X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Andzia, on był na 100% wykorzystany w sensie stricte ;) ale mnie poniosło i tak jakoś wyszło...... plan był inny hihi, ale że raczej nie mam połączonego zołądka z jajowodami to dzieci z tego nie będzie ;)
    Jesooo, zbanują mnie jak nic :P
    Ja się domyśliłam o co chodzi ;) dlatego napisałam o 100% :D Dzisiaj go wykorzystaj tak "kopulacyjnie" :))

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, jak nie wpadnę w giga doła po wizycie to wykorzystam :D i dzisiaj , i jutro, i w niedzielę hihi.
    Cały weekend w Krakowie przed nami :)

Jesooo oszlaję do tej 19 :/
    Trzymajcie kciuki dziewczyny żebym nie wyszła stamtąd z mega dołem ...

tulipanna lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Andzia, jak nie wpadnę w giga doła po wizycie to wykorzystam :D i dzisiaj , i jutro, i w niedzielę hihi.

Nie zachodź w głowę, będzie dobrze! Będzie się działo zatem :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:

Oj tak... Wspolne weekendy poza domem sprzyjają... Robieniu dzieci :D

Lolcia_81, Andzia1984, ale.ale lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Andzia, on był na 100% wykorzystany w sensie stricte ;) ale mnie poniosło i tak jakoś wyszło...... plan był inny hihi, ale że raczej nie mam połączonego zołądka z jajowodami to dzieci z tego nie będzie ;)
    Jesooo, zbanują mnie jak nic :P
    Lolaaaa!!! Ah Ty! Ale się uśmiałam :P Może jednak jest jakieś połączenie :P Jesteś boska!

Lolcia_81, KathleenPL lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna , biore inspiracje od najlepszych ;) hihihi

Kathleen oby kochana, oby :)

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się staraliśmy wczoraj wieczorem, przedwczoraj wieczorem, 2 dni temu popołudniu i w poniedziałek wieczorem.. Ranki musieliśmy odpuścić bo w kluczowych dniach była córka N. u nas. Romantyzmu nie było, wszystko szybko, po cichu..no zobaczymy co z tego będzie...
    W tym cyklu już dziś zero bólu czegokolwiek, wczoraj ćmił lewy jajnik jeszcze.
    Ahaa! Pochwalę się, zmierzyłam dziś znów temperaturę (3 czy 4 podejście do mierzenia z powodu braku samodyscypliny). Wiem, że źle zaczęłam, ale chce się wdrożyć, może nabiorę nawyku żeby w kolejnym cyklu mierzyć. Czy któraś z Was mi powie, co to ta pionowa linia na wykresach? I ta pozioma skąd się wzięła? I są takie kropki niebieskie zakolorowane, albo nie, co oznaczają? Dziś jak zmierzyłam jeszcze w łóżku to było 36,8.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    tulipanna , biore inspiracje od najlepszych ;) hihihi

Kathleen oby kochana, oby :)
    No taaaak! Ja tym razem (tzn dziś) chyba zainspiruję się Twoimi wyczynami :P

KathleenPL, Lolcia_81 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna hihi ciesze się, że mierzysz ja też :D ale moja tempka spada tak w dól ze nie wiem co się dzieje !

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    My się staraliśmy wczoraj wieczorem, przedwczoraj wieczorem, 2 dni temu popołudniu i w poniedziałek wieczorem.. Ranki musieliśmy odpuścić bo w kluczowych dniach była córka N. u nas. Romantyzmu nie było, wszystko szybko, po cichu..no zobaczymy co z tego będzie...
    W tym cyklu już dziś zero bólu czegokolwiek, wczoraj ćmił lewy jajnik jeszcze.
    Ahaa! Pochwalę się, zmierzyłam dziś znów temperaturę (3 czy 4 podejście do mierzenia z powodu braku samodyscypliny). Wiem, że źle zaczęłam, ale chce się wdrożyć, może nabiorę nawyku żeby w kolejnym cyklu mierzyć. Czy któraś z Was mi powie, co to ta pionowa linia na wykresach? I ta pozioma skąd się wzięła? I są takie kropki niebieskie zakolorowane, albo nie, co oznaczają? Dziś jak zmierzyłam jeszcze w łóżku to było 36,8.

Pionowa linia oznacza owulację, pozioma związana jest z temperaturami, w pierwszej fazie są niższe, po owulacji wyższe. A kropki to wartość Twojej tempki na wykresie, jeżeli jest puste to kółeczko, znaczy że temp jest ignorowana. Np zmierzona o różnych godzinach itp

Lolcia_81, tulipanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam linie owulacyjną a jak wprowadziłam tempki znikła :p

tak w ogóle dzisiaj mam 40 dc ale mam wkur..... :((((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:12

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Amus tulam <3

idz do gina niech ci wywoła, co się bedziesz kobieto męczyc :)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, trzymamy kciuki za gina dzisiaj, oby było piękne jajo :)

No i wiesz, z tym żołądkiem :D to gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy, że jak organizm ma wcześniej kontakt ze spermą hmmm… taki żywieniowy ;) to potem jest lepiej tolerowana tam gdzie jest potrzebna :)
    Więc potraktuj to jako działania przygotowawcze :)

Amus, jak patrzę na Twoje temperatury, to wygląda jakbyś hibernowała do snu zimowego… Nigdy takich niskich nie widziałam - gdzie mierzysz?

