X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na alergie uzywam kostki myjącej z rossmana firmy isana. To nie jest mydło a kostka myjaca i posiada ph takie jak skóra. mi wszystko inne wysusza skóre a ta kostka nie

Dziewczyny, dzięki za szybkie przeszkolenie. Jestescie cudowne!!! :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, jak masz dane z wcześniejszych cykli (początek/koniec, owu), to możesz je też sobie dodać (same daty, długość cykli jak Ci się nie chce bawić we wpisywanie objawów), OF wtedy jakoś tam je uwazględnia w statystyce.

A tak w ogóle to tak jak Renieczka mam nadzieję, że Ci się to wszystko nie przyda i będziesz tylko odnotowywać zielone kropki :)

Boszz, jak mi się nie chce dzisiaj pracować (co pewnie widać po tym, że siedzę na OF i się rozpisuję ;) )

renieczka, Lolcia_81, tulipanna lubią tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko ja mam do Ciebie pytanie odnośnie kosztów całej procedury IVF, wiem że ty podchodzisz do rządowego, ale to chyba nie jest tak że nfz pokrywa wszystko. Jestem ciekawa za co i ile trzeba zapłacić z własnej kieszeni. Mam na myśli wizyty, badania, leki? Oswajam się z tą myślą o IVF i musze sie do tego przygotować, także finansowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Przyda się tulipannie :) postawi kilka niebieskich a zakończy zieloną :D

tulipanna lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Anatolko ja mam do Ciebie pytanie odnośnie kosztów całej procedury IVF, wiem że ty podchodzisz do rządowego, ale to chyba nie jest tak że nfz pokrywa wszystko. Jestem ciekawa za co i ile trzeba zapłacić z własnej kieszeni. Mam na myśli wizyty, badania, leki? Oswajam się z tą myślą o IVF i musze sie do tego przygotować, także finansowo.

Poltora tysiaca leki na 1 cykl stymulacyjny. Sa w pewnym stopniu refundowane. Badania refundowane, wizyty tez. Chyba, ze zaleca cos ekstra typu histeroskopia, kariotypy itp. wtedy, albo organizujesz na nfz albo placisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 11:10

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, to sporo, biorąc pod uwagę, że ja do najbliższej kliniki mam 100km więc musze jeszcze doliczyć koszty dojazdów itp. No i oczywiście jak nie wydumają czegoś extra. Wszystkie badania do kwalifikacji też muszą być "świeże". No tak jak myślałam, trzeba zaciskać pasa i troszkę przyoszczędzić :)

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Boszz, jak mi się nie chce dzisiaj pracować (co pewnie widać po tym, że siedzę na OF i się rozpisuję ;) )

ale.ale ja mam tylko nadzieję, że mi dział IT nie monitoruje aktywności na necie, hehe...
    paru ciekawych rzeczy choćby dziś by się mogli dowiedzieć ;)

ale.ale lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas... Mam temperatura, dreszcze i,przysypiam przed kompem w robocie. Staram sie pracować ale czarno to widzę. Zwolnilabym sie, ale nie ma mojego kumpla i nie ma kto za mnie roboty zrobić :( Buuuuuuu!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    ale.ale ja mam tylko nadzieję, że mi dział IT nie monitoruje aktywności na necie, hehe...
    paru ciekawych rzeczy choćby dziś by się mogli dowiedzieć ;)

U mnie monitorują wiec siedze z telefonu...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie stymulacji sprawdzalam w klinice z 5 czy 6 razy jak rosna jajka plus punkcja plus transfer znow dojazd. Na szczescie mam 25min do kliniki, wiec mi dojazdy nie generowaly wielkich dodatkowych kosztow.

