sobie ten zakres wyznacza na podstawie paru pierwszych zmierzonych. Albo jak sama mu zaznaczysz, że tej temperatury nie ma brać pod uwagę, to wtedy też będzie pusta.
Linia pionowa, to jak Ci wyznaczy owu (ciągła - z dużą pewnością, przerywana - z mniejszą), pozioma linia to linia temperatur podstawowych - że taka jest mniej więcej w pierwszej części cyklu i wtedy w drugiej ma się utrzymywać powyżej. Jak spadnie poniżej, to znaczy że @ się zbliża (a przynajmniej powinna…).
Szybko się przyzwyczaiszBardzo Ci dziękuję
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Dzięki Ci Kobieto za wyjaśnienie...to jest temat w którym jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę. Nie wiem czemu tylko dziś zaznaczyłam pierwszą temperatutę i ta kropeczka nie jest zakolorowana? To możliwe ze dlatego ze dziś jest 14 dc? i nie zaczełam od 1go dnia mierzyć? No i czemu u mnie tej pionowej ani pozionejk linii nie ma?Czy to trzeba mierzyć cały cykl żeby się ustaliły te linie?
Musi być ileś tam spełnionych warunków (niekoniecznie tempka, ale śluz szyjka i inne takie), żeby OF wyznaczył owu i wstawił te linie. Jak byłaś np. u gina i wiesz, kiedy była owu, to możesz też ręcznie zaznaczyć - w tym okienku do wprowadzanych danych na dniu, w którym wiesz, że była owu klikasz "zaawansowane wykrywanie owulacji jest włączone - zmień" i on się Ciebie wtedy zapyta, czy chcesz ręcznie tam właśnie wstawić owu. Ja tak zrobiłam w ostatnim cyklu, jak zaczęłam wpisywać tepmeratury od drugiej połowy cyklu.
Powodzenia
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Podrzuce i Wam - fajna seria niedrogich kosmetykow z rossmanna http://neutral.pl/ mam juz 3 rzeczy i jestem bardzo zadowolona. Polecily mi dziewczyny na ivf, bo podobno byly jakies badania, ze fasoliny nie lubia mocnych zapachow (tu chodzilo szczegolnie o dzien transferu akurat), ale generalnie jest fajna