Tulipanna, ja już się obcykałam z mierzeniem po paru cyklach, teraz nawet mój M mi przypomina rano ;)
    Kropki niebieskie to Twoja temperatura, jak są zakolorowane, to są "wiarygodne" bo mniej więcej o stałej temperaturze, a jak są puste w środku, to albo mierzyłaś o godzinie innej niż zwykle (chyba jest zakres 1 godz, tzn jak ja mierzę o 7:00 albo 7:30 to jest OK, ale o 6:30 już się robi pusta), OF sobie ten zakres wyznacza na podstawie paru pierwszych zmierzonych. Albo jak sama mu zaznaczysz, że tej temperatury nie ma brać pod uwagę, to wtedy też będzie pusta.

Linia pionowa, to jak Ci wyznaczy owu (ciągła - z dużą pewnością, przerywana - z mniejszą), pozioma linia to linia temperatur podstawowych - że taka jest mniej więcej w pierwszej części cyklu i wtedy w drugiej ma się utrzymywać powyżej. Jak spadnie poniżej, to znaczy że @ się zbliża (a przynajmniej powinna…).
    Szybko się przyzwyczaisz :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Renieczka Ty już zdążyłaś odpisać Tuli :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Pionowa linia oznacza owulację, pozioma związana jest z temperaturami, w pierwszej fazie są niższe, po owulacji wyższe. A kropki to wartość Twojej tempki na wykresie, jeżeli jest puste to kółeczko, znaczy że temp jest ignorowana. Np zmierzona o różnych godzinach itp
    Dzięki Ci Kobieto za wyjaśnienie...to jest temat w którym jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę. Nie wiem czemu tylko dziś zaznaczyłam pierwszą temperatutę i ta kropeczka nie jest zakolorowana? To możliwe ze dlatego ze dziś jest 14 dc? i nie zaczełam od 1go dnia mierzyć? No i czemu u mnie tej pionowej ani pozionejk linii nie ma?Czy to trzeba mierzyć cały cykl żeby się ustaliły te linie?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a ja mialam linie owulacyjną a jak wprowadziłam tempki znikła :p

Amuś, a test robiłas? Betę? Na pewno to nie ciąża?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Lolcia, trzymamy kciuki za gina dzisiaj, oby było piękne jajo :)

No i wiesz, z tym żołądkiem :D to gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy, że jak organizm ma wcześniej kontakt ze spermą hmmm… taki żywieniowy ;) to potem jest lepiej tolerowana tam gdzie jest potrzebna :)
    Więc potraktuj to jako działania przygotowawcze :)

Amus, jak patrzę na Twoje temperatury, to wygląda jakbyś hibernowała do snu zimowego… Nigdy takich niskich nie widziałam - gdzie mierzysz?

Tulipanna, ja już się obcykałam z mierzeniem po paru cyklach, teraz nawet mój M mi przypomina rano ;)
    Kropki niebieskie to Twoja temperatura, jak są zakolorowane, to są "wiarygodne" bo mniej więcej o stałej temperaturze, a jak są puste w środku, to albo mierzyłaś o godzinie innej niż zwykle (chyba jest zakres 1 godz, tzn jak ja mierzę o 7:00 albo 7:30 to jest OK, ale o 6:30 już się robi pusta), OF sobie ten zakres wyznacza na podstawie paru pierwszych zmierzonych. Albo jak sama mu zaznaczysz, że tej temperatury nie ma brać pod uwagę, to wtedy też będzie pusta.

Linia pionowa, to jak Ci wyznaczy owu (ciągła - z dużą pewnością, przerywana - z mniejszą), pozioma linia to linia temperatur podstawowych - że taka jest mniej więcej w pierwszej części cyklu i wtedy w drugiej ma się utrzymywać powyżej. Jak spadnie poniżej, to znaczy że @ się zbliża (a przynajmniej powinna…).
    Szybko się przyzwyczaisz :)
    Dzięki Kobieto! Dopisałaś wiele cennych informacji(o tych przerywanych liniach, kropkach, poziomej linii) :P Bardzo Ci dziękuję :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba tempki wisywac cały cykl, na tej podstawie program wyznacza ovu. Obyś nie musiała się tego uczyć ;) i ten cykl zaowocował kropą ;)

ale.ale, tulipanna lubią tę wiadomość

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dzięki Ci Kobieto za wyjaśnienie...to jest temat w którym jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę. Nie wiem czemu tylko dziś zaznaczyłam pierwszą temperatutę i ta kropeczka nie jest zakolorowana? To możliwe ze dlatego ze dziś jest 14 dc? i nie zaczełam od 1go dnia mierzyć? No i czemu u mnie tej pionowej ani pozionejk linii nie ma?Czy to trzeba mierzyć cały cykl żeby się ustaliły te linie?

Musi być ileś tam spełnionych warunków (niekoniecznie tempka, ale śluz szyjka i inne takie), żeby OF wyznaczył owu i wstawił te linie. Jak byłaś np. u gina i wiesz, kiedy była owu, to możesz też ręcznie zaznaczyć - w tym okienku do wprowadzanych danych na dniu, w którym wiesz, że była owu klikasz "zaawansowane wykrywanie owulacji jest włączone - zmień" i on się Ciebie wtedy zapyta, czy chcesz ręcznie tam właśnie wstawić owu. Ja tak zrobiłam w ostatnim cyklu, jak zaczęłam wpisywać tepmeratury od drugiej połowy cyklu.

Powodzenia :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzuce i Wam - fajna seria niedrogich kosmetykow z rossmanna http://neutral.pl/ mam juz 3 rzeczy i jestem bardzo zadowolona. Polecily mi dziewczyny na ivf, bo podobno byly jakies badania, ze fasoliny nie lubia mocnych zapachow (tu chodzilo szczegolnie o dzien transferu akurat), ale generalnie jest fajna :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