U mnie chcieli amh, fsh, spermiogram nie starsze niz 6 m-cy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 11:27

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja jutro zaczynam pierwszy cykl z Clo i mam do Was pytanie .... mam brać 1x1 od 5 do 9 dc tylko nie zapytałam czy rano czy wieczorem po jedzeniu czy przed jedzeniem? czy to w ogóle ma jakieś znaczenie?
    z góry dzięki za odpowiedź :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 witamy :) Ja biore rano, ale sa dziewczyny co biora wieczorem, to raczej chyba nie ma znaczenia :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tutaj się udzielacie...wystarczy parę godzin i już 3 strony na trzaskane. :)
    Aska87 wrote:
    Cześć, ja jutro zaczynam pierwszy cykl z Clo i mam do Was pytanie .... mam brać 1x1 od 5 do 9 dc tylko nie zapytałam czy rano czy wieczorem po jedzeniu czy przed jedzeniem? czy to w ogóle ma jakieś znaczenie?
    z góry dzięki za odpowiedź :)

Jakby co jest napisane na ulotce...z tego co pamiętam chyba 30 min rano przed posiłkiem. Ale już dokładnie nie pamiętam.
    aszka wrote:
    moze warto pomyslec o zwieszeniu dawki?

Jeszcze w środę idę na monitoring cyklu: dr myśli, że może cykl przesunął się ze względu na przeziębienie (chociaż nie brałam antybiotyku). Mnie się wydaje, że to już za późno... - zobaczę co lekarz zaproponuje tj. 26 listopada.
    Katarzynka1 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    czy miałyście bóle podbrzusza ok 20dc po CLO?
    dzieki za odp.

Nie miałam bóli podbrzusza - ale ja w 20 dc miałam owulacje. Zaczął mnie boleć dopiero w dniu @.

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia. Ja clo bralam we wszystkich mozliwych konfiguracjach i bylo ok. Odkad zaczelam brac rano leki na tarczyce to stymulacje kazali mi w klinice brac wieczorem. Jak nie bralam euthyroxu to nigdy nie kazali mi brac o zadnej konkretnej godzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 11:40

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi clo gin kazał brać między 6 a 10 raną, nie później. Nawet na kartce mi to napisał. Z resztą słyszałam i czytałam, że hormony to rano się powinno brać, bo to jest jakoś związane z ich wydzielaniem właśnie w godzinach rannych.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawcie mnie jeśli mój umysł analityka źle kombinuje: ale skoro wodniak to efekt zrośnie to jak wyeliminuje zrosty wodniak zniknie, prawda?
    Obkładam sie borowina i chyba kupie herbatke na zrosty.
    Nie chce iść pod nóż :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy z tym moim serduszkowaniem to wystarczy biorąc pod uwagę nawet krótką żywotnośc komórki jajowej? Jezu,, mam schizy że za mało... w poniedziałek wieczorem, we wtorek o 14, w środę w nocy ok 24 (dzień owu z okreopnym bólem w trakcie) i wczoraj też w nocy ok 24..
    No i jak to jest z tym wypływaniem żołnierzyków po stosunku? To chyba nie jest tak, że jak wyleci to wszystko, nie? Ja mam schizy zeby rano siku zrobić... Oszaleję chyba...Palma mi do głowy uderza...
    A jeszcze dziś mam imprezę w pracy...nie wiem jak im wytłumaczę, że nie piję alkoholu (bo raczej nie powinnam już 2 dni po owulce, nie?)a te imprezy są mocno zakrapiane. Może powiem, że leki biorę?Coś musze skręcić, chociaż zaraz zaczną pytać o ciąże..albo szeptać:P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Poprawcie mnie jeśli mój umysł analityka źle kombinuje: ale skoro wodniak to efekt zrośnie to jak wyeliminuje zrosty wodniak zniknie, prawda?
    Obkładam sie borowina i chyba kupie herbatke na zrosty.
    Nie chce iść pod nóż :(
    Yousee, na razie to idz do gina i to potwierdz...myślę, że jeśli jest to tak realnie rzecz biorąc herbatki tu nie pomogą. Jest jakiś watek o wodniaku (jeden Twój a jeden ktoś inny założył).
    Głaszczę Cię...co za konował Cię przyjmował.. jeszcze Cię tak potraktować...Nie moge przeżyć...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna w tym momencie alkohol nie zaszkodzi.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,ale dzis tu gwarno :-) podczytuje na tel,bo też siedze w pracy i śledzą moj komp.

Clo przyjmuje rano wg zaleceń lekarza, od juta zaczynam drugi cykl.
    Moim zdaniem nie ma co się bać tak tego clo, nie jest taki straszny jak go malują,tylko koniecznie musi byc pod kontrolą lekarza,monit obowiazkowo. Trzymam kciuki za nas wszystkie staraczki z clo i nie tylko z clo :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